تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۱۶ تير ۱۴۰۳

از سارق اصلی صندوق امانات بانک ملی چه خبر؟

این گزارش براساس اطلاعاتی که یک منبع آگاه دراختیار قرار داده، تنظیم شده است.

از سارق اصلی صندوق امانات بانک ملی چه خبر؟
اقتصاد۲۴- با بررسی شواهد و مدارک مربوط به این خبر، صحت آن را تایید کرده و مدارک نیز نزد روزنامه محفوظ است. همچنین لازم است عنوان شود که «اعتماد» ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲ در شماره ۵۶۲۵ گزارشی تحت عنوان «من، آرمین؛ سارق اصلی بانک ملی هستم» را منتشر کرده که در گفتگو با این سارق بوده است.

اقدام به خودکشی در زندان و انتقال به بیمارستان لقمان حکیم

بیست و پنج ماه از بازداشت متهمان پرونده سرقت از صندوق امانات بانک ملی شعبه دانشگاه گذشته است. حالا به خبر رسیده که متهم ردیف اول این پرونده در زندان اقدام به خودکشی کرده است.

براساس این اطلاعات ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۳ حدود ساعت ۳ بعداز ظهر، «آرمین»؛ سارق اصلی بانک ملی در یکی از بند‌های زندان تهران بزرگ با مصرف زیاد قرص‌های [.]دست به خودکشی زده است. هم‌بندی او وقتی وارد اتاق شده آرمین را دیده که روی زمین افتاده است، اما چیزی که توجه او را جلب کرده قوطی خالی قرص‌هایی بوده که روی تخت آرمین قرار داشته. هم‌بندی آرمین سریع ماجرا را به افسر نگهبان اطلاع داده و آرمین به بهداری زندان تهران بزرگ منتقل شده، اما پزشک بهداری تشخیص داده که وضعیت آرمین وخیم و اورژانسی است، به همین خاطر خیلی سریع آرمین را به بیمارستان لقمان حکیم منتقل و پزشکان معالج اقدامات لازم را آغاز کرده‌اند. آرمین حدود ساعت ۷ شب پس از اینکه سموم از بدنش خارج شده در بخش این بیمارستان بستری و دو روز بعد به زندان تهران بزرگ منتقل شده است. یک منبع آگاه در مورد این حادثه به «اعتماد» می‌گوید: «آرمین از همان ابتدا با صدور کیفرخواست و مواجهه با اتهام افساد فی الارض خود را در بن‌بست دید. همچنین مدت زمان بازداشت موقت این متهمان نیز طولانی شده و آرمین هم به دلیل همین موضوع و عدم رسیدگی به پرونده‌شان دست به خودکشی زده که البته با اقدام به‌موقع افسر نگهبان نجات پیدا کرده است.»

این منبع آگاه همچنین در مورد نظر دادگاه نسبت به موضوع سرقت مسلحانه می‌گوید: «نظر دادگاه بر این است که، چون بانک نگهبان نداشته، نیازی به درگیری و استفاده از سلاح نبوده است. در نتیجه موضوع سرقت مسلحانه منتفی و قرار منع تعقیب صادر شده است.» او در ادامه می‌گوید: «آرمین در این مدت همسر و دو فرزند خردسال خود را ندیده و قرار وثیقه نیز برای این متهمان صادر نشده است، چون بازپرس پرونده در کیفرخواست اعلام داشته این متهمان فراری بودند.» این درحالی است که آرمین، سارق اصلی بانک در بخشی از مصاحبه‌ای که سال گذشته داشته، گفته بود: «ما خودمان قصد بازگشت به ایران را داشتیم. در فرودگاه ترکیه مشغول تهیه بلیت بودیم که پلیس اینترپل بالای سرمان ظاهر شد. ۷ ماه در زندان ترکیه بودیم و بعد به ایران بازگردانده شدیم.

