رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد در گفتگو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛
پیشبینی تولید 27 میلیون تن فولاد در سال جاری/ افزایش تولید 2 میلیون تنی نسبت به سال گذشته
بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد کشور از پیش بینی تولید 27 میلیون تن فولاد در کشور طی سالجاری خبر داد.
رامین بیات، اقتصاد24- صنعت فولاد کشور در حال حاضر یکی از استراتژیک ترین صنایع کشور در کنار خودرو و نفت است که توانسته ارزش افزوده بسیاری را برای کشورمان از طریق صادرات و همچنین افزایش سالیانه میزان تولید رقم بزند، حال در مورد آخرین وضعیت میزان تولید فولاد در کشور و پیش بینی ها تا پایان سال به سراغ بهرام سبحانی رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد رفتیم.
سبحانی در گفتگو با اقتصاد 24 با بیان اینکه در حال حاضر صنعت فولاد در وضعیت پایداری قرار دارد، اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی هایی که شرکت های تولید کننده فولاد برای سال جاری انجام داده اند، میزان تولید فولاد در کشور نسبت به سال گذشته با افزایش 2 میلیون تنی روبرو خواهد بود.
به گفته مدیر عامل اسبق فولاد مبارکه اصفهان، در سال جاری هدفگذاری تولید فولاد در کشور 27 میلیون تن تعیین شده که این میزان در سال گذشته بالغ بر 25 میلیون تن بوده است.
فولاد مبارکه بزرگترین تولید کننده فولاد کشور
بهرامی با اشاره به اینکه در سال گذشته هشت میلیون تن فولاد به خارج از کشور صادر شده است، گفت: شرکت فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولید کننده فولاد در کشور ظرفیت تولید 7.2 میلیون تن فولاد در سال را دارد که از این میزان، بین 6.5 تا 7 میلیون فولاد تولید می کند، این در حالی است که اگر میزان تولید زیر مجموعه های این شرکت را نیز به تولید خود شرکت اضافه کنیم، در کل فولاد مبارکه و شرکت های وابسته به آن در سال بیش از 10 میلیون تن فولاد تولید می کنند.
لزوم حمایت از صنعت داخلی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور با تاکید بر اینکه وقتی در صنعت فولاد سرمایهگذاری کردیم و تولیدکننده هستیم، نباید اجازه دهیم اشتغال آن برای دیگر کشورها باشد و محصول وارداتی جای محصول داخلی را بگیرد، اضافه کرد: باید هر سال افزایش تولید را محقق سازیم تا هر چه بیشتر از میزان واردات کاسته شود.
خودکفایی قابل قبول در صنعت فولاد
بر اساس این گزارش، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه هنوز امکان توسعه در صنعت فولاد وجود دارد، افزود: با توجه به سرمایه گذاری عظیمی که در این بخش طی چند سال اخیر صورت گرفته، به زودی توازن مناسبی در زنجیره تولید این محصول در کشور شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری در صنعت فولاد در کشور به یک مزیت تولیدی تبدیل شده است، تصریح کرد: مازاد تولید باید صادر شود و در همین راستا، فولاد از جمله صنایعی است که ارزآوری آن برای ما اهمیت بالایی دارد و در نتیجه، روی آن سرمایه گذاری کرده ایم و به خودکفایی قابل قبولی در صنعت فولاد دست یافته ایم.
رتبه دهم ایران در تولید فولاد جهان
پیشتر نیز سیدرسول خلیفهسلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به اینکه رتبه ایران در تولید فولاد در جهان دهم است، گفته بود: در سال ۸۷ رتبه ۲۳ را داشتیم اما با پشت سر قرار دادن کشورهای دیگر اکنون به رتبه ۱۰ جهان رسیده ایم.
وی با بیان اینکه ایران فرایند ۸ گانه تولید را در فولاد دارد، خاطرنشان کرد: اکتشاف سنگ آهن، استخراج، تبدیل به کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی از جمله مراحل این فرایند هستند. این در حالی است که در افق ۱۴۰۴ به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد، 25 درصد از نیاز کشور به فولاد از طریق واردات و 75 درصد نیز در داخل تامین می شود.
خلیفهسلطانی با اشاره به اینکه اوج صادرات فولاد در سال های آینده بعد از بالانس شدن کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی خواهد بود، گفت: چون کشش تقاضا برای آهن اسفنجی ما بسیار بالاست بنابراین مزیت های صادراتی نیاز به توجه بیشتری دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه متوسط بهره وری ظرفیت کارخانجات در دنیا ۷۳ درصد است، در کشور ما نیز این ظرفیت محقق شده است.
آمارهای جهانی تولید فولاد
بر اساس اعلام انجمن جهانی فولاد، ایران در سال ۲۰۱۸ با تولید ۲۵ میلیون تن فولاد در رتبه دهم کشورهای جهان از این لحاظ قرار گرفت. این در حالی است که تولید فولاد ایران در سال ۲۰۱۷ برابر با ۲۱.۲ میلیون تن بود، به این ترتیب تولید فولاد ایران در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال پیش از آن ۱۷.۷ درصد افزایش یافته است.
ایران در سال ۲۰۱۷ در رتبه سیزدهم قرار داشت و کشورهای ایتالیا، تایوان و اوکراین بالاتر از ایران قرار داشتند که در سال ۲۰۱۸ پس از ایران قرار گرفتند.
چین با تولید ۹۲۸.۳ میلیون تن (نصف فولاد جهان)، ژاپن با ۱۰۶.۵ میلیون تن، هند با تولید ۱۰۴.۳ میلیون تن ، امریکا با ۸۵ میلیون تن، روسیه و کره جنوبی ۷۰ میلیون تن، آلمان با ۴۰ میلیون تن و ترکیه و برزیل با ۳۷ و ۳۴ میلیون تن قبل از کشور ما قرار گرفته اند.