استاندار سیستان و بلوچستان از تهدید شدن خودش به مرگ میگوید.
اقتصاد24 - احمدعلی موهبتی در دیدار با هیئت رزمندگان استان با بیان اینکه اجرای طرح کدینگ باعث راحتی و آسایش مردم خواهد شد، افزود: در حال حاضر ۷۷۴ هزار کارت سوخت وجود دارد در حالی که ۳۵۰ هزار خودرو داریم که باید این کارتهای اضافه حذف شوند.
وی خاطرنشان کرد: باید شرایطی فراهم شود که قاچاقچی معذب باشد و نه مردم عادی وقتشان در صفهای بنزین هدر رود و با اعصاب و روان مردم بازی شود. آنچه که برای استان مهم است این است که استان را به سمتی ببریم که منتج به تولید فرهنگ، اقتصاد و امنیت گردد.
وی گفت: رویکرد نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به استان سیستان و بلوچستان نگاهی ارزشمند است اما آنچه که باعث ضعیف ماندن استان و فاصله شاخصها با میانگین کشوری شده کوتاهی کارگزاران بوده است و نه کوتاهی نظام.
استاندار افزود: باید آنچه که در سفرهای مسئولان به استان قول داده شده به همان قولها وفا شود تا مردم به نظام بدبین نشوند و در صورت اجرای این قولها انتظار پروژه جدیدی هم نیست.
وی تصریح کرد: پیشنهاد کردم که دولت با درخواستی از مقام معظم رهبری بحث راه آهن، بزرگراه و تأمین آب شرب روستاها را با اختصاص یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی حل نماید که اگر این سه پروژه مهم در استان انجام شود این استان به نقطه اثرگذاری و جایگاه واقعی خواهد رسید.
وی یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت در استان را مدیران توانمند دانست و افزود: مدیران باید نیروی توانمند تربیت کنند و در ضمن مطالبهگری نیز داشته باشند و همدیگر را نیز در سطح کشور حمایت کنند.
استاندار با انتقاد از جو سازی های برخی در استان در خصوص انتصابات افزود: به عنوان استاندار هر فردی را که ایمان به توانمندی وی داشته باشم و قبول داشته باشم منصوب مینمایم و پای حرفم میایستم و مدیرانی را که فارغ از نگاه قومیتی و مذهبی باشند انتخاب میکنم. پست باید تغییر کند چرا که پستها برای گروه، قوم و مذهب خاصی نهادینه نشده است.
وی گفت: با توجه به تاکیدم مبنی بر حضور افراد قوی در مسئولیتها و ضعف سیستم مخابراتی در این استان که به صورت هوایی کار شده از وزارت مربوطه به دنبال معرفی فردی توانمند برای این سازمان بودم که از خراسان جنوبی معرفی کردند. انتقاد و تذکر را برای خودم نیز میپذیرم و هر کجا بی انصافی باشد جلویش میایستم.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین در ضیافت افطار با حجت الاسلام محامی، امام جمعه زاهدان وضعیت استان را تبیین کرد.
به گزارش ایسنا، احمدعلی موهبتی استاندار در این ضیافت، بارندگیهای اخیر را مایه برکت و مرتفع شدن مشکلات عنوان کرد و افزود: بارندگیها هرچند خسارتی را ایجاد کرد اما آنچه که مسلم است اگر تمام وجوه تملک دارایی کشور را به استان اختصاص دهیم آبگیری هامون و چاه نیمهها انجام نمیشد و این برکات را نداشت.
وی به موضوع گازرسانی به استان اشاره کرد و گفت: گازرسانی و خط انتقال گاز به زابل، چابهار و خاش و میرجاوه امسال با حضور ۷ پیمانکار در دستور کار قرار دارد که امیدواریم تا قبل از دهه مبارک فجر به بهره برداری برسد.
وی افزود: تأمین نیروی انسانی دستگاههای اجرایی نیز در حال پیگیری است که امیدواریم نهایی شود و مجوز استخدام برای تأمین نیروی دستگاههای اجرایی استان گرفته شود.
وی، بحث واردات دام زنده را نیز از اقدامات مثبت عنوان کرد و ضمن تشکر از دستگاههای مربوطه افزود: واردات دام سنگین توسط کشتی به بندر و استان انجام شد که نقش بسزایی در تأمین گوشت کشور و اشتغال در استان ایفا کرد.
موهبتی از همراهی حوزه مرزبانی و سپاه در مدیریت مرزها قدردانی کرد و افزود: ترانزیت و تجارت از مزیتهای بالقوه استان است که این همراهی و همکاری میتواند این مزیتها را به منصه ظهور برساند.
وی به پروژه راهآهن اشاره کرد و گفت: بخشی از پروژه راهآهن از زابل نیز آغاز شده و امیدواریم با توجه به مصوبه ۴ هزار میلیارد تومانی دولت، پیشرفت این پروژه شتاب گیرد.
این مقام مسئول بحث حاشیه نشینی شهر زاهدان و چابهار را مهم عنوان کرد و افزود سه استان کشور به عنوان استان معین در ساماندهی حاشیه شهر چابهار انتخاب شده اند.
وی همچنین گفت: ۲۲ هزار واحد مسکونی مورد توافق کمیته امداد و بنیاد مسکن در سطح استان ساخته خواهد شد. برای بازسازی واحدهای آسیب دیده ناشی از سیل نیز قرارگاه بازسازی شکل گرفته که امیدواریم تا قبل از زمستان واحدهای تخریب شده بازسازی شوند.
موهبتی، جذب تسهیلات را در حوزه روستایی و عشایری خوب ارزیابی کرد و گفت: با کمک بانکها و دستگاههای اجرایی رتبه سوم را در سال گذشته در سطح کشور در جذب این تسهیلات داشتیم.
وی افزود: در بررسی وضعیت تلفات جادهای استان مشخص شد از ۱۷ هزار تلفات جادهای ۱۰۰۰ نفر مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و ۲۰۰ کشته در سر صحنه با ماشینهای سوخت کش اتفاق افتاده و ۳۰۰ نفر از سایر کشتهها مرتبط با ماشینهای پلاک مخدوش و سوخت کش است. ۸ هزار و ۸۰۰ نفر در جادهها در سال گذشته معلول شدند که آسیب بزرگی برای استان است.
استاندار خاطر نشان کرد: به همت انتظامی استان در شورای، تأمین طرح برخورد با پلاکهای مخدوش مصوب شد و چون عدهای منافعشان به خطر افتاد موجی به راه افتاد و تشنجی ایجاد کردند.
وی گفت: منافع حاصل از فروش سوخت مرزنشینان از سال ۹۲ تا پایان ۹۷ به هر خانوار مرزنشین به طور میانگین ۱۲ هزار تومان پرداخت شده است.
موهبتی ادامه داد: از اول امسال سوخت مرزنشینان به مزایده گذاشته شد و در اولین مزایده ۱۵۰ هزار تومان به حساب هر خانواده مرزنشین واریز شد که هر ماهه این مبلغ ادامه خواهد داشت. به دنبال این هستیم که در این طرح شعاع ۲۰ کیلومتری را برای مرزنشینان به ۵۰ کیلومتر افزایش دهیم تا منافع بیشتری به مردم برسد.