تاریخ انتشار: ۱۲:۵۱ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۲

پیرولا سویه جدید کرونا چیست؟

ظهور سویه‌های جدید کروناویروس در شرایطی که این روز‌ها موارد جدید ابتلا به این بیماری در ایالات متحده و بخش‌هایی از اروپا افزایش یافته، باعث ایجاد نگرانی‌هایی در سراسر جهان شده است.

پیرولا سویه جدید کرونا
اقتصاد۲۴- سویه BA.۲.۸۶ که با نام مستعار «پیرولا» شناخته می‌شود، یک زیرسویه بسیار جهش‌یافته از امیکرون است که باعث افزایش موارد ابتلا به این بیماری شده است. در همین حال، موج کوچکتری از شیوع کووید۱۹ نیز توسط جدیدترین گونه غالب این ویروس یعنی EG.۵ یا «اریس» ایجاد شده است.

پیرولا بیش از ۳۰ جهش دارد که به گفته «اسکات رابرتز»، متخصص بیماری‌های عفونی پزشکی دانشگاه «ییل» از این نظر قابل توجه است. او در بولتن پزشکی ییل گفته است: وقتی پس از شیوع گونه XBB.۱.۵ گونه EG.۵ شیوع یافت، ما شاید شاهد یک یا دو جهش بودیم، اما این جهش‌های قابل توجه که از زمان شیوع گونه دلتا تا شیوع امیکرون نیز دیدیم، نگران‌کننده هستند.

در مورد EG.۵ چه می‌دانیم؟

EG.۵ از زیرشاخه‌های گونه امیکرون و دارای یک جهش قابل توجه است که به آن کمک می‌کند تا از آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط سیستم ایمنی فرار کند.

در حالی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) تایید کرده است که خطر سلامت عمومی ناشی از EG.۵ در سطح جهانی «اندک» ارزیابی می‌شود، اما آن را به عنوان «گونه‌های تحت نظارت» طبقه بندی کرده است به این معنی که برخی تغییرات ژنتیکی دارد و شیوع آن نیز در حال افزایش است.

این سویه در فوریه سال جاری میلادی (۲۰۲۳) در چین شناسایی شد و سپس برای اولین بار در ماه آوریل در ایالات متحده هم تشخیص داده شد.


بیشتر بخوانید:  با حس تنهایی چگونه کنار بیاییم؟


در مورد گونه BA.۲.۸۶ چه می‌دانیم؟

به گفته متخصصان بیماری‌های عفونی پزشکی ییل، BA.۲.۸۶ یک زیرسویه جدید از امیکرون است که آن هم به نوبه خود یک سویه از سارس-کوو-۲، کروناویروسی است که باعث بیماری کووید۱۹ می‌شود. با این حال، این گونه در مقایسه با زیرسویه‌های دیگر امیکرون که قبلا شناسایی شده بودند، جهش‌های بیشتری دارد.

این گونه اولین بار در تاریخ ۲۴ ژوئیه در دانمارک مشاهده شد. BA.۲.۸۶ سپس در ماه اوت در ایالات متحده و کانادا نیز شناسایی شد. از آن زمان تاکنون این گونه در سایر بیماران علامت‌دار در غربالگری معمول فرودگاه‌ها و در نمونه‌های فاضلاب در تعداد انگشت شماری از کشور‌ها شناسایی شده است.

در همین حال، دانشمندان گفته اند که با توجه به سطح ایمنی ایجاد شده در سراسر جهان ناشی از واکسیناسیون و ابتلای قبلی به بیماری، بعید است BA.۲.۸۶ باعث ایجاد موج بیماری شدید و مرگ ناشی از کووید۱۹ شود. همچنین بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، تست‌های تشخیصی و دارو‌ها برای درمان کووید۱۹ در برابر BA.۲.۸۶ نیز مؤثر هستند.

با این حال، این گونه ممکن است توانایی بیشتری برای ایجاد عفونت در افرادی که قبلا به کووید۱۹ مبتلا شده بودند، داشته باشد، ولی شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این سویه باعث بیماری شدیدتر در افراد می‌شود.

«اندرو پکوز»، استاد میکروبیولوژی مولکولی و ایمونولوژی در دانشگاه جانز هاپکینز در این باره گفت: این یک نگرانی در حال افزایش است، اما به نظر نمی‌رسد که تفاوت زیادی با آنچه در ایالات متحده طی سه تا چهار ماه گذشته در جریان بوده، داشته باشد.

او افزود: بنابراین من فکر می‌کنم این وضعیت همان چیزی است که نگرانی من را در مورد این گونه در این برهه از زمان کاهش می‌دهد.

آیا دز‌های یادآور واکسن کرونا برای مهار پیرولا موثر خواهند بود؟

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، انتظار می‌رود واکسن به روز شده در کاهش بیماری شدید و بستری شدن در بیمارستان ناشی از گونه BA.۲.۸۶ موثر باشد با این حال دانشمندان همچنان در حال ارزیابی اثربخشی واکسن یادآور و به روز شده کووید۱۹ در برابر BA.۲.۸۶ هستند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا دریافت واکسن‌های یادآور کووید۱۹ را به عنوان اقدامی سالانه برای همراهی با ایمن‌سازی در برابر آنفلوآنزا توصیه می‌کند.