در اطلاعیه قرمز اینترپل آمده بود مجازات ما حداکثر ۱۵ سال حبس خواهد بود، اما در کیفرخواست صادر شده با اتهام افساد فی الارض مواجه شدیم.» هرچند متهمان ردیف اول و دوم پرونده به تازگی و با نظر قضات دادگاه انقلاب تهران از اتهام افساد فی الارض تبرئه شده‌اند، اما در کیفرخواست این متهمان که ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲ با ۳۵ متهم صادر شده بود، آمده که آرمین و هاتف؛ متهمان ردیف اول و دوم پرونده با اتهام افساد فی الارض مواجه شده‌اند. ۳ تیر ماه امسال رسانه‌ها در همین راستا نوشتند: «جرایم دو متهم اصلی پرونده سرقت صندوق امانات بانک ملی با نظر قضات دادگاه انقلاب تهران از مصادیق افساد فی‌الارض تشخیص داده نشده است. قضات دادگاه این سرقت را از مصادیق سرقت حدی تشخیص داده و به این ترتیب پرونده برای محاکمه به دادگاه کیفری تهران ارسال شده است.»


بیشتر بخوانید: جنایت هولناک در خیابان کارگر جنوبی تهران


اطلاعاتی از گزارش مراجع قضایی نسبت به پرونده

در اطلاعاتی که از گزارش این پرونده به دست «اعتماد» رسیده، آمده است: «حسب گزارش اداره ۱۷ آگاهی تهران، ساعت ۶ صبح ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۱ هنگامی که کارمندان خدمات بانک ملی شعبه دانشگاه تهران، در ساختمان اصلی شعبه را گشوده و وارد آن می‌شوند با تعجب مشاهده می‌کنند که قفل کتابی پارکینگ شکسته و تمامی سیم‌های تلفن قطع و دوربین‌های مداربسته ساختمان و دستگاه اعلام خطر تخریب و از کار افتاده‌اند؛ بنابراین سریعا مراتب را به رییس شعبه و پلیس اطلاع می‌دهند. با حضور مسوولان بانک و ماموران انتظامی، صحنه جرم بررسی می‌شود و کاشف به عمل می‌آید سارقان از در پارکینگ ساختمان وارد محوطه بانک شده و سپس با قطع سیم‌های مخابرات و برق و تخریب دوربین‌ها وارد فضای داخل شعبه شده و سپس با تخریب در ورودی مخزن صندوق‌های امانات از طریق آب کردن آن با دستگاه ذوب فلزات (هوا برش) و ورود به آنجا مبادرت به شکاندن قفل ۲۵۰ عدد از صندوق‌های امانات از مجموعه ۱۰۴۰ شعبه کرده و سپس تمامی اموال موجود در ۱۵۵ فقره از آن‌ها را ربوده‌اند.

با شروع تحقیقات توسط کارآگاهان اداره ۱۷ آگاهی تهران و بررسی تمامی فضا‌های بانک وسایل به کار گرفته شده توسط سارقان که شامل کپسول‌های هوا برش، قفل‌شکن، پتک و دیلم کشف می‌شود و نیز با بررسی دوربین‌های منصوب در فروشگاه‌های اطراف بانک تصویری از سارقان درحالی که کلاه بر سر و ماسک بر صورت داشته و چهره آن‌ها تا حد بسیار زیادی معلوم نبوده به دست می‌آید. همچنین با مشاهده فیلم‌های به دست آمده توسط افسران آگاهی مشخص می‌شود که ساعت ۲ بامداد ۱۳ خرداد ماه (۱۴۰۱) ۴ نفر با دو دستگاه موتوسیکلت در مقابل در بانک واقع در خیابان انقلاب توقف کرده و دو نفر از آن‌ها به سمت در پارکینگ رفته و شروع به شکاندن قفل کرده و سپس داخل بانک شده‌اند. به محض داخل شدن آن دو نفر و بستن در، یک نفر دیگر از سارقان که در خیابان حضور داشته اقدام به نصب قفل کتابی دیگر روی در پارکینگ کرده و سپس با نفر دیگر که مراقب اطراف بوده، شروع به قدم زدن در پیاده‌روی مقابل بانک کرده و بعد از گذشت دقایقی، هر دو سوار موتور‌های خود شده و حرکت می‌کنند.

در ساعت ۱۶ روز بعد مجددا همان راکبان با دو موتوسیکلت برگشته و دو نفری که داخل بانک بوده‌اند با دو ساک ورزشی بزرگ خارج و هر یک سوار یکی از موتور‌ها شده و می‌روند. باتوجه به اینکه تصاویر به دست آمده از سارقان جهت شناسایی چهره آن‌ها کافی نبوده کارآگاهان اداره آگاهی به بررسی سرقت‌های احتمالی مشابه می‌پردازند و با جست‌وجو در سوابق طرح شکایات پلیس مشخص می‌شود که در ۱۳ اردیبهشت ماه (۱۴۰۱) دقیقا یک ماه قبل‌تر، سرقت ناموفق مشابه دیگری نیز از بانک تجارت شعبه پل روشندلان صورت گرفته و تاکنون نیز موفقیتی در شناسایی سارقان آن بانک صورت نگرفته است.»

