تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۲۰ آبان ۱۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد؛

بیمه ایران ، نشانی که از آن محافظت نشد/ مدیران بی‌کفایت و کارنابلد، پاشنه آشیل تنها شرکت دولتی بیمه در ایران/ چرا بیمه ایران زیان انباشته دارد؟

به نظر می‌رسد بیمه ایران بیش از هرچیز نیازمند تغییر در فرآیند‌هایی باشد که دولتی‌ها طی سال‌های قبل بر آن حاکم کرده‌اند، فرآیندی که خبری از نوآوری و چابکی در آن نیست و تنها مناصب به واسطه رابطه‌ها تغییر می‌کنند.

وضعیت آشفته بیمه ایران

اقتصاد ۲۴ - بیمه ایران مانند بسیاری از برند‌های قدیمی به واسطه اصالتی که دارند همچنان برای خیلی‌ها به خصوص در نسل قدیمی‌تر نشان معتبری به حساب می‌آیند. چند روز پیش این نشان قدیمی ۸۹ سالگی را تمام و وارد ۹۰ سالگی خود شد. اما این نشان هم مانند بسیاری از هم‌قطاران خود در لابلای مدیریت ناکارامد دولتی‌ها رو به افول رفت.

بیمه ایران، به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین شرکت‌های بیمه در کشور با ۸۹ سال قدمت، نقش بسزایی در توسعه صنعت بیمه‌ای ایران داشت. با این حال، در سال‌های اخیر سهم بازار این شرکت به شدت کاهش یافته است به گونه‌ای که سهم ۵۰ و ۴۵ درصدی این شرکت از بازار حالا به حدود ۲۵ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده است.

جالب است بدانید که در سال ۱۴۰۰ سود خالص مجموع بیمه ایران ۶۲۲ میلیارد و ۴۸۶ میلیون تومان بود که برای مجموعه‌ای با ابعاد و سرمایه شرکت بیمه ایران در مقایسه با عملکرد شرکت‌های خصوصی صنعت بیمه، بسیار ناچیز محسوب می‌شود، علی‌رغم وعده‌های داده شده، این مقدار نه تنها افزایش نیافت، بلکه در سال ۱۴۰۱ به ۲۵۰ میلیارد و ۴۹ میلیون تومان کاهش یافته است. 

کاهش ۳۰۰ درصدی سود خالص بزرگ‌ترین شرکت بیمه‌گر کشور نکته مهمی محسوب می‌شود که به سادگی نمی‌توان از کنار آن گذشت. زیان انباشته شرکت بیمه ایران نیز از بیش از ۸۲۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۸۶۶۴ میلیارد تومان در ۱۴۰۱ رسیده است. در واقع زیان انباشته شرکت نه تنها کاهش نیافته بلکه بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان رشد کرده است.

در همین زمینه و در مراسم معارفه مدیرعامل جدید بیمه ایران، عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد با بیان اینکه اصرار داشتیم قبل از ۱۵ آبان یعنی سالروز بیمه ایران یک مدیر مستقر در این نهاد داشته باشیم، اظهار کرد: ما اکنون در فصل جدیدی برای فعالیت بیمه ایران هستیم و تاکید دارم بیمه ایران برای ما مهم است و باید همکاران تمام توان خود را بگذارند. متاسفانه سهم بازاری و صورت‌های مالی این شرکت در حد مطلوب نیست و البته شرایط اقتصادی و تحریم‌ها بیمه ما را هم متاثر از خود کرده است. تحریم‌ها شرایط خاصی برای شاخص‌های اصلی اقتصاد کلان به وجود آورده و باعث شده که بیمه هم متاثر از آن شود. امیدوارم که دکتر جباری و همکاران و تجاربی که در بانک به دست آوردند بیمه ایران را به روز‌های اوج برگرداند.

چرا بیمه ایران افول کرد؟

اما جالب است بدانید که طی یک سال گذشته این سومین مدیرعاملی است که بر مسند مدیریت بیمه ایران نشسته و این عدم ثبات را می‌توان به عنوان مشتی نمونه خروار از فقدان مدیریت در این شرکت دانست.

از سوی دیگر آنچه به صورت غیر رسمی می‌دانیم این است که بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها در این مجموعه به صورت جزیره‌ای ناهماهنگ گرفته می‌شد و حتی گاه شرکت‌های زیر مجموعه این شرکت از بی‌تصمیمی رنج می‌بردند.


بیشتر بخوانید: گزارش تکان دهنده سازمان حسابرسی از انحراف در عملکرد مالی بیمه مرکزی/ ماجرای پروژه خوابیده نهاد ناظر صنعت بیمه با مخارج انباشته چیست؟


به نظر می‌رسد حرکت کند در ساختار دولتی این شرکت سبب شده تا برای بدنه مدیریتی این شرکت مهم نباشد که سهم بازار این مجموعه کاسته شده و نیاز است تا با چابک‌سازی این مجموعه در رقابت با سایر شرکت‌های بیمه همچنان از هویت و اصالت شرکت سهامی بیمه ایران پاسداری کرد.
هر چند باید اذعان داشت که طی دو دهه گذشته، تعداد شرکت‌های بیمه خصوصی در ایران افزایش یافته است. این شرکت‌ها با ارائه خدمات متنوع، قیمت‌های رقابتی و تمرکز بر نیاز‌های خاص مشتریان، توانسته‌اند بخشی از بازار را به خود اختصاص دهند.

رقابت شدید باعث شده تا شرکت‌های جدید با انعطاف‌پذیری بیشتر و نوآوری در ارائه خدمات، مشتریان را جذب کنند؛ بنابراین عدم نوآوری و استفاده از فناوری‌های نوین و تحول دیجیتال و استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی در صنعت بیمه اهمیت زیادی یافته است. عدم سرمایه‌گذاری کافی در زیرساخت‌های فناوری، استفاده محدود از بستر‌های آنلاین برای ارائه خدمات و عدم ارائه محصولات بیمه‌ای مبتنی بر داده‌های تحلیلی هم منجر به کاهش جذابیت شرکت برای مشتریان مدرن شده است.

در نهایت باید گفت که بیمه ایران به‌عنوان یک شرکت دولتی، با محدودیت‌های بوروکراتیک و ساختاری مواجه است که انعطاف‌پذیری و سرعت تصمیم‌گیری را کاهش می‌دهد. این موضوع می‌تواند در رقابت با شرکت‌های خصوصی که ساختار سازمانی چابک‌تری دارند، مشکل‌ساز شود.

وضعیت آشفته بیمه ایران

نشانی که از آن محافظت نشد

اگرچه بیمه ایران برندی شناخته شده است، اما طی این سال‌ها نتوانست تصویر خود را با نیاز‌ها و انتظارات نسل جوان‌تر و جامعه تطبیق دهد. عدم استفاده از استراتژی‌های بازاریابی مدرن، حضور کم‌رنگ در فضای مجازی و عدم ارتباط مؤثر با مشتریان که همه نشان از ساختار فرسوده و قدیمی شرکت دارد سبب کاهش سهم بازار این مجموعه قدیمی شده است.

سازمان‌های بزرگ و قدیمی گاهی با چالش‌های کارایی عملیاتی مواجه می‌شوند. هزینه‌های سربار بالا، سیستم‌های مدیریتی قدیمی و فرآیند‌های ناکارآمد می‌تواند رقابت‌پذیری شرکت را کاهش دهد. همچنین ساختار دولتی این شرکت سبب عدم جذب نیروی متخصص جوان در حوزه‌های مختلف به خصوص مارکتینگ شده است.

به نظر می‌رسد این نشان قدیمی بیش از هرچیز نیازمند تغییر در فرآیند‌هایی باشد که دولتی‌ها طی سال‌های قبل بر آن حاکم کرده‌اند، فرآیندی که خبری از نوآوری و چابکی در آن نیست و تنها مناصب به واسطه رابطه‌ها تغییر می‌کنند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ا
1
2
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
وضعیت همه شرکتهای دولتی و شبه دولتی همینه
علیرضا
0
2
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
بیمه ایران و مدیران آن از ...jرین مدیران شرکت‌های دولتی هستن فقط اسم بزرگی داره ، به هر بهونه ای تشویقت میکنن اموالت رو بیمه کنی ، فقط خدانکنه خسارت داشته باشی به هر بهونه ای خسارات نمیدن و حقت را ضایع میکنن ، تمام کارمندان دست خالی رفتن ولی همشون دارای چندین ملک و اموال هستند ، یادتون باشه مردم عزیز حقوقهای نجومی از بیمه ایران شروع شد.‌...
کارشناس بیمه
3
2
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
در چند دهه گذشته فقدان برنامه های بلند مدت جامع و هدف گذاری بر پایه سیاستهای کلان و رونق اقتصادی کشور در شرکت بیمه ایران کاملا مشهود است.
سرمایه های انسانی شرکت بیمه ایران ، شمشادزار نیست که بلند قدها را بچینند تا هم‌ قد بقیه شوند.
مفهومی وجود دارد به نام جامعه شمشادی ، شرکت بیمه ایران چندین سال است به جامعه‌ای شمشادی تبدیل شده ، وقتی قد شمشادی از باقی شمشادها بلندتر می‌شود ، باغبان آن شمشاد بلندتر را می‌چیند تا هم قد سایر شمشادها شود ، در بیمه ایران هم در مدت چندین سال ، برخورد با نیروهای کاردان و متخصص ، اینچنین بود و کسی اجازه بزرگ شدن پیدا نمی‌ کرد، تا زمانی که در شرکت بیمه ایران مدل شمشادی است نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که تحول دیجیتال ، صدور و پرداخت الکترونیک رخ دهد و بیمه گری هوشمند شکل بگیرد.سرمایه های کاردان و متخصص بیمه ایران را در سال های اخیر به حاشیه رانده اند و مسئولیت ها به افراد ضعیف و ناکارآمد واگذار شده بطوریکه سهم بازار آن در مهر 1403 به 15 درصد کاهش یافته است.همه نگاه ها به دستان پرتوان دکتر جباری مدیر مقتدر و محبوب صنعت بیمه دوخته شده است که چگونه از سرمایه های با تجربه و به حاشیه رانده شده در راستای شکوفایی و اخذ اعتبار از دست رفته بیمه ایران ، استفاده کند.
محمد
1
2
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
بیمه ایران اصلا به تعهدات عمل نمی نماید و کارمندنی بدون بهره وری در آن استخدام شده اند در سی سال خدمتم با اکثر بیمه ها برای بیمه تکمیلی قرارداد داشتیم که بیمه ایران و کارکنان آن اصلا حوصله ارباب رجوع را نداشتند
موسوی
0
3
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳
اخ شمامیرین یک بیمه باحداقل های قانونی دربیمه ایران انجام بدین قیمتی که به شمامیگن اولابالترین رقم دربین بیمه هاست ودوم اینکه دفتربادفترباهمون حداقلی که گفته شدمبلغ متفاوتی به شمامیدن باتفاوتی زیادودرضم ازلحاظ خدمات دهی هم که دیگه زده روی دست هرچی بیمه درایران هست درحدزیرصفرولحاظ مشتری مداری واحترام به مشتری که شمابایک مراجع متوجه خواهیدشدکه جای شماوکارمندبیمه انگارجابه جاشدوشممابایدخدمات بدین
ال
1
2
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
بیمه ایران یک شرکت رلبطه ها وقوم خویشی است که ۷۰درصد نیروهای آن از قوم خویش مدیران به صورت راننده سرایدار و استخدام شده اند وبعلت باند بازی مانع کار کارشناسان وافراد کاربلد می شوند رانت بازی باندبازی در آن بیداد می کند کارکنان به فکر ارزیابی ریسک نیستند وفقط سعی می کنند کارمزد نماینگان بیشتر بشود کارها افتاده دست حسابدارها فقط به فکر آمارند واز کیفت وعاقبت کار خبر ندارندشرکت شروع کرده به خودخوری تبانی وسلیقه ای پدر شرکت را در آورده رانتبازها در عزل نصب ها دست برتر را دارند مدیریت به صورت کور کورانه صورت می گیرد مشتریان وفادار در حال قطع ارتباط با شرکت هستند مشتربان با ریسک بالا بعلت دریافت خسارت بدون قاعده وقانون به شرکت هجوم می آورند درگیری های مدیریتی به اوج خود رسیده
اشکان
0
0
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
من به همه اطرافیان میگم بیمه ایران نکنید اصلا به تعهدات پایبند نیست یه سرهنگ گذاشتن اونجا که فقط بهت خسارت نده
میثم
0
0
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
کلیه شرکت های بیمه ایران ضعف دارند و مشکل سود در همه هست ، 1- ایجاد شرکت های خصوصی زیاد و بدون سرمایه و فقط با رانت
2- عدم برنامه ریزی بلند مدت/ بخشی بدلیل شرایط کشور هست
3- عدم ایجاد طرح های جدید و پذیرش ریسک های جدید
4- نرخ شکنی و ارائه نرخ‌های غیر فنی و بسیار پایین از برخی شرکت های ضعیف موجب ورود ضرر و زبان به صنعت شده
5- نبود مدیریت کاربلد در رأس شرکت و همچنین مدیران شعب قوی و فنی و سالم ، عمدتا مدیران با رانت و ارتباط انتخاب میشوند .
6- تمرکز شرکت ها بر جذب پرتفوی بزرگ و صنایع و عدم ارائه طرح برای مردم و جمعیت 85 میلیونی که عمدتا فاقد هرگونه بیمه هستند ،
7-نبود شبکه فروش قوی در شرکت ها
8- طرح های موجود خصوصا در بیمه های عمر برای مردم تکرای شده و با توجه به شرایط اقتصادی کشور جذابیتی برای مردم ندارد ،،
این موارد و ..... را میتوان از برخی از مشکلات صنعت بیمه کشور و بیمه ایران دانست ،،،
همدم اعلمی
0
0
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
دقیقا بدترین بیمه هست حیف پول که آدم برای این بیمه خرج کنه فقط وعده های دروغی میده اصلا به درد نمخوره
ناشناس
0
0
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
بیمه ایران واقعا خدماتش بهتر از همه بیمه هاست من همه رو امتحان کردم
به عنوان یه خبرنگار خیلی تحقیق و اطلاعات دارم که ثابت می‌کنه بیمه ایران سروگردنی از همه بیمه ها بالاتره..
امیر
0
0
سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
کدام کار موفقیت بوده که‌ این باشد
علی اکبر شیرمحمدی
0
0
سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
سلام
با تشکر و ضمن احترام به نظر دیگر دوستان، همه موارد بالا درست است. من خواهش اکید دارم که این متن و مقاله فوق و نظرات را حتما به اطلاع آقای جباری مدیرعامل جدید بیمه ایران برسونید و ایشون باید حتما بخونند.... بعد از ایشون هم جناب آقای دکتر همتی وزیر محترم اقتصاد مطالعه فرمایند. اگر برای مدیر شاخص تعیین کنید که آقای جباری شما تا پایان سال باید به این عدد برسونی شرکت را، اگر رسوندی میمونی وگرنه به سلامت،، اونوقت ببین چطور درست میشه... وقتی مدیری بابت رشد یا افت شاخص بازخواست نشه و فقط بر اساس روابط حاکمیتی اومد و اگر عالی هم باشد اینا رفتن این هم باید بره... خب چه انتظاری داری.
ولی اگر انتخاب ضوابط و شایستگی فرد باشه و 6 ماه براش امتحان اولیه برآورد راندمان در نظر بگیرند اون مدیر خودش ایده میزاید..... ولی حیف که همه اینا حرفه... حتی این مقاله هم حرفه..
در روزهای نه چندان دور در بیمه ایران را هم می بندند.... راحت.....
خضرزاده
0
0
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳
سلام
اخیرا بعنوان کارشناس ارزیاب خسارت وارد سیستم شده ام ،انصافا کمترین نظارتی وجود ندارد و یک سیستم نامدار نامارآمد با مدیران کهنسال و فاقد انگیزه و سواد کافی برای تغیرات ساختاری مخصوصا بی خبر از دنیای مجازی و بروزرسانی سیستم ها حیف است بیمه ای با این همه قدمت و سوابق این چنین به باد فراموشی سپرده شود.نیاز به نگاه نو با اندیشه های نو و همسویی و هماهنگی و الگو گرفتن از صنعت بیمه کشور های پیشرو در این عرصه است.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

حادثه رانندگی برای استاندار مرکزی

ترفند جدید کلاهبرداری به اسم مامور پست

اینفوگرافی/ نرخ تورم آبان‌ماه به تفکیک دهک‌ها

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد

عکس/ جنیفر لوپز عاشق محافظش شد!

مشخصات پهپاد ایرواستار؛ پهپاد همه فن حریف اسرائیلی

هزینه اجاره خانه کم متراژ از هفت حوض تا تهرانپارس + جدول

عکس/ اولین تصاویر هانیه توسلی بعد از رفع ممنوع‌الکاری

هشدار علی ربیعی درباره بحران نفوذ

ماجرای گروگانگیری ۵۰ هزار دلاری افغان‌ها در تهران

دلار تغییر کانال می‌دهد؟

تلویزیون ایران غوطه‌ور در بحران اعتماد و ناکارآمدی/ ۱۴۰۰ ساعت برنامه روزانه برای کدام مخاطب؟/ کیسه پر صداوسیما از بودجه و دستان خالی در برابر مخاطبان

پیش شرط برای سبزپوشی بورس در آذرماه سال ۱۴۰۳

پردرآمدترمدترین مشاغلی که می توان با لپ‌تاپ داشت

راهکار یک نماینده مجلس برای جبران کسری بودجه

مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد افزایش می‌یابد؟