تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۸
در گفت‌و‌گو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

افزایش قیمت گوشت واقعی است؟/ دو واسطه به دلالان عرضه گوشت اضافه شده‌اند

یک دامدار گفت: در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود.
دامدار 1
اقتصاد24- همزمان با فرا رسیدن ماه محرم افزایش قیمت گوشت مطلبی بود که در بعضی رسانه‌ها منعکس شد. موضوعی که رییس اتحادیه سراسری دامداری‌ها آن را رد کرد و چنین گفته بود: عده‌ای سودجو ذهن مردم را آماده کرده‌اند که در ایام و مناسبت‌های مختلف باید دام را گران بخرند در حالی که این طرز فکر نادرست است.

وی با تاکید بر اینکه دام به اندازه کافی در کشور وجود دارد، تصریح کرده بود: متأسفانه دلال‌ها و چوبدارها می‌خواهند در این ایام قیمت دام را بالا ببرند.

سلزانی همچنین گفته بود: اکنون متوسط قیمت دام زنده گوسفندی ۴۲ هزارتومان و گوساله نر ۳۲ هزار تومان است که شقه گوشت گوسفندی هر کیلو گرم نزدیک به ۹۰ هزار تومان و گوشت گوساله هم هر کیلو گرم بین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان باید به دست مصرف کنندگان برسد، اما کاهش قیمت دام زنده در بازار برای مصرف کنندگان مشاهده نمی شود.

همچنین این روزها بازار گوشت باز هم به سر خط اخبار آمده و مسائل زیادی حول آن مطرح است؛ از جمله تفاوت قیمت گوشت از دامداری‌ها تا مراکز عرضه و ...

ناصر استاد احمدی مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد درباره اینکه مصرف گوشت در ایام ماه محرم بالاتر می‌رود به اقتصاد24 گفت: مصرف گوشت افزایش چندانی پیدا نکرده و نمی‌کند و فقط ممکن است  تعداد دام کشتارگاه‌ها کمتر و تعداد کشتارهای خیابانی بیشتر شود یعنی اینطور نیست که تفاوت زیادی در میزان مصرف ایجاد شود و این تغییرات هم در همین دو سه روز است و بعد به حالت عادی برمی‌گردد اما آنچنان تاثیری روی مصرف گوشت نخواهد داشت ضمن اینکه در تابستان نسبت به نیمه دوم سال مصرف گوشت به طور کلی در کشور پایین می‌آید در نتیجه اینگونه نیست که با گفته افرادی قیمت‌ آن جابه جا شود و اگر چنین اتفاقی هم افتاده درصد آن بسیار کم است.

وی درباره تفاوت بالای نرخ گوشت از دامداری‌ها در مراکز عرضه اظهار کرد: نظام تولید و مصرف گوشت در ایران شرایط خاصی دارد چرا که شرایط بازار بسیار روی آن موثر است.

استاد احمدی ادامه داد: زنجیره تولید و مصرف در ایران ناقص است و همچنان مثل گذشته است در حالی که زندگی جدید چیزی را متفاوت از گذشته می‌طلبد برای مثال شما در گذشته قصابی‌های زیادی را می‌دیدید اما امروز نمی‌بینید چرا که توزیع و مصرف تغییراتی کرده است.

وی افزود: آنچه در ایران اتفاق می افتد این است که در چرخه تولید گوشت واسطه‌هایی به واسطه‌های پیشین اضافه شده‌اند یعنی اگر در گذشته چوپان خود دامش را عرضه می‌کرد امروز واسطه‌ای آن‌ها را می‌خرد و بخشی را برای صادرات و بخشی را به کشتارگاه‌ها می‌دهد و بعد از کشتار گوشت در کارخانه‌های بسته بندی و بعد از آن‌ها به فروشگاه‌های عرضه می‌رود و به جای آنکه ما دایره این واسطه‌ها را کوچک‌تر کنیم آن‌ها را افزایش داده‌ایم چرا که دو واسطه دیگر اضافه شده‌اند یعنی کارخانه‌های بسته‌بندی و فروشگاه‌های عرضه در حالی که پیش از این تنها قصاب واسطه توزیع گوشت بود و اضافه این حلقه‌ها به چرخه توزیع بر هزینه اضافه می‌کنند و از طرفی هزینه‌هایی که یک کارخانه قصابی دارد به هیچ وجه با هزینه‌های یک کارخانه بسته‌بندی قابل قیاس نیست.

این ‌دامدار راه‌حل کاهش واسطه‌ها را در چرخه توزیع گوشت این طور بیان کرد: اگر در آینده به نظامی برسیم که خود کارخانه‌های بسته بندی به چرخه عرضه راه پیدا کنند و یا با دامداران و تولیدکنندگان و ارتباط مستقیم داشته باشند و خود کارخانه‌ها خریدار محصولات دامدارها باشند و دام را به کشتارگاه ببرند، واسطه‌ها از چرخه توزیع خارج می‌شوند.

استاد احمدی به این سوال اقتصاد24 که آیا بهتر نیست دامدارها خود به چرخه توزیع ورود پیدا کنند اینطور پاسخ داد: ما در این شرایط نمی‌توانیم از تولیدکننده انتظار داشته باشیم که وارد چرخه توزیع شود. ممکن است که برخی دامداران بیایند و در کشتارگاه‌ها یا کارخانه‌های صنایع لبنی سهام دار شوند اما نمی‌توانند به طور مستقیم  وارد چرخه فرآوری و توزیع شوند.

