اقتصاد۲۴: در سالهای اخیر پهپادهای نظامی به یکی از موثرترین تجهیزات جنگ تبدیل شده است. پهپادهای مدرن شده در حال تبدیل شدن به سلاحهای حیاتی برای نظارت، جمعآوری اطلاعات و گاهاً تهاجم هستند. ما در این مقاله به معرفی و تشریح برترین پهپادهای رزمی جهان میپردازیم که عبارتند از:
۵. CH-۵
۴. Shahed-۱۳۶
۳. Predator B (MQ-۹ Reaper)
۲. Heron TP
۱. Predator C Avenger
پهپاد CH-۵ که با نام پهپاد رنگین کمان نیز شناخته میشود، توسط شرکت علوم و فناوری هوافضای چین طراحی و توسعه یافته است. این هواپیمای بدون سرنشین برای اولین بار در نوامبر ۲۰۱۶ معرفی شد و شبیه پهپاد MQ-۹ ریپرساخت ایالات متحده آمریکا است.
بیشتر بخوانید: «فلاخن داوود» چیست و چگونه کار میکند؟
این پهپاد رزمی قادر به انجام ماموریتهای جنگی، شناسایی، مراقبت، گشت زنی و موقعیت یابی هدف است. حداکثر وزن برخاست ۳۳۰۰ کیلوگرم و ظرفیت حمل بار ۱۲۰۰ کیلوگرم است. نقاط سخت در هر بال را میتوان با یک بسته چهارگانه موشک ضد زره هدایت شونده AR-۲ SAL و دو بسته موشک AR-۱ SAL مجهز کرد. این هواپیما با استفاده از یک موتور ۳۳۰ اسب بخاری میتواند به سرعت ۱۱۸ کیلو و حداکثر ۶۰ ساعت استقامت داشته باشد.
شاهد-۱۳۶ یک حامل مهمات سرگردان ساخت ایران است که به آن پهپاد انتحاری یا کامیکازه نیز میگویند که توسط شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران (هسا) ساخته و تولید شده است. پهپاد کامیکازه ایرانی شاهد ۱۳۶ که با تخریب زیرساختهای اوکراینی که هم اکنون دلیلی برای محکومیت و فشار تحریمی علیه تهران شده است، در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.
شاهد-۱۳۶ بر اساس طراحی بال مثلثی با سکانهای تثبیت کننده در نوک ساخته شده است. موتور این پهپاد در پشت بدنه قرار دارد. این طراحی همچنین دارای یک چیدمان فشاری رو به عقب است. طول آن ۳.۵ متر، طول بالها ۲.۵ متر و وزن آن حدود ۲۰۰ کیلوگرم است.
پهپاد سرجنگی دارای وزن ۵۰ کیلوگرم (جنس فلزی ۹ کیلوگرم و مواد منفجره ۴۱ کیلوگرمی) است. در مجموع به گفته کارشناسان از نظر قابلیت تخریب، شاهد ۱۳۶ را میتوان با FAB-۱۰۰ مقایسه کرد.
شاهد-۱۳۶ هدف آسانی برای سیستمهای دفاع هوایی مدرن نیست. اندازه کوچک، طراحی آیرودینامیکی و قطعات غیر فلزی در طراحی کار ردیابی آن را برای رادارها سخت می کند.
پهپاد پردیتور B (MQ-۹ ریپر) در نیروی هوایی ایالات متحده، ناسا، نیروی هوایی سلطنتی و نیروی هوایی ایتالیا، فرانسه و اسپانیا در خدمت است. این هواپیمای از راه دور که توسط جنرال اتمیکس اروناتیکال سیستمز توسعه یافته است، برای مطابقت با استانداردهای STANAG ۴۶۷۱ ناتو طراحی شده است.
پهپاد رزمی پردیتور B دو برابر سریعتر از پردیتور قبلی خود است و میتواند ۵۰۰ ٪ محموله بیشتری را حمل کند. توانایی رسیدن به حداکثر ارتفاع تا ۵۰۰۰۰ فوت و حداکثر سرعت ۲۴۰k و استقامت ۲۷ ساعت را دارد.
این پهپاد با استفاده از موتور توربوپراپ هانی ول TPE۳۳۱-۱۰ میتواند حداکثر وزن ۱۷۴۶ کیلوگرمی را در خود جای دهد که شامل محموله خارجی ۱۳۶۱ کیلوگرم میشود. این موشک قادر به حمل محمولههای چند مأموریتی مانند سیستمهای EO/IR، رادار چند حالته Lynx، رادار نظارت دریایی چند حالته، اقدامات پشتیبانی الکترونیکی، تعیینکنندههای لیزری است. همچنین میتواند سیستمهای تسلیحاتی مختلفی از جمله موشکهای هلفایر GM-۱۱۴، بمبهای GBU-۱۲ Paveway II و کیت GBU-JDAM را در خود جای دهد.
Heron TP که با نام ایتان نیز شناخته میشود، یک پهپاد شناسایی است که توسط صنایع هوافضای اسرائیل طراحی و ساخته شده است. این پهپاد رزمی در خدمت نیروی دفاعی اسرائیل است.
این پهپاد توانایی حمل حداکثر بار ۲۷۰۰ کیلوگرمی را دارد که شامل سیستمهای ماموریتی متعدد مانند رادار دیافراگم مصنوعی، سیستم جهانی ارتباطات سیار، حسگرهای اطلاعاتی ارتباطی و محمولههای جنگی مانند بمبهای هدایتشونده و هوا به -موشکهای زمینی است.
این هواپیمای بدون سرنشین با استفاده از یک موتور پرت اند ویتنی PT-۶A ۱۲۰۰ اسب بخاری، میتواند بیش از ۳۰ ساعت در حالی که با حداکثر سرعت ۲۲۰ کیلوتن پرواز میکند، دوام بیاورد. حداکثر وزن برخاست مجاز این هواپیما ۵۶۷۰ کیلوگرم است.
پهپاد پردیتور سی اَونجر یک هواپیمای بدون سرنشین از راه دور است که توسط جنرال اتمیکس اروناتیکال سیستمزتوسعه یافته است. اولین پرواز این هواپیما در آوریل ۲۰۰۹ انجام شد. این پهپاد رزمی دارای حداکثر وزن برخاست ۸۲۵۵ کیلوگرم است.
این پهپاد قادر است محمولههای حسگر متعدد متصل به پایههای نقطه سخت بال خود را حمل کند. ظرفیت کل این هواپیما ۲۹۴۸ کیلوگرم است. محموله تسلیحاتی آن شامل موشکهای هلفایر، بمبهای هدایت شونده (GBU) -۱۲/۴۹ بمبهای هدایت لیزری، GBU-۳۱ GBU-۳۲، GBU-۳۸، ۳۸ مهمات حمله مستقیم مشترک و بمبهای GBU-۳۹ و GBU-۱۶/۴۸ است.
پردیتور سی اَونجر سرعت عملیاتی و ترانزیت بیشتری نسبت به هواپیمای پردیتور B ارائه میدهد. این پهپاد رزمی با استفاده از موتور توربوفن پرت اند ویتنی PW۵۴۵B قادر است تا ارتفاع ۵۰۰۰۰ فوتی را طی کند. حداکثر سرعت این پهپاد ۴۰۰k و استقامت ۲۰ ساعت است.
وقتی بیشترین تاثیر رو با کمترین هزینه و سرمایه گذاری در میدان نبرد داره چرا نباید تو لیست باشه
شاهد ۱۳۶ که با تخریب زیرساختهای اوکراینی که هم اکنون دلیلی برای محکومیت و فشار تحریمی علیه تهران شده است، در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.
اتفاقی با سایت در پیتتون اومدم.
دوستان وطن پرست شما چرا خودتان را درگیر این ادمای وطن فروش کردید
ما پهباد ساختیم یانه این توی عمل معاوم میشه که به صهیونیست ها زدیم وثابت هم شد
دیگه چرا سد حودتون را درد میارید جر و بحث میکنید