اقتصاد۲۴- چند روز قبل جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران با دعوت از مسئولان وزارت کشور برای حضور در یک مناظره، در شبکهی اجتماعی ایکس نوشت: با توجه به ادعای عجیب سخنگوی ستاد انتخابات کشور مبنی بر حضور هزار و ۵۶۰ نفر کاندیدای اصلاحطلب در انتخابات مجلس، برای روشن شدن واقعیت و آگاهسازی افکار عمومی ضروری است ایشان این مدعا را در یک مناظره به اثبات برسانند!
غلامحسین کرباسچی پیرامون ادعای حضور ۱۵۶۰ کاندیدای اصلاحطلب در انتخابات مجلس گفت: من خبر ندارم که این اصلاحطلبانی که ادعا میشود تایید صلاحیت شدند چه کسانی هستند. اگر واقعا ۱۵۶۰ اصلاحطلب را تایید صلاحیت کردهاند فهرست اسامی آنها را منتشر کنند.
برخی معتقدند که مقصود مسئولان وزارت کشور از حضور این تعداد در انتخابات در مرحلهی پیش ثبت نام بوده است، اما حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا چند روز قبل در گفتوگویی یا انصاف نیوز مدعی شد که بیش از هزار اصلاحطلب در انتخابات مجلس تایید صلاحیت شدهاند.
آقای کرباسچی در این ارتباط گفت: نمیدانم آقایان به چه کسانی اصلاحطلب میگویند و چه تعریفی از این واژه دارند، اما به نظر میرسد مانند ایدهی واردات ماشینهای دست دوم و کار کرده از خارج، تعدادی اصلاحطلب را از جایی وارد کردهاند.
نحوهی بررسی صلاحیتها با انتقاداتی از سوی چهرههای اصولگرا هم همراه شدهاست. منوچهر متکی که برخی از او با عنوان یکی از سخنگویان جریان اصولگرا یاد میکنند گفت: شهادت شرعی میدهم که برخی از رد صلاحیت شدهها بر خلاف عدالت، انصاف و حق است.
در دیدار جمعی از فعالان سیاسی و حزبی با رئیس دولت سیزدهم نیز که چندی قبل برگزار شد برخی چهرههای شاخص اصولگرا نسبت به ردصلاحیتها اعتراض کردهاند.
برخی تحلیلگران بر این باور هستند که با وجود رد صلاحیتها، اما همچنان در صورت افزایش نسبی مشارکت مردم در انتخابات شانس اندکی برای تشکیل یک اقلیت چهل تا پنجاه نفره از چهرههای میانهرو در مجلس دوازدهم وجود دارد.
بیشتر بخوانید: دولت سیزدهم از جاده اقتصاد و معیشت منحرف شد!
فعالان سیاسی میانهرویی همچون علی مطهری، مسعود پزشکیان، محمدباقر نوبخت، غلامرضا تاجگردون، علیاصغر یوسفنژاد، علاالدین بروجردی، سیدمحمد بطحایی، محمدعلی محسنی بندپی، هادی حقشناس، زهرا ساعی، ناهید تاجالدین، غلامرضا نوری قزلجه و… تایید صلاحیت شدهاند و احتمال افزایش تایید صلاحیتشدهها در مرحلهی پایانی بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان بسیار زیاد است.
برخی شنیدهها حاکی از تاکید رهبری به اعضای شورای نگهبان مبنی بر کنار گذاشتن گزینهی عدم احراز صلاحیت است؛ موضوعی که در صورت تحقق آن امکان حضور بسیاری از کاندیداهایی که به دلیل عدم احراز صلاحیت (و نه رد صلاحیت) امکان حضور در انتخابات را نداشتند فراهم خواهد شد.
در همین ارتباط رئیس دولت سیزدهم و بعضی دیگر از چهرههای شاخص اصولگرا و انقلابی نیز در دیدار اخیر ابراهیم رئیسی با برخی فعالان سیاسی خواستار تغییر رویهی شورای نگهبان در موضوع عدم احراز صلاحیتها شدهاند.