تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۲۶ آذر ۱۳۹۸
در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴ مطرح شد؛

توسعه بوم‌گردی و گردشگری سلامت در صدر برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد اروند

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در نظر داریم در حوزه گردشگری طرح جامع گردشگری و به طور اخص برای حوزه‌ بوم گردی، سند توسعه جوامع محلی را تهیه کنیم تا برنامه ریزی بهتری برای اهداف مورد نظر داشته باشیم.
برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد اروند
اقتصاد24 - منطقه آزاد اروند پتانسیل های فراوانی برای جذب گردشگران دارد و تاکنون توانسته با پیگیری این ظرفیت ها و توجه ویژه به آن در حوزه های مختلف موفق باشد. گردشگری سلامت و گردشگری سیاه دو نوع مطرح در گردشگری استان خوزستان هستند که می توانند با برنامه ریزی و هدفگذاری درست، گردشگرانی نه تنها از کشور خودمان و عراق، بلکه از دیگر کشورها نیز به خود جذب کند.

خبرنگار اقتصاد24 برای آگاهی بیشتر از برنامه های مدیریت گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند، با محسن قنبری مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد اروند که پیش‌ازاین سال‌ها سابقه حضور و فعالیت در سازمان میراث فرهنگی کشور در تهران را در کارنامه خود داشته است، گفتگویی انجام داده است.

جزئیات برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد اروند


محسن قنبری درباره برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد اروند به خبرنگار اقتصاد24 گفت: یکی از اقدامات مهمی که در این مدت به آن پرداختیم تهیه طرح جامع گردشگری است. به این منظور که در این طرح به مزیت‌های نسبی و رقابتی خواهیم رسید و ضمن شناخت درست ظرفیت‌ها و مزیت‌ها می‌توانیم اولویت‌بندی کنیم و پس از اولویت‌بندی می‌توانیم برنامه‌ریزی بهتری انجام دهیم و شاخص‌هایمان را برحسب همان‌ها بسنجیم و شاخص‌هایی را برای سنجش میزان پیشرفت و توسعه در نظر بگیریم که مربوط به آن باشد که در آن مزیت داریم.

وی افزود: امروز بحث خرید در منطقه آزاد اروند به موضوع مهمی تبدیل‌شده و عراقی‌ها از این امر استقبال خوبی می‌کنند و حوزه نفوذ استان هستیم. علاوه بر آن راهیان نور را در منطقه داریم که این گروه به علت نوع هزینه‌هایشان کمتر بر اقتصاد منطقه اثر می‌گذارند و تأثیر اقتصادی ندارند. اربعین نیز به‌عنوان یک رویداد که از جنبه‌ای می‌توان به‌عنوان گردشگری به آن نگاه کرد و زائران ممکن است در آبادان و خرمشهر بمانند، به همین دلیل ما برای این افراد برنامه‌ریزی می‌کنیم و تورهایی برایشان در نظر می‌گیریم.

بوم گردی و گردشگری سلامت در صدر برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد اروند


مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منطقه آزاد اروند گفت: در نظر داریم برای حوزه‌ بوم گردی، سند توسعه جوامع محلی را تهیه کنیم تا بتوانیم با آموزش‌های لازم، مردم محلی بتوانند با کمترین میزان هزینه و با داشته‌هایی مانند نخلستان، زندگی بومی روستایی و ... کسب‌وکاری برای خودشان ایجاد کنند.

وی افزود: در بحث گردشگری سلامت با توجه به اینکه مخاطب اصلی ما عراقی ها هستند و افراد زیادی از مرز شلمچه وارد اروند می‌شوند، درصدد هستیم برنامه‌ریزی‌های لازم در نظر گرفته شود. امروز بیمارستان‌هایی در دست‌ساخت داریم که با همکاری وزارت بهداشت تجهیز می‌شوند و در تلاشیم تمام نیازهایی که عراقی‌ها در حوزه سلامت و به‌طور اخص در حوزه پزشکی نیاز دارند، در اروند مستقر کنیم و تمام برندهای گسترش‌یافته در سطح کشور بتوانند در اروند نمایندگی داشته باشند.

قنبری خاطرنشان کرد: در گردشگری آبی هم برنامه‌هایی در دست اقدام داریم که امیدواریم بتوانیم در صورت لایروبی اروند از آن استفاده کنیم و در صورت لایروبی نشدن، بتوانیم مسیرهای آبی داخلی را تعریف کنیم و از آن‌ها بهره ببریم. به دنبال موضوعاتی هستیم که در گردشگری، خاصِ اروند باشد و افراد را بتواند به سمت اروند بکشاند.

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند تاکید کرد: در گردشگری مخاطبین متنوع هستند به‌طور مثال برنامه‌ریزی‌هایی که برای عراقی‌ها انجام می‌دهیم با برنامه‌ریزی که برای سایر بومیان انجام می‌دهیم متفاوت است. ممکن است یک گردشگر با فاصله نزدیک به آبادان برسد اما ممکن است یک جاذبه نتواند فردی را با 10 ساعت فاصله به منطقه بکشاند. ما طیف‌های مختلف افراد را از طریق طرح جامع گردشگری شناسایی و بر اساس همان، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهیم و امیدواریم بتوانیم به اولویت‌هایی برسیم و بودجه را بر مبنای اولویت‌ها تقسیم‌بندی و استفاده کنیم.

مناطق آزاد به‌مثابه بازارچه‌هایی بزرگ و بدون گمرک


قنبری گفت: بازارچه مرزی در مناطق آزاد مفهوم دیگری دارد و کل منطقه آزاد به‌مثابه یک بازارچه بدون گمرک و عوارض شناخته می‌شود و در مرزها برای مثال در شلمچه ممکن است یک بازارچه کوچکی را فراهم کنیم، اما قصد بر این است که مردم وارد شهر شوند و کسب‌وکارهای داخل شهر نیز از حضور این افراد و گردشگران استفاده کنند و همه مردم شهر منتفع شوند.

وی افزود: اگر ما بخواهیم بازارچه‌های مرزی را در مرزهای مناطق آزاد ایجاد کنیم؛ باعث می‌شود این خدمات همان‌جا صورت بگیرد و مردم منطقه سودی نبرند به همین دلیل مناطق آزاد به‌طور کل بازارچه‌هایی بدون گمرک محسوب می‌شوند.

قنبری خاطرنشان کرد: اما در شلمچه به‌صورت خاص و با توجه به ورود عراقی‌هایی که بدون ویزا امکان ورود به منطقه آزاد را دارند ممکن است بازارچه خیلی محدودی را ایجاد کنیم اما اصل هدف ما برای حضور این افراد در درون منطقه آزاد و شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر و استفاده از تمامی امکانات آن‌هاست.

منطقه آزاد اروند به دنبال ایجاد زنجیره یکپارچه گردشگری در استان


مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: اتفاق مثبتی که در این حوزه افتاده این است که آقای مونسان، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، اختیاراتشان را به منطقه آزاد اروند و مدیرعامل آن تفویض کردند. این موجب می‌شود استقلالی را در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در منطقه آزاد به دست بیاوریم و منطقه بتواند در چارچوب اهداف خودش برای آن برنامه‌ریزی کند.

وی خاطرنشان کرد: امروز مایل به همکاری و برنامه‌های مشترک با حوزه گردشگری و میراث فرهنگی استان و کشور هستیم و امیدواریم بتوانیم در عین حفظ استقلال خودمان در حوزه‌های فرهنگی و گردشگری، هم‌افزایی را با استان و کشور داشته باشیم و بتوانیم به‌صورت مشترک برنامه‌ها را پیش ببریم.

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد اروند گفت: صحبت‌هایی هم صورت گرفته تا بتوانیم نمایشگاه‌هایمان را در خوزستان و اهواز به‌صورت مشترک برگزار کنیم و یا اگر بودجه مشترکی وجود دارد در قالب تفاهم‌نامه، برای نتیجه بهتر هم‌افزایی داشته باشیم.

قنبری خط منطقه آزاد را یک خط قراردادی و غیر تاریخی دانست و افزود: این خطه از جنوب را نمی‌توان از هم تفکیک کرد و همان‌طور که این منطقه باهم مشغول فعالیت هستند باید این زنجیره فعالیت و همبستگی ادامه یابد و سناریوی گردشگری از شمال خوزستان تا جنوب خوزستان به‌صورت مشترکی تعریف شود و شاید بتوانیم مسیر شمال و جنوب را به‌صورت گشت دریایی از کارون پیوند بزنیم و شمال خوزستان هم که جاذبه تاریخی و میراث جهانی فوق‌العاده‌ای دارد و امیدواریم بتوانیم سناریو و زنجیره‌ای یکپارچه در گردشگری و میراث فرهنگی و صنایع‌دستی در استان تعریف کنیم.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ ژست عجیب شیدا یوسفی با فرش ایرانی

عکس/ تیپ گنگ مهسا حجازی در حال خرید عید با کلاه گپ چند میلیونی

عکس/ استوری عاشقانه آیسان آقاخانی و رضا گلزار حسابی سروصدا کرد

عکس/ بنر‌های عجیب در سراسر شهر تهران جلب توجه کرد

عکس/ سارا و نیکا در آغوش محسن تنابنده

عکس/ استایل طاووسی شبنم قلی‌خانی با جواهر گران قیمت

عکس/ نمایی از خرم آباد ۹۳ سال پیش با خانه‌های کاهگلی

عکس/ قابی ماندگار و دیدنی از کتایون ریاحی در کنار نوه محمدعلی فردین

عکس/ تیپ کژوال لیندا کیانی با کیف و گوشواره یاقوتی

عکس/ حال و هوای مردم تهران در اسفند ۲۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اعتراف اسکارلت جوهانسن

شیرینی پزی مخصوص عید ۱۴۰۴

مرگ هولناک دختر مدرسه‌ای در ویلای اجاره‌ای

طرز تهیه فرنی شیره انگور، افطاری گرم و مقوی

جی ۲۰ چگونه عمل می‌کند و چرا اهمیت دارد؟/ اگر G20 متحمل شکست شود چه چیزی از بین خواهد رفت؟

رسوایی با برگه آزمایش

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد