اقتصاد24-کمتر از یک ماه و نیم دیگر تا انتخابات مجلس یازدهم فرصت باقی است، اما کشور متاثر از اتفاقات تلخی که طی یکی دو هفته گذشته روی داده است، کمترین شور انتخاباتی را دارند و این موضوع حتما کار را برای گروه ها و جریانات سیاسی ـ که خود را آماده رقابت جدی و نفسگیر در انتخابات اسفند ماه می نمایند ـ سخت می کند، چون آنها باید بتوانند فضا را برای مشارکت جدی مردم در انتخابات فراهم کنند.
بسیاری از مردم از اتفاقات اخیر غمگین هستند و به دلیل مشکلات اقتصادی که گریبانگیر کشور است خسته شده اند؛ بنابراین، برای ایجاد امید دوباره در مردم و همچنین نشاط آفرینی در جامعه حاکمیت و بخش های مختلف کشور ـ که جریانات سیاسی هم جزو بازیگران اصلی آن در یک ماه و نیم باقی مانده هستند ـ باید بتوانند برنامه های ویژه و مناسبی را به اجرا بگذارند تا انتخابات اسفند ماه هم به صحنه دیگری برای حضور مردم تبدیل شود.
مردم در ماجرای شهادت سردار سلیمانی نشان دادند، در مواقع حساس پای کار نظام هستند، اما اشتباهی نظیر آنچه در ماجرای هواپیمای اوکراینی ـ که منجر به از دست رفتن جان تعدادی از هموطنانمان شد ـ رخ داد، دقیقا می تواند این پای کار بودن را هدف قرار بدهد؛ بنابراین، باید مراقبت و مواظبت ویژه ای انجام بشود تا این دست اتفاقات منجر به از کف رفتن اعتماد مردمی نشود.
در همین خصوص، عضو سابق حزب کارگزاران سازندگی گفت: بدون شک در این دوره از انتخابات مجلس، کسانی پیروز میدان رقابت خواهند بود که نامشان در لیستهای ائتلافی باشد.
محمد هاشمی رفسنجانی از فعالان سیاسی در گفت و گو با خبرنگار «تابناک» درباره پیش بینی اش از نحوه و میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس با توجه به شرایط این روزهای کشور، اظهار کرد: شهادت حاج قاسم سلیمانی نشان داد که مردم در مواقع حساس در صحنه حضور دارند و از نظام و دستاوردهای انقلاب اسلامی حمایت میکنند و این در صورتی است که گلایهها و مشکلاتی وجود دارد.
وی افزود: مردم همواره مشکلات و دغدغههایی را که دارند از میزان وفاداری به نظام جدا میکنند؛ از این روی، من تصور میکنم در انتخابات مجلس باز هم مردم حضور فعالی خواهند داشت.
این چهره سیاسی تصریح کرد: مردم بدون شک در انتخابات پیش روی حضور بسیار وسیعی خواهند داشت، چون آنها هم به خوبی می دانند که حضور پرشورشان در عرصه مهمی چون انتخابات برای دشمنان ما بازدارنده است.
وی ادامه داد: مشارکت مردم در انتخابات به اندازه ای اهمیت دارد که دشمنان ما درباره میزان حضور و مشارکت مردم در انتخابات نقشه می کشند و برنامهریزی میکند؛ از این روی، لازم است در این برهه حساس کنونی تمام بسترها برای حضور حداکثری مردم در عرصه انتخابات فراهم شود.
هاشمی درباره وضعیت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس خاطرنشان کرد: بنده دقیقا از برنامهها و رویکردهای اصلاحطلبان و جریانات اعتدالی برای انتخابات پیش روی مجلس اطلاعی ندارم؛ اما امیدواریم این جریان به رغم عملکرد ضعیفی که نمایندگان این طیف در مجلس داشتند، بتوانند با یک برنامه منسجم و البته معرفی چهرههای باتجربه و شناخته در انتخابات مجلس، حرفی برای گفتن داشته باشند.
وی تاکید کرد: در این دوره از انتخابات مجلس، با توجه به نقش حمایتی اصلاحطلبان از دولت و نارضایتی مردم از عملکرد قوه مجریه به ریاست آقای روحانی به خصوص در دوره دوم، اصلاحطلبان بدون شک برای پیروزی در انتخابات در درجه اول و سپس تهیه لیستهای انتخاباتی خود با معذوریتهایی مواجههاند که این روند کار آنها را در مقابل رقیب دیرینهشان یعنی اصولگراها سخت کرده است.
عضو سابق حزب کارگزاران گفت: به روال انتخاباتهایی که در کشورمان برگزار شده مشخص گشته که جناحهای سیاسی از هر طیف سیاسی ضریب محبوبیت بسیار کمی دارند و در نهایت میزان علاقه مندی مردم به آنها مابین ۳۰ تا ۴۰ درصد است؛ از این روی، در این میدان رقابت جریانی پیروز خواهد بود که با ائتلاف و جلب مشارکت سایر گروهها یک لیست ترکیبی ارائه دهد و نظر مردم را جلب کند.
هاشمی اظهار کرد: به نظر میرسد در این دوره از انتخابات مجلس کسانی میتوانند بر صندلیهای مجلس تکیه بزنند که نام آنها در یک لیستهای ائتلافی سفت و محکم با حضور قشرهای مختلف سیاسیون باشد، چون تجربه ثابت کرده این دست از ضریب پیروزی بیشتری در بین مردم برخوردارند.