تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۷ آذر ۱۳۹۷

روایت وزیر اطلاعات از تجهیز جریانات تروریستی

وزیر اطلاعات در صحن علنی مجلس شورای اسلامی از تلاش برخی کشورهای همسایه و کشورهای دور دست برای برهم زدن امنیت ایران پرده برداشت.
اقتصاد24 - سیدمحمود علوی، وزیر اطلاعات صبح امروز (سه‌شنبه) به منظور پاسخ به سؤالات جهانبخش محبی‌نیا، نماینده مردم میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر و در مورد اقدامات این وزارتخانه برای مبارزه با تروریسم، اظهار کرد: «من از آقای محبی‌نیا تشکر می‌کنم که با سؤال عالمانه خودشان فرصتی برای طرحی از بخش کارکرد فعالیت‌های نرم‌افزاری وزارت اطلاعات را مهیا کرده است.»

او ادامه داد: «گزارشی که نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مطرح کردند بیشتر جنبه گزارش آنچه در کمیسیون اتفاق افتاده بود را داشت اما فکر می‌کنم برای بیان بهتر مسائل آقای محبی‌نیا سؤال را مطرح کنند تا ابعاد موضوع مشخص شود و من در خدمت شما عزیزان سؤال ایشان را پاسخ دهم.»

علوی متذکر شد: «بخشی از سخنان آقای محبی‌نیا سؤال نبود بلکه دغدغه‌های خودمان بود، سؤال ایشان در کمیسیون ناظر به مسأله امنیت بود و مسائل دیگر را کمتر دربرمی‌گرفت اما بیانات امروز ایشان مقداری فراتر از سؤالات کمیسیون بود.»

وزیر اطلاعات تصریح کرد: «عزیزان استحضار دارند که شرایط امنیتی ما امروز متفاوت با سال‌های گذشته است. امروز با شرایطی مواجه هستیم که سرویس‌های امنیتی کشورهای همسایه و حتی کشورهای دوردست مستقیم علیه امنیت کشور ما وارد عمل شده‌اند.»

وزیر اطلاعات تاکید کرد: «از جریان‌های تروریستی با تمام وجود به صورت نقدی، کالایی و آموزشی حمایت تمام عیار می‌کند ما سال‌هایی را پشت‌سر می‌گذاریم که یکی از حامیان تروریست‌ها یعنی داعش دولت خودخوانده تشکیل داده بود و تروریست‌ها در حوزه این دولت خودخوانده از مراکز آموزشی مجهز مربوط به ارتش‌های عراق و سوریه بهره‌مند بودند و در آنجا آموزش می‌دیدند. تروریست‌ها به انبارهای عظیم سلاح‌های ارتش سوریه و عراق دست پیدا کرده بودند و مهمات آنها در اختیار تروریست‌ها قرار گرفته بود.»

داعش سلاح را از زمین نگذاشته است

او در بخش دیگری از اظهارات خود متذکر شد: «امروز هم اگر داعش زمین را از دست داده اما اسلحه را از دست نداده و سلاح را زمین نگذاشته است. پشتیبانی لجستیکی از گروه‌های تروریستی توسط سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای همسایه با تمام معنا ادامه دارد. شرایطی را فراهم کردند که اگر قبلاً تیم‌های تروریستی در جنوب شرق، شمال‌غرب یا جنوب غرب کشور با یک پیکان وانت و چند اسلحه کلاشینکف وارد می‌شدند امروز با ماشین‌های نو شاسی بلند و تیزرو و موتورهای قوی با اسلحه‌های تیربار فشنگ‌های بسیار زیاد و یا حتی توپ‌های 23 میلی‌متری ضدهوایی وارد مرزهای ما می‌شوند و تعرض می‌کنند.»

