اقتصاد۲۴- شیوا سپهری: ترون (TRON) یک بلاک چین معروف است که به ارائه زیرساختهای اساسی اختصاص داده شده است که توسعه دهندگان را قادر میسازد تا قراردادهای هوشمند و برنامههای کاربردی غیرمتمرکز ایجاد و منتشر کنند؛ همچنین مالکیت آن را داشته باشند و دادهها و سایر محتواها را ذخیره کنند.
ترون مکانیزم اجماع Delegated Proof-of-Stake (DPoS) را برای جلوگیری از مسئله زمانهای عملیات کم تراکنش و هزینههای بالای تراکنش در میان بلاک چینهای عمومی اثبات کار (به عنوان مثال بیت کوین) به کار میگیرد. به طور خاص، برخی از ویژگیهای اصلی ترون عبارت است از معماری سه لایه آن که بسیار مشهور است.
ترون از معماری سه لایهای پشتیبانی میکند که به یک لایه هسته، یک لایه ذخیره سازی و یک لایه کاربردی تقسیم شده است. همچنین اجماع اثبات سهام واگذار شده نیز یک ویژگی مهم این ارز دیجیتال است. ترون از الگوریتم DPoS برای رسیدن به TPS بالا استفاده میکند و شرایط بیشتری نسبت به شبکههای قابل برنامه ریزی موجود ارائه میدهد. ترون متکی به یک مدل منحصر به فرد با حسابهایی به نام Super Representatives است که بلوکها را تولید و تأیید میکند.
ضمناً قراردادهای هوشمند در این ارز دیجیتال با Solidity نوشته میشوند و توسعه دهندگان اتریوم را برای استقرار در شبکه ترون آسان میکند. پروژه TRON همچنین قصد دارد در آینده از زبانهای بیشتری پشتیبانی کند. ماموریت ترون ایجاد معماری اساسی برای برنامههای غیرمتمرکز است و برخی از محصولات آن به شرح زیر است:
ترون گرید: این محصول گرههای کاملی را ارائه میدهد که در فضای ابری اجرا میشوند و به توسعه دهندگان اجازه میدهد یک گره کامل را برای کار با پروتکل ترون راه اندازی نکنند. APIهای ترون گرید به توسعه دهندگان امکان میدهد رویدادها، تراکنش ها، داراییها و سایر دادههای بلاک چین را پیدا کنند. از زمان راهاندازی TronGrid v ۲ در ابتدای سال ۲۰۱۹، افزایش مداوم ترافیک با پیکهای گاه به گاه به دلیل راهاندازی dApp وجود داشته است، به طور متوسط بیش از ۱۲۰۰۰ درخواست در ثانیه، بیش از ۱ میلیارد درخواست در روز وجود داشت است. میانگین زمان پاسخ برای این رویدادها در TronGrid v ۲ به طور مداوم زیر ۱۰۰ میلی ثانیه بوده است.
ترون لینک: ترون لینک یک کیف پول ترون است که به عنوان افزونه مرورگر کروم و همچنین بر روی iOS و اندروید اجرا میشود.
در واقع TRX دارایی اصلی شبکه ترون است. از جمله موارد استفاده آن میتوان به مواردی نظیر پرداخت خدمات و کالاها، پرداخت هزینه و کمیسیون برای اجرای قراردادهای هوشمند بومی و قرار دادن TRX برای واگذاری انرژی به اجرای قراردادهای هوشمند یا رای دادن به نمایندگان Super است.
بیشتر بخوانید: دوج کوین چیست؟/ همه چیزهایی که باید درباره این ارز دیجیتال بدانید
TRON یک معماری سه لایهای را اتخاذ میکند که به یک لایه هسته، یک لایه ذخیره سازی و یک لایه کاربردی تقسیم میشود.
Tron (TRX) تاریخچه جالبی دارد. پروژه این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۷ با چشم انداز ایجاد انقلاب در صنعت محتوای دیجیتال و سرگرمی از طریق فناوری بلاک چین آغاز شد. داستان ترون چندین نقطه عطف کلیدی را در بر میگیرد، از آغاز تا رشد آن به عنوان یک پلت فرم برجسته بلاک چین شناخته میشود.
