اقتصاد۲۴ - حسین ناصری نژاد با اعلام این مطلب بیان داشت: در طول سال گذشته با اجرای عملیات معابر برون شهرى و احداث قطعه یک بزرگراه مرکزى، ۵۰ کیلومتر به خطوط آسفالتی برون شهری جزیره افزوده شده است.
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: پروژه اجرای زیرسازی قطعه دو بزرگراه مرکزى با (پیشرفت ۹۶%) و آسفالت قطعه یک بزرگراه مرکزی قشم به طول ۱۰ کیلومتر، با پیشرفت فیزیکی ١٠٠ درصدی به همراه اجرای تجهیزات علایم ایمنی این قطعه از جمله نصب گاردریل، تابلوهای ترافیکی، تابلوهای اخطاری و اجرای خط کشی یک قسمت از مباحث توسعه آسفالتهای برون شهری در سال ۹۸ با اعتباری بالغ بر ۳۳۰ میلیارد ریال بوده است.
وی به اجرای زیر سازی قطعه دو بزرگراه مرکزی قشم به طول ۱۰ کیلومتر با اعتباری بالغ بر ۱۴۷ میلیارد ریال تاکنون اشاره کرد و افزود: اجرای عملیات سابگرید، خاکریزی و خاکبرداری، ابنیه فنی پلها و ترانشههای خاکی این قطعه نیز در مدت مذکور به پایان رسیده و پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی داشته است.
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم ادامه داد: پروژه قطعه سوم بزرگراه خلیج فارس نیز با ۵۱ درصد پیشرفت فیزیکی همراه بوده که با ۱۴۸ میلیارد ریال اعتبار هم اکنون مراحل زیر سازی و رو سازی محورهای اصلی بطول ۱۶.۱ کیلومتر را تمام کرده است.
به گفته ناصری نژاد، اجرای زیر سازی و آسفالت ۴۰ درصد جادهها و معابر برون شهری جزیره و پروژه خط کشی جادههای برون شهری (با اعتبار هفده میلیارد ریال) بخش دیگری از این اقدامات میباشد.
ارتقا صنعت گردشگری با گسترش زیرساختهای عمرانی
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم همچنین از توسعه راهها و جادههای دسترسی به اماکن گردشگری در سال گذشته خبر داد و گفت: اجرای محوطه سازی اسکله تفریحی روستای طبل، عملیات خاکریزی پارکینگ جزایر ناز، آسفالت جاده تنگه چاهکوه تکمیل آسفالت پارکینگ و محوطه سازی کمپ پارک ریگو و آسفالت روبروی اسکله کاوه بخشی از فعالیتهای این مدیریت در راستای توزیع متوازن و دسترسی آسان گردشگران به همه نقاط جزیره بوده است.
وی ادامه داد: زیر سازی و آسفالت ورودی اسکله تفریحی کندالو و جاده جنوبی روستای دیرستان، احداث بلوار اسکله گردشگری سهیلی و پلهای مسیر دسترسی روستای گیاهدان و باغ بالا با اعتباری نزدیک به یکصد و ده میلیارد ریال تاکنون نیز از جمله این فعالیتها در سال ۹۸ است.
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم عنوان داشت: ترمیم اسکلههای لافت و پهل و عملیات لایروبی این منطقه نیز از جمله اقدامات این مدیریت جهت ارتقا سطح پذیرش گردشگران و ارایه خدمات بهتر به مهمانان و ساکنان جزیره بوده که حدود شصت میلیارد ریال اعتبار داشته و در سال ۹۸ به پایان رسیده است.
عمل به مسوولیتهای اجتماعی در راستای تامین حقوق شهروندی
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم همچنین با تاکید بر اقدامات این مدیریت در عمل به مسوولیتهای اجتماعی سازمان اظهار کرد: بخشی از وظایف ما کمک به آسان کردن و تسهیل شرایط زندگی برای ساکنان جزیره است و به همین منظور در سال ۹۸ اقدامات بسیاری درخصوص تامین این نیاز صورت داده ایم.
وی به اجرای پروژه کانالهای جمع آوری آبهای سطحی به منظور پیشگیری از سیلابهای احتمالی اشاره کرد و افزود: این دو پروژه به اعتبار پنجاه میلیارد ریال شامل کانال جمع آوری آبهای سطحی سایت سمن - حافظ به طول ۲۵۸ متر و کانال جمع آوری آبهای سطحی چهارراه پردیس - رسالت به طول ۵۴۸ متر بود که در ۲۲ بهمن ماه سال گذشته با حضور دکتر بانک، مشاور رییس جمهور و دبیرشورایعالی مناطق آزاد کشور به افتتاح رسید.
بیشتربخوانید: فرصتهای سرمایهگذاری در حوزه زیر ساختهای منطقه آزاد قشم کدامند؟
ناصری نژاد همچنین اجرای پروژه خط دوم انتقال آب، آماده سازی اراضی ۶۵ و ۹۸ هکتاری و بازسازی موج شکن و سکوی نشیمن بلوار خلیج فارس در همین راستا توسط نیروهای این مدیریت خبر داد و اضافه کرد: پروژه مدول دوم تصفیه خانه ایران زمین نیز با قدرت تصفیه یک هزار متر مکعب فاضلاب در روز با اعتبار ریالی یکصد و هشتاد میلیاردی در ۲۲ بهمن سال ۹۸ به افتتاح رسید.
به گفته وی، در بخش روستایی نیز با اجرای آسفالت دبستان لقمان حکیم در روستای دفاری، اتمام پروژه گازرسانی به شهرک صنعتی طولا به طول ۲۱ کیلومتر و اجرای عملیات احداث دیوار حائل سنگی خور هلر – درگهان با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد به طول یک هزار و ۵۰ متر و لایروبی آن، سازمان منطقه آزاد قشم توانسته با اعتباری بالغ بر هفتاد میلیارد ریال تا کنون، بخشی از مسوولیتهای اجتماعی خود را اجرایی کند.
مدیر امور فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد قشم از طرح توسعه اسکلهها و لایروبی حوضچه بندر بهمن به عنوان طرحی جهت کمک به افزایش ظرفیت گمرک منطقه یاد کرد و گفت: این پروژه شامل؛ احداث دو پست اسکله چند منظوره به طول ۳۶۰ متر که یک پست برای پهلو گیری شناور تا ۱۰ هزار تن و یک پست برای پهلو گیری شناور تا پنج هزار تن در نظر گرفته شده به همراه یک رمپ RoRo به عرض ۲۵ متر میباشد.
وی ادامه داد: این طرح باهشتصد میلیارد ریال اعتبار تا پایان سال ۹۸، با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی همراه بوده است.
ناصری نژاد در پایان اضافه کرد: احداث برجهای اداری الفابت در طرحی مشارکتی مشتمل بر دو برج ۱۸ طبقه و دو ساختمان جانبی فعالیت دیگری از مجموعه خدمات این مدیریت در سال گذشته بوده است.
در ادامه ساخت برجهای مذکور پروژه مذکور با پیشرفت ٦٠ درصد در حال ساخت میباشد و تا پایان سال ٩٩ قابل بهره برداری خواهد رسید.