وی افزود: هرچند در کشورهایی مثل آلمان می‌بینیم کارخانه‌ها متعلق به دامدارهاست ولی در ایران هنوز این روش جا نیفتاده است و در نتیجه نمی‌توان انتظار داشت که به این صورت عمل کنیم.

این دامدار همچنین با اشاره به نقش موثر تعاونی‌ها بیان کرد: اگر بتوانیم تنظیم بازار محصولات دامی را به تشکل‌ها و انجمن‌ها بسپاریم یا عرضه و توزیع اینترنتی صورت گیرد و فروشنده‌های نهایی به تولید کننده دسترسی مستقیم داشته باشند و اگر کاری کنیم که فاصله بین تولیدکننده و توزیع کننده نهایی کمتر شود این می‌تواند کمک بیشتری کند.

استاد احمدی در پاسخ به این پرسش که دامداری‌ها برای افزایش قیمت دام‌های خود را نمی‌فروشند، تصریح کرد: امروز دامدارها شرایط سختی دارند و توان مالی چنین کاری را ندارند و علاوه برآن ظرفیت نگه‌داری دام زیاد را هم ندارند.

مدیرعامل شرکت تعاونی مهاد افزود: دام که مثل نخود نیست که بگوییم آن را انبار می‌کنیم بلکه نگهداری آن شرایط خاص خود را دارد. اگر تراکم دام زنده را بالا ببریم به شدت روی تولید شیر و افزایش وزن آن تاثیر منفی می‌گذارد و علاوه بر آن چنین کاری در توان مالی دامدارها نیست یعنی اگر توان مالی داشتند که به اندازه تمام ظرفیت دامداری خود دام نگه دارند، می‌شد چنین گمانی برد اما واقعیت این است که هزینه آن را ندارند و ممکن است یک درصد این کار را بکنند اما 99 درصد دیگر قادر به چنین کاری نیستند ضمن اینکه اعمال آن یک درصد هم تاثیری روی بازار ندارد.

این دامدار در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تامین نهاده‌های دامی در زمستان پیش رو اشاره کرد و اینطور ادامه داد: تولید علوفه داخلی در کشور ما به اندازه مصرف دامداری‌ها نیست و به همین دلیل در سال 10 میلیون تن وارد کشور می‌شود.

استاد احمدی ادامه داد: همین واردات نهاده نیز در هر دوره‌ای نوسان‌های خودش را دارد یعنی یک موقع سویا وارد نمی‌شود یا یک وقت جو و ذرت به اندازه کافی وارد نمی‌شود و چرخه واردات همیشه کژدار و مریض می‌گذراند یعنی آنطور که باید چرخش کند نیست.

این دامدار با اشاره به اینکه فصل برداشت جو و ذرت فرا رسیده بیان کرد: چون این مقدار تولید نهاده‌ها کمتر از 50 درصد نیاز ما را پوشش می‌دهد قطعا بازار با کمبود روبه رو خواهد شد و آن‌هایی که امکان دسترسی به نهاده های وارداتی را دارند راحت تر به سر می‌کنند اما دامدارانی که دسترسی به نهاده‌های دامی ندارند مشکلات خاصی خواهند داشت و قیمت تمام شده برای آن‌ها گران‌تر خواهد شد.

وی همچنین گفت: دولت ذرت و جو را در بندرهای شمال و جنوب هزار و 350 تومان قیمت گذاری کرده است در حالیکه محال است جو و ذرت با این قیمت به دست‌ دامدارها برسد.

استاد احمدی ادامه داد: حجم نهاده بسیار پایین است و دولت نمی‌تواند با قیمتی که تعیین می‌کند نهاده‌ها را به دست دامدارها برساند و قیمت جو و ذرت داخلی هم بسیار بالاتر از این هزار و 350 تومان است در نتیجه قیمت تمام شده با ظرفیت کامل دامداری‌ها نمی‌توانیم کار کنیم چون تامین علوفه برای ما مشکل است.

این دامدار در پایان درباره گندم مصرف کردن دامداری‌ها اظهار کرد: گندم طوری نیست که بتوانیم از آن استفاده و در تغذیه دام آن را جایگزین جو کنیم  چرا که ترکیبات گندم مصرف آن را برای دام محدود می‌کند.

به گزارش اقتصاد 24، اکنون قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی و گوساله در بازار مصرف (به اشکال مختلف از قبیل نیم شقه دست، نیم شقه ران و شقه) بین ارقام 79 هزار تومان تا حدود 140 هزار تومان به فروش می رسد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/چند ثانیه کافی است تا زندگی برای همیشه تغییر کند

درخواست تاجگردون از شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت برای کم شدن بی‌ثباتی اقتصادی

سامانه جدید بارشی در کشور؛ هلال احمر اعلام آماده باش کرد

استیضاح همتی در دستور کار روز یکشنبه مجلس قرار گرفت + جزئیات

مفقود شدن ۶ نفر در بهمن؛ اعزام تیم‌های نجات به محل حادثه

واکنش ایران به فراخوان خلع سلاح پ‌ک‌ک

هشدار مدیریت بحران به تهرانی‌ها؛ شنبه یکشنبه مراقب باشید

برنامه حضور النصر در ایران مشخص شد

برای درمان یبوست چه بخوریم؟

بهترین غذا برای سحری ماه رمضان چیست؟

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت