تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۷

لاریجانی: برداشتن یارانه ها در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برخلاف ادعایی که برخی کشورها دارند و می‌گویند ما نگران مردم هستیم اصلی‌ترین فشار را به مردم وارد می‌کند و با دغل‌بازی و بی‌توجهی به تعهدات بین‌المللی به دنبال فشار به مردم هستند باید توجه داشت راه مقابله با این موضوع رونق تولید داخلی است.


اقتصاد۲۴ - علی لاریجانی عصر پنجشنبه در جمع فعالان اقتصادی هرمزگان گفت: از گوش دادن به حرف مردم و کارآفرینان کسی زیان نمی‌کند و من توصیه می‌کنم مسئولین در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های خودشان به نظرات کارآفرینان و فعالان اقتصادی توجه کنند و من در این جلسه صحبت‌های شما را به خوبی شنیدم.








لاریجانی افزود: روز گذشته که در منطقه جاسک و سواحل مکران حضور داشتم و علاقمند بودم از نزدیک این مناطق را ببینم دریافتم که یکی از مزیت‌های بزرگ منطقه شما که امام جمعه محترم نیز به آن اشاره کرد، دریا است که باید از ظرفیت‌های آن استفاده کرد ضمن این که سواحل مکران که هم در تأکیدات رهبری معظم و هم در برنامه ششم توجه ویژه‌ای به آن شده ظرفیت بالای توسعه‌ای برای هرمزگان و حتی کل کشور را دارا است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر از صحبت‌های خود با اشاره به نکات مطروحه توسط فعالان اقتصادی استان گفت: مشکل سود مرکب در بانک‌ها موضوعی است که علما هم به آن اشکال وارد می‌کنند و امهال این سودها می‌تواند مشکلات را مرتفع کند. همچنین بحث استفاده از نیروهای صاحب نظر سطح استان نیز پیشنهاد دیگری بود که فکر می‌کنم جای کار دارد اما نکته‌ای که باید به طور کلی عرض کنم این است که باید شرایط کشور دیده شود، وقتی ما حرف از اقتصاد بدون نفت می‌زنیم یعنی اقتصادی وابسته به درآمد گمرکات و بنادر و اینها بخشی از درآمدهای کشور برای بودجه بدون نفت است، اما اگر سقفی برای این درآمدها در نظر گرفته شود و شما تلاش کنید این سقف محقق شود و از آن عبور کنید می‌توان سهمی از آن مازاد را به خود منطقه اختصاص داد. همچنین پیشنهادی که در خصوص اختصاص ارز به ملوان‌ها برای واردات مطرح شد نیز نکته‌ای است که قدری نیاز به تأمل دارد. اولا ما آنچنان ارزی برای این گونه امور نداریم ضمن آن که بعضی اوقات کالاهایی وارد می‌شود که به نفع کشور نیست و من توصیه می‌کنم ملوان‌ها از طریق صادرات ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند و سپس کالاهایی وارد کشور کنند که به نفع کشور باشد.

وی ادامه داد: در خصوص معافیت‌های مختص مناطق آزاد نیز قانون بنا به شرایطی معافیت 20 ساله را در نظر گرفت ولی ما مجدد بررسی خواهیم کرد و اگر اشکالاتی در این قانون وجود داشته باشد مرتفع می‌کنیم. همچنین پیشنهاد ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع دستی نیز پیشنهاد خوبی بود که در کنار سایر مزیت‌های استان قابل بهره‌برداری است و من در جلسات گذشته نیز به استاندار پیشنهاد دادم همایشی برگزار کند و اینگونه ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان را به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی معرفی کند و امیدواریم با حمایت امام جمعه و کمک نمایندگان این امر تحقق یابد تا زمینه پرش استان فراهم شود. در خصوص نیازهای ارزی آب شیرین‌کن ها نیز ان‌شاء الله پیگیری می‌کنیم تا نیازهای ضروری آنها تأمین شود.

لاریجانی با اشاره به بحث یارانه‌های اعطایی در بخش انرژی و آب گفت: اینکه پیشنهاد شد یارانه‌ها به نوعی برداشته شود در شرایط فعلی امکان‌پذیر نیست و باید قبول کنیم که کشور شرایط عادی ندارد. ممکن است با برداشتن این یارانه‌ها بخش خصوصی توسعه یابد اما توجه کنیم که فشار روی مردم وجود دارد و اگر می‌خواهیم در این زمینه کاری کنیم باید با مطالعه و در نظر گرفتن شرایط کشور باشد تا به روی اقشار فشار مضاعف وارد نشود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آمریکایی‌ها برای مسئله سازی در کشور و ایجاد مشکل برای مردم از هر طریقی که وجود داشت و هر راهی که ممکن است استفاده می‌کنند و شما با خاطر دارید در چند ماه گذشته چه مسائلی در بازار ارز وجود داشت البته قبول دارم که دولت در زمینه بازار ارز درست عمل نکرد اما عده‌ای نیز در این میان تشنج‌آفرینی می‌کردند و امروز این شرایط به سختی آرام شده و با تدبیری که رهبری داشتند و با تشکیل جلساتی متشکل از سران قوا، شاهد آرامش نسبی در بازار ارز بودیم.

وی افزود: ما در سال حدود900 هزار میلیارد تومان یارانه می‌دهیم که یارانه مفصلی است و بیش از دو برابر بودجه کل کشور است اما زمان حذف آن نیز الان نیست و باید با تأمل حرکت کرد. در خصوص بندر لنگه نیز پیشنهادات مطلوبی ارائه شد که امیدوارم استاندار با دقت به این پیشنهادات توجه کند و زمینه‌های گردشگری را در استان توسعه دهد. همچنین پیشنهاد آموزش تولید صنایع دستی نیز پیشنهاد خوبی بود که می‌شود از طریق اتاق تعاون و سازمان فنی و حرفه‌ای دنبال شود.

