تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۸
تعداد نظرات: ۳ نظر
اقتصاد۲۴ گزارش می‌دهد:

98؛ سالی سخت برای دامداران/ قیمت جو پس از سیل افزایش می‌یابد؟ مقام دولتی: خیر؛ دامدار: بله

سیل اخیر بخشی از محصول جو را از بین برد؛ مسئله‌ای که دامداران را نگران تولید در سال 98 کرد. با این حال رییس شرکت پشتیبانی امور دام می‌گوید قیمت جو کاهش می‌یابد و ذخائر انبار بیش از نیاز تولیدکنندگان است. مسئله‌ای که برخی از دامداران آن را تایید نمی‌کنند.
جو
شقایق صفی‌خانی،امیرحسین احمدی، اقتصاد24- جو نیز مانند سایر محصولات کشاورزی مناطق سیل زده از آسیب‌های سیل بی نصیب نماند؛ آسیبی که نه تنها گریبان کشت جو را گرفت بلکه دامنه خود را به بخش های مهم دیگر کشاورزی، از جمله دامداری خواهد رساند. بحرانی که اگر برای آن برنامه‌ریزی نشود ممکن است صنعت دامداری را با مشکلات بیش‌تر و بازار مصرف گوشت را با نوسانات بزرگ‌تری مواجه کند.

حمید ورناصری مدیرعامل شضرکت پشتیبانی امور دام، در اینباره به خبرنگار اقتصاد 24 گفت: بخش دولتی و بخش خصوصی بیش از نیاز داخلی، جو را تامین کردند و اکنون جو در حال عرضه است.

وی افزود: طبق دستورالعمل های وارد شده، همه وارد کنندگان مکلف شده‌اند با قیمت هایی که سازمان حمایت تعیین کرده است، جو را عرضه کنند.

رییس شرکت پشتیبانی امور دام همچنین بیان کرد: هر کدام از تولیدکنندگان در سراسر کشور، می‌توانند تمام نیاز خود را در قالب دستورالعمل، با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی استان ها دریافت کنند.

ورناصری در پاسخ به این پرسش که آیا خسارات سیل به محصول جو، قیمت آن را افزایش می‌دهد؟ تصریح کرد: نه؛ این برداشت اشتباه است و من این نمی‌توانم آن را بپذیرم به دلیل اینکه سیل بخشی از زمین های کشاورزی را از بین برده است و نه همه آنها را.

وی ادامه داد: مقدار جو هایی که ذخیره شده، بیش از نیاز داخل است و از اوایل اردیبهشت نیز که برداشت داخلی شروع شود به این ذخائر اضافه خواهد شد.

ورناصری همچنین تاکید کرد: در ماه‌های آینده نه تنها قیمت جو افزایش نمی‌یابد بلکه ما با کاهش قیمت جو مواجه خواهیم بود.

استاد احمدی: ورناصری در حدی نیست که راجع به قیمت گذاری حرف بزند

در واکنش به صحبت های مدیر شرکت پشتیبانی امور دام، ناصر استاد احمدی مدیر عامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد تصریح کرد: آقای ورناصری مطالب زیادی گفته‌اند اما خیلی از مسائل از عهده ایشان خارج است چرا که ایشان در آن حد نیستند که راجع به قیمت گذاری حرفی بزنند.

وی افزود: ایشان راجع به گوشت نیز چنین حرف هایی زدند ولی چطور شد که قیمت گوشت از بازار بیرون رفت و واردات گوشت که می‌گفتند ادامه خواهد داشت متوقف شد؟

استاد احمدی بیان کرد: درست است که ایشان به عنوان شرکت پشتیبانی امور دام مسئول تنظیم بازار علوفه هستند اما واقعیت این است که یکسری مسائل در دست ایشان نیست.

این دامدار خاطرنشان کرد: امسال قیمت جو افزایش پیدا خواهد کرد و اگر واردات جو افزایش پیدا نکند، با کمبود جو مواجه خواهیم بود و قیمت این محصول قطعا افزایش پیدا خواهد کرد؛ مگر اینکه تعداد زیادی از دام ها به کشتارگاه بروند تا مصرف جو کاهش پیدا کند.

