تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۲

نقشه پایداری‌ها برای «صندلی شماره یک» مجلس دوازدهم/چند لیسته شدن اصولگرایان در انتخابات جدی‌تر شد

«سرلیستی» اصولگرایان در دوازدهمین دور از انتخابات مجلس دیگر دو رقیب ندارد و با ورود باهنر به انتخابات حال قالیباف و آقاتهرانی یک رقیب قَدر و کارکشته را پیش روی خود می‌بینند.

نقشه پایداری‌ها برای «صندلی شماره یک» مجلس دوازدهم/چند لیسته شدن اصولگرایان در انتخابات جدی‌تر شد

اقتصاد ۲۴- با مشخص شدن ترکیب کاندیدا‌های تاییدصلاحیت شده از سوی شورای نگهبان، خیال اصولگرایان همانند انتخابات سال ۹۸، از حضور کم رمق و کم فروغ اصلاح‌طلبان راحت شده و تمرکز خود را به رقابت‌های درون جناحی خود گذاشته اند.

اصولگرایان اگر چه در همان انتخابات سال ۹۸ تن به وحدت دقیقه نودی آن هم با پادرمیانی غلامعلی حدادعادل دادند، اما خبر‌هایی که این روز‌ها از دل این اردوگاه بیرون می‌آیند حکایت از آن دارد که اختلافات در اردوگاه راست جدی‌تر از سال ۹۸ است و علی رغم تاکیدات بر ارائه لیست واحد نه تنها احتمال بیرون آمدن یک لیست از این اردوگاه کمرنگ شده است بلکه به نظر می‌رسد حتی اگر لیست واحدی نیز بیرون بیاید باید منتظر فاز بعدی اختلافات باشیم؛ اختلاف بر سر «سرلیستی»

قالیباف و آقاتهرانی بازهم بهم رسیدند

اختلاف بر سر «سرلیستی» البته اتفاق جدیدی نیست و در این جریان مسبوق به سابقه است، در همان انتخابات ۹۸ انتخاب سرلیست بین قالیباف و آقاتهرانی تبدیل به نقطه چالشی بین طیف پایداری‌ها و نواصولگرایان شد و در نهایت مرتضی آقاتهرانی پس از گرفتن بیشترین سهم لیست شورای ائتلاف برای جبهه پایداری، به سرلیستی قالیباف تن داد.

انتخابات ۱۴۰۲، اما در حال و هوایی متفاوت از آن روز‌ها برگزار می‌شود، انتخاباتی که دولت رئیسی که بیشترین نزدیکی فکری به پایداری‌ها را دارد بر سر کار است و این طیف تندرو اصولگرا با تکیه بر همین امر نه فقط به مثابه انتخابات پیشین ساز جدایی را از مدت‌ها قبل کوک کرده بود که حتی نشانه‌ها حکایت از آن دارد تلاش پایداری‌ها آن است که در همراهی با دولت به سمت ارائه لیست بروند تا در همراهی با شورای ائتلاف یا شورای وحدت یا دیگر طیف‌های اصولگرا.

باهنر وارد گود سرلیستی شد

اما ماجرا فقط رقابت بین قالیباف و آقاتهرانی نیست، این دور از انتخابات با کاندیداتوری یک چهره قَدر و قدیمی در سیاست پارلمانی همراه شد که می‌تواند رقیبی سرسخت هم برای قالیباف هم برای آقاتهرانی باشد. رقیبی به نام محمدرضا باهنر که نه فقط از جایگاه دبیرکلی جبهه پیروان خط امام و رهبری در تصمیم سازی‌ها و تصمیم گیری‌های جریان اصولگرا نقش مهمی دارد بلکه سال‌های زیادی بر صندلی نایب رئیسی مجلس در ادوار مختلف تکیه زده است.

اگر چه محمدرضا باهنر، پیش از اعلام نتایج توسط شورای نگهبان گفته بود که؛ «به دنبال دلیل متقنی می‌گردم که از انتخابات کنار بروم» و حضورش را در راستای مشارکت افزایی در انتخابات دانسته بود، اما دو روز پیش رسما اعلام کرد تا پایان انتخابات می‌ماند تا اینگونه خود را به عنوان یکی از مدعیان سرلیستی لیست اصولگرایان حفظ کند. چنانکه محسن کوهکن، نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز گفته «اگر خدایی ناکرده به چند لیستی برسیم خب طبیعی است که آقای باهنر به واسطه توانمندی و تجربه‌ای که دارد برای مجلس گزینه‌ای خوب و مطلوبی است و در هر مجموعه‌ای که باشد قطعا می‌توانند این قضاوت را کنند که چنین فردی (باهنر) حضورش در مجلس تاثیر گذار خواهد بود و با سرلیستی و حضورش در لیست همراهی خواهند کرد.»


بیشتر بخوانید: نقشهِ قطعی جبهه پایداری برای حذف قالیباف؛ در انتخابات مجلس دوازدهم وحدت اصول‌گرایان سخت است


شورای ائتلاف ساز جدایی زد؟

بحران بر سر سرلیستی آنجا جدی‌تر شد که امیرابراهیم رئیسی سخنگوی شورای ائتلاف چند هفته قبل در نشست خبری این شورا از سرلیستی محمدباقر قالیباف برای شورای ائتلاف خبر داد. خبری که سینگالی مهم به شورای وحدت و پایداری‌ها بود. او در گفتگو با خبرآنلاین این موضع شورای ائتلاف را مورد تاکید قرار داد تا خط قرمز این شورا در وحدت با دیگر طیف‌های اصولگرا را یادآور شود.

هرچند پایداری‌ها ورودی علنی به این موضع گیری شورای ائتلاف نداشتند، اما خبر‌ها از گوشه و کنار اردوگاه اصولگرایی حکایت از برنامه ریزی این جبهه برای ریاست آقاتهرانی بر مجلس آینده است و چنین برنامه ریزی نیز سرلیستی آقاتهرانی را برای این جبهه حیثیتی کرده است.

محمدرضا باهنر، رئیس جبهه پیروان خط امام (ره) و رهبری، که هم در شورای وحدت حضور دارد هم در جلسات شورای ائتلاف رفت و آمد می‌کند، چند روز پیش تلویحا به این موضوع واکنش نشان داد. او که می‌گوید این موضع گیری رسولی موضع گیری اکثریت شورای ائتلاف نیست و حتی این موضع گیری باعث عصبانیت و ناراحتی برخی اعضای این شورا شده است، در واکنش به خبر سر لیستی قالیباف، به مثابه مشی همیشگی اش وارد موضع گیری اختلافی نشده، اما این را گفته که «من نکته‌ای بابت سرلیستی آقای قالیباف ندارم و احتمالاً وی سرلیست می‌شود لیکن بحث این بود که چرا قبل از اینکه شورای ائتلاف تصمیم بگیرد، سخنگو این حرف را زده است.»

باهنر البته در بخش دیگری از این گفتگو مواضع اخیر قالیباف درباره اینکه اگر وارد لیست شورای ائتلاف در سال ۹۸ نمی‌شد هم رأی می‌آورد یا تاکیدش بر اینکه می‌تواند خودش به تنهایی لیست ببندد را نقد کرده و این توصیه را هم به رئیس مجلس فعلی داشته که به تک رأی‌ها در تهران نبالد.

اصولگرایان با چند لیست می‌آیند؟

چالش‌ها بر سر سهم هر طیف از لیست واحد و سرلیستی در نهایت فضا را به سمتی برده است که این روز‌ها زمزمه چند لیسته شدن اصولگرایان بالا گرفته است. آنچنان که محمدرضا باهنر نیز از احتمال ارائه دو لیست برای انتخابات روایت کرده و گفته؛ «در تهران ممکن است دو لیست پُررنگ بیرون بیاید، اما لیست‌های حاشیه‌ای و ریز همیشه وجود داشته است. فرضا در هر محله و مسجد و پایگاه ممکن است یک لیست بیرون بیاید.»

اظهارات اخیر بادامچیان نیز این احتمال را پررنگ‌تر کرده است، او در گفتگویی تاکید کرده؛ «الان شاید ۱۰جریان و گروه با اسامی مختلف در تهران کار می‌کنند و می‌خواهند فهرست ۳۰ نفره بدهند. خب بدهند. همه که جمع هم بشوند می‌شود ۳۰۰ نفر. در تهران ۲هزارو۵۰۰ نامزد تأیید صلاحیت شده‌اند. حالا شاید در بررسی اعتراض‌ها بشود ۳هزار نفر، اما فقط ۳۰ نفر می‌توانند به مجلس بروند.»

او به اختلافات نیز اشاره کرده و گفته؛ «آقای الله‌کرم می‌گوید باید پادگانی و باقدرت و ضربت عمل کنیم و، چون در مؤتلفه و شورای وحدت و شورای ائتلاف این خواسته او شکل نمی‌گیرد، می‌رود رزما را شکل می‌دهد. آقای بذرپاش به همین روش شریان را درست می‌کند و آقای رائفی‌پور می‌گوید تشخیص من درست‌تر است و مصاف را راه‌اندازی می‌کند، آقای چمران گمان می‌کند هنوز جمنا به قوت و اساس خود باقی است و هنوز رئیس جمناست درحالی‌که جمنایی باقی نمانده است.»

اظهارات روز گذشته زریبافان از چهره‌های اصولگرا و دبیرکل جمعیت یاران انقلاب اسلامی نیز حکایتگر برنامه ریزی تک روانه این تشکل است، او گفته بود؛ «برخی داوطلبان تایید صلاحیت شده توسط همین پدرخوانده‌های اصولگرا حذف می‌شوند. می‌گویند لیست ما تنظیم شده و شما در لیست نیستید باید کنار برود در غیر این صورت وحدت شکن هستید. وضعیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور ناشی از عملکرد همین پدرخوانده‌ها است. این‌ها در انتخابات درون تشکیلاتی هم تقلب و مهندسی آرا می‌کنند. آن‌ها کسانی در لیست قرار می‌دهند که از آن‌ها حرف شنوی داشته باشند. ما باید این جریان را تمام کنیم. باید همه داوطلبان تایید صلاحیت شده تا روز آخر در انتخابات باقی بمانند، چون همه آن‌ها ظرفیت جذب مشارکت دارند. نباید مردم را وادار کرد که رای لیستی بدهند.»

اصولگرایان در نهایت بعد از بسته شدن پرونده بررسی صلاحیت‌ها طی هفته پیش رو، رایزنی‌ها برای بستن لیست و بعد از آن سرلیستی را جدی‌تر دنبال خواهند کرد، جدالی سخت بین آقاتهرانی و قالیباف و البته محمدرضا باهنر.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استایل تابستانی رامسین کبریتی با لباس هاوایی

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ سیگنال جدید به قیمت طلا

پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۴ تیر ۱۴۰۴/ قیمت دلار از مرز ۹۰ هزار تومان عبور می‌کند؟

دانگ فنگ -۴۱؛ موشک بالستیک قاره پیما چین

مشکل ایران در پدافند هوایی نتیجه نامردی روسیه است

فیلم/ آواز خوانی خواننده عراقی حین انجام جراحی سنگین مغز

خبر بد هواشناسی برای اصفهان

درویش نقش فردوسی‌پور در کاهش مصرف برق را ستود و از اثرگذاری اجتماعی گفت

فیلم/ موزیک ویدیو ایران با صدای فرزاد فرزین

عکس/ نخستین تصویر از بازیگر نقش هری پاتر

فیلم/ حمله تند عضو شورای شهر به آب و فاضلاب در پی صدور قبض‌های نجومی

خبر مهم درباره وام بلاعوض به یارانه‌بگیران

فیلم/ اعزام تانک‌های عناصر جولانی به سویداء

حذف ویدیوی شادی دختران بسکتبالیست ایران از صفحه آسیاکاپ

بازار سرمایه چه ساختاری دارند؟

فیلم/ ترامپ: سی‌ان‌ان داشت زمان حمله به ایران را لو می داد

ایران همکاری با آژانس را به تغییر رفتار دوگانه آن مشروط کرد

وزیر دفاع: به آتش‌بس اعتماد نداریم

هشدار سردار رادان درباره پاسخ شدیدتر به حمله احتمالی دشمن

فیلم/ ترامپ بار دیگر پوتین را تهدید کرد

نخست‌وزیر عراق: ایران به دنبال توافق است نه سلاح هسته‌ای

کاسبان تحریم می گویند مکانیسم ماشه بی اثر است

فیلم/ درآمد هنگفت دست‌فروشان در پایتخت: شبی چند میلیون تومان؟

صندوق توسعه ملی چیست و چه کارکردی دارد؟

حمایت جواد خیابانی از امیر قلعه‌نویی

خداحافظی با کارت سوخت از مرداد؟

بحران امنیتی در سویدا با دست‌کم ۸۹ کشته

علم‌الهدی: هدف دشمن دین‌زداییست

هشدار محقق داماد و درویش‌زاده درباره جهل مقدس و پیامد‌های آن

از سرگیری پروازهای هواپیمایی عراق به ایران

عکس/ صدام حسین در حال روشن‌کردن سیگار برگ در سالن اجلاس سران عرب

رشد چشمگیر واردات نفت چین از ایران

جدایی مدافع استقلال قطعی شد

معرفی موشک بالستیک ATACMS MGM-۱۴۰ آمریکا

فیلم/ نماینده قم: حتی یک جاسوس افغانستانی هم نداشتیم

فیلم/ عراقچی وارد چین شد

عکس/ تغییر چهره ویژه هازل کایا سریال عشق ممنوع

پزشکیان: ما طرفدار دیپلماسی و تعامل سازنده و مخالف جنگیم

فیلم/ تیکه امیرحسین قیاسی به رشیدپور: شما نباید با ترامپ مصاحبه کنید

Beidou چینی جایگزین GPS می‌شود

فیلم/ هوشدن ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه‌های فیفا

فیلم/ ظهره‌وند جنگنده‌های B۲ آمریکا را قارقارک خواند

عکس/ واکنش رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس به احتمال فعال سازی مکانیزم ماشه

فیلم/ حضور سردار قاآنی در مراسم بزرگداشت شهدای نیروی قدس سپاه

آمار پلیس از مرگ‌ومیر تصادفات جاده‌ای در تهران

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت آجیل و خشکبار امروز + جدول

قیمت فولکس واگن در بازار ایران + جدول

ولایتی شرط توقف غنی‌سازی را برای مذاکره رد کرد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات