
اقتصاد۲۴- هدی کاشانیان: مصرف میوه در ماه رمضان به تأمین انرژی، جلوگیری از کمآبی بدن و تنظیم قند خون کمک میکند. میوهها سرشار از فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند که باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و افزایش انرژی میشوند. کم آبی بدن که در نتیجه عادات نادرست غذایی و تشنگی طولانی مدت در طول ماه رمضان اتفاق میافتد، با مصرف میوهها به خوبی رفع میشود. کم آبی بدن، عوارضی همچون خشکی پوست، یبوست و مشکلات کلیوی را نیز در پی دارد و بدن نیاز به آبرسانی بیشتر دارد. از سوی دیگر، به علت حذف وعدههای غذایی و تحت تاثیرقرار گرفتن سیستم گوارشی، ممکن است در طول ماه رمضان نتوانید ویتامینهای مورد نیاز بدن خود را دریافت کنید. در ادامه، بهترین میوهها برای سحری و افطار را معرفی میکنیم:
خرما یکی از مهمترین و بهترین میوهها برای باز کردن روزه است. خرما یک غذای کامل و سرشار از قندهای طبیعی، آهن، فیبر و پتاسیم است که انرژی موردنیاز برای روزهداری را تأمین میکند. خرما سرشار از فیبر، پتاسیم، منیزیم و ویتامینهای B است که برای سلامت قلب و عضلات مفیدند و به تنظیم قند خون کمک کرده و از افت ناگهانی انرژی جلوگیری میکند. همچنین مصرف آن با شیر یا آب گرم باعث جذب بهتر مواد مغذی میشود.
اگر میوهای پر آب و کم کالری میخواهید به شما هلو را پیشنهاد میکنیم. حدود ۹۰ این میوه را آب تشکیل داده که میتواند بهترین گزینه برای ایام روزه داری باشد. هلو فیبر بالایی دارد و میتواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند و از بروز بیماریهای گوارشی جلوگیری کند. با مصرف هلو میتوانید از بروز بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی و فشار خون بالا جلوگیری کنید و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خود شوید. سلامت استخوانها، کاهش التهاب و سلامت دهان و دندان از دیگر خواص منحصربهفرد هلو است.
بیشتر بخوانید: مناسبترین ساعات خواب در ماه رمضان
هندوانه میوهای تابستانی است که حدود ۹۲ درصد بافت آن را آب تشکیل داده، به همین جهت بهترین انتخاب برای این ماه و یکی از محبوبترین میوهها در ماه رمضان است. با مصرف هندوانه در این ایام رطوبت بدن خود را تامین کنید تا دچار تشنگی و عطش نشوید. آب موجود در هندوانه میتواند باعث رشد و ترمیم سلولهای بدن شود و به سلامت استخوان ها، پوست و چشم کمک کند. هندوانه سرشار از آنتیاکسیدان هاست و به این جهت موجب بهبود خشکی پوست و باعث درخشندگی و طراوت بیشتر پوست خود میشود.
انگور نیز یکی از میوههای خوش طعم تابستانی است که یبوست را برطرف میکند و موجب بهبود پوست میشود. انگور قند خون را به سرعت افزایش میدهد و هضم غذا را تسهیل میکند. توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه هر یک از میوههای تابستانی ممکن است منجر به اسهال، مشکلات گوارشی و یا اضافه وزن شود. با مصرف انگور به تقویت سیستم ایمنی بدن و کنترل دیابت کمک کنید. این میوه به دلیل فیبر بالایی که دارد عملکرد روده و معده را بهبود میبخشد و از یبوست جلوگیری میکند. انگور باعث افزایش ادرار میشود و به عملکرد کلیهها در طول دوران روزه داری کمک میکند.
خیار را میتوانیم در هر دو دستهی میوه و سبزیجات قرار دهیم. خیار انواع گوناگونی دارد و میتوانیم آن را به تنهایی بهعنوان یک میوه مصرف کنیم و یا در سالاد، ساندویچ و انواع آب میوهها از آن استفاده کنیم. خیار سرشار از پتاسیم است و به کنترل فشار خون کمک کند. به واسطهی طبع سرد و خنک این میوه میتوانید بهعنوان بهترین انتخاب در ماه رمضان آن را مورد استفاده قرار دهید. خیار کم کالری و پر آب است و باعث بهبود عملکرد کلیهها میشود. این میوه تشنگی را از بین میبرد و از کم خونی جلوگیری میکند.
طالبی نیز به مانند هندوانه در دستهی میوههای پر آب قرار دارد و میتوانید با خوردن آن میزان کم آبی بدن را کاهش دهید. طالبی میوهای کم کالری است و به کاهش وزن کمک کند. با مصرف طالبی میتوانید باعث بهبود بینایی خود شوید و از بروز آب مروارید جلوگیری کنید. طالبی سطح فشار خون و دیابت را تنظیم میکند و از سکته و بروز بیماریهای قلبی جلوگیری خواهد کرد. این میوهی تابستانی بهترین درمان برای مشکلات گوارش و یبوست است و با خوردن طالبی در ماه رمضان میتوانید میزان کم آبی بدن خود را کاهش دهید و به سلامت دستگاه گوارش خود کمک کنید.
از قدیمیترین میوه و سبزیجات که سالیان سال توسط انسان مصرف میشود انجیر است. این میوه جزو آن دسته خوراکیهای کم کالری است که میتواند بهترین انتخاب برای کاهش وزن باشد. آنتی اکسیدان موجود در انجیر از بروز بیماریهایی، چون سرطان جلوگیری میکند. انجیر جزو آن دسته میوههای سرشار از فیبر است که میتواند به عملکرد دستگاه گوارش کمک کند و از بروز یبوست جلوگیری کند. این میوه سطح کلسترول خون را کاهش دهد و از بروز بیماریهای قلبی جلوگیری میکند. ما به شما پیشنهاد میکنیم در ایام ماه رمضان انجیر را چه به صورت خشک و یا تازه در وعدههای غذایی خود قرار دهید تا از این طریق سلامت خود را تضمین کنید.
چگونه میتوان باور کرد که ۹۵ درصد تربچه را آب تشکیل داده است. این سبزی کوچک و جذاب منبع آب بسیار مفیدی برای ایام ماه رمضان است. تربچه ادارآور است و میتواند به دفع سموم بدن کمک کند و خاصیت ضد سرطانی آن از جمله خواص منحصربهفرد آن است. با مصرف تربچه به تنظیم سوخت و ساز بدن، پاکسازی معده، تقویت چشم میتوانید کمک کنید.
کرفس از جمله کم کالریترین سبزیجات موجود است که حدود ۹۵ درصد آن را آب تشکیل داده است. این سبزی مفید با ساقههای بلند و کشیده سرشار از ویتامین A و K است و میتواند به سیستم ایمنی بدن و سلامت خون کمک کند. آب موجود در کرفس به حفظ رطوبت بدن کمک میکند و به دلیل مقادیر بالای فیبر در بافت آن میتوانید احساس گرسنگی را از خود دور کنید.
زردآلو یکی از میوههای شیرین و محبوبی است که سرشار از آنتی اکسیدان هاست و به طراوت و درخشندگی پوست تان در ماه رمضان کمک میکند. علاوه بر این، زردآلو ملیّنی قوی است که یبوست را از بین میبرد. زردآلو کم خونی را هم درمان میکند و احساس ضعف و بی حالی در ماه رمضان را کاهش میدهد.
بهترین زمان مصرف میوهها
• افطار: میوههای پرآب مثل هندوانه، پرتقال و خرما برای آبرسانی فوری مناسب هستند.
• سحری: میوههایی مانند موز، سیب و انجیر به احساس سیری طولانیتر و تأمین انرژی پایدار کمک میکنند.
• بین افطار و سحری: مصرف ترکیبی از میوههای تازه و خشک باعث دریافت مواد مغذی بیشتر میشود.
• از آبمیوههای طبیعی استفاده کنید و از مصرف آبمیوههای صنعتی که دارای قند اضافه هستند خودداری کنید.
• میوههای فیبردار مانند سیب، انجیر و آلو خشک به بهبود گوارش و جلوگیری از یبوست کمک میکنند.
میوههایی مانند خرما، موز، هندوانه، سیب، مرکبات، انجیر، طالبی و توتفرنگی بهترین انتخابها در ماه رمضان هستند. این میوهها علاوه بر تأمین انرژی و آب بدن، به تقویت سیستم ایمنی، تنظیم قند خون و جلوگیری از یبوست کمک میکنند.