اقتصاد۲۴ - شاخص کل بورس تهران این روزها نیز در ادامه روند کاهشی خود با ریزش مواجه شده است و در این بین بر صف فروشندهها افزوده میشود.
پیمان حدادی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: این ریزشهای پیاپی طی هفتههای اخیر هیچ علت بنیادی ندارد چرا که قیمت ارز همچنان بالاست. همچنین بحث افزایش قیمت بازارهای جهانی و از سوی دیگر کاهش ابهامات بودجه سال آینده مطرح است. منفی بودن بازار نشان از آن دارد که خریدار موثر و قوی در بازار نیست.
حدادی با تأکید بر این که امروز بحث خروج از بازار برای سهامداران خیلی مهم شده است، گفت: زمانی که از سوی سهامداران چنین تصمیمی گرفته میشود، خیلی مهم نیست که با شاخص بورس با منفی دو درصد یا بیشتر و کمتر در حال جدال است، مهم این است که سرمایه خود را هرچه سریعتر از این بازار خارج کنند.
این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: بازار خیلی تحلیل پذیر نیست برای همین نمیتوان دلایل منطقی برای ریزشها در این بازار را جستجو کرد. از این رو ادامه همین وضعیت در هفته بعد نیز پیشبینی میشود.
به گفته این فعال بازار سرمایه؛ با توجه به این که در اسفندماه، عمدتا حقوقیها خرید نمیکنند و حتی شاید فروشنده هم باشند و از سوی دیگر تسویه اعتبارات در این ماه نیز یکی دیگر از مولفههای ریزش سهام و شاخص کل است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقدینگی موجود در بازار سرمایه گفت: احتمال اینکه در روزهای آخر اسفند به دلیل تسویه اعتبارات تا حدودی قسمت عرضه در بازار افزایش پیدا کند، وجود دارد، در ماههای پایانی سال حقوقیها چندان خریدار در بازار نخواهند بود و حتی اقدام به فروش سهمهایی میکنند که در سود است. در روزهای پایانی سال عدهای به دنبال ذخیره کردن و جمع آوری سودهای یکسال خود هستند و به سمت نقد شدن میروند که این موضوع نیز میتواند نکته منفی برای بورس باشد. از سوی دیگر نگرانی بازار و بلاتکلیفی بازار به نتیجه برجام است که توانسته بر بورس تاثیر داشته باشد. بازار نمیداند این موضوع به سرانجام میرسد یا خیر! همین مسئله تبعات منفی بربازار داشته است.
بیشتر بخوانید: عرضه اولیه اپال در شرایط فعلی، کج سلیقگی است/ مهمترین اتفاق امروز، جمعآوری صفهای فروش بود
این کارشنای بازار سرمایه ادامه داد: هر چه به روزهای پایانی سال و انتخابات ریاست جمهوری ایران نزدیکتر میشویم ابهام در بازار بیشتر میشود. نتیجه آن، کاهش قیمتها در بازار است چرا که برخی نمیخواهند از این بیشتر ریسک کنند و به دنبال نقد کردن سهام خود در بازار هستند. سیاست خارجی و بودجه دو موضع اصلی است که علاوه بر بحثهای پایانی سال توانست بازار بورس را از حالت عادی خارج و حتی روند رو به رشد را به شرایط ریزش سهام و کاهش قیمت برساند، اما در کل برآیند آخرین ماه سال از بهمن ماه بهتر خواهد بود و بازهم بحث نوسان پذیری بازار همچنان ادامه دار خواهد بود.
حدادی با تأکید بر اینکه در ماه گذشته چند اقدام از سوی سازمان بورس برای بهبود وضعیت بازار در پیش گرفته شد، گفت: مهمترین آن، انتشار EPS شرکتهای تولیدی بود تا از این طریق اقدام به پیش بینی سود سال ۹۹ شرکتها کنند. با توجه به تلاش مسئولان حاضر در سازمان بورس برای کاهش نوسان در بازار، اما تا پایان بهمن ماه هیچ یک از دو اقدام نتوانست کمک چندانی برای بهبود وضعیت بازار انجام دهد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، شاخص بورس در بهمن ماه در محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا یک میلیون و ۲۵۰ هزار واحد در نوسان بود و پیش بینی میشود در اسفند ماه، دامنه نوسانات در همین محدوده باقی بماند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: تا پایان ماه اسفند بازار قعطاً نوسان خواهد داشت به طوری که چند روز منفی و چند را زمثبت را تجربه میکند. حتی اگر خبرهای خوبی از سیاست خارجی و بودجه نیز به بازار برسد، نوسانات به دلیل ماهیت بازار در روزهای پایانی سال ادامه خواهد داشت. با توجه به اینکه از آخرین روز معاملاتی سال جاری که ۲۷ اسفند ماه است و تا اولین روز کاری سال آینده، بازار سهام ۱۰ روز متوالی تعطیل است به همین دلیل پیشبینی میشود در هفته پایانی اسفند بر وزن فروش بازار افزوده شود.