تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸

خداحافظی با ناوهای آمریکا درصورت وقوع جنگ با ایران؟

زیردریایی های جدید ایران می توانند در آب های کم عمق خلیج فارس خطرناک باشند. همچنین پروژه های اخیر ایران برای تولید زیردریایی های بومی نشان می دهد که آن ها در درازمدت به دنبال تبدیل شدن به یک قدرت نظامی مستقل هستند.
خداحافظی با ناوهای آمریکا درصورت وقوع جنگ با ایران؟
اقتصاد24 - سباستین رابین در گزارشی تحت عنوان «خداحافظی با ناوهای آمریکا در صورت وقوع جنگ با ایران؟» در نشنال اینترست نوشت: نیروهای نظامی ایران برای مدتی طولانی در حال برنامه ریزی برای یک جنگ دریایی دفاعی در خلیج فارس بوده اند. بخشی از استراتژی جنگی ایران شامل استفاده از ناوگان بزرگ قایق های تندرو مجهز به موشک های ضد کشتی برای غافل گیر کردن نیروهای دشمن در خلیج فارس خواهد بود. ایران تلاش خواهد کرد که جلوی عبور و مرور کشتی های تجاری از تنگه استراتژیک هرمز را بگیرد.

در ادامه این مطلب آمده است: اما ناوگانی از بیست و یک زیردریایی بومی کلاس غدیر نیز می توانند در استراتژی جنگی ایران مورد استفاده قرار بگیرند. زیردریایی های غدیر در واقع نمونه بهینه شده ای از زیردریایی های کلاس یونو کره شمالی هستند. این کلاس از زیردریایی ها با سرعت یازده نات در زیر آب حرکت میکند و مجهز به دو اژدر ۵۳۳ میلی متری است. به طور کلی، آب های کم عمق در نزدیکی ساحل به عنوان محیط مطلوبی برای عملیات های زیردریایی ها در نظر گرفته می شوند. آب های خلیج فارس فرصت خوبی برای پنهان شدن زیردریایی های کوچک ایران فراهم می کنند. قابلیت عمده این زیردریایی‌های کوچک کمین کردن علیه کشتی‌های عبوری است. اما نیروی دریایی ایران همچنین دارای سه زیردریایی بزرگتر و پیشرفته تر از زیردریایی های کلاس دیزلی کیلو است که در دهه ۱۹۹۰ از روسیه خریداری شده بودند. این زیردریایی ها می توانند به راحتی در آب های اقیانوس هند حضور پیدا کنند.

ایران همچنین چهار سال پیش واحدی را برای توسعه زیر دریایی بومی کلاس فتح راه اندازی کرد. البته این زیردریایی ساخت داخل مجهز به ویژگی های مدرن همچون موشک های ضد کشتی یا سیستم رانش مستقل هوایی نیست.

اما چرا ایرانی ها به جای خرید تسلیحات مورد نیاز از چین یا روسیه تصمیم گرفتند که به طور مستقل زیردریایی های مورد نیاز را در داخل کشور تولید کنند؟

ایرانی ها در طول چند دهه گذشته به این واقعیت پی بردند که تغییر در ائتلاف های بین المللی میتواند در برنامه ریزی های دفاعی آن ها اختلال ایجاد کند و نیروی نظامی آن ها را در موقعیت آسیب پذیری قرار دهد. حکومت محمد رضا پهلوی در دوره پیش از انقلاب اسلامی میتوانست همه جنگ افزارهای مورد نیاز خود را از آمریکا خریداری کند. اما رابطه بین دو کشور بعد از انقلاب اسلامی و حادثه گروگان گیری در سفارتخانه آمریکا در تهران رو به وخامت گذاشت. ایران در دهه های اخیر برای نگه داری و تامین قطعات جنگ افزارهای آمریکایی خود با مشکلاتی روبرو شده است. زمانی که عراق در سال ۱۹۸۰ به ایران حمله کرد، دو ابرقدرت دنیا یعنی آمریکا و شوروی تمایلی به فروش سلاح به تهران نداشتند. ایران مجبور شد برای برآورده کردن نیازهای دفاعی خود به چین روی آورد. در نتیجه، در دهه های اخیر انگیزه ایران برای خودکفایی در صنعت دفاعی افزایش پیدا کرد.

زیر دریایی نیمه سنگین فتح بین چهل تا چهل و هشت متر طول دارد و از لحاظ وزنی با زیردریایی های دفاع ساحلی کوچک کلاس ۲۰۵ و ۲۰۶ آلمان در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ قابل مقایسه است. ظاهرا زیردریایی کلاس فتح نسخه تکامل یافته یک نمونه آزمایشی با نام نهنگ است. کلاس فتح دارای چهار لوله اژدر افکن است و یک آرایه سونار در زیر لوله ها قرار گرفته اند.

زیردریایی کلاس فتح می تواند حداکثر تا ۲۰۰ متر پایین تر از سطح آب به فعالیت خود ادامه دهد. قابلیت های این زیردریایی متناسب با آب های کم عمق خلیج فارس هستند. پیش بینی میشود که سرعت این زیردریایی در زیر آب بین چهارده تا بیست و سه نات باشد. گزارش شده که زیردریایی فتح می تواند عملیات خود را برای پنج هفته تا فاصله ۳۱۰۰ مایلی از سواحل کشور ادامه دهد. در نتیجه، حوزه عملیاتی کلاس فتح تا نزدیکی دریایی عربی خواهد بود. اما ما نمی دانیم که این زیردریایی دیزلی برای چه مدتی می تواند زیر سطح آب باقی بماند، زیرا برای شارژ مجدد باطری های خود باید به سطح دریا بازگردد.

در حال حاضر به نظر می رسد که زیردریایی کلاس فتح هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارند و در بین ناوگان زیردریایی های فعال ایران قرار نگرفته اند. اخیرا تصاویر ماهواره ای منتشر شده نشان دادند که ایران در حال ساخت زیردریایی های جدید در پایگاه دریایی بندر انزلی در دریایی خزر است.

علاوه بر این، ظاهرا ایران برنامه ای برای تولید دو زیردریایی کلاس بعثت دارد. این کلاس شصت متر طول دارد و مجهز به شش لوله اژدرافکن است. ادعا می شود که این کلاس از زیردریایی ها میتوانند تا ۳۰۰ متر زیر سطح آب به فعالیت خود ادامه دهند و حداکثر سرعت آن ها بیست و سه مایل در ساعت است.

تهران در سال ۲۰۰۸ شروع این پروژه جدید را اعلام کرد. قرار بود این کلاس از زیردریایی ها در سال ۲۰۱۵ وارد ناوگان نیروی دریایی کشور شوند. اما ظاهرا راه اندازی کلاس جدید با تاخیر روبرو شده است.

اما ارتش آمریکا در گزارش اطلاعاتی خود در مارس ۲۰۱۷ این کلاس جدید را به عنوان خطری بزرگ برای نیروهای خود در منطقه توصیف کرد. در این گزارش گفته می شود که این کلاس از زیردریایی های جدید ایران تا پنج سال آینده به قابلیت شلیک موشک های کروز دست پیدا خواهند کرد.

اما به نظر می رسد که یک اژدر زیرآبی ایران با نام حوت به مرحله پایانی تکمیل خود نزدیک میشود. مطابق با گزارش های منتشر شده، این موشک می تواند به سرعت دویست مایل در ساعت دست پیدا کند. این موشک با تولید حبابهای بخار که از نوک دماغه و پوسته خود خارج می‌کند لایه‌ای از گاز در اطراف خود شکل می‌دهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب و پسای قابل ملاحظه ناشی از آن دور می‌کند. اولین بار تلویزیون ایران در سال ۲۰۰۶ گزارشی در مورد آزمایش این موشک منتشر کرد. البته اطلاعاتی در مورد نتایج این آزمایش ها منتشر نشده است. تحلیلگران معتقدند که این اژدر نسخه مهندسی معکوس شده یک اژدر روسی با نام اشکفال است.

در هر صورت زیر دریایی فتح در آستانه عملیاتی شدن قرار دارد و می تواند به زودی ناوگان زیردریایی های ایران را گسترش دهد. در حال حاضر اطلاعاتی در مورد وضعیت کلاس جدید بعثت نیز در دسترس نیست.

زیردریایی های جدید ایران می توانند در آب های کم عمق خلیج فارس خطرناک باشند. همچنین پروژه های اخیر ایران برای تولید زیردریایی های بومی نشان می دهد که آن ها در درازمدت به دنبال تبدیل شدن به یک قدرت نظامی مستقل هستند.

منبع: انتخاب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