در جولای ۲۰۱۷، ترون توسط جاستین سان، یک کارآفرین جوان با سابقه فناوری و بلاک چین تاسیس شد. در ماه دسامبر، ترون پروتکل منبع باز خود را راه اندازی کرد و فناوری زیربنایی خود را در دسترس توسعه دهندگان و علاقهمندان قرار داد. این آغاز توسعه فنی و تعهد آن به باز بودن و همکاری بود. در ماههای مارس تا می ۲۰۱۸، ترون به نقطه قابل توجهی دست یافت. تا مارس ۲۰۱۸، آنها Testnet، Blockchain Explorer و Web Wallet را معرفی کردند و به کاربران و توسعه دهندگان ابزارهایی برای تعامل با اکوسیستم ترون ارائه کردند. در می ۲۰۱۸، Tron Mainnet راه اندازی شد که به عنوان انتشار Odyssey ۲ شناخته میشود. این نشان دهنده گذار از یک پروژه در حال توسعه به یک پلتفرم بلاک چین کاملاً عملیاتی بود.
در ژوئن ۲۰۱۸، ترون با ایجاد بلوک جنسیس استقلال خود را اعلام کرد که به معنای ایجاد بلاک چین جدا از توکن اولیه مبتنی بر اتریوم است. در جولای ۲۰۱۸، ترون با خرید BitTorrent، یک پروتکل پیشرو به اشتراک گذاری فایل همتا به همتا، که به عنوان یک حرکت استراتژیک برای ادغام یک پایگاه کاربر عظیم در اکوسیستم ترون تلقی میشد، خبرساز شد. در اکتبر ۲۰۱۸، ماشین مجازی ترون (TVM) راه اندازی شد که یک مجموعه ابزار ضروری برای توسعه دهندگان برای ساخت و استقرار برنامههای غیرمتمرکز (DApps) در شبکه ترون بود. نقشه راه ترون گسترش یافت و شامل پروژه اطلس شد که ابتکاری با هدف ادغام کاربران و فناوری BitTorrent در اکوسیستم ترون و تقویت بیشتر مدل توزیع محتوای غیرمتمرکز آن بود. ترون به رشد اکوسیستم خود ادامه داد. شراکت ایجاد کرد، توسعه دهندگان را جذب کرد و وارد حوزه مالی غیرمتمرکز (DeFi) شد. جامعه پر جنب و جوش ترون و سهامداران درگیر به توسعه و پذیرش مداوم آن در صنایع مختلف کمک کردند.
ترون در چارچوب بلاک چین عمل میکند که با یک دفتر کل دیجیتال غیرمتمرکز و ایمن مشخص میشود. این دفتر کل تمامی تراکنشها و فعالیتهای روی پلتفرم را به صورت زمانی و غیرقابل تغییر ثبت میکند. این پلتفرم از قراردادهای هوشمند استفاده میکند که قراردادهای دیجیتالی هستند که به طور اتوماتیک اجرا میشوند. این قراردادها به گونهای برنامهریزی شدهاند که در صورت تحقق شرایط خاص بهطور خودکار اجرا شوند. قراردادهای هوشمند در ترون طیف وسیعی از عملکردها را، از تسهیل تراکنشها گرفته تا اجرای منطق تجاری پیچیده، بدون نیاز به واسطه، امکان پذیر میکند. در پلتفرم ترون، توسعه دهندگان توانایی ایجاد برنامههای غیرمتمرکز (DApps) را دارند. این برنامهها روی بلاک چین کار میکنند و امنیت، شفافیت و خودگردانی را به کاربران ارائه میدهند. طیف گستردهای از موارد استفاده DApps، از بازی و سرگرمی گرفته تا امور مالی و شبکههای اجتماعی را میتوان پوشش داد.
علاوه بر این، ترون از مکانیزم اجماع به نام اثبات سهام (DPoS) استفاده میکند. در DPoS، دارندگان توکن میتوانند به نمایندگانی (ابر گرهها) که تراکنشها را تأیید میکنند و شبکه را ایمن میکنند رأی دهند. این رویکرد سرعت تراکنش و مقیاسپذیری را افزایش میدهد در حالی که مصرف انرژی مرتبط با سیستمهای سنتی اثبات کار (PoW) را کاهش میدهد.