تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۴
تعداد نظرات: ۲۴ نظر
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ مطرح کرد؛

وزیر راه نقشه راه مشخصی برای مسکن‌ سازی در کشور ندارد/ کمبود مسکن به حداقل ۹ میلیون واحد رسیده است

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: آمار کمبود مسکن در کشور حداقل ۹ میلیون واحد است و به باور من در این مقطع زمانی با این حجم از نقدینگی که در دست است، نمی‌توان کار را به سرانجام رساند. از این‌رو دولت باید سریعاً زمینه ورود بخش خصوصی به این عرصه را مهیا کند تا بیش از این زمان از دست نرود.

مسکن‌ سازی در کشور

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: سال ۱۴۰۳ هم به سنوات سال‌های قبل، با گرانی و آشفتگی بازار مسکن رو‌به‌رو بود و به انضمام این موضوعات، رکود این بازار هم در یکی از بالاترین سطوح خود پس از انقلاب قرار گرفت.

هفت ماه از روی کار آمدن دولت چهاردهم و قرار گرفتن فرزانه صادق‌مالواجرد در راس وزارت راه و شهرسازی می‌گذرد، اما خروجی کار‌ها نشان‌دهنده بهبود اوضاع و احوال در بخش مسکن نیست.

در همین رابطه، عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: عمده مشکلات مربوط به عدم‌ احداث مسکن در کشور، مدیریتی است، یعنی سیستم مدیریتی ما نتواسته آن‌طور که شایسته است، بخش خصوصی را وارد این عرصه مهم و کلیدی کند.

وی افزود: تا زمانی که بخش خصوصی به طور جدی وارد مسکن‌سازی نشود، این شرایط آشفته به قوت خود باقی خواهد ماند، زیرا دولت، مسکن‌ساز نیست و اساساً قرار هم نیست چنین کاری کند. دولت موظف است بستر‌های لازم را برای مسکن‌سازی بخش خصوصی فراهم کند، زیرا تقاضا برای دریافت مسکن در کشور بالاست و روز به روز این آمار افزایش پیدا می‌کند.

حداقل باید ۹ میلیون مسکن در کشور ساخته و تحویل شود

نماینده بندر ترکمن در مجلس تصریح کرد: در حال حاضر و بر اساس آمار‌هایی که ما داریم حداقل باید ۹ میلیون مسکن در کشور ساخته و تحویل شود. هفت میلیون متقاضی مسکن در سال ۱۴۰۰ ثبت‌نام کردند و پیش‌بینی ما این است که در این سه سال هم اگر هر سال ۷۰۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده باشند، این رقم به بالای ۹ میلیون رسیده است.

ایری اظهار داشت: آماری که ما داریم نشان می‌دهد از سال ۱۴۰۰ تا امروز، حدود ۵۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل شده است. یادمان باشد که احداث مسکن، کاری یک ساله نیست و انتظار منطقی نیست که در یک سال، مسکن ساخته و تحویل شود، زیرا این فرآیند حداقل دو ساله است و گاهی به سه یا چهار سال هم می‌رسد. از این‌رو، اقداماتی که در دولت آقای رئیسی صورت گرفته تازه در این ایام خروجی آن‌ها به چشم آمده است و خروجی اقدامات دولت چهاردهم هم زودتر از دو سال دیگر پدیدار نخواهد شد.


بیشتر بخوانید: رکود تورمی، ساخت و ساز را زمین‌گیر کرد/ شهروندان بی خانمان، مانده در تله حباب مسکن و رکود ویرانگر


سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: عدم‌ موفقیت در بحث مسکن‌سازی فقط به عدم‌بکارگیری بخش خصوصی ختم نمی‌شود، در این رابطه حرف بسیار زیاد است و تامین منابع مالی و ارائه تسهیلات لازم و به موقع توسط بانک‌ها هم مولفه‌های دیگر است که ضعف در آن بخش‌ها هم کار را به این نقطه رسانده است.

وی یادآور شد: آمار کمبود مسکن در کشور حداقل ۹ میلیون است و به باور من در این مقطع زمانی با این حجم از نقدینگی که در دست است، نمی‌توان کار را به سرانجام رساند. از این‌رو دولت باید سریعاً زمینه ورود بخش خصوصی به این عرصه را مهیا کند تا بیش از این زمان از دست نرود. حقیقتاً دولت زمین دارد و در دولت گذشته به ما گفتند برای ساخت دو میلیون و سیصد هزار واحد مسکونی، زمین آماده شده است. حال وقتی زمین آماده است، دولت باید کار را در اختیار بخش خصوصی بگذارد تا مسیر ساخت و ساز در کشور قوت بگیرد و به مرور آمار کمبود مسکن، کاهش پیدا کند.

مسکن‌ سازی در کشور

اراده‌ای برای مسکن سازی در دولت وجود ندارد

ایری افزود: متاسفانه با اینکه راه روشن است، اما این اراده در دولت به چشم نمی‌آید. از طرفی، وزیر راه و شهرسازی هم، نقشه راه مشخصی برای مسکن‌سازی در کشور ندارد. هر دولتی برای مسکن‌سازی یک استراتژی دارد. به طور مثال دولت قبل، قانون جهش تولید مسکن را به عنوان یک استراتژی در دستور کار خود داشت، ولی دولت چهاردهم در این زمینه هیچ استراتژی برای خود در راستای تامین مسکن اقشار آسیب‌پذیر معین نکرده است. از طرفی تا استراتژی دولت را ندانیم، نمی‌توانیم کارکرد آن‌ها را ارزیابی کنیم و اکنون ما قادریم ارزیابی دولت سیزدهم را در این رابطه داشته باشیم.

نماینده بندر ترکمن در مجلس در پایان گفت: اگر این روال ادامه داشته باشد و نارضایتی در بین نمایندگان افزایش پیدا کند، شاید شاهد نظارت‌های جدی‌تر بر روند کار وزیر راه و شهرسازی باشیم و در ادامه از اهرم‌های نظارتی خودمان بیش از گذشته بهره ببریم.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
انشاالله مشکلات مسکن ایده آل باشهری ایده آل وباشهروندانی ایده ال به صورت شایسته حل شود
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
حاج خانم اگه نمیتونین مشکل اجاره رو حل کنید استعفا بدین یه آقا بیاد.
مستاجر
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
تنها راه حل شدن مشکل مسکن دادن زمین رایگان و بدون واسطه است و مردم خودشان بسازند مطمعن باشید که همه صاحبخانه میشوند و دست دلالان نیز کوتاه مسکن رونق میگیرد مردم ماشین زیر پایشان رو فروختند خانه دار میشوند دور خودتان هم نچرخید بخش خصوصی نمیاد سرمایه گزاری کنه رو مسکن وقتی دلار و طلا دقیقه ای میره بالا
محمد سالاری
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
استیضاح وزیر راه و شهر سازی بی کفایت برنامه ی هم ندارد فقط. بلده بگه نمیشه نیست بودجه پس چطور قبلاً در دولت رییسی می شد چرا الان نمیشه ... از این وضع واضع نمایندگان مجلس پیگیری ....
با عاملان برخورد جدی شود و بدترین مجازات دست هایشان قطع شود تا بقیه عبرت بگیرند
محمدعلی
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
بااین خانم وزیر امیدی برای خانه دار شدن نیست لطفن طرح استیضاح را مطرح کنید
سلام
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
ای وزیر محترم مسکن امکانات هست شما مسئولان خواب زده خبر از جمعیت میلیونی افغانستان خرید و فروش خانه مغازه مسکن اجاره وسیله نقلیه شخصی وصدور گواهینامه رانندگی کارت اقامت کارت بانکی دفترچه بیمه کارت اشتغال وافزایش جمعیت مسکن خوراک پوشاک می‌خواهند الان که از مالیات معاف هستند فرزندانشان در مدارس ودانشگاها ودر حال استخدام در ادارات هستند شما وزیر نمی‌دانید علت نبود مسکن بخاطر جمعیت 20میلیونی افغان ها است گس اقدام جهت خروج چه مجاز وغیر مجاز بکنید وگرنه با ویرانی ایران مواجه میشوید
سعید رحمانی
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
کی می‌تونه کاردرست انجام بده تواین کشور که حالا ازیک زن میخواهید اینا زندگی خودشونو نمیتونند اداره کنند،مسکن توکشورنیازنداریم هرکس برکرده به دیارخودش شهرنشینان مسکن اضافه هم می‌آورند چون امارفوتیهای کشوربیشترازمتولدین هستند درضمن از زمانی که اتباع اومدند توی این کشور مابامشکل مسکن و درمان و معیشت واب و انرژی و حتی ثبت نام فرزندانمان در مدارس وجنایتوناامنی و حتی مشکل درباره یارانه‌ها هم بی ربط به این افراد نیست و باید ببینید که چه کسی یا کسانی از اینها دفاع و حمایت می‌کنند آنه راهم محکوم واخراج کنید که اینقدر به این نظام ضربه نزنند
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
مشگل فعلی مسکن و اجاره گرانی و قیمت نجومی آن است مردمی که نیاز به خانه و سرپناه دارند از عهده این قیمت‌ها بر نمی‌آیند نه اینکه کمبود مسکن آنچنانی داریم لذا هیچ کشوری نمی‌تواند همه مردم را خانه‌دار کند اصل کار باید درست بشود که با اهمیت هم میباشد ، تفکیک وزارت راه از مسکن ، پائین آمدن تورم و حفظ ارزش پول ، کیفیت ساختمان و تمام اجزای آن ، جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ ، خانه دار کردن مردم با روش صحیح که در گذشته با سپرده گذاری بانک مسکن بود طی پنج سال چنانچه مسکن ساخته ، آماده و تکمیل بدون هیچ گونه مشگلی واگذار می‌شد که طرح پیش فروش معنا پیدا نمی‌کرد که آلان باعث مشگلات عدیده‌ای شده است
محمد
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
خدا ازتون نگذرد
محمد
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
سیاهچاله و توهم کمبود مسکن تومار اقتصاد این کشورو تو هم می پیچه.
میلاد
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
نقشه راه کجابود خدا خدا بکن آسیب مسکن هاي ساخته شده دولت دکتر احمدی نژاد وشهید رئیسی آسیب نرسانند ساخت پیش کش؟؟!!
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
افغانیها را بیرون کنید 50%درصد حل میشه
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
خانم وزیر ماشین آلات تمام ادارت ، سازمانها ، نهادها ، شرکت‌های دولتی و قرارگاه خاتم متعلق به دولت و بیت المال است و امروز که شاهد محدویت و درآمد دولت و همچنین ویرانی ، خرابی اکثر جاده ها و آزادراه های کشور هستیم فلذا برای تسریع در امر بازسازی و ترمیم و صرفه جویی در هزینه ها لازم است به قید فوریت دستورالعمل و مصوبه هیئت دولت برای بکارگیری تمام امکانات دولت صادر و ابلاغ گردد ۰
حسین
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
معلوم نیست از کجا خط میگیرین که میخوای قیمت مسکن ببرین بالا
این همه خانه خالی هست باز جو میدین ۹ میلیون خانه نیاز
حمید
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
ایشون باید بره ظرف بشوره تو خونه تا کار از این خرابتر نشده ی کاری کنین
محمود
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
برای ساخت مسکن دولت باید نظارت کندو احداث مسکن راطی ساماندهی تعا ون محلی واجتماعی سعی کند ساخت و احداث را
بدست مردم بسپارد و دولت زمین را در اختیار تعاونی ها قرار دهد وتعاونی هامدیریت ساخت را برعهده بگیرند البته این تعاونی های باید از ساختار مدیریتی وقانونی برخوردار باشند و هزینه ساخت نیز طی آیین نامه تعاونی بطور اقساطی وبانکی از اعضا گرفته شود ومدتی ۵ ساله برای شروع تا انتها درنظر گرفته شود و مدیریت تعاونی تحت نظر اعضا وهییئت مدیره انتخاب شود وایینامه طوری تنظیم گردد که اعضا بتوانند به راحتی قدرلسهم خودبرای هزینه ساخت را پرداخت کنند و پرداخت اقساطی اعضا بهترین راه است و کارخانجات مصالح ساختمانی نیز بایستی دراین کار مشارکت نمایند وقیمت مصالح را با تعاونی ها به قیمت مصوب ودولتی محاسبه کنند وحتی قسمتی از آن رابطور مدت دار وباچک وبصورت وهمه باید کمک کنند تا بی سر پناهی وجود نداشته باشد دولت از درآمد هایش برای گرانی مصالحوساخت به تعاونی ها درقالب تسهیلات بانکی وپرداخت مازاد قیمت مصالح وتورم به تعاونی ها کمک کند شهرداری‌ها در ایجاد زیر ساختها کمک کند همه و همه دست بدست هم دهند تا هر ایرانی از حداقل یک زندگی که یکی آنها مسکن است برخوردار شود
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۰۵ فروردين ۱۴۰۴
به این مسولین بگویید بجای ملک مالک زیاد کنید
مشکل مسکن حل میشه
خیراندیش
0
0
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
مسکن سازی در اکثر کشورهای توسعه‌یافته توسط بخش خصوصی صورت می‌گیرد و لازمه ی آن فقط حمایت های قانونی و اداری دولتی است نه آنکه دولت خودش را درگیر اجرایی کند.دولت باید کاری کند که صاحبان سرمایه‌ به تولید و خرید مسکن تشویق شوند و سرمایه خود را به سمت ارز و طلا سوق ندهند.متأسفانه با دیدگاه اشتباه برگرفته از برخی اقتصادهای اروپایی بی ربط که حتی خودشان هم در مورد آن دچار مشکل هستند تفکراتی چون مالیات بر خانه های خالی را مطرح کردند و از طرف دیگر هزینه‌های اخذ جواز ساخت به شدت بالا رفته و در نتیجه سرمایه‌گذاری را از رونق انداخته اند.تولید مسکن بالا برود قیمت ها هم رقابتی می‌شود و عملاً مسکن خالی بی معنی می‌شود و همه برنده هستند.
ناشناس
0
0
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
آین خانم وزير را هیچ کاری نمی تون انجام‌ بد بزگترین اشتباهی که پزشکیان انجام داده همین وزير راه وشهرسازی است چون این وزارت خانه ی آدم قدری دکتر که الان رئیس انرژی اتمی هست
فهیمه
0
0
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
مسیبت آنجاست که هفده میلیون افغانی را وارد کشور میکنند و نسخه‌ی مناسب برای تهیه مسکن مردم ایران نداریم و با التهاب گرانی مصالح ساخت و عدم توان خرید ملت . حالا میهمان خارجی هم دعوت میکنیم .
حسین
0
0
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
آقای عبدی یکی از انبوه سازان بنام کار ساخت مسکن را نیمه تمام گذاشته هم و غم خود را معطوف تیم فوتبال خیبر کرده این مسائل ریز و درشت است که موجب کاهش عرضه مسکن می گردد
رضا
0
0
چهارشنبه ۰۶ فروردين ۱۴۰۴
نمیشه به صفررساندولیمیشودکنترل وتعادل نسبی ایجاد قه دقه مردم هم مسکن هستش ودرحالی که معیشتم برای افراد کم درآمد خیلی سخت شده تا چه رسد به مسکن
ناشناس
0
0
پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
ایشان روش های تازه ای برای پاک کردن نخود لوبیا ارائه کند درست تره.
مستاجر
0
0
پنجشنبه ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
اصلا مسکن دست دلالهایشان برود در آشپزخانه به کار خود ادامه دهد
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ سقوط سنگین قیمت دلار در راه است؟

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ این روز‌ها طلا بخریم یا بفروشیم؟

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ عصبانیت خانواده ابراهیم رئیسی از مذاکره ایران و آمریکا

عکس/ جدول افزایش حقوق کارمندان دولت در ۱۴۰۴

عکس/ جمعی از فرماندهان سپاه پاسداران در کنار سید حسن نصرالله

عکس/ سلفی نیکای سریال پایتخت با احمد مهرانفر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ توصیه چینی‌ها به ایران: با آمریکا ببندید

آب این مشترکان ۱۲ ساعت قطع می‌شود

حمله افراد ناشناس به جنگل‌بانان در کهگیلویه و بویراحمد

فیلم/ انوشیروان روحانی در تونل باد جزیره کیش

فیلم/ شوخی با اسطوره پرسپولیس در تلویزیون

وضع تعرفه ۲۵ درصدی اتحادیه اروپا بر آمریکا

اینفوگرافی/ معنی حروف اختصاری در جواب آزمایش‌ها

عکس/ دو میهمان ویژه در تمرین پرسپولیس

فیلم/ دوبله شنیدنی و زنده کارتون فوتبالیست‌ها و همراهی محسن کیایی

عکس/ اسراییل: ۷۵ درصد تونل‌های حماس هنوز فعال است

۹۰ درصد موتورسیکلت‌های کشور فرسوده است

فیلم/ ریما رامین‌فر ۳۰ سال پیش

پیش‌بینی وضعیت بازار طلا و ارز در روزهای آینده

علی‌اف: می‌خواهیم با ایران روابط خوبی داشته باشیم

فیلم/ اسب فراری ترافیک را در مرکز قاهره مختل کرد

عکس/ دختر احمدشاه قاجار در سن ۹۳ سالگی در کنار نوه‌های احمدشاه

عکس/ نخستین تصویر از امید عالیشاه پس از عمل جراحی

ادعای تازه رژیم صهیونیستی درباره حزب‌الله لبنان

چین تعرفه ۱۰۴ درصدی آمریکا را تلافی کرد

احکام جدید تاج در فدراسیون فوتبال

عکس/ تغییر ظاهر جکی چان در ۲۶ و ۷۰ سالگی

تحریم‌های آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکره

خبر خوب وزارت بهداشت برای پرستاران

فیلم/ کنایه کنایه میثاقی به مسافران غارتگر خاک هرمز

کروکی در تصادفات رانندگی حذف شد

اعلام آمار نهایی تصادفات نوروزی

ادعای جالب علیرضا دبیر درباره برد تیلور

نخستین رمان وودی آلن در راه است

سازمان هواشناسی کشور اطلاعیه داد

فیلم/ تصاویر شوکه‌کننده از فرد شرور مهرویلای کرج

احتمال حذف استقلال از کنداکتور تلویزیون

ستارگان رسانه های اجتماعی در واقعیت چقدر درآمد دارند؟

حقوق جدید سربازان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد

سقف اجاره‌بها روی میز شورای عالی

عمل جراحی ستاره پرسپولیس انجام شد

فیلم/ تصاویر دیگر از آتش‌سوزی در هتل‌های کربلا

فیلم/ واکنش سرمربی استقلال به احتمال سقوط آبی‌ها

تشخیص ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در ایران

عکس/ مزار اسماعیل هنیه در قطر

آتش‌سوزی هتل در کربلا؛ از سلامت زائران ایرانی چه خبر؟

شیب ریزش قیمت خودرو تند شد

فیلم/ حریف عراقچی در آوردگاه مسقط کیست؟

خودروهای کارکرده وارداتی اعلام شد

فیلم/ آتش سوزی گسترده هتلی در شهر کربلا

فیلم/ حیوان آزاری در سمنان؛ کشیدن یک قلاده سگ با وانت

اینفوگرافی/ چرا آمار خودکشی مردان از زنان بالاتر است؟

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

عکس/ چهره و استایل خاص فوزیه ۸۱ سال پیش روی جلد مجلۀ ورزشی ایرانی

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP