
اقتصاد۲۴- دو ماده مغذی فولات و کولاین برای رشد مناسب مغز جنین بسیار مهم است. این دو ماده جلوی نقصهای مربوط به لوله عصبی را میگیرند.
به گزارش جامعه ۲۴، از مواد مغذی ضروری دیگر باید به ید، آهن، پروتئین و ویتامین D اشاره کرد. غذاهایی که در این فهرست برایتان آوردهایم، تمام مواد مغذی ضروری برای باهوش شدن نوزاد را در خود دارند؛ بنابراین اگر باردار هستید و میخواهید کودکی باهوش به دنیا آورید، مواد غذایی زیر را در رژیم غذاییتان بگنجانید:
مصرف تخم مرغ در دوران بارداری یا شیردهی، به رشد مغز جنین کمک میکند و نوزادتان باهوشتر میشود. تخممرغها سرشار از کولاین، اسیدهای چرب، ترکیبات زیستفعال و ویتامینها و مواد معدنی ضروری رشد مغز جنین هستند.
مصرف گوشت در دوران بارداری به رشد مغز جنین کمک میکند. گوشت مملو از آهن، روی و ویتامین B ۱۲ است و تمام این مواد برای رشد مغز مفیدند.
ماده معدنی روی، بخشی از DNA را تشکیل میدهد و همچون انتقالدهنده عصبی عمل میکند و کمبود آن موجب نقص حافظه میشود. ویتامین B ۱۲ هم برای سلامت روان نوزاد ضروری است. در ضمن گوشت حاوی ماده نیاسین است که عملکرد شناختی نوزاد را افزایش میدهد.
موز هم بهدلیل اینکه سرشار از اسیدفولیک است برای رشد مغز جنین در دوران بارداری بسیار مفید است.
شیر و دیگر محصولات لبنی مانند ماست و پنیر غذاهای مهم در دوران بارداری هستند. لبنیات غنی از ید و پروتئین و برای رشد مغز جنین مهم هستند. همچنین شیر حاوی کولاین است که موجب باهوشتر شدن نوزاد میشود. از طرفی کمبود ید به مغز جنین صدمه میزند و او را مستعد ابتلا به معلولیتهای عصبشناختی میکند؛ بنابراین محصولات لبنی را حتما در رژیم غذاییتان بگنجانید.
اسفناج ماده دیگری است که آهن و فولات ضروری برای رشد مغز جنین دارد. این سبزی، نوزاد را باهوشتر میکند. همچنین اسفناج حاوی اسیدهای چرب امگا۳ و ۶ است. اسیدهای چرب امگا۳ و آهن، تواناییهای شناختی کودکان را بهبود میبخشند.
مصرف ماهیهایی، چون سالمون و ماهی تن، به علت اینکه سرشار از کولایناند برای مغز جنین خوب هستند. این نوع ماهیهای چرب حاوی اسید چرب دوکوزاهگزانوئیک، نوعی اسید چرب امگا۳ است که برای رشد عصبی مغز جنین مهم است. این اسید چرب مسئول رشد ساختاری و عملکردی مغز جنین است. البته یادتان باشد که ماهی را باید کاملا پختهشده مصرف کنید.
به گزارش جامعه ۲۴، حبوباتی مانند لوبیا، سویا، نخود و بادام زمینی منبعی غنی از آهن، آنتیاکسیدانها و فولات هستند که موجب باهوشتر شدن نوزادتان میشوند. همچنین حبوبات منابع خوبی از پروتئین هستند و میتوانند روی حافظه نوزاد اثر مثبت داشته باشند.
انواع توتها، زغال اخته و تمشکها، ابرغذاهایی سرشار از آنتیاکسیدان و دیگر مواد مغذی همچون فولات و ویتامین B ۶ هستند؛ بنابراین این مواد خوراکی هم برای رشد مغز جنین ضروریاند.
غلات کامل مانند جوی دوسر، برنج قهوهای، گندم کامل و دیگر مواد خوراکی حاوی غلات کامل سرشار از پروتئین، آهن و ویتامین B ۶ هستند که برای رشد مغز جنین مفیدند.
