تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۳
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد؛

پدر هواپیمایی زمینی چه کسی بود؟

اصطلاح هواپیمای زمینی معمولاً برای نشان دادن اهمیت یک شرکت یا شخص و یا حتی اشخاصی است که در ایجاد یا توسعه یک فناوری وابسته به فرودگاه‌ها و سیستم‌های زمینی هواپیما‌ها به کار می‌رود. این افراد یا شرکت‌ها به‌عنوان پیشگام و رهبر در این زمینه شناخته می‌شوند.

پدر هواپیمایی زمینی چه کسی بود؟

اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: اصطلاح «پدر هواپیمایی زمینی» در صنعت هواپیمایی به معنای شخص یا شرکتی است که برای نخستین بار به یک فناوری، تجهیزات، یا سیستم مرتبط با فعالیت‌های زمینی در فرودگاه‌ها (مانند تجهیزات باربری، تجهیزات پردازش مسافران و...) پیشنهاد داده یا آن را ایجاد کرده است. این اصطلاح معمولاً برای نشان دادن اهمیت یک شرکت یا شخص و یا حتی اشخاصی است که در ایجاد یا توسعه یک فناوری وابسته به فرودگاه‌ها و سیستم‌های زمینی هواپیما‌ها به کار می‌رود. این افراد یا شرکت‌ها به‌عنوان پیشگام و رهبر در این زمینه شناخته می‌شوند. تعیین یک فرد خاص به عنوان «پدر هواپیمایی زمینی» دشوار است، چراکه این اختراع حاصل تلاش‌ها و نوآوری‌های افراد متعددی در طول تاریخ بوده است. با این حال، می‌توان از چندین پیشگام در این زمینه نام برد که سهم به‌سزایی در توسعه و پیشرفت هواپیمایی زمینی داشته‌اند.

اولین پیشگامان هواپیمای زمینی

۱. جان برنهام: در سال ۱۷۷۱، برنهام اولین طرح ثبت شده برای یک «هواپیمای زمینی» را ارائه کرد. این طرح شامل یک بال ثابت و یک دم بود و با استفاده از نیروی باد و عضلات انسان به حرکت در می‌آمد. این طرح توسط او به عنوان «یک ماشین ارتعاشی» توصیف شد و شامل یک سیستم معلق شونده با چهار چرخ بود که قرار بود وزن هواپیما را توسط ارتعاشات مختلفی که توسط چرخ‌ها ایجاد می‌شد به حرکت درآورد. این ایده مشابه سیستم‌های معلق برای انتقال محموله‌ها و مسافران بر روی زمین بود، با این تفاوت که از آن برای حرکت در هوا نیز استفاده می‌شد. این طرح نمایانگر تفکرات نوآورانه برای حمل و نقل هوایی در زمان خود بود و به عنوان یکی از طرح‌های اولیه در تاریخ هواپیمایی محسوب می‌شود.

۲. جرج کایلی: جرج کایلی (George Cayley) یک مهندس، مخترع و عالم بریتانیایی بود که به‌عنوان یکی از پیشگامان صنعت هوانوردی شناخته می‌شود. وی در ۲۷ دسامبر ۱۷۹۳ در انگلستان متولد شد و در ۱۵ دسامبر ۱۸۵۷ درگذشت. کایلی به خاطر مطالعات و کار‌های خود در زمینه طراحی و ساخت هواپیما‌ها و پیشنهاد ایده‌های نوآورانه در این حوزه مشهور است. وی بسیاری از اصول مهم و اساسی هوانوردی را ارائه داد که هنوز هم بر روی طراحی هواپیما‌ها و سایر وسایل پروازی تأثیر گذار است. مهم‌ترین ارزش‌های ایجاد شده توسط کایلی عبارتند از: تئوری بالگردی، پرواز اولین مدل هواپیما و پرده بالا و پرگردنه است. کایلی با کار‌های خود به‌عنوان یکی از بنیانگذاران هوانوردی و مخترعان برجسته تاریخی شناخته می‌شود و میراث قابل توجهی در توسعه فناوری پرواز دارد.

۳. سر ویلیام فاولر: سر ویلیام فاولر (Sir William Henry "Willie" Fowler) یک فیزیک‌دان و استاد دانشگاه آمریکایی بود که به خاطر کشف و تحقیقات خود در زمینه فیزیک هسته‌ای و فیزیک ستاره‌ای شناخته می‌شود. او در ۹ آگوست ۱۹۱۱ در پیتسبرگ، پنسیلوانیا، آمریکا متولد شد و در ۲۵ مارس ۱۹۹۵ در پاسادنا، کالیفرنیا، آمریکا درگذشت. در سال ۱۸۴۸، فاولر اولین «هواپیمای زمینی» با موتور بخار را ساخت. این مدل با استفاده از ریل حرکت می‌کرد و می‌توانست به سرعت ۳۱ مایل در ساعت برسد.

پدر هواپیمایی زمینی چه کسی بود؟

پیشگامان هواپیمای زمینی در قرن بیستم

۱- برادران رایت: برادران رایت، ویلبر و اورویل رایت، دو فرد بسیار معروف و مهم در تاریخ هوانوردی و فناوری هواپیما‌ها هستند. آن‌ها به عنوان اولین افرادی که پرواز موفقیت‌آمیز با یک هواپیما با موتور انجام دادند، شناخته می‌شوند. ویلبر رایت، متولد ۱۶ آوریل ۱۸۶۷ در محله میلوایل، اوهایو بود. ویلبر با ارائه تئوری‌های خود در مورد پرواز و ساخت مدل‌های هواپیما، به همراه برادرش، یکی از اهمیت‌زایی‌های بزرگ در تاریخ هواپیمایی را داشت. اورویل رایت، متولد ۱۹ اوت ۱۸۷۱ در محله داچسون، اوهایو بود. اورویل همراه با برادرش، ویلبر، موتوری را برای پرواز هواپیما اختراع کردند و در ساختار و طراحی اولین هواپیمای با موتور موفق بودند. برادران رایت با کشف و پیشرفت تکنولوژی هواپیما، به عنوان دو نفر از بزرگترین مهندسان و پیشگامان هوانوردی در تاریخ شناخته می‌شوند و به جایگاهی بسیار برجسته در تاریخ علم و فناوری دست یافتند.

۲- سرهنگ ساموئل لانگلی: سرهنگ ساموئل پیرپوینت لانگلی (Samuel Pierpont Langley) یک مهندس، فیزیک‌دان، و مخترع آمریکایی بود که به خاطر تلاش‌هایش در زمینه هواپیمایی و پرواز آشنا است. ساموئل لانگلی در تاریخ ۲۲ ژانویه ۱۸۳۲ در روکبری، مین، آمریکا متولد شد. لانگلی به طور فعال در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هواپیما و پرواز فعالیت داشت. او برای ساخت هواپیمای مدفوع خود با استفاده از موتور‌های بخار و موتور‌های دیگر تلاش کرد. در سال ۱۸۹۶ و ۱۸۹۷، لانگلی با هواپیمای خود به نام «آرو» (Aerodrome) تلاش کرد تا اولین پرواز موفق را انجام دهد. او در ۱۷ دسامبر ۱۸۹۶ و ۶ دسامبر ۱۸۹۷ دو پرواز نسبتاً موفقی داشت، اما هیچ‌کدام به پرواز ماندگار نرسید. ساموئل لانگلی در ۲۲ فوریه ۱۹۰۶ در واشنگتن دی. سی. درگذشت. ارثیه‌ای که او با تحقیقات و کارهایش در زمینه هواپیما و پرواز ایجاد کرد، هنوز هم در توسعه و پیشرفت فناوری هواپیما تأثیرگذار است.

۳- هانز-یواخیم ریختر: هانز-یواخیم ریختر در ۲۸ دسامبر ۱۹۱۱ در دویتز بای‌لایت، آلمان متولد شد و در ۲۹ مارس ۱۹۹۸ در آلمان درگذشت. وی به همراه یک تیم مهندسی در آلمان در دهه ۱۹۳۰ میلادی کار کرد و در سال ۱۹۳۹ موفق به ساخت موتور جتی شد که بعد‌ها در هواپیمای Heinkel He ۱۷۸ استفاده شد. اختراع و توسعه موتور جت به دستور زمانی بسیار حیاتی برای پیشرفت فناوری هوایی و نظامی بود. این اختراع باعث افزایش سرعت و کارایی هواپیما‌ها شد و نقطه عطفی در تاریخ هوانوردی را تشکیل داد.

اهمیت هواپیمای زمینی

مفهوم «هواپیمایی زمینی» ممکن است به چندین مفهوم مختلف اشاره کند، اما اگر منظور از آن ساخت و استفاده از هواپیما‌هایی با توانایی پرواز در زمین، به جای هوا، باشد، این موضوع می‌تواند اهمیت‌های زیر را داشته باشد:

۱. تجاری و حمل و نقل: استفاده از هواپیمایی‌های زمینی در صنعت حمل و نقل ممکن است امکانات بیشتری را برای حمل و نقل کالا و مسافران فراهم کند. این ابزار می‌تواند به موازات ماشین‌ها و قطار‌ها برای حمل کالا‌ها و مسافران در سطح زمین مورد استفاده قرار گیرد.

۲. نظامی و امنیتی: در صنایع نظامی و امنیتی، هواپیمایی‌های زمینی می‌توانند به عنوان ابزاری برای حمل و نقل مواد، تجهیزات و نیرو‌های نظامی به کار رود. این ابزار‌ها می‌توانند در عملیات‌های نظامی و امنیتی مختلف، از جمله اعمال امنیتی، نجات، و حمله به دشمنان، مورد استفاده قرار گیرند.

۳. علمی و تحقیقاتی: استفاده از هواپیمایی‌های زمینی در تحقیقات و آزمایش‌های علمی می‌تواند به دانشمندان و محققان در بررسی‌های مختلف و انجام آزمایش‌های تجربی کمک کند. این ابزار‌ها می‌توانند برای انجام مشاهدات، گرفتن نمونه‌ها و انتقال تجهیزات به مناطق دوردست مورد استفاده قرار بگیرند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