تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸
از ردپای نفوذ در کارخانه ها تا احتمال قاچاق مواد مخدر به خارج از کشور

پشت پرده‌هایی از کیک های آلوده به دارو

برخی مسئولان معتقدند با توجه به آلوده شدن کیک‌ها در استان‌های مرزی، احتمالا انجام این کار به قصد قاچاق قرص‌های روانگردان وجود داشته باشد.
قرص کیک
اقتصاد24- پشت پرده هایی از ماجرای کیک های آلوده به قرض - ماجرای وجود قرص در دلِ کیک‌ها و خوراکی‌ها کم کم از حالت یک شایعه خارج شده و رنگ و بوی تهدید و اضطراب به خود گرفته است؛ چند روزی است که فیلم‌ها و عکس‌های مربوط به خوراکی‌های حاوی قرص‌های عجیب به سرعت در شبکه‌های اجتماعی بازنشر می‌شود و تایید و تکذیب‌های عجیب مسئولین مختلف بر بازار داغ گمانه زنی ها دامن می‌زند و هر روز شاهد انتشار تصاویر جدیدی به دست شهروندانی از استان‌هایی مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان هستیم.

تکذیبی که تایید شد


عکس‌های همگی با این مضمون منتشر می‌شد که این قرص‌ها از نوع خواب‌آور و قرص برنج هستند و حتی وزارت آموزش و پرورش بخشنامه‌اى درباره این موضوع به مدارس ابلاغ کرده است. در همان ساعات ابتدایی کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ضمن تکذیب ماجرای ابلاغ بخشنامه بیان کرد: احتمالاً اشخاصی در فضاى مجازى به دنبال ایجاد هرج‌ومرج و پیگیری اهداف خاص هستند. این موضوع ربطی به تولید کیک، وِیفر و کارخانجات و صنایع غذایی ندارد.

اگرچه خوشبختانه تا به حال خبری مبنی بر ایجاد مسمومیت بر اثر مصرف این دارو‌ها به گوش نرسیده و در نمونه‌های یافت شده خبری از قرص‌های خواب آور، مخدر یا قرص برنج تایید نشده است، اما این موضوع چیزی از بزرگی ماجرا کم نمی‌کند؛ دلیل علت وجود قرص در خوراکی هر چه که باشد نباید سرسری از آن عبور کرد.

ابتدا خبر وجود قرص در کیک‌ها تکذیب می‌شد، اما کم کم تعداد عکس‌ها افزایش پیدا کرد، بر تعداد استان‌های درگیر با این ماجرا افزوده شد و کم کم ترامادول، سایر قرص‌های خطرناک به این قصه راه پیدا کردند و موضوع وجود دارو در دلِ کیک‌های موجود در مدارس غیر قابل انکار شد؛ اگر چه این ماجرا به چند استان خلاصه می‌شود، اما نگرانی سراسر کشور را در بر گرفته است. اگر علت جاساز شدن دارو‌ها در کیک یا ویفر قاچاق آن‌ها باشد احتمال گسترده بودن ماجرا بسیار زیاد است.

بعد از افزایش تعداد موارد و گسترش موضوع کیانوش جهانپور این بار در کسوت سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: تمام فروشگاه‌های مواد غذایی موظف هستند محصولات و فرآورده‌های غذایی را از شرکت‌های پخش مجاز و رسمی تحویل گرفته و در صورت تحویل اقلام از پخش کننده‌های غیرمجاز، در مقابل پیامد‌های آن مسئول خواهند بود.

او بیان کرد: بررسی‌های همکاران ما نشان می‌دهد مشاهده جسم خارجی از جمله قرص و کپسول در تعدادی از بسته‌های فرآورده‌های غذایی از جمله ویفر، کیک و موارد از این قبیل در برخی مناطق جنوبی کشور، به هیچ‌وجه به سطح تولید و پخش کلان ارتباط ندارد. موارد مشکوکی در سطح عرضه مشاهده یا گزارش شده و به نظر می‌رسد موضوع فراتر از حوزه سلامت بوده و حتی ابعاد انتظامی، سیاسی و امنیتی داشته باشد.

جهانپور گفت: نحوه جا گذاری اجسام خارجی در تعدادی از محصولات، منسوب به بیش از ۱۲ شرکت مختلف است که در نواحی خاصی از نوار ساحلی جنوب کشور مشاهده شده و ارتباطی به خطوط تولید و کارخانجات صنایع غذایی ندارد.