استاد احمدی با تاکید بر اینکه امسال در دامداری مشکلات زیادی خواهیم داشت، اظهار کرد: بخش زیادی از ذرتی که از خوزستان می‌آمد دیگر در دسترس نیست و این که صرفا بگوییم ذخائری داریم مشکلی را حل نمی کند.

وی ادامه داد: برای کسی که مصرف عمده جو دارد قیمت جو به دو هزار و 500 تومان رسیده است و حجم فروشی که انجام می‌گیرد چه از شرکت پشتیبانی امور دام و چه از بخش خصوصی به قدری کم شده که نیاز بازار را تامین نمی‌کند؛ در حال حاضر قیمت دولتی جو هزار و 350 تومان اعلام شده است اما کسی از دامداران نمی‌تواند با چنین قیمتی جو تهیه کند.

مدیر عامل شرکت تعاونی گاوداران مهاد همچنین خبر داد: در حال حاضر صرفا کنجاله سویای مختصری وارد بازار شده است و قیمت سنگین آن را که به 7 هزار و 500 تومان رسیده بود به 5 هزار تومان کاهش داده است.

این کارشناس حوزه دام با بیان اینکه کسانی که پشت میز نشسته‌اند نمی‌توانند آمار درستی بدهند و کسانی که خود دامدار هستند بهتر می‌توانند راجع به مشکلاتی که گریبان دامداری را خواهد گرفت صحبت کنند، اظهار کرد: ما همان طور که نیاز واردات هرساله داشتیم و جو وارد می‌کردیم، امسال نیز اگر بخواهیم تولید شیر و گوشت خود را حفظ کنیم قطعا باید جو بیشتری وارد کنیم و آنچه عنوان شده است که بارندگی زیاد است و به تبع آن محصول نیز به وفور است به امید واهی نشستن است چرا که آمار و ارقام چیز دیگری بیان می کند.

استاد احمدی درباره اینکه با کمبود جو میزان کشتار دام افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: مدت 4 سال قیمت شیر افزایش پیدا نکرد و مشکلات امروز را سال ها قبل پیش بینی کردیم اما ما را محکوم کردند که صحبت از بحران، خود بحران آفرین است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: افزایش قیمت گوشت ادامه خواهد داشت و افراد پشت میزنشینی که می‌گویند با حجم واردات قیمت گوشت کاهش پیدا می‌کند حاکی از این است که چیزی از بازار مصرف نمی‌دانند.

رضایی: نهاده‌ها را به کدام دامدار داده‌‌اند؟

همچنین عزیزالله رضایی یکی از دامداران کشور در گفت‌وگو با اقتصاد24، در واکنش به صحبت های ورناصری درباره ذخائر جو گفت: آقای ور ناصری که این صحبت ها را  می کند، جو را در اختیار چه کسی می‌خواهد بگذارد ؟

وی افزود: جو با ارز 4 هزار و 200 تومان وارد می‌شود و قیمت دولتی آن هزار و 350 تومان اعلام شده است اما هیچ کس جو را با چنین قیمتی نمی‌خرد و آقای ورناصری که باید از این بخش حمایت کند، این نهاده را به طور محدود و مشروط در اختیار دامداران قرار می‌دهد و تولیدکنندگان هم به ناچار نیاز خود را از بازار آزاد تهیه می‌کنند.

این دامدار ادامه داد: به هیچ وجه چنین چیزی نیست که نهاده آنقدر فراوان باشد که دامدار به راحتی نهاده بخرد و به دامش بدهد و اینها حرف‌هایی است که گفته می‌شود اما در عمل خبری از آن‌ها نیست.

رضایی همچنین بیان کرد: سه نهاده جو، ذرت و سویا مورد نیاز دامداران و مرغداران است که این‌ها محدود و مشروط و به سختی توزیع می‌شود؛ وقتی می‌خواهند نهاده به تولید کننده دهند، نیاز وی را به شرکتی که وارد کرده حواله می‌دهند و واردکننده هم پول را دریافت می‌کند و نهاده را دو ماه دیگر تحویل می‌دهد؛ در نتیجه دامدار باید در بازار آزاد همین نهاده را به قیمت بیشتر بخرد.

رضایی همچنین گفت که دولت به تجار ارز می‌دهد تا نهاده‌های دامی وارد کنند اما تجار هم در حواله کردن ارز مشکل دارند یعنی ارز در اختیار تجار گذاشته شده است  اما با مشکل مواجه هستند.

این دامدار تصریح کرد: حرف‌هایی که آقای ورناصری زده، از دید خودش است و بیاید با تولید کننده صحبت کند و ببیند نهاده‌هایی را که می‌گوید به کدام دامدار داده است؟

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر نهاده‌ای که وارد می شود، به دست دامدار نمی‌رسد؛ چرا که تاجر وارد کرده و دستور العمل توزیع از طریق وزارت جهاد کشاورزی  و شرکت پشتیبانی تهیه شده است که روندی طولانی دارد.

رضایی افزود: 26 اسفند بار نهاده در بندر تخلیه شده است و هنوز نتوانستیم مجوز بگیریم که بار خود را به دامداری منتقل کنیم در حالی که پول آن را هم پرداخت کردیم.

وی همچنین تاکید کرد: در حال حاضر شرکت پشتیبانی امور دام که وظیفه حمایت از تولیدکننده را دارد جو را به قیمت 2 هزار و 100 تومان وارد می‌کند و به قیمت 2 هزار و 450 تومان به تولید کننده می‌فروشد و دیگر نمی‌دانیم باید به کجا اعتراض کنیم.

رضایی با بیان اینکه تولید کنندگان مشکلات زیادی دارند اظهار کرد: ضوابطی که وضع شده، ممکن است در اصل چیز خوبی باشد اما تا جامه عمل بپوشد و به سیستم اجرایی دولتی برسد و تقسیم شود یا به دست تولیدکننده نمی‌رسد یا خیلی سخت و با قیمت بالا و به دست واسطه‌ها به دست تولید کننده‌ها می‌رسد و اگر قیمت اصلی آن کیلویی دو هزار تومان باشد به قیمت سه هزار تومان به دست تولید کننده می‌رسد.

این دامدار با تاکید بر اینکه قیمت گوشت در سال 98 باز هم افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باید کارشناسی کند که هزینه هر یک از نهاده‌ها چقدر تمام می‌شود و هر نهاده‌ای را تامین می‌کنند در دسترس باشد.

رضایی در پایان تصریح کرد: در شبکه توزیع نهاده رانت‌خواری وجود دارد و واسطه‌ها در آن ایفای نقش می‌کنند و دولت اگر یارانه هم بدهد به دست تولیدکننده نمی‌رسد.

سلطانی: از اتخاذ موضع علیه ورناصری معذورم

با این حال، سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران از مصاحبه با اقتصاد24 امتناع ورزید و علت آن را اینطور بیان کرد: به علت این‌که اتحادیه تعاونی دامداران تبادلاتی با شرکت پشتیبانی امور دام دارد من از اتخاذ موضعی علیه آقای ورناصری معذور هستم.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
شهاب روشن روان
0
0
دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۸
چرا جو کشاورز بدبخت رو نمیخرن میرن وارد میکنن میدونید چقد جو دست کشاورزان باد کرده، جو محلی کیفیت بالا، نه جو روسی بی کیفیت خوب سه هزار تومان رو به کشاورز خودتون بدید تا جان بدن براتون، ازاونور دام رو به دلیل ازدیاد صادر کنید دامدار هم داره نابود میشه، والله قسم ننگ واسه جهاد کشاورزی این بدبختی کشاورزان و دامداران
جلال
ننگ به کسانی که به ملت کشاورز و قشر زحمت کش جامعه ظلم میکنند ، جو میکاریم نمیخرن ، وارد میکنن ، دام نمیزارن صادر کنیم مونده دستمون
ناشناس
0
2
چهارشنبه ۰۴ دی ۱۳۹۸
ننگ بر جهاد ضد کشاورزی و دامداری
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید