اقتصاد۲۴- تغییر سبک زندگی در جهان مدرن، و تاثیر فشار روانی آن بر انسانها بر کسی پوشیده نیست. انسان مدرن، عادات غذایی و روزمره جدیدی را انتخاب کرده است که افراد را مستعد ابتلا به بیماری های مختلفی میکند. اما یکی از این عادات جدید مصرف روزانه قهوه است که بر خلاف عادات دیگر، میتواند بسیار مفید باشد.
قهوه به علت داشتن اثر محرک روی مغز و مزه و عطر آن یکی از پرمصرفترین نوشیدنیها است. بیش از ۸۰۰ ترکیب فرار و همچنین کافئین و کلروژنیک اسید در قهوه وجود دارد.
قهوه از سرطان پستان، کبد، روده بزرگ، رحم و پروستات و بیماریهای قلبی-عروقی مانند نارسایی قلبی و سکته مغزی، پارکینسون، دیابت نوع ۲، فیبروزو بیماری مزمن کبد و مرگ و میر پیشگیری میکند.
بیشتر بخوانید:مصرف قهوه برای قلب ضرر دارد؟
یکی از اشتباهات رایج در مورد تحقیق در مورد خواص درمانی قهوه این است که تفاوتی بین خواص انواع قهوه در نظر گرفته میشود. البته میزان کافئین موجود در انواع قهوه تفاوت میکند، اما در واقع این دز کافئین است که تاثیر قهوه را مشخص میکند، نه میزان تلخی و یا شیرینی آن.
مصرف متعادل قهوه (روزانه ۴-۳ فنجان معادل ۴۰۰-۳۰۰ میلی گرم کافئین) برای افراد سالم و بیماران مبتلا به پرفشاری خون، نارسایی قلبی، بی نظمی ضربان قلب و دیابت بی ضرر و مفید است.