اقتصاد۲۴ -بر اساس مصوبه هیات وزیران، مالکین وسایل نقلیه موتوری زمینی می توانند سابقه تخفیف عدم خسارت بیمه نامه های شخص ثالث و حوادث راننده را به وسیله نقلیه دیگر از همان نوع ( مثلا سواری به سواری) که متعلق به خود، همسر، والدین و یا اولاد بلاواسطه آنها باشد، انتقال دهند.
بنابراین فارغ از اينكه خودروي جدید صفر كيلومتر است يا كاركرده، حق بیمه خودروی جدید مالک وسیله نقلیه، مطابق بند (ت) ماده ٨ آيين نامه اجرايي موضوع تبصره ماده ٦ قانون بیمه شخص ثالث با احتساب تخفیفات عدم خسارت انتقالی محاسبه خواهد شد.
بر این اساس تخفیفات مالک، همزمان با انتقال مالکیت یا هر زمان پس از آن قابل انتقال است و در صورت در دسترس نبودن انتقال گیرنده (اعم از وسیله نقلیه مالک، همسر، والدین و یا اولاد بلاواسطه وی)، این تخفیفات برای مدت نامحدود در سوابق بیمه گر مربوطه و بیمه مرکزی نگهداری خواهد شد.
در همین رابطه غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی با اعلام این مطلب که سامانه یکپارچه "سنهاب" از جامعترین و قدرتمندترین سامانههای سازمانی کشور است، نسبت به صیانت از حقوق بیمهگذاران تاکید کرد و افزود: قانون جدید بیمه شخص ثالث با ۱۶ آییننامه از شفافترین قوانین موجود است و مطابق آن رانندگان مشمول تخفیفات بیمهای پس از فروش خودرو میتوانند تخفیفات یادشده را به خودروی جدید خود یا همسر، والدین و فرزندان بلاواسطه منتقل کنند.
بیشتر بدانید: مغایرت مشخصات راننده وبیمه گذار مانع دریافت خسارت بیمه شخص ثالث نمیشود
رییس کل بیمه مرکزی با ابراز این مطلب که حقوق بیمه گذاران در این قانون حفظ خواهد شد، تصریح کرد: این تخفیفات بدون محدودیت زمانی بر روی پلاک خودروها اعمال میشود و در صورت منقضی شدن زمان استفاده از پلاک با راهنمایی و رانندگی هماهنگیهای لازم برای اطلاع رسانی به صاحب پلاک انجام خواهد شد.
دکتر سلیمانی در خصوص جزییات این آیین نامه گفت: هر فرد میتواند با مراجعه به سایت بیمه مرکزی از تخفیفات خود مطلع شود و از آن استفاده کند.
رئیس شورای عالی بیمه دلیل به تعویق افتادن اجرای این قانون را تصویب ۱۶ آیین نامه مرتبط و آماده سازی زیرساختهای الکترونیکی برخی از شرکتهای بیمه اعلام کرد و گفت: خوشبختانه با تمهیدات بیمه مرکزی در خصوص تقویت ساختار الکترونیکی صنعت بیمه این مشکل نیز برطرف شده است.
رییس کل بیمه مرکزی در خصوص هم نوع بودن وسیله نقلیه برای انتقال تخفیفات گفت: نگاه قانون به دسته بندی خودروهای سواری، اتوبوس، بارکش و نظایر آن است. یعنی فردی که خودرو سواری دارد نمیتواند تخفیفات خود را به یک اتوبوس منتقل کند، اما نوع خودرو سواری تاثیری در فرایند انتقال تخفیفات بیمهای نخواهد داشت.
وی در خصوص ایراد در ثبت گواهینامهها هنگام صدور بیمه نامه گفت: این برای تکمیل سامانه اطلاعاتی بوده و نقشی در پرداخت خسارت ندارد و مشکل عدم ثبت برخی از گواهینامهها با هماهنگی راهنمایی و رانندگی برطرف شده است.
وی در پایان گفت: در قانون قبلی بیمه شخص ثالث این بیمه نامه به خودرو تعلق میگرفت، اما پس از اجرای طرح راننده محوری و ضرورت شفافسازی بیشتر، اطلاعات مربوط به گواهینامه مالک خودرو نیز در سامانه سنهاب ثبت خواهد شد.