مواد معدنی مانند سلنیم، مس، منیزیم و ویتامینهای C و E برای زنان باردار ضروریاند. کمبود این مواد معدنی به رشد جنین صدمه میزند. همچنین کمبود ویتامین C در رژیم غذایی، روی عملکرد شناختی نوزاد اثر منفی میگذارد. از آنجاییکه پرتقال منبعی عالی از ویتامین C است، این میوه برای رشد مغز جنین مفید است.
گوجه فرنگی سرشار از آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین C و E، کولاین، فولات و منیزیم است. این مواد برای رشد مغز جنین و باهوش شدن کودک ضروریاند.
سبزیجاتی همچون بوکلی، کلم، کاهو و کلمپیچ حاوی مقادیر فراوانی ترکیبات زیستفعال هستند که میتوانند توانایی شناختی جنین را افزایش دهند؛ بنابراین هنگام بارداری این سبزیجات مغذی را در رژیم غذاییتان قرار دهید.
به گزارش جامعه ۲۴، بادمجان سرشار از آنتیاکسیدانهایی، چون مس، منیزیم، ویتامین C و ویتامین B ۶ است؛ بنابراین مصرف این خوراکی هم میتواند نوزادتان را باهوشتر کند.
آووکادو ماده خوراکی دیگری است که بهدلیل مملو بودن از ویتامین B و C بودن، نوزادتان را باهوش میکند. همچنین این میوه حاوی مواد ضروری مانند آهن، منیزیم و فولات است.
گردو، پسته، آفتابگردان، دانه کتان، چیا و تخمه کدو تنبل سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا۳ مفید برای رشد جنین در دوران بارداری هستند.
بنابر بررسیها، شکلات تلخ مملو از آهن، مس، منیزیم و روی است که برای رشد مغز جنین عالی است. البته مصرف زیاد این شکلات بهدلیل اینکه حاوی کافئین است برای نوزاد ضرر دارد؛ بنابراین از شکلات تلخ در حد کم مصرف کنید.
با مصرف مواد غذایی در دوران بارداری و توجه به سلامت و بهداشت بدنتان میتوانید به داشتن نوزادی باهوش امیدوار باشید.
تغذیه مادر در دوران بارداری تأثیر عمیقی بر رشد مغز و تواناییهای شناختی نوزاد دارد. رژیم غذایی ناسالم، که شامل مصرف زیاد غذاهای فرآوریشده، چربیهای اشباع، قندهای ساده و مواد افزودنی مصنوعی است، میتواند رشد مغزی جنین را مختل کند. مغز در دوران جنینی با سرعت بالایی رشد میکند و برای تکامل صحیح، نیاز به مواد مغذی ضروری از جمله اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آهن، ید، روی، ویتامینهای گروه B و آنتیاکسیدانها دارد. کمبود این مواد میتواند باعث کاهش رشد سلولهای عصبی، ضعف در ارتباطات نورونی و کاهش تواناییهای شناختی در آینده شود.
مطالعات نشان دادهاند که تغذیه مادر میتواند بر ساختار مغزی و عملکرد شناختی کودک تأثیر بگذارد. برای مثال، کمبود اسید فولیک در دوران بارداری با نقص لوله عصبی و مشکلات یادگیری در آینده مرتبط است. همچنین، دریافت ناکافی ید میتواند باعث کاهش ضریب هوشی شود. مصرف زیاد قند و چربیهای ناسالم نیز با افزایش خطر التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن مادر همراه است که این وضعیت میتواند رشد طبیعی مغز جنین را مختل کند. علاوه بر این، رژیم غذایی حاوی غذاهای ناسالم ممکن است موجب افزایش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند اوتیسم و ADHD در کودکان شود.
عوامل محیطی نیز نقش مهمی در این فرآیند دارند. استرس مادر، مصرف مواد مخدر، سیگار و الکل نیز میتوانند اثرات منفی بر رشد مغز جنین داشته باشند. از سوی دیگر، رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی میتواند اثرات منفی برخی از این عوامل را کاهش دهد و از رشد شناختی بهینه حمایت کند. بنابراین، رعایت یک رژیم غذایی سالم، متعادل و متنوع در دوران بارداری نهتنها برای سلامت جسمی مادر و نوزاد مهم است، بلکه تأثیر مستقیمی بر تواناییهای شناختی و هوشی نوزاد در سالهای آینده دارد.