اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: مسعود پزشکیان در شرایطی به عنوان رئیس جمهور منتخب مردم ایران برگزیده شد که کشور از لحاظ اقتصادی در شرایط بدی به سر میبرد به همین جهت این روزها گمانه زنیها برای کابینه اقتصادی مسعود پزشکیان بیشتر از سایر سمتها به چشم میخورد. قطعاً مردم کنجکاو هستند بدانند چه کسی یا کسانی قرار است شرایط اقتصادی را بهبود ببخشند؟ در این قسمت تیم مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان که در حال حاضر مشغول بررسی افراد توانمند برای حضور در دولت هستند را به شما معرفی میکنیم.
علی طیبنیا متولد ۱۶ فروردین ۱۳۳۹، اقتصاددان نهادگرای میانهرو و سیاستمدار ایرانی است که از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ بهعنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی فعالیت کرد. از او بهعنوان نظریهپرداز و نفر اول اقتصادی دولت یازدهم یاد شده است. او همچنین در دورههای مختلف عضو شورای پول و اعتبار بوده است و استاد تمام دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.
علی طیب نیا در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از مسعود پزشکیان حمایت کرد و به عنوان نماینده اقتصادی مسعود پزشکیان به عرصه انتخابات وارد شد.
حسین عبده تبریزی متولد شهریور ۱۳۳۰ در تهران است وی از استادان علم مالی در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاههای ایران است. وی خدمات متعددی را در زمینه تأمین مالی به بخش خصوصی و دولتی جمهوری اسلامی ایران ارائه داده است. خدمات داوطلبانه وی به وزارت راه و شهرسازی و سازمان بورس و اوراق بهادار در زمینه تشکیل صندوق پس انداز یکم مسکن، اولین انتشار اوراق بهادار به پشتوانه وام رهنی (MBS) و ایجاد صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان نمونهای از اقدامات عمومی او در جهت توسعه تأمین مالی در ایران است.
او بنیانگذار بانک اقتصاد نوین (نخستین بانک غیردولتی ایران) و عضو هیئت تحریریهٔ نشریههای متعدد، و صاحب امتیاز روزنامه سرمایه بودهاست. همچنین، مسئولیتهای بسیاری از جمله، دبیرکل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴–۱۳۸۲) و مشاور خصوصیسازی وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران (۱۳۸۴–۱۳۸۰) و سِمتهایی در بانکهای تجاری خصوصی ایران داشته است.
دستیار مالی دکتر مسعود پزشکیان و مخالف نهضت ملی مسکن و دکتر حسن روحانی و دکتر سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری سالهای اخیر
مشاور و حامی مالی و مالیاتی دکتر مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ دولت چهاردهم (۱۴۰۳)
مشاور مدیریت و تأمین مالی وزیر راه و شهرسازی در زمینه انتشار اوراق رهنی (MBS) و راه اندازی صندوقهای تخصصی (۱۳۹۶-۱۳۹۲)
عضو سابق شورای عالی بورس (۱۳۹۷-۱۳۹۲)
مشاور خصوصیسازی وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران در زمینه ارزشیابی داراییها (۱۳۸۴–۱۳۸۰)
دبیرکل بورس اوراق بهادار تهران (۱۳۸۴–۱۳۸۲)
رئیس هیئت مدیرهٔ کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران (۱۳۸۹–۱۳۸۶)
رئیس هیئت مدیرهٔ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۲–۱۳۸۰)
مدیرعامل شرکت تأمین سرمایهٔ نوین (۱۳۸۹–۱۳۸۷)
مدیرعامل شرکت تأمین سرمایهٔ اقتصاد نوین (۱۳۸۷–۱۳۸۵)
رئیس هیئت مدیرهٔ شرکت لیزینگ بانک اقتصاد نوین (۱۳۸۹–۱۳۸۵)
دبیرکل مؤسسهٔ توسعهٔ صنعت سرمایهگذاری ایران (۱۳۸۷–۱۳۸۵)
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ساختمان ایران او فردی بود که لابی گری با فتحی پور ریس کمسیون اقتصادی مجلس مالیات بر عایدی سرمایه را وتو کرد (۱۳۸۰–۱۳۷۶)
رئیس هیئت مدیرهٔ شرکت خدمات پژوهش و مشاوره مالی تابان خرد (امروز-۱۳۸۵)
رئیس هیئت مدیرهٔ شرکت بینالملل سرمایهگذاری و خدمات مالی خردپایه (امروز-۱۳۸۴)
حسین عبده تبریزی مشاور همراه مسعود پزشکیان در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما بود.
احمد میدری متولد ۱۳۴۲ در آبادان، اقتصاددان ایرانی و معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است. او نماینده آبادان در دوره ششم مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بود. وی دارای دکترای تخصصی اقتصاد و کارشناسی ارشد توسعه و برنامهریزی اقتصادی از دانشگاه تهران است. میدری، سابقه تدریس در دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه شهید چمران اهواز را دارد و در سال ۱۳۸۲، دوره کوتاهمدت آموزشی و پژوهشی دانشگاه سازمان ملل را نیز طی کرده است.
معاون وزیر کار از ۴ مهر ۱۳۹۲
نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره ششم
مشاور قائم مقام وزیر اقتصاد (از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴)
عضو هیئت مدیره بیمه دانا (از خرداد ۱۳۸۴ تا تیر ۱۳۸۶)
عضو ناظر شورای برنامهریزی استان خوزستان در دوره نمایندگی
احمد میدری در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از مسعود پزشکیان حمایت کرد و به عنوان مشاور اقتصادی پزشکیان در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما حضور پیدا کرد.
محسن رنانی متولد ۱۳۴۴ در رهنان، اقتصاددان نهادگرا، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان و از چهرههای برجسته و صاحبنظر اقتصادی ایران است. رنانی علیرغم عضویتش در هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان، کمتر تحلیلهای اقتصادی ارائه داده و خیلیها او را به عنوان یک فعال سیاسی میشناسند.
محسن رنانی بیش از ۱۵ عنوان کتاب بهطور مستقل یا مشترک تألیف و ترجمه و بیش از یکصد مقاله علمی به چاپ رسانده است. دو کتاب او به عنوان کتاب سال دانشگاهی برگزیده شده است. معروفترین آثار او «بازار یا نابازار؟»، «چرخههای افول اخلاق و اقتصاد» و «اقتصاد سیاسی مناقشه اتمی ایران: درآمدی بر عبور تمدنها» هستند. نام رنانی در شورای راهبردی انتخاب اعضا کابینه دولت چهاردهم به چشم میخورد.
اسامی افراد:
*مسعود کرباسیان / وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت دوازدهم
*حسین عبدهتبریزی
*کامل تقوینژاد / رییس سابق سازمان امور مالیاتی
*زهره عالیپور / معاون پیشین سازمان خصوصی سازی
*سیدمالکحسینی / مشاور سابق وزیر اقتصاد
*محمد مسیح
*ابوالفضل کاظمیزاد
*غلامرضا سلیمانامیری / رییس کل اسبق بیمه و رییس سازمان تامین اجتماعی
*محمد ماجد
*شاپور محمدی
*امین محمدزاده
*ابراهیم شیخ / معاون سابق شهردار تهران