تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸

رضا رحمانی: فرهنگ و هنر به کمک صنعت بیاید

جمعی از هنرمندان و روسای انجمن‌های هنری با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار کردند.
دیدار+جمعی+از+هنرمندان+با+رضا+رحمانی++وزیر+صنعت،+معدن+و+تجارت+
اقتصاد24 - تعدادی از هنرمندان و روسای انجمن‌های هنری در دیدار با رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن بیان برخی دغدغه‌های خود، از وزیر صمت خواستار حضور حمایتی پررنگ صنعت از هنر ایران شدند و رضا رحمانی با استقبال از پشتیبانی همه‌جانبه صنایع از هنر، گفت: صنعت و تجارت ما برای فرهنگ‌سازی نیازمند اصحاب فرهنگ و هنر است.

در این دیدار چهره‌هایی مانند اسماعیل آذر، شهرداد روحانی، مهدی افضلی، علی شیرازی، حمیدرضا نوربخش، حبیب‌الله صادقی، محمد معتمدی، اصغر همت، حمیدرضا آذرنگ، اسماعیل خلج، شهرام گیل‌آبادی، سیف‌الله پویا راد، امیر راد و ... حضور داشتند.

مهدی افضلی مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر آغازگر این نشست صمیمانه بود. او گفت مدتی است گلایه‌های متعددی در خصوص کمبود برخی مواد اولیه خلق آثار هنری را می‌شنوم، به‌موازات آن مدت‌هاست درباره نهادینه شدن همکاری‌های هنر و صنعت سلسله نشست‌هایی را برگزار می‌کنیم. از دیگر سو از تمایل جدی وزیر محترم صمت برای همکاری با جامعه هنری باخبر شده‌ام. از این رو در فرصت کوتاهی که دست داد این نشست را هماهنگ کردیم تا مقدمه‌ای برای همکاری‌ها و نشست‌های بعدی باشد.

افضلی تأکید کرد: تجربه جهانی می‌گوید هنر و صنعت پیوندی دیرین با هم دارند و کشورهای توسعه‌یافته از قدرت هنر بهره‌های بسیار می‌برند. ضروری است در ایران هم زمینه‌های تعامل هر چه بیشتر این دو مؤلفه زیرساختی فراهم شود.

مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر افزود: خوشبختانه سال‌هاست ورزش از موهبت حمایت‌های توسعه بخش صنایع بزرگ بهره‌مند شده است، اگر درصد کوچکی از این حمایت‌ها به عرصه هنر اختصاص یابد، هم گام‌هایی بزرگ در اعتلای هنر ایران برداشته می‌شود هم صنایع ایران بر بلندای فرهنگ توانمندتر و کارآمدتر جلوه می‌کند.

اسماعیل آذر شاعر شناخته‌شده، خواهان نگاه حمایتی صنایع از ادبیات ایران شد. او پیشنهاد داد در پی ابزار نگرانی رهبر معظم انقلاب در خصوص وضعیت زبان فارسی، برنامه‌های اصولی ترویجی دراین‌باره با حمایت وزارت صمت تولید و اجرا شود.

حبیب‌الله صادقی نقاش، سخنران بعدی این جلسه بود. او با اشاره به مشکل ممنوعیت واردات اقلام مورد نیاز هنرمندان تجسمی گفت: متأسفانه شرایطی فراهم شده که هنرمندان تجسمی برای خلق آثار با محدودیت جدی مواجه‌اند. الان یک تیوپ رنگ آکریلیک 480 هزار تومان است و این برای هنرمندان از اساتید تا جوانان بسیار گران است. مدادهای هنر نایاب شده‌اند، زیرا با این استدلال که مداد در داخل تولید می‌شود جلوی واردات این اقلام گرفته شده در حالی که در دنیا حدود ششصد نوع مداد وجود دارد و در داخل فقط مداد برای تحریر دانش‌آموزی تولید می‌شود نه مدادهای هنری حرفه‌ای.

علی شیرازی دیگر هنرمند تجسمی حاضر در نشست با وزیر صمت با بیان اینکه در چند سال اخیر به همت گالری داران ایرانی و افرادی که عاشقانه کارکردند اقتصاد هنر تکان خورده است، گفت: در دوره‌های اخیر در حراج‌های هنری خارج از کشور بخش اعظمی از آثار و هنرمندان شرکت‌کننده از ایران بوده و همچنان رکورد میزان فروش و بالاترین قیمت متعلق به هنرمندان ایرانی است، این در حالی است که امروز هنرمندان کشورمان نمی‌توانند مواد اولیه کار خود را پیدا کنند.

