تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
در گفتگو با اقتصاد ۲۴ مطرح شد؛

عبور تولید از کرونا سخت، اما پسا کرونا از آن سخت‌تر است / رنج صنعت از دیوان سالاری و ناکارشناسان

معاون اسبق وزیر صنعت گفت: دیوان سالاری و حضور ناکارشناسان در بیشتر وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و اداره‌های دولتی، فضای بخش‌های اقتصادی به ویژه صنعت و تولید را ناکارآمد کرده است.
واحد صنفی
 
اقتصاد۲۴ - 9 فروردین سال جاری بود که عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی از پرداخت ساز و کار اجرایی مصوبه ستاد اقتصادی دولت در خصوص اعطای ۷۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد به واحدها و کسب و کارهای آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا خبر داد. به گفته رئیس کل بانک مرکزی طبق مصوبه ستاد اقتصادی دولت این تسهیلات به واحدهای آسیب دیده که اشتغال خود را حفظ کرده اند پرداخت خواهد شد و بازپرداخت اقساط این تسهیلات، دو ساله است و برای شروع بازپرداخت اقساط، تنفس چند ماهه در نظر گرفته خواهد شد. نرخ سود ۱۲ درصدی این تسهیلات منطقی و بر اساس بررسی های کارشناسی است و هر نرخی کمتر از این با توجه به بار مالی آن برای نظام بانکی امکانپذیر نیست.

این در حالی است که 26 اردیبهشت سال جاری، محمد شریعتمداری وزیر کار، رفاه و تامین اجتماعی گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا و ستاد اقتصادی دولت، با همکاری بانک مرکزی و از محل منابع شبکه بانکی، ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌هایی تخصیص خواهد یافت که در ۱۳ رسته‌ای که مستقیم یا غیر مستقیم از شیوع کرونا آسیب دیده اند فعال هستند.

بر مبنای اطلاعات موجود در سازمان تامین اجتماعی، یک میلیون کارگاه دارای شماره و ثبت شده، با ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر و نیروی انسانی مشمول این مصوبه می‌شوند و این واحد‌ها به شرط قبول تعهد حفظ نیروی کار خود که بر اساس فهرست بیمه ارسالی به تامین اجتماعی در ماه‌های دی و بهمن سال ۱۳۹۸ محاسبه می‌شود، مشمول دریافت پیامک مراجعه به سامانه کارا و ثبت نام دریافت وام خواهند شد.

به گفته وزیر تعاون، به ازای هر نفر از نیروی انسانی کارگاه‌هایی که مستقیم از کرونا لطمه دیده‌اند مبلغ ۱۶ میلیون تومان و به ازای هر کارگر کارگاه‌هایی که غیر مستقیم لطمه خورده اند مبلغ ۱۲ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد تعلق می‌گیرد که این واحد‌ها باید بعد از دریافت پیامک به سامانه کارا مراجعه و ثبت نام کنند.

قرار بود پس از ثبت نام، واحد‌های صنعتی از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت، واحد‌های گردشگری از طرف وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و واحد‌های فرهنگی از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد تایید نهایی قرار گیرند و پس از تایید نهایی، به بانک‌های عامل مراجعه و تسهیلات خود را از هفته دوم خرداد به بعد دریافت کنند .

تعلل در پرداخت تسهیلات 

آشتیانی
 
در همین رابطه امیررضا واعظ آشتیانی، مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: دیوان سالاری و حضور ناکارشناسان در بیشتر وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و اداره‌های دولتی، فضای بخش‌های اقتصادی به ویژه صنعت و تولید را ناکارآمد کرده است و این موارد دست به دست هم داده تا مصائبی گریبان اقتصاد ایران را بگیرد.
 
وی با اشاره به کارنامه سال های گذشته دولت در حمایت از بخش های تولیدی در کشور گفت: متاسفانه هر زمان که پرداخت تسهیلات به بخش تولید و صنعتگر مصوب می شود، آنقدر در زمان پرداخت تعلل انجام می گیرد که دیگر اثربخشی خود را از دست می دهد.

معاون اسبق وزیر صنعت گفت: دیوان سالاری اداری و تصمیم گیران آنقدر با وسواس های نابجا به موضوع مهم حمایت از تولید می پردازند که منجر می شود همین افراد تصمیم گیر، عامل ترمز در پرداخت تسهیلات می شوند.

بیشتر بخوانید: در پسا کرونا چه کنیم؟
واعظ آشتیانی ادامه داد: هنوز مدیران ما آگاهی لازم را برای رعایت زمان و رسیدگی به موقع جهت رفع مشکلات تولید کسب نکرده‌اند، از این رو تصمیمات هرچند مهم اثر مثبتی در بخش تولید و صنعت کشور نداشته است.

این کارشناس حوزه صنعت تاکید کرد: زمانی که در اجرا به وعده ها و تصمیمات گرفته شده به ویژه در پرداخت تسهیلات آن هم در شرایطی مانند شیوع کرونا و آسیب پذیری کسب و کارها در بخش صنعت، تعلل ایجاد شود، قطعا شایعات در همین زمینه افزایش می یابد و در نهایت برخی از آقایان با ایجاد چنین فضاهایی، التهاب و بی اعتمادی را در اقتصاد فراهم می کنند.

وی افزود: زمانی که پرداخت تسهیلات پیش بینی شده، پس از یک دوره فراز و فرود و گذر از بروکراسی های زائد به دست تولید کننده می رسد به دلیل وجود شایعات و جنگ روانی که توسط خود آقایان ایجاد و قوت گرفته است، دیگر تعهد اجرا شده اثربخش و درمانگر نخواهد بود.

واعظ آشتیانی ادامه داد: اگر بحث پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب دیده از کرونا با یک ساز و کار منطقی و شناسایی اصولی و در اسرع وقت با رفتار یگانه، عملی شود تولید کننده متوجه می شود که جایی به نام وزارت صمت وجود دارد که در مواقع ضروری تولید را حمایت می کند.

مدیرعامل اسبق شرکت شهرک‌های صنعتی ایران یادآور شد: تولید کننده را امروز باید برای روزهای سخت آماده کرد. وقتی تعریفی از حمایت تولید در هیچ یک از بخش ها و بدنه دولت وجود ندارد، این مسئله باعث شده فضای بی اعتمادی به وزارتخانه مهمی به نام صنعت در بین صنعتگران به وجود بیاید.

این کارشناس حوزه صنعت با طرح این سوال که آیا وزارت صمت در چنین شرایطی برای گذر از بحران و رسیدن به پسا کرونا که خود شوک دیگری به اقتصاد به ویژه بخش صنعت کشور در پی خواهد داشت برنامه ریزی دارد؟ ادامه داد: شاید شیوع بیماری کرونا مدت ها باقی بماند و همین روند به بخش تولید و صنعت کشور صدمه وارد کند، پس باید به دنبال راه نجات اقتصاد باشند.

واعظ آشتیانی گفت: در حال حاضر کارشناسان و صاحبان مقام در وزارت صمت باید برای پسا کرونا و موضوعات مطرح در این شرایط، به دنبال برنامه های موثر و قابل اجرا باشند در حالی که هنوز برای گذر از این بیماری آمادگی کامل را ندارند و همین موضوع بیش از گذشته مشکلات بخش های مختلف تولید در کشور را گسترده تر کرده است.

معاون اسبق وزیر صنعت در پایان با تاکید بر اینکه اکنون زمان آینده پژوهی و تحلیل است، گفت: متخصصان باید برای پساکرونا برنامه های مناسب با شرایط را جهت اجرا آماده کنند و در تمامی زمینه های تولید و تجارت و حتی مسائل اجتماعی برنامه ریزی مضاعف داشته باشند. باید به این موضوع توجه شود که عبور از کرونا سخت است اما پسا کرونا از آن سخت تر است.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران