تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
شرط ارزان شدن مرغ چیست؟

افشای پشت پرده جوجه کُشی

مازاد چشمگیر تولید و فروش مرغ کمتر از نرخ مصوب چالش های متعددی برای مرغداران ایجاد کرده است.

افشای پشت پرده جوجه کُشی

اقتصاد۲۴- همه ساله صنعت مرغداری کشور بنابه دلایل متعدد دچار خسران می‌شود که بی توجهی مسئولان ذی ربط به این موضوع می‌تواند تامین مرغ مورد نیاز کشور را دچار چالش کند و کار را به جایی برساند که تولیدکنندگان به سبب زیان‌های پی در پی دیگر توان ادامه تولید را نداشته باشند.

طبق روال معمول در ماه‌های پایانی سال جوجه ریزی در واحد‌های مرغداری به سبب تنظیم بازار شب عید نسبت به ایام عادی سال بالاتر بود که متاسفانه شیوع مهمان ناخوانده (کرونا) معادلات تولیدکنندگان را بر هم زد به گونه‌ای که با گذشت بیش از ۴۰ روز از آغاز سال جدید هنوز اثرات مازاد تولید در بازار نمایان است.
 
 




بسیاری از مسئولان بر این باورند که مازاد حداقل ماهیانه ۳۰ هزار تنی مرغ، صنعت مرغداری را به چالش کشانده است که اگر هر چه سریع‌تر تمهیداتی برای مدیریت تولید به کار گرفته نشود، بدون تردید در آینده‌ای نه چندان دور برای تامین نیاز کشور چاره‌ای جز واردات مرغ نخواهیم داشت چرا که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و نبود سنخیت هزینه‌های تولید با قیمت فروش بر زیان انباشت مرغداران افزوده است که ادامه این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم‌تا از آخرین وضعیت صنعت مرغداری و راهکار‌های اساسی برای کاهش زیان مرغداران با خبر شویم:

تولید مرغ در کشور نیازمند سامانه نیاز سنجی است

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در رکود است، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای تولید و میزان ثابت مصرف، مرغداران در فروش هر کیلو مرغ ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان زیان می‌کنند که استمرار این روند برای آینده صنعت نگران کننده است.

وی افزود: در بحران فعلی بازار که مسئولان کارگروه تنظیم بازار و وزارت صمت روزه سکوت گرفتند، انتظار می‌رود در صورت افزایش قیمت مرغ از نرخ تمام شده تولید روزه سکوت را حفظ کنند و با ورود نابه هنگام منجر به آسیب به تولیدکنندگان نشود.

اسداله نژاد ادامه داد: طی پنج ماه اخیر مرغداران در فروش مرغ رقم قابل توجهی را متضرر شدند و همواره در آستانه ورشکستگی قرار گرفتند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران با انتقاد از کمبود نظارت دستگاه‌های متولی گفت: علی رغم زیان چشمگیر مرغداران، دستگاه‌های نظارتی به وظایف حاکمیتی و عملیاتی خود که نظارت بر قیمت و بازار نهاده‌های دامی است، توجهی نداشتند.

وی با اشاره به اینکه قیمت‌های مصوب تنها روی کاغذ آمده است، بیان کرد: نبود نظارت دستگاه‌های متولی موجب شده تا نهاده‌های دامی با نرخ بالایی در بازار عرضه شوند، این در حالی است که متاسفانه مسئولان نظارتی به مولفه‌های تولید توجهی ندارند و تنها قیمت محصول نهایی را مدنظر قرار می‌دهند.

وی از استمرار روند نزولی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۲۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است.

اسداله نژاد متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یک روزه را یک هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: علی رغم افزایش قیمت جوجه یک روزه طی روز‌های اخیر، اما تولیدکنندگان مرغ مادر همچنان در حاشیه زیان هستند چرا که جوجه تولیدی آن‌ها کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می‌شود.

ضرورت تولید جوجه یک روزه بر مبنای ثبت سفارش/دردسر مرغداران با صادرات جوجه یک روزه به پایان می‌رسد
غلامعلی فارغی رئیس انجمن تولیدکنندگان جوجه یک روزه در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، از بهبود نسبی بازار جوجه یک روزه خبر داد و گفت: با توجه به بهبود روند توزیع دانه، قیمت هر قطعه جوجه یک روزه از ۵۰۰ به یک هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است که با اصلاح قیمت مرغ، بازار جوجه به تعادل می‌رسد.

وی افزود: هم اکنون مرغداران به سبب مازاد تولید در واحد‌های مرغداری از جوجه ریزی مجدد اجتناب می‌کنند چرا که قیمت گوشت مرغ تغییری نداشته است.

فارغی ادامه داد: علی رغم تامین دان و تقاضای نسبی مرغداران برای خرید جوجه یک روزه، همچنان تولیدکنندگان مرغ مادر یک هزار و ۷۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید محصول خود را عرضه می‌کنند که با این وجود زیان ماهیانه آن‌ها از ۳۵۰ میلیارد تومان به ۲۰۰ میلیارد تومان تقلیل یافته است.

این مقام مسئول تولید ماهیانه جوجه یک روزه را ۱۲۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه طیور اعلام کرد و گفت: اگرچه بار‌ها اعلام کرده ایم که تولید جوجه یک روزه بر مبنای ثبت سفارش باید صورت گیرد، اما گوش شنوایی نیست و همواره به سبب ترس کمبود مرغ در کشور، تولیدکننده را قربانی می‌کنیم.

رئیس انجمن جوجه یک روزه در پایان با تاکید بر رفع موانع صادراتی تصریح کرد: اگر دولت با رفع موانع صادرات اجازه ورود جوجه یک روزه و مرغ به کشور عراق را بدهد، این امکان وجود دارد که کل مازاد تولید را که منجر به دردسر شده است، صادر کنیم.

صادرات مرغ راهی برای کاهش زیان مرغداران در میان مدت

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه بازار مرغ تعریفی ندارد، اظهار کرد: علی رغم‌کاهش ۳۰ درصدی عرضه، اما مرغداران به سبب نبود کشش بازار همچنان در حاشیه زیان هستند.

وی افزود: در حال حاضر هر کیلو مرغ ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده تولید و یک هزار و ۹۰۰ تومان کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه می‌شود.

حجت درباره تاثیر خرید تضمینی بر کاهش زیان مرغداران بیان کرد: اگر پشتیبانی امور دام برای بحث صادرات، اقدام به خرید تضمینی مرغ کند، این امر می‌تواند منجر به خروج مرغداران از زیان شود، در غیر این صورت ذخیره سازی در انبار‌های پشتیبانی و عرضه محموله‌ها به هنگام سررسید تاریخ انقضا می‌تواند اثر معکوس در بازار بگذارد به طوری که با ازدیاد عرضه در برابر تقاضا قیمت کاهش می‌یابد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: رونق صادرات مرغ برای صنعت مرغداری امری مثبت به شمار می‌رود، اما خرید تضمینی به منظور عرضه در بازار داخل دردی از مرغداران دوا نمی‌کند.

وی تعادل در برقراری عرضه و تقاضا را یکی از راهکار‌های موثر در کاهش زیان مرغداران دانست و گفت: با گسترش ویروس کرونا و کاهش سفر‌ها میزان عرضه بیش از تقاضاست که بهترین راهکار کاهش زیان مرغداران مدیریت تولید است، در غیر این صورت معلوم نیست تا کی بازار با این روند ادامه یابد.

حجت درباره تاثیر حذف تعرفه صادرات بر بازار مرغ اظهار کرد: اگرچه صادرات مرغ در کاهش زیان مرغداران تاثیر گذار است، اما اکثر کشور‌های وارد کننده خواهان مرغ با سایز ۹۰۰ تا یک کیلو و ۵۰۰ گرم هستند، در حالی که در کشور ما لاشه از یک هزار و ۶۰۰ تا ۲ کیلو و ۲۰۰ گرم است.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: صادرات مرغ در میان مدت می‌تواند بر بازار تاثیر بگذارد، اما در کوتاه مدت مدیریت تولید تنها راهکار خروج مرغداران از بحران فعلی است.

مهم‌ترین امری که منجر به تعادل در بازار مرغ می‌شود، تنظیم سیستم و سامانه نیازسنجی تولید در کشور است، اینکه این سامانه برای هر مرغداری یا هر تولیدکننده نیاز کشور را تعریف کرده و سهم تولید آن را مشخص کند از ضرر و زیان آن‌ها جلوگیری خواهد کرد. حال باید منتظر ماند و دید کارشناسان حوزه آی تی و همچنین مسئولان وزارت جهادکشاورزی تا چه حد در این امر پیش قدم خواهند بود.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ توییت جنجالی ایلان ماسک درباره حمله اسرائیل به ایران

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

ریزپرنده چیست؟

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

عکس/ حضور قرائتی با ویلچر در یک مراسم

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

شادی منشوری گلزن پرسپولیس +عکس

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

بهترین فیلم‌های ژانر علمی تخیلی سینمای جهان

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر خوب هواشناسی برای نیمه اول اردیبهشت

شیرینی فروشی قدیمی تهران پلمب شد

عکسی از یک بنر در تهران که پُر سر و صدا شد

فیلم/تهیه شراب در برنامه کودک تلویزیون ایران!

محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید

واکنش ایلان ماسک به حمله اسرائیل به ایران

استایل شیک هانیه توسلی در عکس جدیدش

اولین عکس از پایگاه هوایی اصفهان بعد از حمله دیشب

بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است!

جدول لیگ برتر بعد از برد استقلال

دقیقی: بین دو نیمه خیلی تند با بازیکنان حرف زدم

مشت‌های گره کرده نکونام و اعتراض کادر فنی حریف

اطلاعیه فراجا درباره وضعیت حجاب

کارشناس پنالتی جنجالی استقلال: داور خیلی مشکوک قضاوت می‌کند

درگیری لفظی میان نتانیاهو و وزیر خارجه آلمان

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

پیش‌بینی بورس فردا شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

اتحادیه اروپا: گزارش‌ها درباره حادثه اصفهان رادنبال می‌کنیم

فرانسه کمک به اسرائیل برای مقابله با پاسخ ایران را تایید کرد

مُهر تائید فرمانده هوافضای سپاه بر نظرات تحلیلگر ایرانی

ارمنستان ۴ روستای منطقه «قزاق» را به آذربایجان واگذار کرد

عکس/آرام جوینده خواننده شد

واکنش مدیر مسئول روزنامه اطلاعات به علنی شدن تذکر رهبری درباره گشت ارشاد

حضور علی دایی و خاتمی در مراسم ترحیم همسر «محسن مهرعلیزاده»

گفت‌وگوی روزنامه اطلاعات، با استاد محمدرضا شجریان پیش از انقلاب

حمایت علم الهدی از بازگشت گشت ارشاد

ظریف: عدم محکومیت تجاوز اسرائیل، ایران را ناگزیر به دفاع کرد

تهدید به انفجار مقابل کنسولگری ایران در پاریس

واکنش امام جمعه اصفهان به شلیک پدافند هوایی به ریزپرنده‌ها

فیلم/ گریه‌های بی امان دختر ایرانی در سیل دبی

بهترین ویتامین برای کاهش وزن

اینفوگرافی/ دلایل عجیب ابطال گارانتی توسط خودروسازان داخلی

نکات مهم درباره آبله مرغان در کودکان

جایگاه ایران در کریدور هند – خاورمیانه – اروپا کجاست؟

قیمت تخم مرغ امروز ۳۱ فروردین ۱۴۰۳+ جدول

عکس/ حضور علی دایی در مراسم ختم سیاستمدار معروف

فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟

عکس/ ژست عاشقانه و باحال مرجانه گلچین

ریزپرنده چیست؟

افزایش تولید ناخالص داخلی بحرین

اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

هافبک پرسپولیس نقره‌داغ شد

عکس/ مهران غفوریان در لباس دوران رضا شاه

مهران رجبی: اگر تودل‌برو نبودم همه جا نبودم

اسرائیل مسئولیت حادثه در اصفهان را نمی پذیرد

مقامات اسرائیلی به جان هم افتادند+ عکس

اولین تصویر از موشک‌های ساقط شده اسرائیلی در خاک عراق

هزینه مومیایی کردن جسد در سال ۱۴۰۳+ جدول

قدرت رزمی ایران زیر ذره‌بین رسانه‌های غربی؛ ارزیابی توان تسلیحاتی ایران و اسرائیل

عکس/ خرید سفره عقد و عروسی نفیسه روشن