تاریخ انتشار: ۱۰:۰۳ - ۱۳ مهر ۱۳۹۸
بورس براساس «ارزش دلاري» تا كجا جاي رشد دارد؟!

رکورد ورود نقدینگی جابه‌جا شد

بازار بورس تهران طی هفته گذشته وارد محدوده مقاومتی ۳۲۰-۳۳۰ هزار شد ولی بهتر از انتظارها عمل کرد و شاخص کل از پنج روز کاری سه روز را مثبت و دو روز را منفی به امام رساند تا جمعا با افزایش ۱۱۷۰۸ واحد روی ۳۲۶۱۱۷ واحد بسته شود. رشد ۷۲/۳ درصدی شاخص کل در تایم هفتگی آن هم در نزدیکی نقطه مقاومتی خود اتفاق خوبی بود که انجام شد. شاخص هم‌وزن نیز با رشد ۴۸۵۶ واحدی که برابر با رشد ۳۱/۵ درصدی بود توانست روی ۹۶۴۰۷ واحد بسته شود تا خود را آماده ورود به کانال صد هزار کند. شتاب رشد شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل هنوز بیشتر است و پول هنوز در سهم‌ها و گروه‌های کوچک سود بیشتری می‌رساند اما نشانه‌های تغییر در این اتفاق کم‌کم نمایان می‌شود.
بورس
اقتصاد24- رکورد ورود نقدینگی جابه‌جا شد- رکوردشکنی اما در ارزش معاملات و ورود نقدینگی‌ های جدید به بازار ادامه دارد. میانگین ارزش معاملات روزانه بورس و فرابورس با رشدی ۸۰۰ میلیارد تومانی به ۳۸۰۰ میلیارد تومان در روز افزایش یافت تا تاییدی بر پیش‌بینی‌های قبلی ما برای افزایش ارزش معاملات باشد. روز ۹ مهر رکورد جمع ارزش معاملات بورس و فرابورس شکسته شد و بالاتر از ۴۵۰۰ میلیارد تومان را ثبت کرد. رکود در بازارهای موازی ادامه دارد و توجه رسانه‌ها و اخبار به بازار جلب شده که این خود عاملی برای جذب نقدینگی‌های جدید شده است‌، البته دوستان تازه‌وارد باید توجه داشته باشند که این بازار همانقدر که می‌تواند سودساز باشد‌، برای ناآگاهان و غیرمتخصصان می‌تواند زیان‌آور باشد. این بازار تخصص و فن خود را نیاز دارد‌، پس اگر علم آن را ندارید و قصد سرمایه گذاری دارید حتما پول خود را نزد صندوق‌ها یا شرکت‌های سبدگردان مجوزدار بگذارید.

طی هفته گذشته نزدیک به ۱۶۳۰ میلیارد تومان نقدینگی جدید توسط کدهای حقیقی به بازار تزریق شد که با توجه به اینکه عرضه اولیه‌ای انجام نشده بود‌، رکورد ورود نقدینگی در طول هفته نیز جا‌به‌جا شد و نکته مثبت جدیدی را ثبت کرد.

در هفته‌ای که گذشت چهار صنعت محصولات خودرو‌، بانک‌، مواد دارویی و محصولات شیمیایی، بیشترین ارزش معاملات را از آن خود کردند و چهار سهم وتجارت‌، وبملت‌، ذوب و وبصادر بیشترین ارزش معاملات را طی هفته گذشته ثبت کردند. سه سهم رنیک‌، داوه‌، کبافق به ترتیب حدودا با ۲۷‌، ۲۷، ۲۷ درصد بیشترین رشد و سه سهم سصفها‌، وبرق‌، واحصا به ترتیب حدودا با ۱۶‌،۱۴‌، ۱۴ درصد بیشترین کاهش را در قیمت پایانی تجربه کردند.

بازار این روزها هنوز هم در دل خود نوسانات و التهابات فراوان دارد و طمع و ترس با هم عجین شده‌اند. تازه‌واردها و حتی خیلی از قدیمی‌ها با استرس روز و شب را می‌گذرانند که فقط می‌تواند از عدم تحلیل و آگاهی در خرید و فروش نشات بگیرد.

به واقع آموزش دادن همین دوستان می‌تواند یکی از وظایف مهم سازمان بورس باشد و البته راهنمایی‌ها و آموزش‌ها می‌تواند به شکل تبلیغ صندوق‌ها و هدایت نقدینگی به شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان با مجوز در رسانه‌ها صورت پذیرد تا هم جریان نقدینگی به جای مناسب ورود کند و هم باعث زیان تازه‌واردها نشود.
فرصت به وجود آمده برای بزرگ کردن و آشنا کردن مردم با بازار سرمایه را نباید راحت از دست داد.

متاسفانه در نبود فضای تبلیغات مثبت و درست‌، جا برای تبلیغات منفی و سوءاستفاده‌گرانه باز شده است و شاهد هستیم که کانال‌هایی برای کسب منفعت کلاهبردانه خود با تبلیغات فراوان از کسب سود‌های واهی خود برای جذب ممبر و بعد پول آنها استفاده می‌کنند. به طوری که با ایجاد وهم و خیال یک‌شبه پولدار شدن باعث گمراهی و بعد دلزدگی افراد می‌شوند. در شرایطی که رکود بر کسب‌وکارها حکمفرماست و سود بانکی ۲۰ درصدی در بانک‌ها برای سپرده سالانه وجود دارد‌، گرفتن یک سود معقول سه تا چهار برابر نسبت به این سود بانکی طی یک سال می‌تواند شیرین و جذاب باشد‌، حال آنکه بعضی افراد با تبلیغات فریبکارانه این مقدار سود را برای ماهانه اعلام می‌کنند. به هر حال این بازار همانقدر که مهربان است‌، می‌تواند برای افراد ناآشنا با آن بی‌رحم باشد.
بازار با همه نوسانات خود‌، هنوز جای رشد دارد.

تا به حال با روش‌های گوناگون تحلیلی این مورد را بررسی کرده‌ایم. در این جا قصد داریم ارزش بازار براساس دلار را طی سال‌های گذشته مقایسه کنیم. در محدوده سال ۱۳۹۰ با دلار ۱۳۲۰ تومانی ارزش بازار برابر با ۱۱۰ میلیارد دلار بوده است. این مقدار در اوج سال ۹۲ با دلار ۳۱۸۵ تومانی برابر با ۱۲۷ میلیارد دلار شده است. سال ۱۳۹۶ هم با دلار ۳۹۷۰ تومانی به ۱۱۶ میلیارد دلار و مهر ۹۷ در اوج با دلار ۶۷۰۰ تومانی به ۱۱۵ میلیارد دلار رسیده است. حال در مهرماه ۹۸ هستیم‌، ارزش فعلی بازار بورس تهران حدود یک میلیون و دویست هزار میلیارد تومان است که اگر دلار را ۱۱۵۰۰ تومان در نظر بگیریم به ارزش حدودا ۱۰۴ میلیارد دلاری خواهیم رسید که این یعنی با اوج ارزش دلاری بازار در سال ۹۲ فاصله ۲۳ میلیارد دلاری داریم که نشان می‌دهد بازار جای رشد خوبی هنوز دارد. اگر اوج ۱۲۷ میلیارد دلار را با دلار ۱۱۵۰۰ تومانی در نظر بگیریم به عدد یک میلیون و چهارصد و شصت هزار میلیارد تومانی برای بازار بورس میرسیم که البته پارامترهای فعلی نیز نسبت به سال ۹۲ مثبت‌تر است‌، نگاه ویژه و مثبت دولت به بازار سرمایه‌، افزایش شرکت‌ها‌، افزایش نقدینگی و توجه جامعه به این بازار مالی و … که خود می‌توانند عامل‌های مثبتی برای ادامه رشد بازار و رشد این ارزش حساب شوند. البته که در این راه صعودی، نوسانات منفی و روزهای هیجانی قرمز هم خواهیم داشت.

نفت برنت طی هفته گذشته با کاهشی نزدیک به پنج دلار از کانال ۶۲ به ۵۷ دلار ورود کرد‌، گزارش‌ها نشان داد که ذخایر استراتژیک نفت آمریکا ۳ میلیون بشکه افزایش یافته است در حالی که بازار انتظار افزایش تنها دو میلیون بشکه را داشت. پالس‌های مثبت سیاسی در منطقه افزایش یافته است‌، احتمال گفت‌وگوی ایران و عربستان بالا گرفته و تحلیلگران از کاهش التهابات در منطقه سخن می‌گویند. همین خبرها باعث کاهش قیمت نفت شده است. از لحاظ نموداری محدوده ۵۷-۵۵ دلار برای نفت حمایت معتبر و محکمی است که می‌تواند باعث حمایت قیمت آن و برگشت به کانال ۶۰ دلار شود. قیمت‌ها در نفت زودتر از خبرها خود را نشان داده است و احتمال کاهش التهابات به صورت واقعی در منطقه را بالا برده است.

در هفته پیش رو اما بازار کم‌کم به استقبال گزارش‌های فصلی شرکت‌ها که اکثرا شش ماه است می‌رود‌، گزارش‌هایی که می‌تواند تعدیلات مثبتی را روانه بازار کند، تعدیل‌هایی که می‌تواند در‌ ای پی اس تی تی ام باعث کاهش میانگین آن در کلیت بازار و باز شوک مثبت دیگری در بازار شود. البته بازار در منطقه مقاومتی مهم ۳۳۰-۳۲۰ هزار قرار گرفته است اما روند ورود نقدینگی به بازار می‌تواند باعث شود تا این محدوده با همه نوسانات رو به بالا شکسته شود. از هدف‌های بعدی شاخص می‌توان به محدوده‌های ۳۷۰ و ۴۲۰ هزار اشاره کرد. استراتژی الان ما در بازار فعلی طبق صحبت هفته گذشته شناسایی سود در سهم‌های زیاد رشد کرده و سرمایه‌گذاری در سهم‌های بنیادی کمتر رشد کرده با پی بر‌ای تحلیلی زیر ۵ یا ۶ است.

گزارش‌های فصلی پیش رو در اکثر گروه‌ها می‌تواند مناسب باشد اما نکته مهمی که وجود دارد این است که بعضی از سهم‌ها و گروه‌ها این گزارشات را به اصطلاح پیش‌خور کرده‌اند و تعدادی از گروه‌ها و سهم‌ها هنوز به جایگاه مناسب ارزشی خود نرسیده‌اند. انتظار حرکت گروه‌ها و سهم‌های بزرگ می‌تواند همراه با حرکت بزرگ شاخص کل شود. فعلا با بازگشایی بانک ملت در هفته پیش رو احتمالا توجه و ورود نقدینگی به گروه بانکی ادامه یابد. به دور از هیجانات و نوسانات کوتاه‌مدت مثبت یا منفی‌، رشد بازار در میان‌مدت می‌تواند ادامه یابد اما این رشد در همه گروه‌ها و سهم‌ها به یک اندازه اتفاق نخواهد افتاد.
یادمان باشد‌، شانس به تنهایی می‌تواند ما را فردی بسیار ثروتمند و موفق کند اما این دستاورد بدون دانش و مهارت، امری گذرا و به ندرت قابل تکرار خواهد بود.

