محمد آیتی، اقتصاد۲۴- هفدهم آذرماه حسن روحانی لایحه بودجه سال ۹۹ را تقدیم رییس مجلس کرد و حال باید به انتظار نشست و دید پیشنهادات کمیسیون تلفیق و سپس سایر نمایندگان در صحن علنی به چه صورت خواهد بود.
کمیسیون تلفیق بودجه سال ۹۹ دارای ۴۵ عضو، متشکل از ۹ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات و سه عضو از سایر کمیسیونهای تخصصی مجلس است. از اینرو کمیسیون تلفیق بودجه از اول دیماه بررسی بودجه سال آینده را بررسی و گزارش آن را برای بررسی تقدیم هیئت رییسه مجلس میکند.
اما مهمترین دغدغه و سوال جامعه این است که بودجه سال ۹۹ شرایط بهتری را به لحاظ اقتصادی برای مردم رقم خواهد زد یا روند تحریمها و به تبع آن بستن بودجه، شرایط معیشتی مردم را بیش از پیش سخت خواهد کرد؟
روی آوردن به چاپ اوراق ما را با افزایش تورم مواجه خواهد کرد
سیدکمالالدین شهریاری، نماینده دشتی و تنگستان در مجلس دهم به اقتصاد۲۴ گفت: بهدلیل وجود تحریمهای متعدد اقتصادی، متاسفانه سال به سال درآمدهای بودجه کاهش مییابد و نمیتوان انتظاری غیر از این را داشت. از طرفی، روی آوردن به چاپ اوراق ما را با افزایش تورم مواجه خواهد کرد. بنابراین، با وضعیت کنونی سال خوبی به لحاظ اقتصادی پیشرو نیست و باید آماده شرایطی سختتر از سال ۹۸ باشیم.
وی افزود: تنها، تقویت تولید و صادرات میتواند در تغییر این روند موثر و سبب ارزآوری برای مملکت شود. در این صورت بانک مرکزی ارز بیشتری برای کنترل قیمتها در بازار خواهد داشت.
بهمن طاهرخانی، نماینده تاکستان به اقتصاد۲۴ گفت: بنده روند کنونی تصویب بودجه ۹۹ را دلخواه مردم نمیدانم.
وی اظهار داشت: آنچه درباره بودجه سال ۹۹ پیشبینی میشود مطلوب نیست، اما امید است با تعاملات و رایزنیهای مجلس و دولت، در نهایت بودجهای که به تصویب میرسد رضایت ملت را نیز جلب کند. از اینرو میتوان به بهبود شرایط اقتصادی در سال آینده امیدوار بود، اگر تعامل دولت و مجلس بهمعنای واقعی شکل بگیرد.
با بودجه سال ۹۹ باید انتظار سال دشواری را داشته باشیم
عبدالکریم حسینزاده، نماینده نقده و اشنویه نیز به اقتصاد۲۴ یادآور شد: با توجه به آمار و ارقامی که بهدست رسیده باید انتظار سال دشواری را داشته باشیم، هرچند مدیریت این شرایط به سران قوا و مجلس برمیگردد.
وی در ادامه افزود: اگر دولت برنامه دقیق و مناسبی برای مواجهه با بحران داشته باشد و آن را به اطلاع مردم برساند، عبور از این تنگنای اقتصادی را آسانتر خواهد کرد. در غیر این صورت غافلگیری و عدم آمادگی میتواند شرایط را بیش از پیش دشوار کند.
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: برنامهریزی صحیح در کاهش فشار اقتصادی نقش پررنگی دارد. سختتر یا آسانتر بودن سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ بیش از هر چیز به این برنامهریزی و بودجهنویسی واقعگرایانه بستگی دارد. اگر بودجه سال ۹۹ بیش از ظرفیت مالی کشور باشد، مردم علاوه بر تحمل فشار اقتصادی با عدمتحقق وعده مسئولان مواجه میشوند که این مسئله وضعیت را بهمراتب دشوارتر میکند، زیرا اعتماد در جامعه هم به حداقل ممکن خواهد رسید.