تحمیل هزینه میلیاردی نیروگاههای خاموش/ اختلاف ۲۵ هزار مگاواتی مصرف برق تابستان و زمستان
اختلاف اوج مصرف برق تابستان و زمستان باعث شده، این روزها ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خاموش باشند و اگر هزینه ساخت یک نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی سه هزار میلیارد تومان باشد، این خاموشی، هزینه سرسام آوری به کشور تحمیل میکند.
اقتصاد24 - اختلاف شدید نقطه اوج مصرف برق تابستان و زمستان باعث شده تا نیروگاههایی که با هزینههای بسیار بالایی (برای احداث یک نیروگاه یک هزار مگاواتی ۳ هزار میلیارد تومان نیاز است) احداث میشوند، در زمستان خاموش و بلا استفاده بمانند، به طوری که وقتی پیک مصرف برق در تابستان به یکباره به ۵۵ هزار مگاوات میرسد، تنها به فاصله دو ماه از گذشت پیک مصرف، به یکباره پیک به ۳۵ هزار مگاوات کاهش مییابد و این نشان میدهد که ظرفیت بسیاری از نیروگاههای موجود در فصل زمستان باید خاموش بماند.
آمارهای شرکت توانیر نشان میدهد که پیک مصرف برق در تابستان به بیش از ۵۵ هزار مگاوات هم رسید، اما در روزهای اخیر این عدد مصرف بین ۳۲ هزار تا ۳۴ هزار مگاوات در نوسان بود و این میزان مصرف نشان میدهد که حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه این روزها خاموش هستند.حال این اختلاف شدید مصرف برق در تابستان و سایر ایام سال سبب افت شاخص «ضریب بار شبکۀ برق» و درنتیجه بروز مشکلات متعدد برای این صنعت میشود. در حالیکه بهبود این شاخص میتواند امنیت تولید برق را افزایش دهد.
اگر چه مسئولان ارشد وزارت نیرو بارها و بارها این اختلاف تولید و مصرف برق و بالا بودن مصرف برق در پیک تابستان را استفاده از وسایل سرمایشی عنوان می کنند اما همواره بر این موضوع سرپوش گذاشتهاند و میزان تحمیل این هزینه ها را اعلام نمی کنند و اقدامی اساسی برای این اختلاف تولید و مصرف برق در تابستان و زمستان نمی کنند.
اگر چه مقامات ارشد وزارت نیرو برای رهایی از پاسخگویی به این موضوع اعلام می کنند که در فصل زمستان اقدام به تعمیرات نیروگاهی کرده و نیروگاهها را برای فصل تابستان آماده میکنیم.
کارشناسان معتقدند، برای افزایش ضریب بار شبکه و کاهش اختلاف مصرف برق در فصول مختلف سال و یا کاهش اختلاف مصرف در روز و شب، راهکارهای مختلفی در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد.
مواردی همچون افزایش تجارت برق با کشورهای همسایه، توسعۀ استفاده از برق در بخشهای غیرپیکساز همچون صنعت و حملونقل، ذخیرهسازی برق، افزایش مضاعف هزینۀ برق در ساعات پیک برای بخشهای پیکساز خانگی و تجاری و همچنین توسعۀ تجهیزات کممصرف سرمایشی از جمله راهکارهای کاهش فاصله پیک مصرف در فصول مختلف سال هستند.
*سخنگوی صنعت برق:برای نیروگاههای برق که فعلا تولید برق نمیکنند برنامه تعمیراتی در نظر گرفتهایم
محمود رضا حقی فام سخنگوی صنعت برق با تایید خاموشی برق نیروگاههای برق کشور در زمستان گفت:برای نیروگاههای برق که در حال حاضر تولید برق نمی کنند برنامه تعمیراتی در نظر گرفتهایم تا آنها را برای فصل تابستان آماده کنیم.
منبع: فارس