منبع: جهان صنعت
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ مرغ و گوشت گران شد، مردم تخم مرغ می‌خورند

وزیر ارتباطات: ر‌فع فیلترینگ در دست اقدام است

اینفوگرافی/ برتری ایران در تورم از کشور‌های حوزه خلیج فارس

عکس/ نفیسه روشن در کنسرت ناصر زینلی

سرنوشت عجیب مالک در فصل چهارم زخم کاری

شایعه سرقت مبالغ کمک به لبنان توسط یک طلبه

فیلم/ پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه در ۳۰ سال پیش

تصاویر هوش مصنوعی از واکنش نتانیاهو به حکم دستگیری

خط و نشان سخنگوی سپاه برای اسرائیل

هشدار هواشناسی نسبت به افزایش آلودگی هوای تهران

آتش‌سوزی عمدی در گنبدخانه صفوی امامزاده جزن صالح دامغان

عکس/قیمت عجیب خانه‌های ویلایی در ونک ۶۰ سال قبل

حادثه رانندگی برای استاندار مرکزی

ترفند جدید کلاهبرداری به اسم مامور پست

اینفوگرافی/ نرخ تورم آبان‌ماه به تفکیک دهک‌ها

غروب زیبای خورشید در ساحل خلیج فارس

هزینه حج تمتع سال آینده ۲۱۰ تا ۲۵۰ میلیون

گزارش بورس امروز شنبه ۳ آذرماه ۱۴۰۳

عکس/ خواننده ماکان بند مهمان نمایش بهاره رهنما

فیلم/ صدور مجوز واردات خودرو برای جانبازان بالای ۵۰ درصد

فرونشست زمین به قم رسید

اینفوگرافی/ کدام رئیس جمهور در آمریکا بیشتر ایران را تحریم کرد؟

بیوگرافی جذاب حامد بهداد؛ از بازیگری تا خوانندگی + عکس

بازگشت ترامپ و دیپلماسی پنهان تروییکای اروپا؛ ۳ کشور عضو برجام به دنبال بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران

دریافت هرگونه مبلغ مازاد بر اصل و کارمزد در معاملات فروش ارز در نیما، غیرمجاز است

۵۸ درصد تصادفات شبانه به علت خاموشی معابر است

۱۲ درصد مرگ و میر در ایران ناشی از آلودگی هوا

جزئیات تازه از نحوه قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان

عکس/ ژست خاص فردین، نصرت و ملک مطیعی کنار هم حدود ۵۰ سال پیش

عکس/ بهروز وثوقی و کهنمویی در نمایی از یک فیلم حدود ۵۰ سال پیش

پرداخت پول برای ثبت مهریه اجباری شد

عکس/ خیابان فردوسی در دوران قاجار چگونه بود؟

خبر بد برای استقلال پیش از بازی با پاختاکور

عکس/ ژست عاشقانه زن و شوهر ایرانی عهد قاجار

ارزان‌ترین سواری داخلی؛ ۴۴۵ میلیون + جدول

تصویری از مرداب زیبای بندرانزلی در دوره قاجار

فرماندار بندر انزلی برکنار شد

فیلم/ شدت تخریب زیاد حمله بامدادی اسرائیل به محله البساطه بیروت

کاری که مهدی تارتار با تراکتوری‌ها کرد

عکس/ تفریحات لاکچری مهدی قایدی در کوه‌های آلپ

بند جنجالی در قرارداد اوستون اورونوف با پرسپولیس

فیلم/ ورود سامانۀ بارشیِ جدید به کشور از فرداشب

عکس/ نمایی از بازار شهر رشت در دوران قاجار

عکس/ توییت عجیب لاریجانی درباره برجام جدید

ورود رئیس جمهور به پرونده علیرضا بیرانوند

نفت برنت افزایشی شد

چرا مولدسازی دارایی‌های دولت به بن بست خورده است؟

افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی از ابتدای پاییز

عکس/مجید اسکندری،کسلر سریال «پایتخت» در ۵۲ سالگی

قیمت حباب سکه بزرگ شد