علوی تصریح کرد: «قبلاً آموزش‌ها در حد آموزش‌های ابتدایی چریکی و نظامی می‌دیدند اما الان اضافه بر این آموزش‌ها، آموزش‌های اطلاعاتی می‌بینند که چگونه تماس‌ها، ارتباطات و رفت‌وآمدهای خودشان را بتوانند از دید عوامل اطلاعاتی پنهان کنند. ما با چنین شرایط متفاوتی الان مواجه شدیم، شرایطی که مستقیماً سرویس رژیم صهیونیستی با تمام توانش وارد عمل شده است و تیم‌های تروریستی را ساماندهی می‌کنند که این کار با حمایت آمریکای جنایتکار، جریان‌های مختلف ضدانقلاب با هم نزدیک و سعی در همگرایی و هم‌افزایی دارند و در سطح دنیا در یکی، دو سال اخیر بیش از 64 همایش، نشست و هم‌اندیشی بین جریان‌های مختلف قومی و ضدانقلابی برگزار شده است که چگونه صف مبارزه خودشان با جمهوری اسلامی را یکی کند.»

او تأکید کرد: «طبیعی است در این شرایط، شرایط متفاوت امنیتی به وجود می‌آید اما با این همه حساسیت ما در جمهوری اسلامی ایران با مسأله امنیت چگونه برخورد کردیم؟ آیا نسبت به اعتبارات دستگاه‌های امنیتی، وزارت اطلاعات توجه لازم را کرده‌ایم که این وزارت با ابزارهای لازم و تکنولوژی جدید بتواند اقدامات خود را انجام دهد.»

وزیر اطلاعات در مورد وضعیت بودجه‌های امنیتی در کشور، بیان کرد: «وضعیت بودجه‌های امنیتی همان وضعیت قبل از این شرایط است و تغییری نکرده اما انتظارات تغییر کرده است. طبیعی است که وقتی لجستیک و تجهیزات وزارت نامتناسب با حرکت و بسیج دشمن باشد ما با تهدیدات مقداری مشکل‌تر حرکت می‌کنیم. با این حال وزارت اطلاعات از همان سال‌های اول با احصاء نقاط قوت امنیتی و نقاط ضعف امنیتی فرصت‌ها و تهدیدها و برآورد مسائل کلان امنیتی سند راهبردی امنیتی وزارت را تدوین کرده است و بر پایه آن سیاست‌ها را تدوین و اجرایی کرده، برنامه‌های عملیاتی را تبیین کرده و کارنامه خود را بر این پایه و بر مبنای علمی به اضافه مهارت‌ها و تجاربی که طی سه دهه کار اطلاعاتی اندوخته است کارهای خود را تنظیم کرده است.»

علوی افزود: «هر سال وزارت اطلاعات تقویم امنیتی سال را تنظیم کرده است و در اختیار مقامات کشور قرار داده و همواره مورد توجه مقامات عالی کشور قرار گرفته است. در این راهبرد وزارت اطلاعات پیشگیری را مقدم بر درمان قرار داده است و درمان را به عنوان آخرین راهکار و برخوردهای سخت‌افزارانه و به نوعی پلیسی را به عنوان آخر‌الدوا به حساب آورده است و در زمینه علل و معلول‌های مأموریتی به علت‌ها پرداخته است و برای پیشگیری از چالش‌های امنیتی بیش از 30 گزارش راهبردی را طی 10 ماه گذشته در اختیار مقامات عالی نظام قرار داده است.»

او ادامه داد: «وزارت اطلاعات به خوبی نشان داده است که دارای هوشمندی پیش‌بینی حوادث است و هشدار به موقع عرصه‌ها است.»

هیچ سرویس امنیتی نمی‌تواند ادعا کند مقابل 10 درصد اقدامات تروریستی را بگیرد

وزیر اطلاعات تأکید کرد: «با توجه به توسعه حرکت تیم‌های تروریستی و بسیج دشمن که ما در چند سال پیش سه ماه یکبار یک تیم تروریستی را زیر ذره‌بین می‌بردیم اما در حال حاضر هفته‌ای دو تیم تروریستی را شناسایی می‌کنیم و اقدامات آنها را خنثی می‌کنیم. با این کار دامنه رصد و اشراف اطلاعاتی را بر حرکات تیم‌های تروریستی و همچنین تحرکات سرویس‌های پشتیبان آنها را گسترش داده‌ایم. از طرف دیگر در زمینه علل شکل‌گیری تیم‌های تروریستی اقدامات لازم را انجام داده‌ایم و تا الان بیش از 300 مورد تیم‌ها را شناسایی کرده‌ایم و به موقع زیر ضربه برده‌ایم و از اقدام آنها جلوگیری کرده‌ایم که در این هجمه همه‌جانبه تروریستی از شرق و غرب و جنوب کشور تنها مواردی که اینها موفق شدند همین چند موردی بود که آقای محبی‌نیا ذکر کردند که به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسد.»

علوی خاطرنشان کرد: «این موضوع در شرایطی است که در سال‌های پیش از حضور من در عرصه امنیت که نه این حمایت سرویس‌های امنیتی بوده و نه آن امکانات آموزشی بوده و نه این لجستیک و تدارکات بوده و نه این شرایط مساعد برای تروریست‌ها بوده است ما یک اقدام انفجاری در مسجد امام علی (ع) زاهدان، مسجد جامع زاهدان، مسجد امام حسین (ع) چابهار، یک مورد دیگر شهادت شهید شوشتری، انفجار اتوبوس پاسداران عزیز، ماجرای تاسوکی، شهادت دانشمندان هسته‌ای، انفجار مهاباد و مثال دیگر بوده است. در حالی که در آن شرایط تیم‌های تروریستی از امکانات و وضعیت فعلی برخوردار نبوده‌اند اما الان با همه این شرایط وزارت اطلاعات موفق شده از هر صد اقدام تروریستی 97 تا 98 اقدام آنها را خنثی کند و تنها یکی، دو مورد موفق شدند.»

او تصریح کرد: «کجای دنیا یک تیمی که 98 گل زده و یکی، دو گل خورده را به عنوان تیم بازنده به حساب می‌آورند. در مطالعات امنیت بین‌المللی کشورهای پیشرفته دنیا که از قوی‌ترین سرویس‌ها برخوردار هستند مانند آلمان، فرانسه و آمریکا، ایران از نظر ناامنی در آخرین ردیف قرار گرفته است.»

وزیر اطلاعات در بخش پایانی اظهارات خود در پاسخ به محبی نیا، بیان کرد: «شما در دنیا هیچ سرویس امنیتی را پیدا نمی‌کنید که ادعا کند می‌تواند جلوی صد درصد اقدامات تروریستی را بگیرد بالاخره یک اقداماتی رخنه می‌کند و از دست در می‌رود اما برای ما مهم است که از چند اقدام یک اقدام رخنه می‌کند. وزارت اطلاعات توانسته موارد ضدامنیتی را به حداقل ممکن خودش برساند و مقایسه آنچه بین سال‌های 87 تا 92 و آنچه بین سال‌های 92 تا 95 افتاده گواه بسیار خوبی بر این مدعاست.»

منبع: پانا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ واکنش کاربران فضای مجازی به گاف ایران اینترنشنال در مورد فرزند رهبر انقلاب

عکس دیده نشده و عاشقانه از بازیگر زن لیسانسه‌ها و برادرش

عکس/ ظاهر اردشیر زاهدی همسر اول شهناز پهلوی ۲۴ سال پیش در ایام پیری

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

اینفوگرافی/ درصد رشد جمعیت در ایران، اروپا، آمریکا و خاورمیانه

عکس/ حضور بازیکنان تیم والیبال بانوان ایران در امامزاده صالح

عکس/ محمدرضا پهلوی و دخترش شهناز ۶۷ سال پیش در هواپیمای شخصی اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عاطفه رضوی کیست؟ / همه نقش‌های ماندگار بازیگر سریال کیمیا