همچنین به ویژه افراد مسن و دارای نقص ایمنی تشویق می‌شوند که برای کاهش احتمال بروز علائم شدید کووید۱۹ واکسن تزریق کنند.

اسکات در بولتن هفتگی ییل مدیسین گفت: گزارش اولیه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نشان می‌دهد که ما در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه BA.۲.۸۶ باعث بیماری شدیدتر، مرگ یا بستری شدن در بیمارستان می‌شود، نداریم.

وی اضافه کرد: ما هنوز نمی‌دانیم که این سویه چقدر قابل انتقال است و بسیار محتمل است که به طور گسترده شیوع نیابد و تا چند هفته دیگر شمار مبتلایان به آن کم شود. با این حال مهم است به یاد داشته باشید که هنوز ویروس کرونا در کمین است.

وی تاکید کرد: بنابراین همان روش‌های پیشگیری شامل استفاده از ماسک، واکسیناسیون و شستن دست‌ها در میان سایر موارد می‌توانند به افراد در پیشگیری از عفونت کمک کنند.

انگلیس پس از شناسایی گونه BA.۲.۸۶، برنامه‌های واکسیناسیون پاییزی آنفلوآنزا و کووید۱۹ را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه آغاز خواهد کرد.

همچنین وزارت بهداشت و مراقبت اجتماعی انگلیس گفت که برنامه‌های واکسیناسیون سالانه برای گروه‌های مسن‌تر و در معرض خطر چند هفته زودتر از زمان برنامه‌ریزی شده شروع می‌شود.

یک مقام بهداشتی انگلیس در این باره گفت: از آنجایی که دانشمندان پیشرو جهان اطلاعات بیشتری در مورد گونه BA.۲.۸۶ جمع‌آوری می‌کنند، منطقی است که برنامه واکسیناسیون خود را پیش ببریم.

این گونه کرونا برای اولین بار در تاریخ ۱۸ اوت در انگلیس شناسایی شد و واکسیناسیون نیز از تاریخ ۱۱ سپتامبر (شش روز دیگر) آغاز خواهد شد و افرادی که در معرض خطر هستند ابتدا واکسن را دریافت خواهند کرد.

همچنین در ایالات متحده نیز انتظار می‌رود که واکسن‌های به‌روز شده کووید۱۹ ماه آینده در دسترس قرار گیرند.

از سوی دیگر مقامات بهداشتی آمریکا نیز با اشاره به افزایش بیماران کرونایی طی هفته‌های اخیر در چندین ایالتِ این کشور از مردم خواستند در ماه آینده و با فرا رسیدن فصل پاییز، دُزهای یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند.

آمریکا در هفته‌های اخیر با موج جدیدی از ابتلا‌های کرونایی ناشی از زیرسویه امیکرون موسوم به «اریس» مواجه شده است. با این حال مقامات بهداشتی این کشور معتقدند که برای پاییز امسال آماده هستند و در شرایط بهتری نسبت به گذشته برای مهار کووید۱۹ قرار دارند.

این در حالیست که بر اساس داده‌های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، میزان بستری‌ها و مرگ‌ومیر ناشی از کووید۱۹ در این کشور طی ماه گذشته میلادی (اوت) بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است.

بنابر گزارش آناتولی، پزشکان آمریکایی می‌گویند دز‌های به‌روزشده واکسن کرونا تا اواسط ماه سپتامبر در این کشور در دسترس قرار می‌گیرند و تاکید دارند که واکسیناسیون علیه کووید۱۹ ایمن‌ترین راه برای اجتناب از بستری شدن در بیمارستان، تجربه پیامد‌های سلامت طولانی‌مدت و مرگ و میر ناشی از این بیماری است و به همین دلیل است که مردم به ویژه گروه‌های در معرض خطر را تشویق می‌کنیم تا دز‌های یادآور واکسن کرونا را دریافت کنند.

در همین حال، وزارت بهداشت فرانسه تصمیم گرفته تا از ماه اکتبر یک کمپین جدید واکسیناسیون را برای افرادِ آسیب‌پذیر و در معرض خطر از جمله افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، راه اندازی کند.

سازمان جهانی بهداشت در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بین‌المللی اعلام کرده بود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ تابلوی قیمت یک طلا فروشی در خیابان جمهوری ۲۴ سال پیش

جنجالی‌ترین استایل بهاره رهنما بعد از طلاق

عکس/ طبیب زن در حال بادکش کردن ۱۳۰ سال پیش

عکس/ تغییر چهره عجیب بهنوش بختیاری

عکس/ کارگر زن کارخانه ریسندگی اصفهان ۵۳ سال پیش

عکس/ پوستر سپاهان، آلومینیوم و فولاد به مناسبت روز کارگر

عکس/ پوستر متفاوت استقلال برای بازی با آلومینیوم

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ واکنش علیرضا بیرانوند به فحاشی تماشاگران بین دو نیمه

فرار ملوان از شکست در انزلی / ذوب‌آهن ۷ دقیقه کم آورد

کارشناسی داوری بازی پرگل استقلال-آلومینیوم

آتش بازی استقلال در آزادی/ بغض آبی‌ها با جباری ترکید

حسادت جنیفر لوپز به آشتی بن افلک با همسر سابقش

عکس/ سرلشکر باقری در کنار ابراهیم همت ۴۴ سال پیش

انتقاد وزارت خارجه ایران از نقش منفی فرانسه

چراغ سبز آلومینیوم برای پرسپولیسی‌شدن کاظمیان

چرا دولت لایحه امنیت زنان را پس گرفت؟

ارتش آمریکا در چه نوع جنگی حتما بازنده خواهد بود؟

عکس/واکنش محکم وزارت خارجه به گزارش خبرساز رویترز

عکس/زورگیری وحشیانه از زن جوان در مترو محلاتی

امکان خرید اقساطی کالا‌های اساسی برای بازنشستگان فراهم شد

سوریه به حمله اسرائیل واکنش نشان داد

چرا قیمت لوبیاچیتی سر به فلک کشید؟

ترکیب استقلال برای بازی با آلومینیوم

پیش بینی بورس فردا شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

از تعویق مذاکره تا فشارهای تحریمی جدید آمریکا علیه ایران

امام جمعه اهواز: گروهی که بتوانند جای خالی انبیاء را پر کنند، علما هستند

معاون وزیر نفت: در انفجار بندر شهید رجایی تأسیسات نفتی آسیبی ندیدند

علم الهدی: عناصری در برگزاری جشنواره کوچه لاابالی‌گری کردند

تا اینجای مذاکرات ایران دست برتر را نسبت به طرف امریکایی داشته

عکس/ نمایی شگفت انگیز و جالب از برف ۳ متری در ترکیه

عکس/ ظاهر متفاوت سردار سلیمانی، جهانگیری و روحانی ۳۴ سال پیش در یک مراسم

عکس‌های قدیمی و کمیاب از خلیج فارس در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران

عکس/ ژست سردار رادان ۴۴ سال پیش در اوج جوانی و در جبهه

عکس/ چهره متفاوت هاشمی رفسنجانی ۴۶ سال پیش بعد ترور روی تخت بیمارستان

مسابقات کشتی آلیش بانوان از اشک تا لبخند

بازداشت سه عضو شورای شهر و ۲ کارمند شهرداری فریدونکنار

صحنه‌های آخرالزمانی از آتش‌سوزی‌های گسترده در اورشلیم

عکس/ دلجویی نماینده رهبری از مجروحان انفجار بندر شهید رجایی

عکس/ تیمورتاش و فروغی ۹۹ سال پیش در ضیافت تاجگذاری رضاخان

فیلم/ این لحظه از کنسرت بهنام بانی در کانادا خبرساز شد

توقیف خودروی پژو پارس با خلافی ۱۹۶ میلیون ریالی

شناسایی هویت ۴ جان باخته دیگر انفجار بندر شهید رجایی

عکس/ مهدی بازرگان ۱۰۴ سال پیش در دوران تحصیل در فرنگ با تیپ رسمی

عکس/ چهره زیبایی بلقیس، دختر پادشاه افغانستان ۵۵ سال پیش در فرودگاه مهرآباد

فیلم/ در انفجار بندر شهید رجایی تأسیسات نفتی آسیب دیدند؟

ترامپ بودجه دو رسانه آمریکایی را قطع کرد

واکنش امام جمعه تهران به انفجار بندرعباس

فصل برای کنعانی‌زادگان به پایان رسید

عکس/ چهره خاص امام موسی صدر ۴۸ سال پیش در حال سخنرانی در مراسم چهلم دکتر شریعتی در بیروت

عکس/ خوشگذرانی نفیسه روشن در چین با استایل اروپایی در کنار حیوان خانگی گرانقیمتش

عکس/ واکنش قابل تامل علیرضا قربانی به اتفاق تلخ خیابان‌ها

عکس/ ساخت صحن جدید حضرت معصومه در دوران قاجار

عکس/ شکل و شمایل زندانیان ۱۲۰ سال پیش در دوران قاجار با غل و زنجیر

مذاکرات استقلال با سرمربی ایتالیایی؛ سگ ماتزاری دردسرساز می‌شود؟

فیلم/ افشاگری بهاره رهنما درباره جدایی‌اش از پیمان قاسم‌خانی

عکس/ شاطر سید آقا بزرگ میری در نانوایی سنگکی اش ۶۷ سال پیش در دربند با تنور سنتی

عکس/ ژست صمیمی استاد آمریکایی در حال تدریس ۷۴ سال پیش در دانشگاه شیراز

فیلم/ طوفان گرد و غبار چهره ریاض را پوشاند