اقتصاد۲۴ - آنها با بررسی اطلاعات به دست آمده دریافتند که با خوردن دیرهنگام شام، غلظت گلوکز در خون فرد افزایش مییابد و سوختن چربی ذخیره نیز کاهش مییابد.
تخمین زده میشود بیش از ۲.۱ میلیارد بزرگسال در سراسر جهان دارای اضافه وزن یا چاقی هستند که عوارض کشندهای مانند دیابت و فشار خون بالا را به احتمال زیاد به همراه دارد.
جاناتان جون از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز در ایالات متحده اظهار داشت: این مطالعه چراغ تازهای را به وجود میآورد که چگونه خوردن یک وعده شام دیرهنگام در عملکرد گلوکز اختلال ایجاد میکند و میزان سوخت چربی ذخیرهای را کاهش میدهد.
اما تأثیر خوردن دیر هنگام شام بین افراد بسیار متفاوت است و به زمان معمول خواب آنها بستگی دارد.
این دانشمندان میگویند: اگر اثرات متابولیکی که با یک وعده غذایی ذکر کردیم به طور مزمن اتفاق میافتد، با دیر خوردن غذا در شبهای متوالی میتواند منجر به عواقبی مانند دیابت یا چاقی شود.
بیشتر بخوانید: لیزر موهای زائد؛ از نکاتی که قبل از لیزر باید بدانید تا افردای که نباید لیزر کنند
پژوهشگران برای انجام تحقیق خود بیست فرد سالم (۱۰ مرد و ۱۰ زن) را انتخاب کردند و تفاوتهای متابولیسمی در دو شرایط متفاوت در خوردن شام زودهنگام و دیر هنگام با شرایط یکسان را مقایسه کردند.
نتایج نشان داد در افرادی که دیرهنگام شام خورده اند، میزان قند خون بالاتر است و مقدار سوختن چربی ذخیرهای بعد از شام پایینتر آمده است.
دکتر چنژوان گو از دانشگاه جانز هاپکینز گفت: به طور متوسط میزان اوج غلظت قند بعد از شام دیرهنگام حدود ۱۸ درصد بیشتر بود، و میزان چربی سوخته حدود ۱۰ درصد در مقایسه با خوردن یک وعده شام زودهنگام کاهش یافته است. اثراتی که در داوطلبان سالم دیده ایم ممکن است در افراد چاق یا دیابتی بیشتر دیده شود.
این دانشمندان در آخر اضافه کردند که بهترین زمان برای صرف شام بر اساس مشاهدات ساعت ۶ الی ۷ عصر است و هرچه به تاخیر بیافتد میتواند تاثیر بیشتری در چاق شدن فرد داشته باشد.