لاریجانی با اشاره به اقدامات و تحرکات برخی کشورهای منطقه گفت: برخی تلاش کردند که ایران کشوری بی‌ثبات باشد اما این تلاش‌ها بی‌اثر بود و باید بدانند ایران کشور بزرگی است و جمهوری اسلامی آموخته است که در مقابل این تلاطم‌ها چگونه عمل کند و به نسل جوان خود نیز یاد داده است که مستقل فکر کند و نظامی که مسئولین آن با انتخاب مردم همراه هستند.

منبع: ایسنا


ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

جزئیات تعطیلی مدارس و ادارات تهران در روز دوشنبه ۶ اسفند

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ آموزگار زن سپاه دانش ۶۰ سال پیش در یک روستا

عکس/ همراهان قالیباف در سفر به بیروت

عکس/ حقوق و مواجب آبدارخانۀ سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۳۵ سال پیش

عکس/ استوری خاص نیوشا ضیغمی در مشهد با پوشش متفاوت

عکس/ ژست هنرمندانه فریبا نادری با تیپ کژوال و شال بته جقه‌ای

عکس/ اکبر عبدی با خانواده در روز تولد نوه اش

عکس/ حضور شریعتمداری در بیروت

عکس/ چهرۀ نچرال عسل بدیعی ۲۳ سال پیش در اولین فیلم سینمایی‌اش

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره هانیه توسلی در یک مراسم

ژست عجیب زنان نیم قرن پیش روی درختان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

کمبود کدام ویتامین باعث عصبانیت می‌شود؟

۱۴۰۴ حتما سال بازدهی بورس خواهد بود/ فاز نزولی بورس مربوط به تنش‌های سیاسی، پیش فروش‌های خودرو و سکه است

تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟

ممنوعیت خبرساز پیام‌رسان ایتا درباره بانوان

سلطان اجاره‌بگیر تهران تحت تعقیب قرار گرفت

نحستین تصویر از سنگ مزار سید حسن نصرالله

متن وصیت شهید سید حسن نصرالله

تصمیم برای حضور اتباع خارجی در کشور برای سال ۱۴۰۴

پخش سریال تاسیان متوقف شد

رستمی یک‌تنه علیه سه امتیاز استقلال!

پیشنهاد جذاب به نکونام برای بازگشت به مربیگری

عراقچی راهی ژنو شد

داور دربی انتخاب شد

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳

فیلم/پیکر شهید نصرالله در آرامگاه ابدی آرام گرفت

فیلم/انتظار ۱/۵ ساعت رئیس جمهور لهستان برای دیدار با ترامپ

فیلم/پرواز هواپیما‌های اسرائیلی همزمان با مراسم تشییع

ممنوعیت صادرات سیب زمینی به مدت ۲ ماه

تالار‌های بورس‌ها فردا باز است

علی عباسی اتهام آزار جنسی به یک بازیگر مرد را پذیرفت

تعطیلی بانک‌ها در استان تهران؛ شعب کشیک باز است

وزیر علوم: حکمرانی علمی نخبه‌گرایی گلخانه‌ای نیست

عکس/پایان ماموریت محافظ شناخته شده سیدحسن نصرالله

تصویر فرزند شهید سید حسن نصرالله در مراسم وداع با پدر

تصاویر اسوشیتدپرس از حضور جنگنده‌های اسرائیلی در آسمان بیروت

استان تهران فردا دوشنبه تعطیل شد

ساختار جدید سامانه هوشمند سوخت در حال پیاده‌سازی است

البرغوثی: باید مواضع و اقدامات جدی برای مقابله با حملات اسرائیل در پیش گرفته شود

کوهنوردان مفقودی اشترانکوه پس از ۴۸ ساعت پیدا شدند

قیمت میوه در میادین تره بار + حدول

چه کسی بر پیکر «سید حسن نصرالله» نماز اقامه کرد؟

هشدار یک اصلاح طلب: دیگر جایی برای انباشت مشکلات نداریم

تاریخچه دربی بزرگ پرسپولیس و استقلال

فیلم/ تبریک احساسی مهدی یغمایی برای تولد همسرش

زود کبود شدن بدن نشانه چیست؟

عکس/ چهره جذاب پارسا پیروزفر ۲۳ سال پیش با مدل موی تینیجری

علائم ابتلا به سرطان کلیه کدامند؟

ماجرای سوء قصد به جان رئیس آموزش و پرورش سراوان چه بود؟

اینفوگرافی/ منابع درآمدی دولت برای سال ۱۴۰۴

فیلم/ واکنش جالب عموپورنگ به رقص حامد وکیلی در قهوه پدری

خطر بیخ گوش پرواز بندرعباس به رشت

عکس/ نمایی نزدیک از تابوت سیدحسن نصرالله و صفی الدین

عکس/ شور و حال مراسم تشییع سید حسن نصرالله و صفی الدین

فیلم/ محل تدفین شهدای مقاومت در ضاحیه جنوبی

با خواص بی‌نظیر میگو آشنا شوید

فیلم/ حضور جنگنده‌های اسرائیل بر فراز بیروت همزمان با تشییع سیدحسن نصرالله

عکس/ پوشش جالب و دیدنی مردم ۹۸ سال پیش در شهر کرند کرمانشاه

عکس/ کریستیانو رونالدو با لباس عربی کنار بن سلمان

عکس/ گریم متفاوت لیندا کیانی در یک نمایش با کلاه و کت اروپایی

فیلم/ لحظۀ ورود پیکر‌های سید حسن نصرالله و صفی‌الدین به محل تشییع