دولت حق انتخاب مدیرعامل شرکتهای خودروسازی را ندارد
رئیس سابق سازمان خصوصی سازی با اشاره به سهم حداقلی دولت در شرکت های خودروسازی گفت: چطور می شود که دولت با سهام کمتر از 20 درصد مدیرعامل انتخاب می کند؟
اقتصاد۲۴ – به اذعان غالب کارشناسان ریشه تمام مشکلات صنعت خودرو عملکرد دولت در اداره این صنعت است که دخالت در مدیریت خودروسازان یکی از مصادیق مهم آن است. هرچند که شرکت های خودروسازی به لحاظ شکلی خصوصی شده اند، همچنان شاهد دخالت دولت در مدیریت ایران خودرو و سایپا هستیم.
میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی رئیس سابق سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه کمتر از 20 درصد سهام دو خودروساز بزرگ کشور در اختیار دولت است، گفت: اینکه در چنین شرایطی دولت می تواند در ایران خودرو و سایپا حاکم باشد، مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره انتخاب کند، مورد نقد است.
وی در گفتگو اختصاصی با خط بازار تصریح کرد: چطور می شود که دولت با سهام کمتر از 20 درصد مدیرعامل انتخاب می کند؟
پوری حسینی با انتقاد از کنترل خودروسازان توسط دولت علی رغم سهم حداقلی گفت: لاابد بقیه سهامداران نیز تحت تاثیر دولت هستند.
وی با اشاره به این قاعده که اگر کسی 20 درصد سهام یک شرکتی را دارد می تواند تنها یک عضو هیئت مدیره انتخاب کند و نه مدیرعامل، گفت: ما در خصوص سهام کمتر از 20 درصد دولت صحبت می کنیم که با این فرض چنین سهامداری نمی تواند مدیرعامل انتخاب کند
رئیس سابق سازمان خصوصی سازی در خصوص واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا نیز گفت: در حال حاضر این موضوع قابل اجرا نیست چرا که این سهام به عنوان وثیقه در رهن بانک است و قبل از واگذاری باید فکن رهن و وثیقه آزاد گردد.
وی با بیان اینکه که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) این وثیقه ها را در رهن بانک گذاشته است، خاطرنشان کرد: این سازمان بایستی برای آزادسازی وثایق دو خودروساز اقدام کند.
پوری حسینی ادامه داد: مالک سهام، سازمان گسترش است و این سازمان در جایی که بدهی داشته است، سهام خود را به وثیقه گذاشته است.
وی مشکلات ایران خودرو و سایپا عمیق تر از تصور عموم دانست و گفت: واگذاری سهام دولت در ایران خودرو و سایپا لازم است ولی کافی نیست.
پوری حسینی تصریح کرد: موضوعات دیگری از جمله زیان انباشته، بدهی معوق بانکی، انباشت مازاد نیروی انسانی و بنگاه داری از دیگر مشکلات مهم خودروسازی کشور است.
وی گفت: قاعدتا کسانی که مدیریت و مالکیت ایران خودرو و سایپا را برعهده خواهند گرفت بایستی برای مشکلات مذکور راه حل داشته باشند.
پوری حسینی افزود: به طور مثال مالکان ایران خودرو بایستی به قدری سرمایه گذاری انجام وکار را توسعه دهند که به سبب توسعه تولید، انباشت مازاد نیرو از بین رود.
این مصاحبه قبل از استعفا پوری حسینی از سازمان خصوصی سازی گرفته شده است.