رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه سوءتفاهمها درباره نصب کارتخوان در مشاغل پزشکی در حال رفع شدن است، گفت: چنانچه پزشکان در مهلت تعیین شده نسبت به نصب این دستگاهها اقدام نکنند، مطابق با قانون با آنها برخورد شده و مورد ظن فرار مالیاتی قرار می گیرند، همچنین مهلت استفاده اجباری پزشکان از کارتخوان تمدید نشده است.
اقتصاد24- امیدعلی پارسا درباره احتمال تمدید مهلت استفاده اجباری پزشکان از کارتخوان ، گفت: این مهلت تمدید نشده و باید اجرا شود. پیش از این، ۲۳ مرداد ماه به عنوان آخرین مهلت پزشکان برای ثبتنام کارتخوان اعلام شده بود که تا ۱۵ شهریورماه جاری تمدید شده است.
رئیس سازمان امور مالیاتی افزود: مجموع زمانی که لازم است تا افراد با نحوه کار با دستگاه کارتخوان آشنا شوند، کمتر از ۱۵ دقیقه است و میشود توسط منشی پزشکان یا شرکتهای ارایه دهنده خدمات دستگاههای کارتخوان (پی.اس.پی) صورت گیرد.
پارسا خاطرنشان کرد: سوءتفاهمها درباره نصب کارتخوان در مشاغل پزشکی وجود داشته که در حال برطرف شدن است.
رئیس سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: پزشکانی که از نصب دستگاه های کارتخوان امتناع ورزند، علاوه بر ایجاد ظن فرار مالیاتی، این موضوع در اظهارنامه مالیاتی که باید تا پایان سال مالی ارایه بدهند، نیز به دقت بررسی خواهد شد.
به گفته پارسا، اکنون این روند، سرعت گرفته و چنانچه همه پزشکان کشور بخواهند این اقدام را انجام دهند، در مدت زمان کوتاه انجام می شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار داشت: بر اساس قانون، اکنون نصب دستگاههای کارتخوان در مشاغل پزشکی دنبال می شود، اما به تدریج سراغ سایر اصناف و مشاغل نیز خواهیم رفت.
پیش از این مدیرکل دفتر تنظیم مقررات و برون سپاری سازمان امور مالیاتی در این باره گفته بود: آن دسته از صاحبان مشاغل یاد شده که تاکنون موفق به ثبت نام نشدهاند، برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروش (کارتخوان) به درگاه عملیات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به
نشانی الکترونیکی https://tax.gov.ir مراجعه و نسبت به ثبت مشخصات پایانه فروش خود کرده و در نخستین ماه پس از دریافت شناسه از طریق پیامک نسبت به بهرهبرداری از آن اقدام کنند.
موضوع نحوه اخذ مالیات از اصناف و برخی گروه ها، همواره با انتقاد هایی از سوی سایر مودیان مالیاتی مطرح بوده به نحوی که برخی از آن به عنوان جلوه ای از بیعدالتی در جامعه یاد کرده اند و در این ارتباط از جمله گلایهها اینکه چرا مالیات کارمندان و کارگران به طور کامل اخذ میشود، اما اصناف از جمله طلا فروشان و مشاغل پردرآمدی مانند پزشکان از پرداخت مالیات گریزانند.
بررسی پیشینه چگونگی اخذ مالیات از مشاغل گویای آن است که از سالیان دور همواره نحوه اخذ مالیات از پزشکان و طلافروشان مورد بحث و جدل بوده، اما تاکنون به نتیجه نرسیده و به نظر میرسد اکنون با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش درآمدهای مالیاتی، عزم نظام مالیاتی برای اخذ مالیات از
این اصناف و مشاغل پردرآمد، جدی شده به طوری که برای پزشکان به منظور ثبت نام کارتخوان، ضرب الاجل تعیین و اخذ اطلاعات بانکی طلافروشان در دستور کار است.
امروز با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، مالیات به عنوان مهمترین منبع تامین درآمد در بودجه نگریسته میشود و بر این اساس، برنامههای گستردهای برای افزایش پایههای مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی به اجرا گذاشته شده است.
محمد رضا ظفرقندی، رئیس کل سازمان نظام پزشکی چندی پیش در مکاتبهای با رئیس سازمان مالیاتی با اشاره به اطلاعیه دعوت از صاحبان حرف و مشاغل پزشکی پیراپزشکی و داروسازی جهت برگزاری دوره آموزشی مرتبط با راهاندازی و ثبت پایانه فروشگاهی خواستار تعویق این امر تا زمان برطرف شدن اشکالات شد.