اقتصاد۲۴ - محسن نریمان درباره ظرفیتهای منطقه آزاد ارس برای توسعه همکاری با کشورهای اوراسیا اظهار داشت: یکی از این ظرفیتها، دسترسی کریدورهای داخلی ترانزیت خط آهن است؛ به این صورت که از مرز بندرعباس تا جلفا خط ریلی وجوددارد و به همین دلیل میتواند نقش فعالی در کریدورهای بینالمللی شامل جنوب به شمال ایفا کند.
نریمان ادامه داد: بزرگترین واحد کشت گلخانه خاورمیانه در این منطقه واقع شده که تمام تولیدات آن به کشور روسیه صادر میشود. همچنین بیش از ۳۵ واحد تولیدی با سرمایهگذاری خارجی ازکشورهای ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و … در منطقه آزاد ارس وجود دارد.
وی با اشاره به مرز نوردوز خاطرنشان کرد: نوردوز تنها مرز زمینی ایران با کشورهای اوراسیا و همجوار با کشور ارمنستان محسوب میشود که در منطقه آزاد ارس واقع شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس اعلام کرد: در همین مدت که چند ماه از امضای موافقت نامه اوراسیا میگذرد، حجم صادرات ایران از مرز نوردوز بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است. از سوی دیگر صادرات ایران به کشورهای اوراسیا در این مدت رشد ۷۲ درصدی را تجربه کرده که چشم انداز خوبی را نشان میدهد.
نریمان تصریح کرد: مرکزیت ارس در جلفا است و قبل از فروپاشی شوروری بزرگترین گمرک ایران با حجم ظرفیت ۷ میلیون تن بوده است، اما پس از فروپاشی و اختلافات بین ارمنستان و آذربایجان حجم این ترانزیت به زیر یک میلیارد دلار رسید که امیدواریم با پیوستن به اوراسیا، بتوانیم از ظرفیتهای این منطقه استفاده کنیم.
وی کشور روسیه را اصلیترین مقصد صادراتی و مبدا وارداتی دانست و تاکید کرد:، چون ۷۰ درصد حجم تجارت کشورهای اوراسیا توسط روسیه انجام میشود، مسکو بزرگترین بازیگر این اتحادیه بهشمار میرود.
منبع: ایرنا