تاریخ انتشار: ۱۱:۲۳ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸
خانه تکانی های کوچک در بازار مسکن پایتخت

افزایش ۱۷ درصدی خرید و فروش مسکن در مهر ماه

معاملات مسکن شهر تهران در مهرماه ۱۷ درصد نسبت به شهریورماه افزایش یافت. رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اعلام این خبر گفت: انتظار داریم با پایان یافتن محرم و صفر تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن افزایش پیدا کند اما افزایش قیمت نخواهیم داشت.
خرید و فروش مسکن
اقتصاد24- خرید و فروش ملک در مهرماه ۱۷ درصد نسبت به شهریورماه افزایش داشته است. مطابق آمار ارایه شده از سوی مصطفی‌قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران، در مهرماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۴۰۲۹ قرارداد خرید و فروش مسکن در شهر تهران به امضا رسیده که نسبت به ماه قبل ۱۷ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۷ درصد کاهش نشان می‌دهد. قراردادهای اجاره نیز در مهرماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۱۲ هزار و ۹۱۳ مورد بوده که نسبت به شهریور امسال ۲.۹ درصد افزایش و نسبت به مهرماه پارسال ۱۲ درصد کاهش یافته است.

در کل کشور نیز معاملات مقدار اندکی افزایش نشان می‌دهد. مهرماه ۱۳۹۸ در کل کشور ۲۸ هزار و ۱۸۳ مورد معامله ملک انجام شده که نسبت به ماه گذشته ۲.۵ درصد بالا رفته اما نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۵۵ درصد کاهش یافته است. مهرماه امسال هم‌چنین ۴۶ هزار و ۷۹۶ مورد اجاره‌نامه در کل کشور به امضا رسیده که نسبت به شهریورماه تغییر چندانی نداشته و نسبت به مهرماه پارسال ۶ درصد کاهش داشته است.

اولین گروه متقاضیان وارد بازار مسکن شده‌اند


رییس اتحادیه مشاوران املاک در تحلیل وضعیت کنونی بازار مسکن گفت: معمولا با پایان تابستان قراردادهای ملکی بین ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد اما دیدیم که در مهرماه امسال معاملات در شهر تهران ۱۷ درصد افزایش یافت. به نظر می‌رسد اولین گروه از کسانی که خرید را به حالت تعلیق درآورده بودند وارد بازار شده‌اند و انتظار داریم در ماه‌های آینده به تدریج شاهد افزایش تعداد قراردادها باشیم، البته افزایش قیمت نخواهیم داشت.

خسروی خاطرنشان کرد: میانگین قیمت مسکن در شمال تهران ۲۴ میلیون تومان شده که ۲۵ درصد نسبت به اردیبهشت ماه کاهش یافته و به سطح اسفندماه سال قبل رسیده است. تنها در یک ماه گذشته میانگین قیمت مسکن در منطقه یک ۱۱ درصد و در منطقه سه هشت درصد کاهش یافت. با این حال در مناطق میانی و جنوبی تهران کاهش قیمت ناچیز بوده است. به هر حال تجربه نشان داده به مقداری که قیمت مسکن در زمان رونق بالا می‌رود در زمان کسادی، پایین نمی‌آید.

وی با بیان این‌که به خریداران مصرفی توصیه می‌کنیم به تدریج وارد بازار مسکن شوند گفت: مسکن همواره کالایی است که خود را با انتظارات تورمی تطبیق می‌دهد. خرید خانه در زمان اوج قیمت، آن‌چنان خریداران را به ضرر نمی‌کشاند؛ زیرا معمولا طی دهه‌های گذشته نوسانات قیمتی در بازارهای موازی باعث شده تا سرمایه افراد در بخش ملک محفوظ بماند.

بیشترین معاملات در مناطق میانی تهران انجام می‌شود


خسروی اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین معاملات در مناطق میانی شهر تهران انجام می‌شود؛ چرا که متقاضیان موثر در این محدوده هستند. انتظار داریم با توجه به برنامه اقدام ملی تولید و عرضه مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی ارایه شده در کنار سایر برنامه‌ها مثل مسکن استیجاری که شهرداری اعلام کرده قصد اجرای آن را دارد فضای ذهنی بازار مسکن به سمت کاهش قیمت متمایل شود. البته قطعا نمی‌توان انتظار داشت آن‌طور که قیمت‌ها طی دو سال گذشته حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته شاهد کاهش ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت باشیم.

رییس اتحادیه مشاوران املاک گفت: جدا از نوسانات قیمتی که به کاهش توان خرید متقاضیان و کاهش معاملات منجر شده، قرار گرفتن در ماه‌های محرم و صفر نیز در پایین آمدن قراردادها موثر بوده است. معمولا مردم با توجه به اعتقاد دینی از خرید ملک در ماه‌های محرم و صفر خودداری می‌کنند. لذا پیش‌بینی می‌کنیم پس از ماه صفر معاملات مسکن به تدریج افزایش پیدا کند.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ظاهر متفاوت شهناز پهلوی ۷۴ سال پیش در کنار مادر مصری اش

عکس/ دیدار ربیعی و مهاجرانی با خانواده الهه حسین‌نژاد

دختر روئینگ ایران در روسیه تاریخ ساز شد

اطلاعیه مالک استقلال بعد از تجمعات امروز

فیلم/ آتش‌سوزی بازار سنتی بندرعباس

اینفوگرافی/ تفاوت عجیب آمار بانک مرکزی با مرکز آمار در تولید ناخالص داخلی

عکس/ تصویر فرد متهم به جاسوسی برای ایران

فیلم/ تصاویری از دو دختر مفقودشده در تهران که به‌تازگی پیدا شدند

فیلم/ آهنگ هایده هم قربانی مذاکرات ایران و آمریکا شد

قیمت قطعات خودرو و لاستیک نجومی شد

مجلس: با قیمت کنونی سکه برای پرداخت مهریه باید ۷۰ سال کار کرد

ادعای عجیب نماینده مجلس در مورد حسن روحانی

نامه شکنجه‌گر ساواک خطاب به آیت‌الله طالقانی

اطلاعیه باشگاه پرسپولیس درباره تمدید قرارداد عمری

اطلاعیه پزشکی قانونی درباره پرونده قتل الهه حسین‌نژاد

حضور سرزده تاج در اردوی تیم ملی

تاکسی اینترنتی بابک زنجانی در حاشیه خبر‌های قتل الهه حسین‌نژاد

تحویل کلید مسکن مهر هشتگرد منوط به پرداخت بدهی پیمانکار

نماینده سبزوار: برای جلوگیری از اتلاف انرژی باید به‌سمت به‌روزرسانی صنایع برویم

ساختار سنی جمعیت ایران به سمت سالخوردگی

افشای جزئیات عمق تأسیسات هسته‌ای ایران

گوشت ۳۰۰ هزار تومانی دوباره در بازار

ضربه بزرگ اطلاعاتی ایران به اسراییل

فیلم/ خط و نشان نبویان برای آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم ایران

فیلم/ رخدادی غیرمنتظره در استودیو خبر ترکیه

رهن و اجاره آپارتمان در کرج چقدر است؟ + جدول

اسرائیل: به پیکر محمد السنوار دست پیدا کردیم

فیلم/ هشدار بارش‌های شدید در تهران

دو دختر نوجوان مفقود شده تهرانی پیدا شدند

عکس/ جورجینا در حال خوردن غذای ایرانی

فیلم/ ثابتی: رابطه ما با آمریکا عشق یک طرفه است

فیلم/ سیل هولناک در آذربایجان شرقی تراکتور را با خود برد

پیشنهاد جدید پرسپولیس برای پدیده لیگ برتر

فیلم/ افشاگری آقای بازیگر: برخلاف میل باطنی خیلی زود از ایران رفتم

نظری‌جویباری: هوادار استقلال هستم و این تیم را درست می‌کنم

۷ ایده اجرایی برای افزایش درآمد کسب و کار شما

عکس/ حضور بازیکن پرسپولیس در منزل الهه حسین‌نژاد

فدراسیون تکواندو در خصوص مفقودی ۲ دختر نوجوان بیانیه داد

علم‌الهدی: امام خمینی از داخل قبر بر ایران حکومت می‌کند

کمک میلیاردی ترامپ به ایلان ماسک؟

وضعیت ترافیکی جاده چالوس اعلام شد

فیلم/ گلایه رضا کیانیان از حذف فرهنگ در خانواده

خبر مهم وزیر راه درباره نرخ بلیت پروازهای اربعین

متهم قتل الهه حسین‌نژاد فاقد سابقه تجاوز، زورگیری و سرقت است

برانکو: از تیم ملی چین اخراج نشده‌ام

شرکت ثمر تولیدکننده پودر آلومینیوم در ایران

فیلم/ همتی: مردم در کنار علاقه به حمایت از نظام، به معیشت خود هم فکر می‌کنند

فیلم/ نخستین صحبت‌های پدر الهه حسین‌نژاد؛ درخواست او چه بود؟

پیش‌بینی بورس فردا یک‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴

عکس/ قیمت بلیت کنسرت روزبه نعمت اللهی رکورد علیرضا قربانی را شکست