کیک ها بعد خروج از کارخانه دستکاری شده اند 


محمد رضا مرتضوی رئیس هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران هم جاسازی قرص در کیک و بیسکوییت را از نظر فنی غیر ممکن دانست و گفت: ظاهرا یک یا دو انبار پلمب شده و اگر از آن انبار‌ها کیکی در بازار توزیع شده باشد، جمع‌آوری شده است.

او بیان کرد: اگر جاسازی قرص در کیک‌ها به قصد قاچاق بوده باشد امکان توزیع تعداد زیادی از آن‌ها وجود دارد. با توجه به آلوده شدن کیک‌ها در استان‌های مرزی، احتمالا انجام این کار به قصد قاچاق قرص‌های روانگردان هم وجود دارد.

جمشید مغازه‌ای رئیس انجمن بیسکوئیت، شیرینی و شکلات، پیرامون عکس‌های منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر توزیع قرص در بیسکوئیت، تیتاپ و شکلات اظهار کرد: توزیع قرص در بین تیتاپ، پچ‌پچ، بیسکوئیت واقعت دارد و مربوط به یک تا ۲ شرکت نیست و ده‌ها شرکت دچار این مشکل شده‌اند.

وی افزود: باتوجه به آنکه تیتاپ، بیسکوئیت و کیک در درجه حرارت ۲۵۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد پخت می‌شود، بدیهی است که این قرص‌ها در چنین درجه حرارتی دوام نمی‌آورند و این مشکلات بعد از تولید در انبار‌های توزیع و ... اتفاق می‌افتد چرا که بر اساس بررسی‌های صورت گرفته حتی ترکیب و رنگ این قرص‌ها در لابه‌لای کیک‌ها، کلوچه‌ها، بیسکوئیت و ... بهم نخورده است.

رد پای "نفوذی ها" دیده می شود! / تهران آلوده نشده است


مغازه‌ای ادامه داد: با وجود آنکه این قرص‌ها در میان انواع بیسکوئیت، تیتاپ، کیک و ... کاملا سالم هستند از این‌رو می‌توان گفت که این امر توسط افراد "نفوذی" در حال انجام است که هم‌اکنون از طریق سازمان امنیت و پلیس پیگیر این موضوع هستیم، چرا که علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای کارخانه‌ها، سلامت مردم در معرض خطر است.

رئیس انجمن بیسکوئیت، شیرینی و شکلات با بیان اینکه وزارت بهداشت از خطوط تولید به کارخانه‌ها بازدید داشته است، هم‌اکنون خطوط تولید کارخانه‌ها از سوی وزارت بهداشت به طور مداوم در حال کنترل است، اما در برخی از این شرکت‌ها حتی افراد در تولید دخیل نیستند و به طور کاملاً مکانیزه امور بسته‌بندی، تولید و ... انجام می‌شود که این امر نشان می‌دهد بعد از خروج کارخانه‌ها این اتفاقات در حال انجام است.

وی در پایان درباره اینکه آیا گزارشی از این تخلفات در تهران هم اعلام شده است، تصریح کرد: اکثر گزارش‌ها مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان، خوزستان و کرمان است و تاکنون گزارشی از تهران نداشته‌ایم و باتوجه به اتفاقاتی که در روز‌های اخیر برای برخی کارخانه‌های تولیدی افتاده است موضوع را از طریق وزارت کشور، وزارت بهداشت و پلیس در حال پیگیری هستیم که امیدواریم هرچه سریعتر این معضل حل شود.

بررسی وجود قرص در کیک و ویفر بر عهده وزارت بهداشت است / احتمال تخلف در سیستم توزیع


محسن صفدری معاون صنایع غیر فلزی وزارت صمت  اظهار کرد: وظیفه نظارت بر تولید در حوزه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی بر عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است. در بخش تولید، وزارت صمت تا زمانی که مورد خاصی در میان نباشد وارد عمل نخواهد شد.

او با تاکید بر فعالیت مسئولان فنی در واحد‌های تولیدی گفت: بدون شک نشان تجاری معتبری که سال‌ها برای کسب جایگاه مناسب در بازار تلاش کرده اجازه نخواهند داد تا چنین موضعی اعتبار آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.
صفدری تصریح کرد: در برخی شایعه‌ها بدون توجه به تعداد بالای شرکت‌های درگیر با ماجرای وجود قرص در کیک و ویفر این موضوع را به کارگران فعال در کارنجات کیک و بیسکوئیت نسبت دادند در حالی که این کارخانجات از نظر جغرافیایی فاصله بسیاری با هم دارند و نمی‌توان آن را موجی در بین کارگران در نظر گرفت.

او درباره احتمال انجام تخلف در شبکه توزیع گفت: اغلب کارخانه‌های معروف در این حوزه از شبکه پخش شخصی و مویرگی در سراسر کشور استفاده می‌کنند. این شائبه وجود دارد که هدف از انجام این کار تخریب برند‌های معتبر و ایجاد آسیب برای تولید کنندگان داخلی باشد.

محمد قبله مدیر کل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در گفت‌ وگو با صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال بروز این اختلال در شبکه توزیع گفت: در شبکه توزیع کالا‌های خوراکی و بهداشتی وزارت صمت و وزارت بهداشت همکاری می‌کنند؛ ما وظیفه نظارت بر مسائل مالی و بازرگانی، جلوگیری از سو استفاده‌گری‌های دلال‌ها، کنترل حلقه‌های تجارت، نظارت بر کالا‌هایی که ارز دولتی بر آن‌ها تعلق گرفته و موارد مربوط به مدیریت توزیع را بر عهده داریم، اما نظارت بر سلامت محصولات بر عهده سازمان غذا و دارو است.

او تصریح کرد: نظارت مناسبی از طرف سازمان غدا و دارو وجود دارد و حتی در شبکه‌های پخش سراسری هم ناظر‌های بهداشتی این سازمان حضور دارند. تمرکز وزارت صمت بر کالا‌های اساسی و اختصاص ارز است.

سکوت اصناف در قبال وجود قرص در کیک های توزیع شده در سراسر کشور!


یکی از بخش‌های مسئول در حوزه توزیع کالا اتاق اصناف کشور است که علی‌رغم پیگیری‌های خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، پاسخی درباره اقدامات و میزان مسئولیت این سازمان در ماجرای کیک های آلوده داده نشد!

درگیری ۲ محصول معروف در ماجرای کیک های آلوده


مصباحی مدیر عامل یکی از کارخانجات درگیر با توزیع کیک های آلوده به دارو در  اظهار کرد: نظارت بهداشتی دقیقی بر پروسه تولید وجود دارد که امکان بروز اختلالات بهداشتی را به حداقل می‌رساند؛ فرایند تولید مواد خوراکی در کار‌خانه‌های این حوزه اغلب مکانیزه است و فرایند پخت ان در دمای بسیار بالا انجام می‌شود بنا بر وین امکان وجود دارو پیش از فرایند پخت در دل خوراکی وجود ندارد.

در دل شک و شبهه‌هایی که بر سر گستره وجود کیک های آلوده در کشور وجود داشت اخبار جدیدی از کشف انبار کیک های آلوده در رسانه‌های کشور پیچید. محمود حسین‌بْر مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به کیک‌های حاوی قرص و کپسول اظهار کرد: بر اساس گزارش‌های شهروندان چابهار در داخل کیک‌های ۲ محصول معروف دیده شده است. برای شناسایی نوع قرص و اینکه آیا آلودگی به داخل خود کیک منتقل شده یا نه، نمونه‌ها به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و داروی تهران برای بررسی بیشتر ارسال شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان چابهار ادامه داد: در حال حاضر یک انبار شامل حدود ۳۰ هزار قطعه کیک های آلوده به قرص و کپسول کشف و پلمپ شده است و بنابر دستور مقام قضایی انبار‌های توزیع انواع محصولات کیک فعلاً بسته شد و هیچ توزیعی انجام نمی‌گیرد.
او بیان کرد: هنوز به طور دقیق مشخص نشده استکه قرص و کپسول در زمان تولید یا توزیع در داخل کیک‌ها جاساز شده و قرار است نتیجه نوع قرص و آلودگی احتمالی کیک در هفته آینده مشخص شود.

حسین‌بر یادآوری کرد: بر اساس تماس حرارتی داروی موجود در کیک های آلوده می‌تواند باعث ایجاد تغییراتی شود که نتایج آن به وسیله آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و داروی تهران مشخص می‌شود.

قصه کیک های آلوده به دارو ماجرایی چند بُعدی بین شبکه تولید و توزیع در وزارت صمت، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت است؛ منبع اصلی این دارو‌ها نمی‌تواند واحد‌های تولیدی باشد اما وقوع آن غیر قابل انکار است.

منشا تولید کیک های آلوده چه در دل واحد‌های تولیدی باشد و چه در انبار‌های متروکه گوشه کنار کشور نیاز به توجه دارد؛ تخلفی با گستره نسبتا زیاد در سطح کشور بدون انگیزه‌های سیاسی و اقتصادی نخواهد بود پس نیاز به توجه ویژه و همکاری هر ۳ وزارت‌خانه دارد اما سازمان غذا و دارو به عنوان مسئول اصلی در‌ حوزه بهداشت مواد غذایی تا به این لحظه به جای پاسخگویی در کنار بقیه ایستاده و ادامه فرآیند کشف قرص‌های خطر ناک در بازار کشور را تماشا می‌کند.

این بین و در پس تمام واکنش ها، متاسفانه خلائی دیده می شود که هیچ نهادی آن را قبول نمی کند و خطر عظیم از دست دادن سرمایه اجتماعی تمام نهادها را تهدید می کند؛ مسلما واکنش و رسیدگی هرچه سریع تر نهاد های نظارتی، امنیتی و قضایی به این اتفاق می تواند تا حد زیادی از نگرانی ها بکاهد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

فیلم/ عظیمی: تمام کسانی که پشت سر صدیقی نماز خواندند نمازشان باطل است

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

بالاخره مدرک رائفی‌پور منتشر شد

استایل جذاب مریم مومن در استوری جدیدش + عکس

رونمایی از شغل دوم ابوالفضل پورعرب

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های بنز در بازار ایران امروز + جدول

عکس/سمیرا حسن پور هر روز جوان‌تر

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

جواب رد پارسا پیروزفر به خواستگاری هانده!

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

بهترین تفرجگاه‌های فیروزکوه در فصل بهار

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

لیست نهایی جبهه انقلاب در مرحله دوم انتخابات مجلس+ عکس

دشمن شماره یک عادل فردوسی‌پور در آزادی + عکس

قیمت جدید مرغ امروز ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

مهدی نصیری؛ توهم، شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول

اعلام قیمت جدید انواع بستنی در بازار

التهاب در ایستگاه‌های پرستاری؛ از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری

قیمت نفت در کانال ۸۰ دلار ماندنی شد

فیلم/ تعریف و تمجید امیرعلی نبویان از رائفی پور

پدرخوانده در چالوس دستگیر شد

فیلم/ هشدار ظریف به کشور‌های عربی خاورمیانه

خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست + عکس

بازار داغ هیپنوتیزم در شبکه‌های مجازی

عکس/ پیشنهاد عجیب واگذاری زمین به مهاجران افغان!

افت تحصیلی شدید دانش آموزان در دولت رئیسی

واتساپ را بروز رسانی کنید

آیا تتر جایگزین دلار می‌شود؟

فیلم/ برف بهاری چوپان سمیرمی را غافلگیر کرد

عکس/ رونمایی از پیراهن اول لیورپول

پشت پرده برکناری شبانه خطیر از مدیرعاملی استقلال

استوری یک استقلالی پس از برکناری خطیر + عکس

فیلم/ کنایه سنگین مجری صداوسیما به دولت رئیسی

پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید+ عکس

تیپ عجیب و غریب دیوید بکام+ عکس

فیلم/ دیدار عاشقانه الناز حبیبی و جواد عزتی در مشهد

تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا

علت عدم حضور بهرام افشاری در پایتخت ۷ فاش شد

تغییر تاریخ واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

فیلم/ افشاگری یک اقتصاددان درباره مولدسازی و فروش اموال

خودروی برقی مصرف سوخت کشور را بالا می برد

شکایت پرسپولیس از سپاهان به دلیل اهانت

مالک جدید پرسپولیس چقدر درآمد دارد؟

خودرو خاص دو میلیاردی در تهران

عکس/منطقه توریستی شفت، قبل و بعد آتش سوزی

صدور سند مالکیت املاک با وجود بدهی به دولت

اینفوگرافی/ این تصویر هر جوانی را از ازدواج پشیمان می‌کند

تکلیف جاماندگان سهام عدالت مشخص شد

تصویری غم‌انگیز از سقوط ارزش پول ایران!

نکات کلیدی در انتخاب صندوق‌های طلا

مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟

نگهداری این خودروها جرم است

زمان حراج بعدی شمش طلا اعلام شد

آخرین قیمت خودرو +جدول

شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی

به این دلیل چیپس نخورید

فیلم/ سورپرایز عادل فردوسی‌پور در پشت صحنه فوتبال ۳۶۰

منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار طلا باشیم؟

فیلم/ سوتی بزرگ مجری خانم روی آنتن زنده صداوسیما

نرخ رسمی ۲۴ ارز افزایش یافت

عکس/ چهره جدید بهنوش بختیاری و امین حیایی در اتاق گریم

قیمت اجاره مسکن در جنوب تهران + جدول