اقتصاد۲۴- مقامات بهداشتی نسبت به نگهداری انواع خاصی از مواد غذایی در یخچال هشدار داده اند، مانند موارد زیر:
پیاز: گذاشتن نصف پیاز در یخچال میتواند بسیار کشنده باشد، زیرا پیاز در برابر دماهای پایین مقاوم است این بدان معناست که وقتی در یخچال قرار میگیرد نشاسته موجود در آن شروع به تبدیل شدن به شکر میکند و شروع به تشکیل کپک میکند و این میتواند منجر به تجمع مواد ناسالم شود. باکتریهای موجود در محیط، که برای سلامتی خطرناک است.
سیر: سیر اغلب برای طعم دادن به غذا و همچنین برای درمان برخی از اختلالات گوارشی استفاده میشود، اما تعداد کمی از مردم متوجه میشوند که سیر در یخچال نگهداری میشود بیش از فایده ضرر دارد. پزشکان توصیه میکنند سیر پوست کنده را نخرید و آن را در یخچال قرار دهید، زیرا میتواند سریعتر کپک بزند. در صورت مصرف ممکن است بیماریهای جدی ایجاد شود.
برنج: گذاشتن برنج پخته شده در یخچال ایده بدی است، زیرا نشاسته مقاوم موجود در آن میتواند به کاهش سطح قند خون و کلسترول کمک کند.
بیشتر بخوانید: ۹ اشتباه رایج در آشپزی
برنج نیز یکی از موادی است که میتواند به سرعت کپک بزند، بنابراین نگهداری آن در یخچال ایده بدی است، به خصوص اگر بیش از ۲۴ ساعت نگهداری شده باشد.
به گفته سرویس بهداشت ملی در هند، برنج نپخته میتواند حاوی باسیلوس سرئوس باشد، باکتری که باعث مسمومیت غذایی میشود، برای جلوگیری از این امر، برنج باید بلافاصله پس از پخته شدن سرو شود. اگر حتما باید در یخچال نگهداری شود باید یک ساعت از پخت آن گذشته باشد و بعد از گرم شدن نباید آن را به یخچال برگردانید.
زنجبیل: زنجبیل به کپک نیز حساس است، اگرچه زنجبیل سرشار از خواص ضد التهابی است، اما زنجبیل در یخچال به سرعت میتواند کپک بزند و مصرف آن بر کبد و کلیهها تأثیر منفی میگذارد.
منبع: جیپلاس