تاریخ انتشار: ۱۸:۲۵ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۲

پرسشی مهم از وزیر اقتصاد

سید حمید حسینی گفت: در آستانه‌ی دو سالگی فعالیت دولت سیزدهم، دولتمردان تازه درک کرده‌اند ابعاد مشکلات کشور چقدر بزرگ است و واقعیات اقتصادی چیست.

سید حمید حسینی

اقتصاد۲۴- ولت سیزدهم حالا نیمی از عمر خود را سپری کرده است. در این مدت آمار‌های ارائه شده از سوی مقامات دولتی همگی در بردارنده نکات مثبت بوده است. امروز رییس کل بانک مرکزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و حتی رییس سازمان برنامه و بودجه در جمع خبرنگاران حضور یافتند تا بر این نکته تاکید کنند که وضعیت اقتصادی ایران رو به بهبود است. با این حال جولان تورم توام با رکود در بازار‌ها و عملی نشدن بسیاری از وعده‌ها چیزی دیگر را گواهی می‌دهد.

از یک سو خبر‌ها رسیده حکایت از آن داشت که پول‌های بلوکه شده‌ی ایران در حال آزادسازی است و از سوی دیگر ایران شکایتی از کره جنوبی بابت عدم ایفای تعهداتش را تنظیم کرده است. در عین حال همچنان فرزین، رییس کل بانک مرکزی اعلام می‌کند خبر‌های خوش ارزی در راه است.

سیدحمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق در پاسخ به این سئوال که در آستانه دو سالگی دولت سیگنالی از بهبود اوضاع می‌بینید یا خیر؟ گفت: در تبلیغات انتخاباتی، آقایان خیلی ساده‌انگارانه مطرح می‌کردند که ما بیاییم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم؛ غافل از اینکه مشکلات کشور بسیار بزرگ‌تر از آدم‌هاست و ابعاد بحران چنان رشد کرده که به سادگی نمی‌توان حتی دامنه‌ی را آن را محدود کرد.

وی گفت: در کنار تمام بحران‌های اجتماعی و سیاسی، وضعیت اقتصادی ایران و معیشت مردم با خطر بزرگی مواجه شده است.

آن‌ها ریشه‌ی مشکلات را نمی‌شناختند

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه از ادبیات شعار‌های مطرح شده توسط دولتی‌ها می‌شد چنین دریافت کرد که آن‌ها ریشه‌ی معضلات را نمی‌شناختند، گفت: در حالی که در روابط خارجی خود با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستیم، بحران عظیم صندوق‌های بازنشستگی و همچنین بحران برگ کسری بودجه و تورم بالای و دیرپا نیز متوجه اقتصاد است.

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: در حقیقت این مشکلات به طور مستقیم زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده، اما حاضران در دولت و موافقان دولت کنونی این طور می‌گفتند که مشکل از تحریم و روابط خارجی نیست و ما برای همه‌ی این‌ها راه حل داریم.

وی گفت: در عمل دو سال از عمر دولتی گذشته یا به عبارت بهتر نیمی از عمر دولت سپری شده، اما هیچ مشکلی حل نشده یا عزمی برای حل هیچ مشکلی وجود ندارد.

اگر وعده بزرگ شنیدید...

عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق افزود: من فکر می‌کنم مقامات دولتی بعد از این مدت متوجه ریشه‌ها و واقعیات اقتصادی شده‌اند. آقای خاندوزی که حالا وزیر امور اقتصادی و دارایی است، باید امروز جواب بدهد که چرا مشکل حل نشد. ایشان مدعی بود من دوازده راه حل دارم که بر مبنای آن‌ها بدون برجام می‌توان مشکلات را حل کرد، حالا، اما می‌گوید سرچشمه‌ی مشکلات ارز ناشی از تحریم است. حسینی اضافه کرد: این را ما بار‌ها گفتیم و گفتند، این شما بودی که ادعای دیگری داشتید و باید امروز جواب بدهید چرا راه‌حل‌هایتان جواب نداد.


بیشتر بخوانید:  پازوکی: چیزی که ۱۲۰۰ هزار میلیارد کسری دارد اسمش توسعه نیست


وی گفت: هر وقت وعده‌ی بزرگ شنیدید مطمئن باشید که گوینده نه مشکل را می‌شناسد و نه شرایط کشور و تنگنا‌ها را. قول ساخت مسکن دادند، چون فکر می‌کردند همین که سیمان و آجر و .. باشد کافی است، حالا درباره‌ی منابع پولی حرف می‌زنند و می‌گویند ما چنین منابعی را نداریم.

این فعال اقتصادی در جواب این سئوال که آیا ناهماهنگی تیم اقتصادی زمینه‌ساز بروز این مشکلات شده است؟ توضیح داد: حرف من این است که اگر تیم اقتصادی حتی با هم هماهنگ هم بودند، مشکلات حل نمی‌شد. این طیف رفتار عجیبی دارند. همین آقای توکلی که استاد آقای خاندوزی است، در مجلس هفتم پیش قدم شدند که الا و بلا باید طرح تثبیت قیمت‌ها اجرا شود. آن‌ها معتقد بودند عامل رشد تورم در ایران همین افزایش قیمت خدمات دولتی است. در شرایطی این حرف را می‌زدند که نرخ تورم در محدوده‌ی کمتر از بیست درصد بود، اما دائم تبلیغ می‌کردند که تورم بالاست و باید مشکل حل شود. بدون شنیدن نظرات کارشناسان این طرح تثبیت قیمت‌ها را اجرا کردند و بحرانی جدی و دامنه‌دار را به کشور تحمیل کردند.

حسینی اضافه کرد: از آن تاریخ تا امروز همچنان حاضر نیستند واقعیات را بپذیرند. شعار‌های انتخاباتی را مرور کنید متوجه می‌شوید دلیل این رفتار‌های عجیب این است که این طیف با قواعد اداره کشور آشنایی ندارند و در فضای انتزاعی حرف می‌زنند. مدام می‌گویند فلان می‌کنیم و چنان می‌کنیم. وعده می‌دهند سالی یک میلیون مسکن می‌سازیم و وقتی از آن‌ها می‌پرسند چگونه؟ به امار تولید سیمان و کاشی و ... استناد می‌کنند بعد وقتی مسئولیت را می‌گیرند؛ می‌فهمند پول نیست، آب نیست، گاز نیست، فضای مناسب برای ایجاد مسکن نیست و هزاران مشکل دیگر نیز مانع اجرای این طرح است.

وی گفت: به نظرم تازه از پس گذشت نیمی از عمر دولت این افراد درک کرده‌اند که مشکلات بسیار بزرگ‌تر از شعار‌های آن‌هاست و امیدوارم در عمر باقیمانده‌ی دولت فکری به حال حل این بحران‌ها کنند.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد

عکس/ حمل تابوت رضاخان ۸۰ سال پیش روی توپ جنگی

شرط مهم برای عقبگرد قیمت دلار چیست؟

عکس/ خانواده تهرانی با فولکس قورباغه‌ای ۶۳ سال پیش در جاده چالوس

هیجان قیمت سکه فروکش خواهد کرد؟

عکس/ تیپ و چهرۀ جذاب یانگوم با کت و کیف چرم قرمز میلیون دلاری

عکس/ سید حسن خمینی به دیدار مهدی کروبی رفت

عکس/ نماز جماعت مسعود پزشکیان به همراه کارگران

عکس/ ساختمان‌های عجیب خیابان سپه در کرمانشاه ۸۳ سال پیش

عکس/ فرمان اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۴۰۵ از سوی پزشکیان

عکس/ چهره باورنکردنی نصرالله معین در ۲۰ سالگی بدون عینک

فیلم/ حافظ خوانی و تبریک نوروز سفیر کره جنوبی پای هفت سین

عکس/ استایل عجیب ترلان پروانه با کتونی‌های یغور و مینی بگ زنجیردار

عکس/ تمرین خواهران منصوریان در خانه کشتی

عکس/ حضور پزشکیان در شهرک صنعتی قرچک

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

عکسی متفاوت از فرودگاه مهرآباد و خیابان‌های اطراف ۶۴ سال پیش

عکس/ رودیگر و ورژن ترسناک شادی جنجالی علیرضا بیرانوند

عکس/ تیپ لاکچری مهرداد صدیقیان و علی اوجی روی فرش قرمز