در هفته جاری که آخرین روزهایش را سپری میکنیم، بازار ارز و حرکت دلار در ایران تا حدود زیادی با ثبات بود.
اقتصاد24 - در هفته جاری که آخرین روزهایش را سپری میکنیم، بازار ارز و حرکت دلار در ایران تا حدود زیادی با ثبات بود. از ابتدا تا انتهای هفته قیمت هر دلار آمریکا در کانال ۱۲ هزار تومانی باقی ماند تا این مساله با وجود ادامه تنشهای لفظی ایران و امریکا بیانگر نوعی از آرامش در بازار اغلب ملتهب ارزهای ایران باشد.
در همین رابطه سیده فاطمه مقیمی، از اعضای اتاق بازرگانی در رابطه با ثبات نسبی بازار ارز در هفته گذشته به خبرآنلاین گفت: همان طور که بارها گفته شده، عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکنند. به این اعتبار میتوان گفت در هفته جاری که قیمت دلار در کانال ۱۲ هزار تومانی باقی مانده و نوسان خاصی نداشته به معنای به ثبات رسیدن تقاضا کنندگان و عرضه کنندگان ارز در بازار است.
او ادامه داد: از سوی دیگر دولت هم از طریق بانک مرکزی در این هفته اقدام به عرضه ارز نکرد، این بدان معناست که ارز موجود در بازار از طریق صادرات و بخشهای مربوطه تامین شده است.
این فعال بخش خصوصی در پاسخ به این سئوال که پیشبینی شما از وضعیت قیمتها در هفته پیش رو چیست؟ گفت: برآوردها نشان می دهد اگر مسئله خاصی در حوزه بین المللی رخ ندهد، در هفته اتی نیز ثبات بازار حفظ شود.
مقیمی تاکید کرد: اتفاقات این هفته باز هم نشان داد که رهاسازی نرخ ارز و سپردن مکانیزم بازار به خود بازار نتایج بهتری از مداخله گری دایمی دولتها در پی دارد.
منشی اتاق تهران در رابطه با جهت گیری بخش خصوصی در رابطه با کانال مالی اروپا تصریح کرد: در این مساله بخش خصوصی با دولت کاملا همسو است و تلاش دارد تا جهت گیری مشترکی داشته باشیم چرا که در مباحث بین المللی ضروری است که بخش خصوصی مسیر مشترکی با دولت و دستگاه دیپلماسی را برگزیند. آن طور که شنیده میشود دو طرف یعنی ایران و اروپا بنا دارند منابع حاصل از فروش نفت را به شکل اعتبار در این کانال قرار دهند و ایران نیز نیازهای خودش را از اروپاییها از این طریق جبران کند.
اینستکس
مقیمی گفت: به نظر من این کانال چنانچه اتفاق خاصی در سطح بین المللی نیافتد و مثلا امریکا تحریم جدیدی را اعلام نکند، به سود دو طرف توافق خواهد بود و از این راه شرایط برای اقتصاد کشور هم تا حدی بهبود خواهد یافت.
وی تاکید کرد: به هر حال انتظار افکار عمومی ، فعالان اقتصاد و ناظران جهانی این است که طرفین به توافق بین المللی ، پایبند باشند و خروج یک کشور سبب از دست رفتن تمامی فرصت ها برای طرفین نشود، از این رو بخش خصوصی ایران نیز خواستار اجرایی شدن توافقی است که امضای کشورهای قدرت های بزرگ جهان بر پای آن نقش بسته است.
گفتنی است پیش از این وزیر نفت نیز کارایی اینستکس را مستلزم واریز پول حاصل زا صادرات نفت ایران به این کانال دانست و تاکید کرد اینستکس بدون فروش نفت کارایی ندارد.
مقیمی با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی نیز بخش خصوصی با بازگرداندن ارز حاصل از صادرات وظیفه خود را برای مدیریت بازار ارز و اقتصاد انجام داده است، گفت: خوشبختانه ثبات کنونی نیز گواه عملکرد مناسب بخش خصوصی در کنار مدیریت مناسب بانک مرکزی در بازار ارز است.