همچنین در ادامه آمده: «با معلوم شدن این موضوع و بررسی‌های دیگر کارآگاهان از صحنه سرقت از بانک ملی مشخص می‌شود که سارقان هر دو بانک همین افراد بوده‌اند. در ادامه اقدامات شناسایی توسط پلیس آگاهی و با رصد کلیه تماس‌های برقرار شده از زمان‌های سرقت از بانک ملی و بانک تجارت که نهایتا بالغ بر ۲۲۰۰۰ خط بوده مشخص می‌شود در هر دو زمان با یک خط ایرانسل برای لحظاتی یک تماس برقرار و دیگر آن خط فعال نشده است.

با استعلام هویت مالک خط مزبور، مشخص می‌شود مالک خط فردی بدون مکان و اصطلاحا کارتن‌خواب بوده است. در نتیجه کلیه تماس‌هایی که ظرف یک ماه قبل از سرقت با خط مورد اشاره برقرار شده بود مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد و آشکار می‌شود که مالک یکی از آن خطوط فردی به نام آرمین است که اتفاقا در سال ۱۴۰۰ نیز مرتکب یک فقره سرقت از بانکی در شهرستان قائمشهر شده بود؛ بنابراین با ظن ماموران آگاهی محرز می‌شود که سرقت انجام شده توسط همان گروهی روی داده است که سال ۱۴۰۰ نیز به سرکردگی نامبرده اقدام به سرقت از بانک مذکور کرده‌اند.

همچنین با استعلام از پلیس گذرنامه و مشخص شدن خروج نامبرده به همراه خانواده و فرد دیگری به نام هاتف به کشور ترکیه، ظن پلیس تبدیل به یقین می‌شود که نامبرده همان سارق است. با اعلام این موضوع به شعبه بازپرسی و اخذ دستورات لازم جهت دستگیری سایر همدستان و بازرسی منزل او و برادرانش که حسب قرائن به دست آمده در سرقت از بانک ملی نقش داشته‌اند، دستگیر و به اداره آگاهی اعزام و با تطبیق فیلم‌های به دست آمده از صحنه سرقت از افراد حاضر در صحنه و بازسازی حرکات سارقان با نحوه راه رفتن متهمان مجلوب، آشکار می‌شود که نامبردگان دقیقا همان افرادی هستند که با موتوسیکلت در مقابل در بانک توقف کرده و از موتور پیاده شده و به داخل بانک رفته‌اند. با ادامه تحقیقات، متهمان اعتراف می‌کنند که در سرقت انجام شده از بانک ملی ۴ نفر دخالت داشته‌اند که مرتکبان آن علاوه بر خود آن‌ها برادر بزرگ‌ترشان به نام آرمین و یکی دیگر از اقوام‌شان به نام هاتف بوده است که این افراد پس از سرقت به کشور ترکیه رفته‌اند.

بعد از کسب این اطلاعات، مراجع قضایی از طریق پلیس اینترپل مقدمات بازگرداندن این افراد را به کشور آغاز می‌کنند و با صدور اعلان قرمز، نامبردگان توسط سازمان مرکزی پلیس بین‌الملل و حدودا هفت روز بعد از وقوع سرقت در شهر استانبول دستگیر می‌شوند، اما دولت ترکیه به دلایل نامعلوم از استرداد آن‌ها خودداری و نامبردگان را در کمپی داخل شهر ازمیت بازداشت می‌کند و سرانجام با پیگیری‌های مکرر اداره کل امور بین‌الملل قوه قضاییه، وزارت امورخارجه و پلیس بین‌الملل در ۳۰ دی ماه ۱۴۰۱، نامبردگان بعد از گذشت هفت ماه از دستگیری به کشور مسترد می‌شوند. با ورود آنان به کشور و اعزام به پلیس آگاهی آن‌ها به صراحت به ارتکاب جرایم انجام شده توسط خود اعتراف می‌کنند. سپس برای متهمان، قرار تامین مقتضی صادر و ایشان به زندان معرفی می‌شوند.»

منبع: روزنامه اعتماد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان