تاریخ انتشار: ۱۲:۴۲ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

ربیعی: استراماچونی وحشت داشت به نام ایران پول دریافت کند

سخنگوی دولت گفت: وقتی استراماچونی می‌خواست پول بگیرد وحشت داشت که به نام ایران پول دریافت کند. این یعنی چه؟ الان آمریکا آدم‌ها یا شرکت‌ها را تحریم می‌کند، ولی درصورت نپیوستن به FATF، حدود ۸۰ میلیون جامعه ایرانی تحریم می‌شوند.

اقتصاد۲۴– علی ربیعی، سخنگوی دولت، به نکاتی پیرامون لوایح مرتبط با FATF، سفر رئیس جمهور به ژاپن و مشکلاتی که کولبران دارند اشاره کرده است. مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
برخی موارد در این دولت حرام و برای دولت‌های دیگر مباح است

با توجه به اینکه مهلت ایران در FATF روبه پایان است و با عدم تصویب این لوایح، ایران به لیست سیاه می‌رود همچنان در مجمع شاهدیم که یک‌سری افراد وابسته به دولت‌های پیشین با دیدگاه خود مخالف تصویب FATF هستند. آیا این افراد عواقب نپیوستن ایران به لیست سیاه را قبول می‌کنند؟

دچار عدم فهم و عدم درک مشترک نسبت به منافع ایران هستیم. فارغ از اینکه منافع ملی را چه شاخص‌هایی دنبال می‌کند گاهی وقت‌ها بحث‌هایی می‌کنند که ریشه آن سیاسی است و نمی‌خواهند که بگویند، سیاسی است و شروع به بحث در مورد تکنیک‌های موضوع، FATF می‌کنند. در رابطه با FATF دو تفکر شکل گرفته که ناب نیست.

نمی‌دانم چه اتفاقی افتاد که برخی موارد در این دولت حرام و برای دولت‌های دیگر مباح است. فارغ از اینکه سخنگوی دولت باشم، احساس مسئولیت اجتماعی دارم، در جامعه زحمت کشیدم، خوب یا غلط، خرابکاری شده یا هرچه بوده، به هر حال صادقانه کار کردم و به عنوان یک شخص صحبت کردم. یک‌سری از این افراد خودشان دنبال آن بودند و نمی‌خواهم جزئی‌تر وارد شوم و چالش جدید ایجاد کنم. یک استدلال غلط دارند که می‌گویند آب که از سر گذشت چه یک وجب چه ده وجب! این چه استدلالی است؟ می‌گویند در شرایط تحریم آمریکا هستیم و پیوستن به FATF چه فرقی می‌کند؟ این اصلا استدلال درستی نیست.


استراماچونی وحشت داشت به نام ایران پول دریافت کند

شما پول به یک مربی فوتبال نمی‌توانستید بدهید! وقتی استراماچونی می‌خواست پول بگیرد وحشت داشت که به نام ایران پول دریافت کند. این یعنی چه؟ الان آمریکا آدم‌ها یا شرکت‌ها را تحریم می‌کند، ولی درصورت نپیوستن به FATF، حدود ۸۰ میلیون جامعه ایرانی تحریم می‌شوند یعنی برای ساده‌ترین کار که مثلا یک ایرانی بخواهد برای بچه‌اش پول بفرستد دچار مشکل می‌شویم. مخالفان با تفکر خود ۸۰ میلیون ایرانی را در معرض تحریم می‌برند. این استراتژی آب چه یک وجب و چه ده وجب، استراتژی غلطی است. اگر کسی زیر آب دارد خفه می‌شود نمی‌گوید چرا در بالای استخر خفه شوم، بگذارید بروم و ته آب خفه شوم، نه این‌طور نیست بلکه تلاش می‌کند تا خود را نجات دهد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که در رابطه با FATF بیان می‌کنند این است که می‌گویند ما فعالیت‌های انقلابی‌مان لو می‌رود. حتی یک وقتی به طور افراطی و به دروغ می‌گفتند، یعنی قاسم سلیمانی را تحویل بدهیم! این تفکر غلطی است یعنی چه، قاسم هویت ایرانی ماست. چه بحث‌های بچگانه‌ای را مطرح می‌کنند. مگر روس‌ها که پذیرفتند، فعالیت‌های بین‌المللی ندارند یا چینی‌ها و حزب‌الله بخشی از دولت لبنان است، همگی FATF را اجرایی می‌کنند.

این مسائل به اعتقاد من مطرح نیست و کارهایمان انسان‌دوستانه است. فکر می‌کنم این استدلال‌های تکنیکی که انجام می‌دهند، باید بالاتر و در بحث فلسفی‌تر مورد بررسی قرار بگیرد. امیدی ندارم و به شخصه تصوری ندارم که درباره FATF بتوانیم به نتیجه برسیم. شاید این دیدگاه وجود داشته باشد که ما مسکوت می‌گذاریم و تصویب نمی‌کنیم و در لیست سیاه هم قرار نمی‌گیریم و یک مهلت دیگر می‌گیریم. همچین بحث‌هایی مطرح می‌کنند، اما اگر در لیست سیاه رفتیم چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر ایران بخواهد از لیست سیاه بیرون بیاید، باید اسرائیل رأی بدهد.

به هر حال فکر می‌کنم به اندازه کافی اتمام حجت شده، یادداشتی نوشتم و گفتم حقوق‌دانان برجسته، مدیران کشور و اقتصاددان‌ها می‌گویند نپیوستن به FATF به مصلحت ما نیست. همه این‌ها دلسوز هستند این‌ها از شما (مخالفان) بیشتر دلسوز نباشند کمتر از شما هم دلسوزی ندارند. به هر حال نمی‌دانیم خدا کمک کند و کار خداست که بتوانیم در این زمینه به نتیجه برسیم.

مگر آقای روحانی از بیرون از نظام آمده است؟

در زمینه تحریم‌ها، انگار بگوئیم خرمشهر را اشغال و آبادان را محاصره کردند. بعد ما بگوئیم آثار اشغال خرمشهر را باید برطرف کنیم، یعنی چه؟ از خرمشهر صادرات و واردات می‌شود، گمرک را عوض کنیم؟ یا باید بگوئیم کل خرمشهر را آزاد کنیم. تحریم هم همین است. تحریم یک جنگ بی صداست. جنگ علیه ۸۰ میلیون ایرانی است. در تحریم باید زیست تحریمی را دنبال کنیم. تحریم یک ظلمی است علیه کشور و ملت، باید آن را بشکنیم منتهی تبلیغ می‌کنند که شکستن تحریم به این معناست که یک وادادگی ایجاد شده است. چه وادادگی ایجاد شده؟

آقای روحانی، رئیس‌جمهور، ۲۰ سال در شورای عالی امنیت ملی نماینده رهبری بوده است. او در مجمع بوده مگر روحانی از بیرون نظام آمده است؟ بقیه آدم‌ها از کجا آمدند؟ این‌ها همه آدم‌هایی از درون نظام و سیستم هستند. موضوع تحریم در چالش عدم فهم مشترک رفته و ما نباید زیست تحریمی را بپذیریم. قطعا بیرون از فضای تحریم زندگی کردن به معنای بسته شدن و وادادگی و به اسارت بردن کشور نیست و حتی از اسارت در آوردن، است.

آیا FATF در شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود؟

یکی از گزاره‌ها این است که می‌گویند ارجاع شود به شورای عالی امنیت ملی. من نمی‌دانم چه سرنوشتی برای FATF در پیش است، زیرا حرف‌های مختلف زده می‌شود.


ارزیابی شما از سفر رئیس جمهور به ژاپن چیست؟

معمولا ژاپنی‌ها، فرانسوی‌ها و روس‌ها و خیلی از کشور‌های دیگر حتی همسایگان خودمان مثل پاکستان و عراق پیام‌های انسان‌دوستانه دارند و مایل هستند در ارتباط با ایران و آمریکا میانجی‌گری کنند تا منطقه از حالت بغرنج در بیاید. فرانسه و ژاپن در میان کشور‌های اروپایی و کشور‌های پیشرفته آسیایی در این زمینه پیش‌گام، بودند.

هنوز اطلاعاتی از مذاکرات ندارم، اما قطعا پیشنهاداتی داشتند و این پیشنهادات بررسی می‌شود. مواضع ما روشن است و حتما بر اساس همان مواضع جلو می‌رویم. هیچ پیشنهادی را رد نخواهیم کرد و هر پیشنهادی که مطرح باشد متکی بر اصولی که قبلا تفاهم شده در سطح عالی در کشور مبتنی بر این اصول، بررسی و جلو می‌رویم.

مسئولیت بیمه کولبران را بیمه روستائیان عشایر بر عهده گرفت

قرار بود کولبر‌ها بیمه شوند، اما گویا وزارت کار در این خصوص مخالفت‌هایی دارد. آیا برنامه‌ای برای رفع این مشکل وجود دارد؟

وزارت کار این موضوع را رد نکرد بلکه قرار بر این شد سهمی از بیمه کولبر‌ها را خود دولت و بخش دیگر را خود کولبر‌ها برعهده بگیرند. مسئولیت بیمه کولبر‌ها را، بیمه روستائیان عشایر برعهده گرفته و گمان می‌کنم تاکنون تعدادی از سمت سردشت و پیرانشهر بیمه شده‌اند. برای اینکه این موضوع تسری پیدا کند سالانه باید از محل هدفمندی یارانه‌ها این پول تامین شود، اما به دلیل مشکلاتی که در تامین بودجه در سالیان اخیر به ویژه سال آینده داریم، اصل این موضوع حل نشده باقی مانده است. بیمه کولبر‌ها مانند بیمه عشایر، ارزان بوده و کولبر‌ها می‌توانند خودشان را بیمه کنند چراکه این کار برای آن‌ها بسیار مفید خواهد بود. پیگیری بیمه کولبر‌ها از سمت خبرگزاری برنا انگیزه‌ای شد تا به شخصه این موضوع را پیگیری کنم.

اراده‌ای برای رفع مشکلات کولبر‌ها وجود دارد؟

به نظر من باید تبلیغات در زمینه بیمه کولبر‌ها افزایش پیدا کند تا متعاقبا میزان استقبال کولبر‌ها بیشتر شود. موضوع دیگری که در ارتباط با کولبر‌ها مهم است و نیازمند ساماندهی بیشتر در زمینه بازارچه‌های مرزی و تامین معاش آن‌هاست. تا مادامی که شرایط اشتغال مبتنی بر صنعت راه نیفتاده به ناچار معاش‌های وابسته به بازرگانی گسترش پیدا می‌کند. اما از آنجایی که بازار‌های غیررسمی همواره با مخاطراتی همراه است، هرچه تعداد بازارچه‌ها را گسترش می‌دهیم و افراد را ثبت نام می‌کنیم باز هم تعداد دیگری اضافه می‌شوند.

من فکر می‌کنم باید مسائل مربوط به کولبران را منطقی و قاعده‌مند پیش ببریم. در دولت حتی به این موضوع اندیشیده‌ایم که در تعداد و بخش‌های مشخص به کولبران گاری دستی داده شود. یعنی در مسیر‌های مشخص کول را تبدیل به گاری کنیم. مشکل اصلی تولید امروز کشور قاچاق در لوازمی همچون پارچه، سیگار، لوازم خانگی و ... است. در موضوعات اقتصادی، دفاع از تولید، اشتغال جوانان کردنشین کشور و معیشت از جمله موضوعات پیچیده‌ای است که باید برای آن راه کار‌های درستی ارائه شود. به شخصه متاسفم بابت آسیب‌های جسمی کولبران. بسیاری از کولبران رنج دیده و دست و پایشان را در این راه داده‌اند که این موضوع ما را عمیقا ناراحت کرده است، اما باید دانست حل برخی از مسائل پیچیدگی خاص خود را دارد و شاید برخی از اتفاقات انگیزه مضاعفی را در دولت ایجاد کند تا طرح‌هایی منطقی‌تری داشته باشیم و خطرپذیری این کار‌ها را پائین بیاوریم.
 
منبع: برنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ ثبت‌نام حج تمتع از کدام اولویت‌ها انجام می‌شود؟

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/جشن تولد علی شادمان با حضور رپر مشهور

عکس/ ژست دیدنی فردین کنار دو ستاره سینمای هند ۵۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور

حمید رسایی: خصومت شخصی با ظریف ندارم

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

نخستین تیم صعود کننده لیگ نخبگان مشخص شد

جزئیات توافق آتش‌بس لبنان و اسرائیل

چه کسانی از مالیات معاف می‌شوند؟

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

حضور مؤثر بانک صادرات ایران در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت یازدهم/ «سپینو»، میهمان ویژه همایش

گاریدو با یک تغییر بزرگ به دنبال اولین برد آسیایی

همایش ملی پتروفن ۱۴۰۳ آذر ماه برگزار می‌شود/ جایزه نوآوری صنعت پتروشیمی به شرکت‌های نوآور اهدا خواهد شد

فیلم/ توضیحات کارشناس صداوسیما درباره قوانین سامانه همسریابی اسلامی

اعضای جدید هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس معرفی شدند/ خوشرو رئیس هیئت‌مدیره شد

مهمترین عامل رشد حق بیمه تولیدی تعاون

تفکر و فرهنگ بسیجی، زمینه ساز رشد و پیشرفت جامعه است

شبکه‌محوری؛ نقشه راه بیمه سینا

موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان

پیش بینی قیمت دلار فردا ۶ آذر ۱۴۰۳/ افزایش قیمت دلار ادامه دارد؟

پاداش بانک مسکن به مشتریان خوش حساب

حضور فعال بانک ملی ایران در یازدهمین همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

بازدید دکتر بهشتی‌نژاد از غرفه بیمه سرمد در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی Iran Conmin ۲۰۲۴

بازگشت ستاره استقلال پس از ۵۶ روز

با قطعی برق خداحافظی کنید

ثبت آیفون مسافری از امروز آغاز شد

پیش‌بینی عجیب از درصد رشد جمعیت در ایران

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۶ آ‌ذر ۱۴۰۳/ عقبگرد سکه با فرمان اونس جهانی طلا

ترکیب استقلال برای دیدار با پاختاکور

غرق شدن قایق پناهجویان در آب‌های یونان

معرفی گزارشگران دیدارهای استقلال و پرسپولیس

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم