آخرین یافتههای مهم از اقتصاد گردشگری در جهان/ درآمد روزانه 5 میلیارد دلاری اقتصاد جهان از جهانگردی
سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) پس از انتشار گزارش اخیر خود از عملکرد کشورها در گردشگری بینالمللی در نظر دارد تا بیش از پیش بر اهمیت این صنعت در اقتصاد جهانی تاکید کند.
اقتصاد 24 - طبق گزارش 2019 سازمان جهانی گردشگری، ورود جهانگردان بینالمللی در سال 2018 با 5 درصد رشد به 1.4 میلیارد دلار رسید. این سیر صعودی دو سال زودتر از پیشبینیهای بلند مدت این سازمان جهانی به واقعیت پیوست. در همین زمان، درآمد حاصل از گردشگری با رشد 4 درصدی به 1.7 تریلیون دلار افزایش یافت و از رشد اقتصاد جهانی در سال 2018 نیز پیشی گرفت.
علاوه بر این، گردشگری بین المللی 256 میلیارد دلار از حمل و نقل مسافران بینالمللی درآمد کسب کرده است، به طوری که درآمد کل جهانگردی روزانه به 5 میلیارد دلار رسید.
این گزارش که در بیست و سومین مجمع عمومی سازمان جهانی گردشگری در سنپترزبورگ روسیه ارائه شد، تحلیلی آماری از جهانگردی بینالمللی ارائه میدهد. بر اساس این تحقیق، جهان در سال 2018 برای نهمین سال متوالی از رشد پایدار برخوردار بوده است و اکنون 7 درصد از صادرات جهانی به صنعت گردشگری اختصاص دارد و در هفت سال گذشته شتاب بیشتری نسبت به صادرات کالاها به خود گرفته است.
زوراب پولولیکاشویلی، دبیرکل این سازمان، خاطرنشان کرد: "در این گزارش نقاط قوت و پتانسیلهای بخش گردشگری برشمرده شده است. محیط اقتصادی مطلوب، طبقه متوسط رو به رشد در اقتصادهای نوظهور، پیشرفتهای فناوری، مدلهای جدید کسب و کار، افزایش ظرفیت، هزینههای مقرون به صرفه سفر و تسهیل ویزا از جمله مواردی هستند که در نتیجهگیریها برشمرده شده اند. سازمان جهانی گردشگری نیز متعهد است تا اطمینان حاصل کند این رشد مداوم به شکلی مسؤولانه و پایدار مدیریت میشود و گردشگری به درستی به عنوان محرک اصلی توسعه اجتماعی و اقتصادی، اشتغالزایی و برابری حائز اهمیت است."
• ورود گردشگران به آسیا، اقیانوسیه و آفریقا در سال 2018، هفت درصد رشد داشت و آسیا، اقیانوسیه و اروپا از رشد متوسط جهانی در جهانگردی پیشی گرفتند.
• در سال 2018، 60 میلیون گردشگر به خاورمیانه سفر کردند و 73 میلیارد دلار برای اقتصاد این منطقه به ارمغان آوردند.
• فرانسه بار دیگر رتبه نخست مقاصد برتر گردشگری جهان را دارد، آمریکا بیشترین درآمد را از این صنعت به جیب زده است و ژاپن نیز پس از هفت سال رشد دو رقمی در گردشگری بینالمللی توانست در میان 10 کشور برتر قرار گیرد.
• 10 کشور نخست ردهبندی توانستند تقریبا نیمی از کل درآمدهای گردشگری را از آن خود کنند، چرا که میزبان 40 درصد از گردشگران بینالمللی بودند.
• چین با هزینه 277 میلیارد دلار همچنان ولخرج ترین کشور دنیا است و یک پنجم از هزینه های گردشگری بین المللی را به خود اختصاص داده است. آمریکا نیز در رتبه بعدی قرار دارد.
• از هر 5 گردشگر، 4 نفر از منطقه خود بازدید می کنند.
• 58 درصد از کل جهانگردان بینالمللی هوایی به مقصد خود سفر میکنند. سهم سفرهای هوایی نیز از 46 درصد در سال 2000 به 58 درصد در سال 2018 افزایش یافته است.
• سهم سفرهای تفریحی از 50 درصد در سال 2000 به 56 درصد در سال 2018 رسید. سفرهای تفریحی هدف اصلی گردشگران همه مناطق جهان به جز خاورمیانه است. بازدید از دوستان و نزدیکان، گردشگری سلامت و سفرهای مذهبی دلایل عمده گردشگران خاورمیانه است.
• نیاز به ویزای سنتی از 75 درصد در سال 1980 به 53 درصد در سال 2018 کاهش یافت.
مترجم: فرزانه اسکندریان
منابع:
UNWTO 2010
Market Watch
The Financial