وی اظهار داشت: اگر کالایی نمونه ایرانی داشته باشد ما اصلاً سراغ متریال خارجی نمی‌رویم مانند جوهر خوشنویسی که اصلاً حتی مواد خارجی را هم امتحان نمی‌کنیم. اما در مورد نقاشی و رنگ‌های مورد استفاده، هر کدام از هنرمندان به یک نوع رنگ خاص شناخته می‌شوند و ممکن نیست کهان را تغییر دهند، هنر ایران در منطقه شناخته‌شده است در حالی که ما الان از رقبای کوچکمان در حال جا ماندن هستیم.

در ادامه این نشست سیف‌الله پویا راد مؤسس دوسالانه نقاشی دامون‌فر با اشاره به اینکه به‌عنوان اولین شرکت خصوصی به دلیل دغدغه شخصی هفت دوره از این دوسالانه را برگزار کرده و تاکنون بیش از 12 هزار هنرمند جوان از طریق این جشنواره به جامعه هنری معرفی شده‌اند، گفت: امروز برای این آمده‌ام تا موضوع کمبود مواد مصرفی جامعه هنری را مطرح کنم، هزینه خرید این اقلام در مقایسه با ارزش افزوده آثار خلق‌شده بسیار ناچیز است. در ایران چهار تولیدکننده مداد داریم که تنها مداد محصلی تولید می‌کنند، اما به‌اشتباه واردات مدادهای تخصصی هنری ممنوع شده و انواع مدادهای باکیفیت و بی‌کیفیت به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شود، امروز استدعا داریم که گشایشی در این زمینه حاصل شود.

امیر راد رئیس هیئت مدیره انجمن نقاشان ایران نیز با اشاره به اینکه کمبود مواد مصرفی تولید آثار هنری می‌تواند تبعات بدی برای کشور داشته باشد گفت: حوزه صنعت و هنر از قرن 19 همراهی و پویایی داشته‌اند و ما امیدواریم این نشست آغاز حرکت جدیدی در این خصوص باشد.

وی با ارائه پیشنهاد‌هایی در این خصوص گفت: به‌واسطه حضور انجمن‌ها و خانه‌های هنری می‌توان به برگزاری جشنواره‌های هنری میان‌رشته‌ای صنعت و هنر فکر کرد. همچنین طراحی جوایز هنری و یا برپایی جشنواره‌های در حوزه صنعت مثلاً صنعت خودروسازی امکان‌پذیر است که می‌توان در این خصوص کارگروهی را تعیین و موارد را بررسی کرد.

در ادامه نشست حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی با اشاره به بضاعت محدود وزارت ارشاد در حمایت از فرهنگ و هنر افزود: امکانات و فضاهای گسترده‌ای در مجموعه وزارت صنایع هست که می‌تواند حامی فرهنگ باشد، متأسفانه حتی در بخش‌هایی از زیرمجموعه شما که حامی رویدادهای هنری می‌شوند هزینه را صرف کنسرت‌های پاپ و پرمخاطب می‌کند در حالی که باید از موسیقی هویتی مانند ارکسترهای ملی و سمفونیک و موسیقی محلی حمایت کرد.

وی تأکید کرد که می‌توان آشتی دوسویه‌ای بین هنر و صنعت داشت به طوری که هنر هم بتواند ابزاری در جهت دغدغه‌های این بخش مانند تولید ملی قرار گیرد.

شهرداد روحانی رهبر ارکستر سمفونیک تهران نیز در سخنانی در خصوص مسائل حوزه موسیقی و فعالیت ارکستر سمفونیک توضیحاتی ارائه کرد. او سپس با اشاره به اینکه امکان همکاری ارکستر با بخش صنعت برای اجراهای موسیقی و ساخت قطعات سمفونیک وجود دارد افزود: 25 سال پیش در پروژه‌ای در آتن شرکت داشتم که ارکستر فیلارمونیک لندن قطعه‌ای را در آکروپولیس ضبط کرد، به اذعان سازمان جهانگردی یونان پخش همین قطعه به‌صورت قابل توجهی میزان گردشگر این کشور را افزایش داده بود، سابقه این تجارب یا همکاری‌ها در دنیا وجود دارد و در ایران نیز قابل اجراست.

او گفت موزیسین‌ها برای به‌روزرسانی سازهای خود این روزها در بازار با کمبود مواد حرفه‌ای مانند سیم ساز مواجه هستند.

محمد معتمدی خواننده، دیگر هنرمند حاضر در این دیدار گفت: موسیقی ما امروز مانند تجربه 30 سال پیش خانه‌های قدیمی در کاشان است که هنوز ارزش واقعیان مشخص نشده است، اگر بخشی مانند صنعت به این موضوع توجه کرده و حمایت کند یک سرمایه‌گذاری در جریان ایده آل فرهنگی است که چندین سال بعد نتیجه می‌دهد.

شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر با بیان اینکه صنعت به هنر نیاز دارد و هنر هم برای رشد به صنعت، اظهار داشت: هنرمندان در جامعه ایران مرجعیت 26 درصدی دارند، همین ظرفیت می‌تواند شما را در اهدافتان مانند همین موضوع حمایت از تولید ملی کمک کند.

وی با اشاره به موضوع دیپلماسی فرهنگی گفت: در این فصل تحریم‌ها هنرمندان به‌راحتی آثار هنری خود را در کشورهای دیگر نمایش می‌دهند و حتی فروش اثر و عایدی هم دارند، در بسیاری از کشورها و مراکزی که امکان حضور صنعت نیست آثار هنری به‌راحتی عرضه می‌شوند، به‌طور مثل همین زعفران ایرانی را در قالب یک رویداد هنری در کشورهای دیگر عرضه کنید ببینید چه نتایجی دارد.

وی با اشاره به امتیازدهی به صنایع بر اساس عمل به مسئولیت‌های اجتماعی گفت: بخشی از این مسئولیت اجتماعی می‌تواند هنر باشد، کمیته صنعت و هنر را شکل بدهید تا بسیاری از این موارد دران قابل احصا باشد چرا که هنر برای صنعت منافع بی‌شماری دارد.

در ادامه حمیدرضا آذرنگ، دبیر جشنواره تئاتر مقاومت خواستار حمایت جدی وزارت صمت از این رویداد ملی که پایگاه آن در خرمشهر است، شد.

اصغر همت و اسماعیل خلج نیز در همین راستا خواهان توجه افزون‌تر صنایع به مقوله فرهنگ و هنر شدند.

در پایان این دیدار رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت خطاب به هنرمندان در این نشست با ذکر خاطره خود از اثر هنری سریال "امام علی (ع)" و اثرگذاری آن بر مخاطب گفت: امروز رو تاریخی و به‌یادماندنی برای بنده است که در حضور اصحاب بزرگ فرهنگ و هنر هستم. زمانی که نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی بودم جمله‌ای داشتم "فرهنگ و هنر باید به کمک صنعت بشتابد" امروز در کارم این جمله را بیشتر از همیشه حس می‌کنم.

وی با سپاس از موسسه توسعه هنرهای معاصر برای تشکیل این جلسه، تأکید کرد مسائلی مانند فرهنگ‌سازی در شرایط تحریم، تولید ملی و یا موضوعاتی از این قبیل بدون زبان هنر ماندگار نمی‌شود.

رحمانی وزیر صمت افزود: به‌طور نمونه معدن یک نعمت خدادادی است و تولیدات معدنی امروز کشور ارزشی بیش از 20 میلیارد دلار دارد ولی مردم شناخت درستی از این معادن ندارند، اینجاست که زبان هنر به کار می‌آید.

وی با اشاره به اینکه برخی صنایع در کشور خود هنر هستند افزود: اینکه چطور حمایت معنادار مردم از تولیدات ملی را نهادینه کنیم نیازمند زبان هنر است و این تخصص شماست، شما به صنعت کمک کنید در این خصوص کمیته و یا کارگروه هنر و صنعت هر چه زودتر تشکیل شود.

رحمانی با اشاره به برنامه در حال اجرای وزارتخانه صمت با عنوان ارتباط دانشگاه و صنعت که اثرات محسوسی را به دنبال داشته گفت: می‌توان همین کار را در حوزه فرهنگ هم انجام داد، همچنین علاقه داریم تا آثار هنری با موضوعات و دغدغه‌های حوزه صنعت تولید شود.

وی همچنین در رابطه با موضوع ممنوعیت واردات ملزومات حوزه هنرمندان تجسمی گفت: معاونت بازرگانی وزارت صمت مسئول بررسی موضوع و پیشنهاد راه حلی برای رفع آن می‌شود، البته می‌توان هم‌زمان برنامه‌ریزی هم برای تولید این مواد در داخل کشور انجام داد.

منبع: هنرآنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

عکس/ تهران در ۲ روز پاک و آلوده

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

اینفوگرافی/ ایران در نرخ تورم از ۵ کشور عربی همسایه پیش افتاد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تغییر چهره پروانه سریال «لحظه گرگ و میش»

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ استوری مهدی طارمی برای تولد قلعه‌نویی

تصویری از یک موشک غول‌پیکر جنگی بر فراز دریای خزر

همه چیز درباره اقتصاد ژاپن/ چهارمین اقتصاد بزرگ جهان که حداکثر تورم سال‌های اخیرش ۴ درصد بود

پوتین موشک آخرالزمانی را معرفی کرد

واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم

سخنان تکان‌دهنده همتی درباره وضعیت معروف‌ترین منطقه آزاد ایران

سفر کشتی گیران با دبیر به مسکو

عکس/استوری جدید گلزار

پرفروش‌ترین آیفون کدام است؟

عکس/ حضور ستاره استقلال در امارات

افشای راز قتل زنی پس از نیم قرن؛ متهم ۹۲ ساله بازداشت شد

عکس/استوری جدید نیما شعبان‌نژاد

هم خیابانی اشتباه می‌کند، هم بازیکنان تیم ملی!

عکس/دلیل کاهش وزن شدید سحر دولتشاهی فاش شد

عکس/توئیت جدید ایلان ماسک ایرانی‌ها را غافلگیر کرد

عکس/یوسف تیموری از چهره جدیدش رونمایی کرد

خبرگزاری فرانسه: سه کشور اروپایی و آمریکا قطعنامه خود علیه ایران را تقدیم شورای حکام آژانس کردند

سازمان بهشت زهرا (س) اطلاعیه داد

عکس/گریم متفاوت مجری سابق تلویزیون

این شغل ممنوعه رسما در ایران مجاز شد

قتل یک زن توسط همسر سابق در فارس

گلزنی علیپور و ثبت یک رکورد ویژه

حکم بازداشت نتانیاهو در لاهه صادر شد

پایان کار محققی که دنیای فیزیک را سرکار گذاشت

سبزیجات حاوی پروتئین را بشناسید

شهرزاد ترکی به جشنواره هالیوود می‌رود

بهترین مواد غذایی برای جلوگیری از سنگ کلیه

عکس/ سلفی جالب شاهرخ استخری

هشدار جدی هواشناسی به پایتخت نشینان

عکس / درخواست متفاوت مهران غفوریان از سردار رادان

فیلم/ لحظه عجیب برخورد رعد و برق به ایستگاه ۲ توچال

آغاز حراج جدید سکه از این تاریخ

واریز یارانه آبان‌ماه ۱۴۰۳ دهک‌های چهارم تا نهم

ماجرای عدم پرداخت یارانه ۵۱ میلیون نفر در آبان ماه چیست؟

عکس/ علی حاتمی با تیپ ژیگولی و نوستالژیک در دهه ۵۰

سهم استخراج بیت‌کوین از قطعی برق ایران چقدر است؟

عکس/ تغییر عجیب زهره ساداتی بازیگر سریال لحظه گرگ و میش

پاییز شهر سامان در جوار زاینده رود

درخواست باشگاه تراکتور از هواداران این تیم

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

روز‌های قمر در عقرب آذرماه ۱۴۰۳ کدام است؟

علی مطهری: روس‌ها ایران را سپر خود در برابر آمریکا کرده‌اند

عکس/ مهدی طارمی و کریستیانو رونالدو در یک تیم

کیهان شعری جعلی را به رهبری منتسب کرد!

فیلم/ فرار دیوانه‌وار تریلی از ایست و بازرسی هرمزگان

کجای تهران با ماهی ۴ میلیون تومان خانه اجاره کنیم؟

پیش‌بینی دور جدید اعتراضات احتمالی در کشور

فیلم/ تولید شمش طلا ۳۰۰ کیلوگرمی در امارات

هزینه اجاره‎ آپارتمان ۵۰ متری در بریانک آذر سال ۱۴۰۳ + جدول

فیلم/ تمجید مولوی عبدالحمید از سفر استانی پزشکیان