تاریخ انتشار: ۱۰:۳۳ - ۰۳ دی ۱۴۰۲

ماجرای استخدام طلاب در آموزش و پرورش چه بود؟

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش درخصوص حواشی ایجادشده حول موضوع استخدام اخیر ۳۰۰۰ طلبه زن و مرد به عنوان معلم در آموزش و پرورش، اجرای طرح «امین» در مدارس و نیز راه‌اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه توضیح داد.

ماجرای استخدام طلاب در آموزش و پرورش چه بود؟

اقتصاد۲۴- حجت‌الاسلام و المسلمین حمید نیکزاد مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی مبنی بر دیدار اخیر وزیر آموزش و پرورش با آیت‌الله نوری همدانی و تاکید وزیر بر لزوم حضور نیرو‌های جهادی و طلاب در مدارس و اعلام خبر جذب ۳۰۰۰ طلبه به عنوان معلم در مدارس از طریق آزمون استخدامی اخیر وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: آنچه در رسانه‌ها آمده، با واقعیت و آنچه وزیر آموزش و پرورش در دیدار آیت الله العظمی نوری همدانی بیان کردند، متفاوت است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: وزیر در گزارش خود بیان کردند که در آزمون‌های استخدامی اخیر ۷۰ هزار نفر جذب شده‌اند که بعد از پذیرش متوجه شدیم ۳۰۰۰ نفر از این افراد طلبه آشنا به تعلیم و تربیت بوده‌اند.

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش تاکید کرد: لذا برای ما مایه مسرت است که طلاب جوان نیز دغدغه آموزش و پرورش دارند و در آزمون‌های رسمی در شرایط برابر و بدون هیچ‌گونه امتیاز خاصی شرکت می‌کنند و به کسوت معلمی نائل می‌شوند.

آموزش و پرورش هیچ‌گونه کمک مالی به طلاب طرح امین انجام نمی‌دهد

نیکزاد درباره فعالیت طلاب تحت عنوان طرح «امین» در مدارس نیز خاطر نشان کرد: از سوی دیگر طلاب جهادی در قالب طرح تربیتی «امین» کمک خوبی به آموزش و پرورش می‌کنند. طلبه‌های متخصص و متعهد با سازوکار‌های قانونی و پس از گذراندن دوره‌های آموزشی ضروری در زمینه تربیت، مواجهه با کودک و نوجوان و کسب موفقیت در مصاحبه‌های تخصصی و تربیتی در مدارس حضور دارند.


بیشتر بخوانید:آخرین خبر از وضعیت رتبه بندی معلمان


وی ادامه داد: همه هزینه‌های آن هم بر عهده حوزه علمیه است و آموزش و پرورش هیچ گونه کمک مالی به این طلاب ندارد و صرفا جهت تحقق تربیت تمام ساحتی، زمینه حضور آنان در مدارس فراهم می‌شود آن هم نه در زمان کلاس‌های رسمی بلکه با حضور در دفتر مدرسه، زنگ‌های تفریح و یا کلاس‌های فوق برنامه این امر انجام می‌شود.

به گفته وی، طلاب طرح «امین» ابتدا در راستای سر فصل‌هایی اعم از آشنایی با آموزش، آشنایی با علوم تربیتی، آشنایی با تربیت اسلامی و کسب مهارت‌های تربیتی آموزش‌هایی می‌بینند و سپس وارد مدارس می‌شوند.

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش همچنین با استناد به تحقیقات میدانی که به گفته وی اخیرا در نیمی از استان‌های کشور انجام شده است، اظهار کرد که رضایت کادر تربیتی و مدیریتی مدارس و همچنین خانواده‌ها از طرح «امین» چشمگیر و نزدیک به ۹۰ درصد است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: ضمنا همین جا اعلام می‌کنم که آغوش آموزش و پرورش برای حضور همه گروه‌ها و ظرفیت‌های مردمی علاقه مند، مستعد و جهادی باز است.

همکاری زنان طلبه با آموزش و پرورش

نیکزاد همچنین در پاسخ به اینکه آیا طلبه‌های خانم نیز در مدارس دخترانه با آموزش و پرورش همکاری دارند، گفت: طلاب خواهر نیز همچون برادران یا از طریق آزمون جذب شده‌اند و مثل سایر معلمان استخدامی وظایف خود را دنبال می‌کنند و یا از طریق طرح تربیتی «امین» با مدارس همکاری دارند، که در این صورت رابطه استخدامی و دریافت وجهی از آموزش و پرورش ندارند.

جذب جداگانه و اختصاصی طلاب؟

این مسئول با بیان اینکه امسال یا سال‌های قبل هیچ گونه جذب جداگانه و اختصاصی برای طلاب خواهر و برادر در آموزش و پرورش نداشته‌ایم، افزود: مسیر استخدام طلاب خواهر و برادر نیز همانند سایرین تنها از طریق آزمون‌های سراسری، ماده ۲۸ دانشگاه فرهنگیان و قوانین و مقررات دیگر بوده است.

وی افزود: ناگفته نماند که به کارگیری مبلغان در طرح تربیتی امین با لحاظ شرایط تحصیلی، احراز شایستگی و کسب امتیاز لازم در ارزشیابی‌ها و گذراندن دوره‌های آموزشی میسر می‌شود. تکرار می‌کنم همکاری با جذب و استخدام متفاوت است و مبلغان طبق دستورالعمل ابلاغی طرح امین که از سوی وزیر و همچنین مدیر حوزه‌های علمیه ابلاغ شده است، به صورت خودجوش، دغدغه‌مند و جهادی با روحیه انقلابی در مدارس فعالیت می‌کنند.

مدارس وابسته به حوزه علمیه

نیکزاد همچنین در پاسخ به اینکه اخیرا خبری مبنی بر راه اندازی مدارس وابسته به حوزه علمیه منتشر شد که واکنش‌های زیادی را در بر داشت، آیا این خبر را تایید می‌کنید، اظهار کرد: مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و در راستای تدابیر دولت سیزدهم، تحقق تربیت تمام ساحتی و گسترش عدالت آموزشی تنها با مشارکت سایر دستگاه‌ها و نهاد‌ها و افزایش نقش مردم متصور است.

وی با بیان اینکه شورای عالی آموزش و پرورش فرصت همکاری و نقش آفرینی در عرصه خطیر تعلیم و تربیت را به واسطه مدارس وابسته فراهم آورده است، ادامه داد: این فرصت زمینه به کارگیری ظرفیت‌های سخت افزاری، چون زیرساخت‌ها و ابنیه و نرم افزاری، چون الگو‌های تربیتی و توان نیروی انسانی برای خدمت به ارتقاء آموزش و پرورش فرزندان ایران اسلامی را میسر خواهد کرد. این مدارس دولتی که سالیانی در خدمت آموزش و پرورش بوده‌اند و عملکرد موفقی از منظر خانواده‌ها و دانش آموزان داشته‌اند، علاوه بر رعایت ضوابط و اقتضائات آموزش رسمی عمومی و حفظ کیفیت بعد علمی و آموزشی دانش آموزان که سطح آن به مراتب از مدارس عادی دولتی بالاتر است، نسبت به تقویت جنبه‌های مهارتی و هویت ملی و دینی محصلان توجه ویژه‌ای را مدنظر خواهند داشت تا افراد را برای زندگی موفق و اثربخش در جامعه اسلامی و ایرانی آماده کنند.

دبیر ستاد همکاری‌های حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش تاکید کرد: گرچه حوزه‌های علمیه با توجه به رسالت خود و دغدغه‌مندی حوزویان یکی از پیشتازان تاسیس مدارس وابسته هستند، اما انحصاری برایشان وجود ندارد و مراکز عملی، دانشگاهی، صنعتی و نهاد‌های دیگر نیز در بستر قوانین و با رعایت شرایط توانایی مشارکت و ایجاد این گونه مدارس را خواهند داشت تا یاری گر نظام تعلیم و تربیت در تربیت دانش آموزان فکور، خلاق، امیدوار، متدین، فعال و عالم باشند.

ارتقای بنیه اعتقادی و اخلاقی دانش‌آموزان

مشاور وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به اینکه اساسا هدف از راه اندازی مدارس وابسته به حوزه چیست، آیا قرار است دانش آموزان این مدارس تحت تعالیم ویژه‌ای قرار گیرند؟، توضیح داد: ارتقاء بنیه اعتقادی و اخلاقی دانش آموزان یکی از عرصه‌های ضروری برای مشارکت همه نهاد‌ها و سازمان‌ها است و حوزه علمیه بیشتر از سایرین می‌تواند در این موضوع فعال باشد.

استفاده از نیرو‌های دارای مدارک معادل کارشناسی تا دکتری حوزه علمیه

نیکزاد تصریح کرد: بر همین اساس ایجاد مدارس وابسته به حوزه در دستور کار قرار گرفت تا ضمن طراحی و پیاده سازی الگو‌های موفق مدیریت تربیتی، از نیرو‌های متخصص، واجد شرایط و دارای مدارک سطوح عالی حوزه علمیه که معادل کارشناسی تا دکتری است، استفاده شود.

برنامه و متون درسی مدارس وابسته به حوزه علمیه

وی در عین حال تاکید کرد: متون آموزشی و برنامه درسی مدارس وابسته به حوزه علمیه با آنچه در سایر مدارس برای مقاطع مختلف تحصیلی در نظر گرفته شده است هیچ گونه تفاوتی ندارد. از سوی دیگر در این مدارس هزینه‌ای دریافت نمی‌شود و صرفا حمایت‌های معنوی و فوق برنامه‌هایی با رویکرد تربیت در این مدارس جریان دارد که با استقبال والدین دانش آموزان نیز مواجه شده است؛ برای مثال مدرسه‌ای در مشهد که وابسته به حوزه علمیه است با ظرفیت ۲۵۰ نفر بیش از ۲۰۰۰ متقاضی دارد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل جذاب مریم مومن در استوری جدیدش + عکس

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

بهترین تفرجگاه‌های فیروزکوه در فصل بهار

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

استایل ساحلی شبنم مقدمی داور صداتو!

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

جواب رد پارسا پیروزفر به خواستگاری هانده!

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

ارزش معاملات بورس به اندازه ارزش یک ساختمان در تهران شد!/ بازار سرمایه نیازمند تغییر توامان تاکتیکی و تکنیکی

مواریس: تساوی پرسپولیس و سپاهان به سود استقلال شد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت به زنان

فیلم/ دلخوری و ناراحتی رامین رضاییان از هواداران پرسپولیس

اوسمار: می‌دانستیم که بازی سختی با سپاهان داریم

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها کلاهک اتمی دارند؟

دلیل برکناری خطیر مشخص شد

مطهره گونه‌ای بازداشت شد

کنایه درویش به بازی سپاهانی‌ها

خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد

فیلم/ لحظه کتک‌کاری امید عالیشاه با دابو در دقیقه ۸۲

فیلم/ جابه‌جایی زنان پرسپولیسی پس از شعار سپاهانی‌ها

پرسپولیس هدیه استقلال را پس فرستاد

فیلم/ پرواز رئیس قوه قضاییه با یک هواپیمای عمومی

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

اتهام همجنس‌بازی تسنیم علیه مهدی نصیری

فیلم/ اظهارات جالب رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران روی آنتن زنده

بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟

هاشمی‌نسب: از نتیجه بازی راضی نیستم

فیلم/ گریه ناگهانی مجری صدا‌وسیما روی آنتن زنده

مطهری: بازی سنگینی بود

کارشناسی داوری بازی استقلال و تراکتور

مظفری‌زاده: دندان خلیل‌زاده لق شد

خلیل‌زاده: محمدی باید اخراج می‌شد

توهین سخفیف به سبک مجری صداوسیما

نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر داشت

فیلم/ هشدار جدی فرمانده کل سپاه به اسراییل

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

فیلم/ ظاهر جالب یک هوادار خانم پرسپولیس در آستانه دیدار سرخ‌چوشان دربرابر سپاهان

توجه به حوزه‌های نوآورانه در صنعت بانکداری در صدر برنامه‌های بانک سینا قرار دارد

آیا فرضیه سقوط نیکا از ارتفاع صحت دارد؟

آبی‌ها در تبریز متوقف شدند

فیلم/ حال و هوای ورزشگاه آزادی پیش از بازی پرسپولیس و سپاهان

فیلم/ ویدیویی پربازید از حسن روحانی بعد از نقض حکم اعدام بابک زنجانی

ورود این خودرو به کشور مجاز شد

ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

تخفیف نفت ایران چقدر است؟

عضو شورای شهر شهردار را ربود

عکسی از کودکی علی مطهری در کنار پدر

عکس/ تغییر چهره جالب علیرضا جعفری بعد از ۲۰ سال

شعار هواداران تراکتور علیه هاشمی‌نسب

افشاگری جعفرزاده از طراح ایده ساخت ۴ میلیون مسکن

اینفوگرافی/ مقایسه ابرقدرت‌های اقتصادی در عرصه صادرات در ۱۵۰ سال اخیر

سیرچ کرمان لرزید

هشدار نارنجی هواشناسی به این استان‌ها

فیلم/ تصویر شاعر نامدار ایرانی بر دستان هواداران تراکتورسازی در بازی با استقلال

پیش‌‌بینی قیمت دلار فردا پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

فیلم/ تصاویری از سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه زنانه

فیلم/ عشق پسر ایرانی به دختر افغان جنجالی شد!