تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

افزایش قیمت گوشت واقعی است؟/ دو واسطه به دلالان عرضه گوشت اضافه شده‌اند

یک دامدار گفت: در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود.
دامدار 1
اقتصاد24- همزمان با فرا رسیدن ماه محرم افزایش قیمت گوشت مطلبی بود که در بعضی رسانه‌ها منعکس شد. موضوعی که رییس اتحادیه سراسری دامداری‌ها آن را رد کرد و چنین گفته بود: عده‌ای سودجو ذهن مردم را آماده کرده‌اند که در ایام و مناسبت‌های مختلف باید دام را گران بخرند در حالی که این طرز فکر نادرست است.

وی با تاکید بر اینکه دام به اندازه کافی در کشور وجود دارد، تصریح کرده بود: متأسفانه دلال‌ها و چوبدارها می‌خواهند در این ایام قیمت دام را بالا ببرند.

سلزانی همچنین گفته بود: اکنون متوسط قیمت دام زنده گوسفندی ۴۲ هزارتومان و گوساله نر ۳۲ هزار تومان است که شقه گوشت گوسفندی هر کیلو گرم نزدیک به ۹۰ هزار تومان و گوشت گوساله هم هر کیلو گرم بین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان باید به دست مصرف کنندگان برسد، اما کاهش قیمت دام زنده در بازار برای مصرف کنندگان مشاهده نمی شود.

همچنین این روزها بازار گوشت باز هم به سر خط اخبار آمده و مسائل زیادی حول آن مطرح است؛ از جمله تفاوت قیمت گوشت از دامداری‌ها تا مراکز عرضه و ...

ناصر استاد احمدی مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد درباره اینکه مصرف گوشت در ایام ماه محرم بالاتر می‌رود به اقتصاد24 گفت: مصرف گوشت افزایش چندانی پیدا نکرده و نمی‌کند و فقط ممکن است  تعداد دام کشتارگاه‌ها کمتر و تعداد کشتارهای خیابانی بیشتر شود یعنی اینطور نیست که تفاوت زیادی در میزان مصرف ایجاد شود و این تغییرات هم در همین دو سه روز است و بعد به حالت عادی برمی‌گردد اما آنچنان تاثیری روی مصرف گوشت نخواهد داشت ضمن اینکه در تابستان نسبت به نیمه دوم سال مصرف گوشت به طور کلی در کشور پایین می‌آید در نتیجه اینگونه نیست که با گفته افرادی قیمت‌ آن جابه جا شود و اگر چنین اتفاقی هم افتاده درصد آن بسیار کم است.

وی درباره تفاوت بالای نرخ گوشت از دامداری‌ها در مراکز عرضه اظهار کرد: نظام تولید و مصرف گوشت در ایران شرایط خاصی دارد چرا که شرایط بازار بسیار روی آن موثر است.

استاد احمدی ادامه داد: زنجیره تولید و مصرف در ایران ناقص است و همچنان مثل گذشته است در حالی که زندگی جدید چیزی را متفاوت از گذشته می‌طلبد برای مثال شما در گذشته قصابی‌های زیادی را می‌دیدید اما امروز نمی‌بینید چرا که توزیع و مصرف تغییراتی کرده است.

وی افزود: آنچه در ایران اتفاق می افتد این است که در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود و به جای آنکه ما دایره این واسطه‌ها را کوچک‌تر کنیم آن‌ها را افزایش داده‌ایم چرا که دو واسطه دیگر اضافه شده‌اند یعنی کارخانه‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های عرضه در حالی که پیش از این تنها قصاب واسطه توزیع گوشت بود و اضافه این حلقه‌ها به چرخه توزیع بر هزینه اضافه می‌کنند و از طرفی هزینه‌هایی که یک کارخانه قصابی دارد به هیچ وجه با هزینه‌های یک کارخانه بسته‌بندی قابل قیاس نیست.

این ‌دامدار راه‌حل کاهش واسطه‌ها را در چرخه توزیع گوشت این طور بیان کرد: اگر در آینده به نظامی برسیم که خود کارخانه‌های بسته بندی به چرخه عرضه راه پیدا کنند و یا با دامداران و تولیدکنندگان و ارتباط مستقیم داشته باشند و خود کارخانه‌ها خریدار محصولات دامدارها باشند و دام را به کشتارگاه ببرند، واسطه‌ها از چرخه توزیع خارج می‌شوند.

استاد احمدی به این سوال اقتصاد24 که آیا بهتر نیست دامدارها خود به چرخه توزیع ورود پیدا کنند اینطور پاسخ داد: ما در این شرایط نمی‌توانیم از تولیدکننده انتظار داشته باشیم که وارد چرخه توزیع شود. ممکن است که برخی دامداران بیایند و در کشتارگاه‌ها یا کارخانه‌های صنایع لبنی سهام دار شوند اما نمی‌توانند به طور مستقیم  وارد چرخه فرآوری و توزیع شوند.

وی افزود: هرچند در کشورهایی مثل آلمان می‌بینیم کارخانه‌ها متعلق به دامدارهاست ولی در ایران هنوز این روش جا نیفتاده است و در نتیجه نمی‌توان انتظار داشت که به این صورت عمل کنیم.

این دامدار همچنین با اشاره به نقش موثر تعاونی‌ها بیان کرد: اگر بتوانیم تنظیم بازار محصولات دامی را به تشکل‌ها و انجمن‌ها بسپاریم یا عرضه و توزیع اینترنتی صورت گیرد و فروشنده‌های نهایی به تولید کننده دسترسی مستقیم داشته باشند و اگر کاری کنیم که فاصله بین تولیدکننده و توزیع کننده نهایی کمتر شود این می‌تواند کمک بیشتری کند.

استاد احمدی در پاسخ به این پرسش که دامداری‌ها برای افزایش قیمت دام‌های خود را نمی‌فروشند، تصریح کرد: امروز دامدارها شرایط سختی دارند و توان مالی چنین کاری را ندارند و علاوه برآن ظرفیت نگه‌داری دام زیاد را هم ندارند.

مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد افزود: دام که مثل نخود نیست که بگوییم آن را انبار می‌کنیم بلکه نگهداری آن شرایط خاص خود را دارد. اگر تراکم دام زنده را بالا ببریم به شدت روی تولید شیر و افزایش وزن آن تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه بر آن چنین کاری در توان مالی دامدارها نیست یعنی اگر توان مالی داشتند که به اندازه تمام ظرفیت دامداری خود دام نگه دارند، می‌شد چنین گمانی برد اما واقعیت این است که هزینه آن را ندارند و ممکن است یک درصد این کار را بکنند اما 99 درصد دیگر قادر به چنین کاری نیستند ضمن اینکه اعمال آن یک درصد هم تاثیری روی بازار ندارد.

این دامدار در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تامین نهاده‌های دامی در زمستان پیش رو اشاره کرد و اینطور ادامه داد: تولید علوفه داخلی در کشور ما به اندازه مصرف دامداری‌ها نیست و به همین دلیل در سال 10 میلیون تن وارد کشور می‌شود.

استاد احمدی ادامه داد: همین واردات نهاده نیز در هر دوره‌ای نوسان‌های خودش را دارد یعنی یک موقع سویا وارد نمی‌شود یا یک وقت جو و ذرت به اندازه کافی وارد نمی‌شود و چرخه واردات همیشه کژدار و مریض می‌گذراند یعنی آنطور که باید چرخش کند نیست.

این دامدار با اشاره به اینکه فصل برداشت جو و ذرت فرا رسیده بیان کرد: چون این مقدار تولید نهاده‌ها کمتر از 50 درصد نیاز ما را پوشش می‌دهد قطعا بازار با کمبود روبه رو خواهد شد و آن‌هایی که امکان دسترسی به نهاده های وارداتی را دارند راحت تر به سر می‌کنند اما دامدارانی که دسترسی به نهاده‌های دامی ندارند مشکلات خاصی خواهند داشت و قیمت تمام شده برای آن‌ها گران‌تر خواهد شد.

وی همچنین گفت: دولت ذرت و جو را در بندرهای شمال و جنوب هزار و 350 تومان قیمت گذاری کرده است در حالیکه محال است جو و ذرت با این قیمت به دست‌ دامدارها برسد.

استاد احمدی ادامه داد: حجم نهاده بسیار پایین است و دولت نمی‌تواند با قیمتی که تعیین می‌کند نهاده‌ها را به دست دامدارها برساند و قیمت جو و ذرت داخلی هم بسیار بالاتر از این هزار و 350 تومان است در نتیجه قیمت تمام شده با ظرفیت کامل دامداری‌ها نمی‌توانیم کار کنیم چون تامین علوفه برای ما مشکل است.

این دامدار در پایان درباره گندم مصرف کردن دامداری‌ها اظهار کرد: گندم طوری نیست که بتوانیم از آن استفاده و در تغذیه دام آن را جایگزین جو کنیم  چرا که ترکیبات گندم مصرف آن را برای دام محدود می‌کند.

به گزارش اقتصاد 24، اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در بازار مصرف (به اشکال مختلف از قبیل نیم شقه دست، نیم شقه ران و شقه) بین ارقام 79 هزار تومان تا حدود 140 هزار تومان به فروش می رسد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور