اقتصاد ۲۴- بر خلاف تصور تحلیلگران در خصوص روند صعودی بیتکوین پس از تایید کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا، این دارایی در روز جمعه ۶.۵ درصد از ارزش خود را نسبت به روزهای پیشین از دست داد و برای ساعاتی از روز به کانال ۴۰ هزار دلاری سقوط کرد. البته این روند ادامهدار نبود و بار دیگر در اواسط روز حمایت ۴۱ هزار دلاری را به دست آورد. از سوی دیگر اونس طلای جهانی نیز نسبت به صعود شاخص دلار واکنش منفی نشان داد و در ساعت ۱۵ و ۳۰ به وقت تهران با قیمتی معادل ۲۰۲۶ معامله شد.
بررسیها در حوزه کریپتو حاکی از آن است که بزرگترین دارایی این حوزه پس از تایید ۱۲ صندوق قابل معامله در مبادلات رمزارزها از سوی کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا در ۱۱ ژانویه حدود ۱۷ درصد تا کنون ارزش خود را از دست داده است و از کانال ۴۹ هزار دلاری به کانال ۴۱ هزار دلاری سقوط کرده است. اقتصاددانان پیش از ۱۰ ژانویه در خصوص روند قیمتی این دارایی پس از تاییدیه کمیسیون پیشبینی میکردند: «پرریسکترین دارایی بازار رمزارزها پس از درخواست بلکراک در خصوص ایجاد صندوق بورسی و همچنین تاییدیه کمیسیون اوراق بهادار آمریکا، از ۵۰ تا ۷۵ هزار دلار در نوسان بوده و زیانهای وارده شده در دوسال اخیر را جبران میکند.»
در راستای این بحث برخی از تحلیلگران اعلام کردند: «پیشبینیها دور از انتظار نیست، ولی باید توجه داشت که جذب معاملهگران به سرمایهگذاری در صندوقها نیازمند زمان است که در گزارشهای ارائه شده از سوی اقتصاددانان به این موضوع اشارهای نشده. در نتیجه باید گفت که ما شاهد صعود بیتکوین به کانال ۷۰ هزار دلاری نیز خواهیم بود، اما این امر در ماه یا ماههای اولیه بعید به نظر میرسد.»
بیشتر بخوانید: ارزهای دیجیتال جایگزین دلار بین اعضای بریکس میشود
آمارها نشان میدهد که در روزهای اخیر ETF بیتکوین حدود ۳۵۸ میلیون دلار ورود سرمایه داشته است که بالاترین آمار یک روزه از زمان راهاندازی صندوقهای رمزارزها به شمار میرود. در این میان شرکت بلکراک و فیدلیتی نیز اقدامات خود را جهت حمایت از ETFها آغاز کردند. اما همانطور که گفته شد به اوج رسیدن قیمت بیتکوین نیازمند زمان است و نمیتوان رشد چشمگیری از آن انتظار داشت.
از سوی دیگر با شیب نزولی قیمت بیتکوین در روزهای اخیر شرکتهای سهامی عام مرتبط با بازار داراییهای دیجیتال نیز با کاهش قیمت داراییهای خود مواجه شدند، از جمله این شرکتها باید به کوینبیس اشاره کرد. این شرکت به عنوان بزرگترین صرافی رمزارز ایالات متحده حدود ۶.۷ درصد از زمان تصویب ETFها سقوط کرد. کارشناسان با استناد به مطالب فوق بیان کردند که مادامی که طلای جهانی بر اثر نوسانات شاخص دلار به مسیر نزولی هدایت شده و در ساعت مذکور در کانال ۲۰۲۰ دلاری در حال نوسان است، ریزش سرمایهگذاران بازار کریپتو و هجوم آنها به سایر داراییهای بازار از جمله طلا اندک خواهد بود، چرا که آمارهای تورمی ایالات متحده در ماه پایانی ۲۰۲۳ مطابق میل مقامات فدرال رزرو نبوده و تا نشست بعدی این کمیته، دلار جهانی به بیثباتی خود ادامه میدهد.