تاریخ انتشار: ۰۶:۱۵ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

مقصر گرانی شیر کیست؟/ سرانه مصرف محصولات لبنی از 110 به 50 کیلو رسیده است

مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان گفت: ما به بسیاری از کشورهای اطراف صادرات محصولات لبنی داریم، این در حالی است که سرانه مصرف محصولات لبنی به شدت در ایران پایین آمده است.
شیر 2
اقتصاد24- مقصر گرانی شیر کیست و آیا می توان به کاهش قیمت آن در آینده نزدیک امیدوار بود؟ گرانی شیر و محصولات لبنی در حالی است که امروز بخشی از این محصولات به خارج از کشور صادر می شود و در عین حال بازار مصرف آن در داخل کشور به دلیل افزایش قیمت آن کاهش یافته است.

چندی پیش علیرضا رفیعی‌پور، رییس سازمان دامپزشکی کشور از موافقت کشور مالزی برای صادرات محصولات دامی از ایران خبر داده و گفته بود: در بازرسی های انجام شده توسط تیم کارشناسی مالزی از ایران زیر ساخت های بهداشتی ایران مطلوب ارزیابی شده و بر این اساس مجوز واردات محصولات لبنی از ایران صادر شد.

موافقت مالزی برای صادرات محصولات ایران به این کشور در حالی است که هنوز چالش‌های پیشین میان دامداران، صنایع لبنی و دولت با تمام قوت خود برقرار است. از طرفی دامداری‌ها می‌گویند قیمت شیر درب دامداری‌ها بر اساس نرخ مصوب دولتی و برای صنایع لبنی قیمت مناسبی است و بهانه‌های صنایع لبنی از گرانی شیر به این دلیل است که آن‌ها به دنبال واردات شیر خام هستند تا چوب لای چرخ تولید داخل بگذارند.

صنایع لبنی اما معتقدند که بالاتر رفتن هزینه‌های تولید، افزایش 60 درصدی قیمت شیر از سال گذشته تا امسال و کمبود شیر باعث شده است تا این صنایع نتوانند از ظرفیت خود برای تولید استفاده کنند و همه این مسائل باعث شده تا این صنایع از تولید خود سودی نداشته باشند.

غبار این دعوا اما به حلق مصرف‌کنندگان و به خصوص طبقات پایین جامعه فرو رفته و گرانی بیش از پیش محصولات لبنی قدرت خرید مردم را به شدت پایین آورده است و همین پایین آمدن قدرت خرید بازار داخل  سبب شده است تا کارخانه‌های صنایع لبنی راه صادرات محصولات لبنی را پیش رو خود باز ببینند و محصولات خود را در بازار کشورهای دیگر به فروش برسانند.

مهدی هدایت‌نیا، مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان در گفتگو با اقتصاد24 با انتقاد از صادرات محصولات لبنی به کشور‌های دیگر تاکید کرد: در حال حاضر ما به بسیاری از کشورهای اطراف صادرات محصولات لبنی داریم و اخیرا چربی حاصل از شیر یا همان خامه را نیز به کشور روسیه صادر می‌کنیم اما این در حالی است که سرانه مصرف محصولات لبنی به شدت در ایران پایین آمده است.

وی افزود: اخیرا با یکی از معاونان وزیر صنعت، معدن و تجارت صحبتی داشتم و گفتم که شما دارید کاری می‌کنید که مردم ایران لبنیات مصرف نکنند و سرانه مصرف سال به سال پایین‌تر می‌آید و میزان تولید شیر هم بالاتر نرفته؛ محصولات لبنی هم  برای صادرات می‌روند و کسی جوابگوی این مسئله نیست.

هدایت‌نیا از کاهش سرانه مصرف محصولات لبنی در کل کشور خبر داد و گفت: از سال 92 تا امروز سرانه مصرف محصولات لبنی از 110 کیلو در سال به 50 کیلو در سال رسیده است اما گویی سیاست کشور این است که صادرات محصولات لبنی در دستور کار باشد.

مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان، در ادامه از ممنوعیت صادرات برخی محصولات لبنی مانند شیر خشک ابراز خرسندی و اظهارکرد: صادرات محصولاتی مثل شیر خشک ممنوع شده است چرا که این صادرات این محصول بسیاری از حجم شیر را به خود اختصاص داده بود یعنی برای یک کیلو شیر خشک 10 کیلو شیر نیاز است و ممنوعیت‌های اینچنینی بسیار خوب بوده است.

هدایت‌نیا ادامه داد: با این حال اما صادرات برخی محصولات بسیار خوب بود که دولت بی‌هیچ دلیل آن‌ها را ممنوع کرد برای مثال صادرات "آب‌پنیر" را ممنوع کرد که بی دلیل بود چرا که آب‌پنیر در کشور ما مصرف بسیار کمی دارد و ارز حاصل از صادرات این محصول به پنج میلیون دلار می‌رسید که درآمد ارزی خوبی بود اما  سال گذشته جلو آن را گرفتند و 6 ماه آن قدر دوندگی کردیم تا صادرات این محصول ضایعاتی دوباره آزاد شد وقتی که ممنوعیت رفع شد تنها در استان خراسان دو هزار و 500 تن موجود آب پنیر بود که برای کشور ما محصولی ضایعاتی است.

مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان با بیان اینکه صادرات محصولات لبنی به چند کشور دنیا در حال انجام است، تصریح کرد: زمینه صادرات داریم ولی اینکه کشور باید این کار را انجام دهد یا نه نظر من منفی است اما از طرفی قیمت محصولات لبنی بالا رفته است و قدرت خرید مردم مانند گذشته نیست.

وی افزود: در حال حاضر 40 کارخانه محصولات لبنی در استان خراسان رضوی تعطیل هستند و واحدهای دیگر هم با کمتر از 40 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و با این وضعیت صادرات هم داریم. یعنی شیر به اندازه ظرفیت کارخانه‌ها نداریم ولی صادرات داریم و بخشی از این صادرات به این علت است که مردم توان خرید محصولات لبنی را ندارند و کارخانه‌ها مجبور به صادرات شدند.

مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان، در بخشی دیگری از صحبت‌های خود به مشکلات خرید شیر اشاره کرد و گفت: چند ماه است که با چالش قیمت شیر مواجه هستیم. دولت از سال گذشته تا امروز قیمت شیر را 60 درصد افزایش داده و از طرف دیگر دامدارها نیز زیر بار قیمت دولت نمی‌روند و شیر خود را گران‌تر از قیمت مصوب می‌فروشند.

هدایت‌نیا در ادامه گفتگو با اقتصاد24 قیمت مصوبه دولتی شیر صنعتی درجه یک را  دو هزار و 390 تومان خواند و گفت: دولت این قیمت را از 20 تیرماه تصویب کرده است اما در حال حاضر قیمت شیر صنعتی درجه یک حدود دو هزار و 800 تومان است.

مدیرعامل شرکت تعاونی کارخانجات فراورده های لبنی پاستوریزه خراسان همچنین بیان کرد: از طرفی واحدهای تولیدی صنایع لبنی هم باید محصولات خود را براساس قیمت مصوب دولتی یعنی همان دو هزار و 390 تومان بفروشند که چنین چیزی اصلا ممکن نیست و کار را سخت‌تر می‌کند که ما باید شیر گران بخریم و محصول را به قیمت دولت بفروشیم.

وی با بیان اینکه صنایع لبنی نسبت به قیمت شیر به دولت اعتراض کردند، گفت: جلساتی هم در تهران رفتیم و دنبال این هستیم که قیمت شیر به نقطه متعادلی برسد اما دولت می‌گوید که قیمت دولت هم خوب است گاودارها حق ندارند گران بفروشند و اگر قیمت شیر بیش‌تر از نرخ مصوب است کارخانه‌های صنایع لبنی خود می‌خواهند گران بخرند" ولی نکته اینجاست که کارخانه‌ها اگر روی دست هم بلند می‌شوند دلیلش این است که شیری وجود ندارد یعنی ظرفیتی که در مملکت ایجاد شده شیر نیست و کارخانه‌های لبنی تعطیل هستند.

هدایت‌نیا افزود: برای مثال تولید شیر در استان خراسان سه هزار تن در روز است و این در حالی است که نیاز صنایع لبنی این استان به شیر به 6 هزار تن در روز می‌رسد و این یعنی صنایع لبنی دو برابر تولید شیر دامدارها ظرفیت دارند.

این فعال صنایع لبنی با اشاره به ضرردهی و حتی تعطیلی برخی از کارخانه‌های این صنعت بیان کرد: سود کارخانه‌های لبنیات در بورس چقدر است؟ سود پنج ساله‌ از کارخانه‌های لبنی که در بورس حضور دارند یک و 96 دهم است و این نشان می‌دهد که صنعت لبنیات وضعیت خوبی ندارد.

هدایت نیا همچنین در پاسخ به این پرسش اقتصاد 24 که آیا در آینده نزدیک قیمت محصولات لبنی پایین می‌آید، تصریح کرد: قیمت محصولات لبنی پایین نمی‌آید و باید دوباره بالاتر هم برود. قیمت شیر از دو هزار و 390 به دو هزار و 700 تومان رسیده است و دولت یا باید قیمت شیر را پایین بیاورد یا قیمت محصول را بالا ببرد. البته دولت بحثی دارد که این است که می گوید نرخ سبوس را پایین بیاوریم و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم می‌گوید قیمت شیر خام پایین بیاید تا صنایع لبنی هم قیمت محصولات خود را پایین بیاورند.

وی افزود: اگر قیمت سبوس دوباره به 850 تومان هم برسد قیمت شیر پایین نمی‌آید چون کسی نیست با دامدارها برخورد کند. حتی دامدارهای دولتی هم نرخ دولت را رعایت نمی‌کنند و شیر خود را با قیمت دو هزار و 700 تومان به صنایع لبنی می‌فروشند.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

عکس/ طرفداری شیلا خداداد از تتلو!

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

علائم مهم این سرطان گوارشی شایع چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

عکس/تصویر جنجالی مصاحبه سفیر ایران با مجری زن تلویزیون باکو

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

استوری احساسی یکتا ناصر بعد از پس گرفتن دخترش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

روایت حسن روحانی از «صبح جمعه» گرانی بنزین

دلار در یک هفته چقدر بازدهی داشت؟

بازدهی بازار طلا در یک هفته گذشته

شرکت چینی BOE احتمالاً نمایشگر آیفون SE ۴ را تولید می‌کند

عکس/حمله تسنیم به سفیر ایران در باکو به دلیل عکس با خانم مجری!

«سلطان رمزارز» جهان به ۲۵ سال حبس محکوم شد!

یک مسئول سابق: صدیقی از من خواسته بود ملک بهزیستی همجوار باغ ازگل را هم به او بدهیم!

عکس/ امضای جهانبخش بر پای شکسته دختر هوادار

بازداشت فرزند حمید نوری در سوئد + عکس

عکس/ اولین نماینده عربستان در مسابقه دختر شایسته جهان

ثبت رکورد جدی در قیمت حواله خودرو‌های جانبازان!

حذف شرکت‌های ایرانی از بازار عراق

داعش برای عملیات «گرگ تنها» در خاک اروپا فرمان داد!

یک قانون جدید برای صدور پایان کار ساختمان

بهترین ارز‌های دیجیتال برای سال ۲۰۲۴

قیمت طلا به ریل تعادلی خود بازمی‌گردد؟

فیلم/ ادعای جدید امیرحسین ثابتی علیه لاریجانی در شبکه افق

آندرتیکر، ستاره کشتی کج جهان وارد ایران می‌شود؟

فیلم/ دلیل جدایی المیرا شریفی‌مقدم از شبکه خبر افشا شد

حذف کاظم صدیقی از سخنرانان شب قدر دانشگاه امام صادق + عکس

سایه سنگین حادثه تروریستی مسکو بر روابط روسیه و بوسنی/ تشدید کش مکش های قومیتی؟

علی قنبری، اقتصاددان: فعالیت اقتصادی در گرو داشت ارتباطات خاص/ اقتصاد کشور در سال ۱۴۰۲ نه شفاف بود و نه آزاد

سکوت اژد‌های زرد در دریای سرخ؛ نگاهی به موضع چین در قبال انصارالله/ دلیل صبوری پکن چیست؟

واگویه‌های جامعه در نوروز ؛ مردم را سر کار گذاشتند/همه‌چیز بهم ریخته است و همه بریده‌ایم/ فریادها به گوش دولت می‌رسد؟

دعای روز هجدهم ماه رمضان + معنی و تفسیر

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ با بحران هایش چه خواهد کرد؟/ فقر امسال تشدید خواهد شد/ هزینه اختلاس‌ها را طبقات متوسط و ضعیف جامعه می‌پردازد

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

بهترین زمان خرید دلار

هفت ماده غذایی مفید برای مبتلایان به نارسایی قلبی

این دمنوش‌ها را در ماه رمضان حتما بنوشید

۱۲ توصیه مهم برای رسیدن به آرامش درونی

بهترین زمان برای وزن‌کردن چه وقتیست؟

آمپول‌های نوروبیون و ب کمپلکس؛ خوب یا بد؟

شمارش معکوس بورس برای گام صعودی در سال ۱۴۰۳/ بزرگ‌ترین مانع رشد بورس در سال ۱۴۰۲

انتقاد ابراهیم رئیسی از انفعال کشورهای اسلامی درمورد غزه

مقابله با زمین خواری ۳ هزار میلیارد تومانی در گیلان

آندرتیکر به‌زودی به ایران می‌آید

شارژ نه میلیونی حساب حقوق این بازنشستگان

عکس/ اصغر فرهادی مهمان ستاره استقلالی و همسرش