تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۹

وقتی مسائل ریاضی در خواب حل می‌شوند!

خواب دیدن به‌تن‌هایی پدیده عجیب و پیچیده‌ای است. حالا گروهی از دانشمندان توانسته‌اند مردم را به حل مسائل ریاضی در زمان خواب وادار کنند.

وقتی مسائل ریاضی در خواب اقتصاد ۲۴ -  همۀ ما رؤیا‌های شفاف را دیده‌ایم. رؤیای شفاف وقتی است که می‌دانیم داریم خواب می‌بینیم، ولی از خواب بیدار نمی‌شویم. در این حالت اطلاعات محیطی وارد رؤیای ما می‌شوند. ممکن است صدای چک چک آب را به صورت صدای طبل در خواب بشنویم و سایر محرک‌های محیطی در خوابی که می‌دانیم خواب است به صورت‌های دیگر بروز پیدا کنند. به عبارت دیگر در حین اینکه خوابیم بیدار هم هستیم و یک دنیای جدید برایمان خلق شده است. این موضوع مورد مطالعۀ برخی از دانشمندان قرار گرفته است.

برخی از محققان مجله علمی «زیست‌شناسی معاصر» از چهار کشور مختلف جهان دور هم جمع شده‌اند و با انجام پژوهشی به دنبال پیدا کردن راهی برای صحبت‌کردن با افرادی هستند که رویا می‌بینند. این محققان نه‌تن‌ها به دنبال صحبت کردن با این افرا هستند، بلکه تلاش‌کرده‌اند تا این افراد در زمان خواب مسائل ریاضی را به درستی حل کنند. با تمرکز بر این موضوع توانستند مردم را وادار کنند تا در هنگام خواب به سوالات و مسائل خود پاسخ دهند و یا به عبارت دقیق‌تر در هنگام خواب مسئله حل کنند. برخی از افراد این آزمایش توانستند در هنگام خواب مسائل ریاضی را حل کنند.

رویا؛ پدیده‌ای عجیب و غیرقابل توضیح

رویا‌ها می‌توانند شگفت‌انگیز، عجیب و غریب، مثبت یا ترسناک باشند. بعضی از رویا‌ها چنان زنده هستند که به ما اثبات می‌کنند که چرا در گذشته خیلی از افراد به خواب و حقایق آن ایمان داشتند و آن را راهی به دنیای دیگر می‌دیدند. واقعیت این است که دانشمندان هنوز چیز‌های زیادی را در مورد خواب و خواب دیدن نمی‌دانند.

افرادی که خواب می‌بینند یک واقعیت را تجربه می‌کنند در حالی که دنیای بیداری واقعیت دیگری را تجربه می‌کند و همین مسئله سوالاتی را درباره ماهیت خود آگاهی انسان به ذهن متبادر می‌کند. مطالعه رویا‌ها همیشه سخت بوده است. یک دلیلش این است که به محض بیدار شدن، رویا‌های ما کمرنگ و فراموش می‌شوند. این یعنی که که تحقیقاتی که درباره یادآوری رویا است، از دقت کافی برخوردار نیستند.


بیشتر بخوانید: این خوراکی‌های سفید رنگ برای سلامت شما مفید هستند


رویا‌ها ما را به یک واقعیت دیگر می‌کشانند، جهانی توهم‌انگیز که مانند هر تجربه‌ای در بیداری واقعی به نظر می‌رسد. اگر دانشمندان بتوانند بین زمان خواب و دنیای واقعی پیوندی برقرار کنند چه؟ این سؤالی است که برخی محققان به دنبال جواب آن می‌گردند. آن وقت می‌توان در خواب به مسائل دنیای واقعی پاسخ داد. یعنی در عین اینکه فرد خواب است دنیای واقعی را هم تجربه می‌کند. چیزی شبیه به فضانوردی، یعنی وارد شدن به یک دنیای دیگر و فهمیدن آن.

محققان ارتباط دو طرفه (خواب و دنیای واقعی) در هنگام خواب را «رویای تعاملی» می‌نامند. چنین حالتی برای همۀ ما اتفاق افتاده است و دانشمندان در مورد وجود آن مطمئن هستند و لذا در صددند که چیز‌های بیشتری در مورد رؤیای تعاملی بدانند.

رویای تعاملی

بیشتر افراد برای اینکه بتوانند به مسائل خودشان پاسخ دهند لازم است که بیدار باشند. اما محققان دریافته‌اند که رؤیا‌های شفاف که خواب و بیداری در آن مخلوط می‌شود فرصتی است برای فهم چیز‌های بیشتری در مورد خواب. برای مثال پاسخ به این پرسش که وضعیت آگاهی، هشیاری و توان تحلیلی ما در هنگام خواب چگونه است؟ چگونه می‌تواند با دنیای بیرون ارتباط برقرار کند؟ چگونه می‌تواند به مسائل پاسخ دهد و آن‌ها را حل کند؟

برای پاسخ این سؤالات تیمی تشکیل شد که در چهار آزمایشگاه در آلمان، هلند، فرانسه و آمریکا مشغول به کار هستند. هر آزمایشگاه روش‌های خود را به کار می‌برد، اما هر چهار آزمایشگاه شواهدی از ارتباط دو طرفه در هنگام خواب روز و شب پیدا کردند.

در طول آزمایش‌های مختلف، شرکت کنندگان با استفاده از پلی سونوگرافی تحت بررسی قرار گرفتند تا محققان مطمئن شوند که در حین خواب در مرحله «رِم» هستند. «رِم» مخفف خواب سریع حرکت چشم است، این زمانی است که رویای شفاف اتفاق می‌افتد. به شرکت‌کنندگان در این مطالعه آموخته شد که به محققان از زمان ورود به رویای شفاف و آغاز حرکات سریع چشم به محققان، اطلاع دهند. هنگامی که افراد وارد رؤیای شفاف می‌شدند، محققان از بوق یا چراغ برای برقراری ارتباط با آن‌ها در حین خواب استفاده کردند. در همین حالت بود که محققان توانستند به این افراد مسائلی ریاضیاتی بدهند و آن‌ها در خواب آن را حل می‌کردند. اگر اینطور باشد یعنی ما می‌توانیم با افراد در هنگام خواب ارتباط برقرار کنیم بدون اینکه آن‌ها از خواب بیدار شوند. محققان در تلاشند ارتباطات دو طرفه را با افراد خوابیده گسترش و اصلاح کنند تا اینکه بتوان تعاملات پیچیده‌تری بین خواب و بیداری داشت.

دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در آزمایشگاه ایالات متحده (در شمال غربی) فعالیت جدیدی را برای آزمایش در خانه به ما داده‌اند. آن‌ها یک برنامه تلفن هوشمند را طراحی کرده‌اند که به افراد می‌آموزد در طول رویا‌های خود به شفافیت دست یابند.

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که وقتی یکی از اطرافیانتان برای حل مشکلی به بن‌بست می‌خورد به او پیشنهاد دهید که کمی استراحت کند. این پیشنهاد لزوماً برای این نیست که برای حل مشکل خود وقت بخرد، بلکه بسیاری از ما در حین خواب راه‌حل مشکلاتمان به ذهنمان خطور می‌کند. محققان امیدوارند که آزمایش‌ها و راه‌حل‌های آن‌ها به مردم کمک کند تا مشکلات خود را حین خواب حل کنند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد