تاریخ انتشار: ۰۸:۵۴ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۹

واکسن کرونا سرطان را درمان می‌کند؟

در این مطلب می خوانیم که فناوری کووید_۱۹ چگونه می‌تواند در آینده نزدیک به مبارزه با سرطان کمک کند؟

واکسن کرونا و سرطان

اقتصاد۲۴ - دانشمندان می‌گویند روشی که واکسن کووید۱۹ باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود می‌تواند در واکسن سرطان استفاده شود. دانشمندان در حال کشف روش‌های استفاده از mRNA یا (RNA پیک) مستقر در واکسن‌های کووید۱۹ به عنوان راهی برای مبارزه با سرطان هستند.

متخصصان می‌گویند mRNA می‌تواند سیستم ایمنی بدن را برای شناسایی سلول‌های سرطانی و حمله به آن‌ها تحریک کند. آن‌ها متذکر می‌شوند که انواع مختلفی از سرطان وجود دارد، بنابراین هر واکسنی باید همه کاره باشد. به گفته کارشناسان، فناوری (mRNA) مورد استفاده در واکسن‌های مدرنا و فایزر کوید_۱۹ همچنین می‌تواند برای مقابله با سرطان نیز مورد استفاده قرار گیرد. سلول‌های سرطانی پروتئین‌هایی تولید می‌کنند که می‌توانند توسط واکسن‌های mRNA مورد هدف قرار گیرند. پیشرفت در این زمینه در درمان ملانوم گزارش شده است.
"با این حال، درمان سرطان متفاوت از پیشگیری از سرطان است. ما می‌توانیم به کاهش چشمگیر سرطان دهانه رحم پی ببریم تا ببینیم که در ۱۰ سال گذشته چه چیزی باعث بهبود آگاهی، غربالگری و تجویز واکسن HPV شده است.


واکسن HPV نشان داده است که می‌توانیم از ۸۰ تا ۹۰ درصد سرطان‌های رحم پیشگیری کنیم و این یک استراتژی فوق العاده موثر در رابطه با سرطان است. اما این استراتژی سرطان را درمان نمی‌کند. "واکسن‌های سرطان مرز‌های پیشگیری و درمان را از بین می‌برند. مثل یک لقاح سنتی، واکسن‌های کووید_۱۹، سیستم ایمنی بدن را برای شناسایی و حمله سلول‌های ویروسی به وجود می‌آورد.

یک واکسن سرطان نیز به همین ترتیب عمل می‌کند، به سیستم ایمنی بدن یاد می‌دهد سلول‌های سرطانی را بشناسد یا از بازگشت سرطان جلوگیری کند.

یک دلیل این کار این است که ویرایش mRNA یک فناوری انعطاف پذیر است.mRNA را می‌توان با هر پروتئینی رمزگذاری کرد. ما می‌توانیم mRNA را به سلول‌های تومور منتقل کنیم تا تومور پروتئین‌هایی را بیان کند که به سیستم ایمنی سیگنال می‌دهند تا به سلول تومور به عنوان یک پاتوژن خارجی که باید برداشته شود، حمله کند.

"همچنین می‌توانیم mRNA را به سلول‌های ایمنی منتقل کنیم، آن‌ها را با حسگر‌های پیشرفته برای تشخیص تومور مسلح کنیم. این کار به طور موثر به سیستم ایمنی بدن می‌آموزد که چگونه سلول‌های تومور را از بین ببرد. درمان‌های موجود ما نیاز به ایجاد پروتئین‌های مصنوعی در آزمایشگاه دارند که باعث از بین رفتن تومور‌ها یا فعال شدن سیستم ایمنی بدن در برابر آن‌ها می‌شود. با استفاده از mRNA، می‌توان هر تعداد از این پروتئین‌ها را بر روی همان مولکول mRNA رمزگذاری کرد و باعث شد سلول‌های تومور درمان‌های خود را مستقیماً در داخل تومور ایجاد کنند.

آخرین تحقیقات

با این حال، یکی از چالش‌های استفاده از mRNA برای درمان سرطان این است که mRNA قبل به مدت طولانی در بدن دوام نمی‌آورد. توسعه فناوری برای تغییر این موضوع مطالعه جدیدی را منتشر کرده است.

محققان چینی هیدروژل جدیدی را که حاوی mRNA است و آن را تثبیت می‌کند، تولید و آزمایش کردند، که باعث می‌شود هم mRNA و هم یک ماده کمکی (ترکیبی که پاسخ ایمنی به واکسن را بهبود می‌بخشد) به آرامی آزاد شود. این کار اجازه می‌دهد تا درمان‌ها در طول ۳۰ روز ادامه یابد.

محققان گزارش دادند، در این مطالعه، موش‌های مبتلا به ملانوم که تحت درمان قرار گرفتند، هم اندازه تومور را کاهش دادند و هم متاستاز بیشتری در ریه‌های آن‌ها مشاهده نشده است.


بیشتر بخوانید: روش های طبخ گوشت و تاثیر آن بر بروز سرطان


اگر این کار در آزمایشات بعدی موفقیت آمیز باشد، این می‌تواند یک پیشرفت امیدوار کننده برای درمان سرطان در انسان باشد. شرکت بی‌کرافت در حال کار بر روی یک فناوری مشابه است.

این شرکت گفت: "فناوری‌های فعلی برای درمان سرطان مبتنی بر mRNA در کلینیک فقط قادر هستند تومور را به مدت یک یا دو روز به کارخانه‌های کوچک خود درمانی تبدیل کنند.

استراند (درمانگرها) فناوری mRNA تکثیر اختصاصی خود را ایجاد کرده است که باعث می‌شود تومور‌ها بعد از چند روز این دارو‌ها را برای هفته‌ها بیان کنند. این امر باعث می‌شود که اثر درمانی بهتر شود، تزریق کمتری برای بیماران انجام بگیرد و کیفیت زندگی بهتر بیمار وجود داشته باشد.

چه چیزی در آینده نهفته است؟ آیا ما به آینده‌ای نگاه می‌کنیم که سرطان از طریق واکسن‌های mRNA بهبود یابد یا حداقل قابل درمان‌تر شود؟ پاسخ یک شایدِ خوش بینانه است.

"این اوایل کار است، اما یک قدم جدید امیدوار کننده برای توسعه دارو محسوب می‌شود. تعدادی برنامه ریزی مجدد سلولی و درمان جایگزینی پروتئین وجود دارد که واقعاً امیدوار کننده به نظر می‌رسد، اما احتمالاً دومی با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت، زیرا ما در اندازه گیری بیان پروتئین مهارت داریم.
در حالی که واکسن‌های mRNA از فناوری مشابهی با روش‌های درمانی امروزی سرطان مانند ایمونوتراپی استفاده می‌کنند، با این حال باید بدانین که سرطان و بیماری‌های عفونی مانند هم نیستند.

سرطان یک بیماری پیچیده است، DNA ما دائما جهش می‌یابد. مهم است که بفهمیم تعداد بسیاری از سرطان‌ها در دنیا وجود دارد و هیچ دو نوع سرطانی دقیقاً شبیه هم نیستند. ما باید به بررسی نتایج تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی ادامه دهیم تا mRNA مورد استفاده برای درمان یا محافظت در برابر سرطان را به طور کامل تری درک کنیم. "

درمان‌های mRNA احتمالاً شامل دو واکسن خواهد بود. یکی افراد خاص سرطانی را هدف قرار می‌دهد در حالی که دومی داروی افرادی است که از نمونه سلول‌های خودِ فرد فقط برای هدف قرار دادن سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند.

شنیدن اصطلاحات ساده مانند RNA، DNA و واکسن برای افراد آسان است و فکر می‌کنند موفقیت در درمان یک گروه از بیماری‌ها با استفاده از همان فناوری و درمان گروه دیگری از بیماری‌ها قابل مقایسه است که این مشکل ساز است. ما به عنوان یک جامعه علمی و پزشکی به داده‌ها نگاه می‌کنیم، یاد می‌گیریم و پیشرفت می‌کنیم. mRNA می‌تواند راه تولید یک واکسن کاملاً جدید را علیه انواع ویروس‌ها و بیماری‌ها را باز کند.

منبع: بهداشت نیوز
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه

پرشدگی ۱۷ درصدی سد‌های تهران

کدام استان‌ها فردا دوشنبه ۱ بهمن تعطیل هستند؟

زمانبندی مراسم تحلیف ترامپ به وقت ایران + جزییات

نخستین تصویر از کابینه پیشنهادی دونالد ترامپ

واکنش دختر سید حسن نصرالله به خبر زنده بودن پدرش

عکس/ دروازه ارگ سمنان نشانی از شکوه معماری قاجار

دولت در فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی ناتوان است؟

عکس/ بهاره رهنما با این متن دل همه را برد

گزارش بورس امروز یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳

فیلم/ قاضی شهریاری تهدید به قتل شده؟!

فیلم/ تشنج در صحن شورای شهر تهران

امکان صدور چک دیجیتال بانک سپه فراهم شد

عکس/ مراسم عروسی زری و رضا بابک در دهه ۵۰

مهلت شرکت در مزایده سراسری املاک مازاد بانک رفاه کارگران تمدید شد

آخرین مهلت از وکالتی نمودن حساب‌ها در موسسه اعتباری ملل جهت خرید محصولات ایران‌خودرو

آغاز بازگشت آوارگان به نوار غزه

اینفوگرافی/ مهم‌ترین ریسک‌های جهان در سال ۲۰۲۵

اوراق گام؛ ابزاری نوین در خدمت تولیدکنندگان

۹ دستور اجرایی دونالد ترامپ در نخستین روز کاری

تقدیر مسرور از تشکیل کارگروه رفع موانع در کیش

فیلم/ روایت جدید از ضریب هوشی کلثوم اکبری قاتل سریالی

هشدار جدی سرمربی اینتر به مهدی طارمی

بیمه زندگی ارکیده گل سرسبد سرمایه گذاری

عکس/ شمس العماره کاخ گلستان بازمانده از دوران قاجار

حضور بیمه تعاون در دومین نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی در بوشهر

سخنگوی دولت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد

از غروب تا طلوع دوباره پلاسکو

فیلم/ شهلا جاهد واقعا قاتل بود؟!

رئیس شورای شهر شاهرود بازداشت شد

عکس/ ارائه مستند حمایت از فیلترینگ در یوتیوپ

تصویر سه گروگان زن اسرائیلی که امروز آزاد می‌شوند

فیلم/ سخنان عجیب حمید نوری بعد از ترور قاضی مقیسه و رازینی

اعلام خبر مهم سردار قاآنی از یک حادثه درباره اسرائیل

حال و هوای تهران با اولین برف زمستانی

اعلام آمار عجیب مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا در ایران

عکس/ استوری عاشقانه فرشته حسینی برای همسرش حسابی سروصدا کرد

بن‌گویر و وزرای حزبش استعفا کردند

عکس/ سه گروگانی که حماس آزاد خواهد کرد

اینفوگرافی/ قضات مشهوری که ترور شدند

تغییر ساعت بازی استقلال و شمس آذر

فیلم/ نیرو‌های حماس در خان‌یونس پس از اعلام آتش بس

فیلم/ سردار قاآنی: امروز از بزرگترین شکست اسرائیل رونمایی می‌شود

پرسپولیس به دنبال توافق با اسماعیل کارتال

فیلم/ افشاگری گوینده سابق خبر: عمدا من را زشت گریم می‌کردند

خداحافظی با سامانه نیما در اولین روز بهمن

ماجرای تاخیر در واریز فیش حقوقی بازنشستگان چه بود؟

نایب قهرمانی سارا خادم الشریعه در شطرنج قهرمانی اروپا