نیما، فروشنده یکی از واحدهای صنفی عرضه دخانیات در اینباره اظهار کرد: در چند روز اخیر شرکتهای توزیعی که محصولات وارداتی و تولیدی سیگار را در سطح شهر عرضه میکنند پاسخگوی سفارشگذاریها نیستند و عرضه قطرهچکانی سیگار را در سطح شهر در پیش گرفتهاند و این در حالی است که میزان تقاضا از سوی مصرفکننده و واحدهای صنفی بیش از میزان عرضه است.
وی تاکید کرد: قیمت سیگارهای وارداتی مستقیماً با قیمت دلار تعیین میشود.
یکی دیگر از فروشندگان سیگار در رابطه با دلیل افزایش دوباره قیمت آن میگوید: در حال حاضر شرکت پخش برای آنکه دست دلال از بازار دخانیات کوتاه شود، حجم عرضه را کاهش داده تا محصولات بازار و دلال به اتمام برسد.
در این رابطه علیرضا رضایی - رئیس اتحادیه عطار و سقطفروش - در گفتوگو با ایسنا، گفت: قیمت سیگار از حدود چهار ماه پیش روند صعودی به خود گرفته که در روزهای اخیر با توجه به افزایش قیمت دلار به محدوده ۱۴ هزار تومان، بار دیگر قیمت سیگار گرانی را انتخاب کرده است.
وی با بیان اینکه سیگار از قاچاق مستثنی نیست، تاکید کرد: آمار دقیقی از میزان قاچاق سیگار به کشور وجود ندارد و متأسفانه در زمینه واردات رسمی و تولید سیگار سازمانهای مرتبط همچون سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت دخانیات و واردکنندگان آمار دقیقی از میزان تولید و واردات در اختیار اتحادیه قرار نمیدهند و این موضوع عاملی شده تا قیمتگذاری و نظارت به درستی و بر پایه اصول اقتصادی انجام نگیرد.
رئیس اتحادیه عطار و سقطفروش تاکید کرد: توزیع سیگار در اختیار افراد انگشتشماری است که این موضوع گرانی و قیمتگذاری نامتعارف را به دنبال داشته و باید سیستم تولید به گونهای باشد تا دلال و واسطه توان دخالت در بازار سیگار را نداشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت تولیدات داخلی با نوسان نرخ دلار تعیین میشود، گفت: قیمتگذاری محصولات داخلی ارتباط مستقیم با دلار ندارد، اما مواد اولیه تولید سیگار به صورت وارداتی در کشور تأمین میشود که این موضوع عاملی شده تا نوسان نرخ دلار بر قیمت محصولات داخلی تأثیر داشته باشد.
بررسیهای میدانی حاکی از آن است که در حال حاضر قیمت هر پاکت سیگار وینستون در بازار آزاد ۹۵۰۰ تومان، کمل ۷۵۰۰ تومان، کنت ۶۵۰۰ تومان، و جی وان ۵,۵۰۰ تومان است؛ در حالیکه قیمت پخش هر پاکت سیگار وینستون ۷۵۰۰ تومان، کمل ۶,۰۰۰ تومان و جی وان ۴,۰۰۰ تومان است.
منبع:ایسنا