اقتصاد۲۴- محمد آیتی: هرچند یک ماه پیش و پس از پیگیریهای فراوان بالاخره با رای اکثریت اعضای حاضر در شورای عالی فضای مجازی، گوگل پلی و واتساپ رفع فیلتر شدند، اما تودههای مردم همچنان منتظر گشایشهای بیشتر در این راستا و البته شفافشدن هویت فیلترشکن فروشها هستند.
در همین رابطه، محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: آقای پزشکیان در ایام تبلیغات ریاستجمهوری، بارها بر تجدیدنظر در موضوع فیلترینگ سخن به میان آورد و پس از اظهارنظرهای مختلف و جلساتی که داشتند، گوگل پلی و شبکه اجتماعی واتساپ که به نسبت از محبوبیت خوبی در بین ایرانیان برخودار است، رفع فیلتر شدند که این نشان از عزم و اراده دولت به تحقق شعارش دارد و انشاا... در ادامه با درنظر گرفتن منافع و مصالح کشور، شاهد رفع فیلترهای بیشتری هم توسط دولت باشیم.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که بیش از یک دهه در کشور به آن پرداخته شده است و البته شفافسازی لازم را در آن راستا ندیدیم، هویت فیلترشکن فروشها است. به نظر این افراد، یک جریان اقتصادی بزرگ، قوی و باپشتوانه هستند.
نماینده بجنورد در مجلس تصریح کرد: زمانی آقای آذری جهرمی، وزیر اسبق ارتباطات اعلام کرد که باند و مافیایی پشت قضیه فروش فیلترشکنها است. حتی پیش از آن، آقای احمدینژاد این موضوع را مطرح کرده بود و این اظهارنظرها توسط بزرگان دیگری هم مطرح شد و آقای پزشکیان هم قول داده بود که این موضوع را جدی بررسی و با آن مقابله کند که منتظریم ببینیم واقعاً این اتفاق مهم که مطالبه مردم است، رخ خواهد داد یا خیر؟
شهریاری اظهار داشت: چندی پیش با وزیر ارتباطات که صحبت میکردم به من میگفت فیلترینگ حال حاضر تاثیری در دسترسی مردم به بسترهایی که فیلتر شدند، نداشته است. حال، مردم به لطف همین فیلترشکنها و پولهایی که در راستا خرج میکنند، موضوع دسترسی خود را حل کردند و در این بین، فقط هزینه آنها بالا رفته است.
بیشتر بخوانید: مصوبه شورای عالی فضای مجازی، مقدمهای برای طبقاتی کردن اینترنت/ ۳۱ بند مصوبه ترسناک است/ هدف رسیدن به الگوی اینترنت چین است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: به نظر میرسد افرادی که پشت قضیه فیلترشکن فروشی هستند، در کانونهای تصمیمگیری حضور دارند که کارشان را با قدرت جلو میبرند. وقتی همه اذعان دارند که با خرید فیلترشکن، چالش دسترسیشان حل شده است و این بازار مبهم و بزرگ اقتصادی ادامه پیدا میکند، جای کلی شک و شبهه است.
وی افزود: فیلترشکن فروشها یک بازار ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی را در سال برای خود مهیا کردهاند. حتی آن زمانی که فیلترینگ شدت پیدا کرده بود، گفته میشد این رقم در ماه حاصل شده است. به نظرم نهادهای امنیتی باید هویت فیلترشکن فروشها را به مردم معرفی کنند، زیرا رصد و کشف این افراد، کاری راحت و شدنی است.