عکس/ یک نانوایی قاجاری دوکاره ۱۳۰ سال پیش در تهران

معرفی سلاح ضد تانک MBT LAW؛ تکنولوژی مرگبار ارتش بریتانیا

عکس/ پمپ بنزینی در ترافیک جاده چالوس ۶۵ سال پیش

عکس/ پرواز حیرت انگیز هما در آسمان آبی و نارنجی ایران

کدام میوه برای سلامت قلب زنان مفید است؟

امیرحسین ثابتی، همتی را تهدید کرد

ضرر سنگین سرمایه‌گذاران بیت کوین

عکس/ آیا قاتل الهه حسین نژاد، راننده اسنپ بوده است؟

فیلم/ صحبت‌های متاثرکننده علیرضا قربانی در واکنش به قتل الهه حسین نژاد

قیمت All-in-One اپل

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

پشت پرده دلیل سقوط بالگرد سید ابراهیم رئیسی از زبان سردار کوثری + فیلم

عکس/ اولین تصاویر واضح از قاتل الهه حسین نژاد

پیش‌بینی عجیب از قیمت طلا؛ منتظر تغییر نرخ باشید

منتظر کالابرگ جدید در خرداد ماه نباشید

کاهش ۶ درصدی سرمایه‌گذاری در حوزه نفت

سگ گردانی با خودرو در تهران ممنوع شد

پیشنهاد مشاور سابق اوباما برای بن بست شکنی مذاکرات ایران با آمریکا

عکس/ چهره جوان محمد باقر قالیباف در دوران فرماندهی جنگ

عکس/ واکنش فرصت طلبانه بابک زنجانی به قتل الهه حسین نژاد

هشدار عراقچی به تروئیکای اروپایی در آستانه نشست شورای حکام

عکس/ سلفی بامزه ژاله صامتی، پژمان جمشیدی و رضا عطاران با تیپ دهه شصتی

عکس/ حرکت عجیب ایلان ماسک در کمپین انتخاباتی ترامپ

ادعای آکسیوس: اسرائیل به آمریکا اطمینان داده در زمان مذاکرات با ایران اقدامی نخواهد کرد

عکس/ میانجی‌گری کانیه وست میان ترامپ و ماسک

تورم اردیبهشت روی اقلام غیرخوراکی‌ خیمه زد

علم الهدی: آزادی بی‌حجابی، توسعه فساد و فحشاء در جامعه است

پشت پرده عدم تصویب لایحه منع خشونت علیه زنان از زبان نماینده مجلس دهم

عکس/ آخرین تصویر الهه حسین نژاد در کنار برادر معلولش

حرکت قیمت سکه روی مرز حساس

صعود آرژانتین به جام جهانی ۲۰۲۶

عکس/ چهره متفاوت محمدرضا پهلوی ۹۳ سال پیش در دوران دبیرستان

مطالبات گندمکاران چه زمانی پرداخت می شود؟

قیمت پیکان نیم میلیونی شد + جدول

استخدام زنان با حقوق پایین؛ تبعیض پنهان در پشت آمار اشتغال/ بازارِ کارِ زنانه: میدانِ تاخت‌وتازِ بهره‌کشی!

اینفوگرافی/ افزایش شدید قیمت دام زنده عید قربان در ۵ سال گذشته

بازگشت خودرو به بورس کالا؛ بازی برد-برد برای همه

تل‌آویو در محاصره دومینوی فشار؛ آیا ترامپ سناریوی زلنسکی را برای نتانیاهو تکرار می‌کند؟

فیلم/ اولین تصاویر منتشر شده از قاتل الهه حسینی‌ نژاد در لحظه اعتراف

جاده کندوان یک طرفه می‌شود

علت قطعی برق طولانی مدت غرب تهران چه بود؟

پشت پرده پیشنهاد ویتکاف به ایران؛ توافقی موقت یا گامی تازه برای احیای مذاکرات؟

نامه ایران به شورای امنیت پیرامون اتهام‌زنی‌های آمریکا

قیمت دولتی دام زنده ویژه عید قربان مشخص شد

پیش بینی یک اقتصاددان از تورم وحشتناک در مسکن

اگر مذاکرات نبود، بانک مرکزی قیمت دلار را به چند تومان می‌رساند؟

خانواده الهه حسین‌نژاد در اجرای حکم با چه مشکلی روبه‌رو خواهند شد؟ / چرا قاتل الهه باید به اشد مجازات برسد؟