تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۸
«ان بی سی» گزارش داد؛

جزئیات جدید چگونگی ترور حاج قاسم سلیمانی

نهاد CIA با داشتن یکسری اطلاعات از طریق افراد مطلع در فرودگاه پایتخت سوریه ،دمشق دقیقاً می‌دانست چه موقع جت حامل سپهبد قاسم سلیمانی وارد بغداد شده است؛ اطلاعاتی که اسرائیل به آمریکا داد نیز به تأیید جزئیات کمک کرد.

اقتصاد24-نهاد CIA با داشتن یکسری اطلاعات از طریق افراد مطلع در فرودگاه پایتخت سوریه ،دمشق دقیقاً می‌دانست چه موقع جت حامل سپهبد قاسم سلیمانی وارد بغداد شده است؛ اطلاعاتی که اسرائیل به آمریکا داد نیز به تأیید جزئیات کمک کرد.

به محض فرود آمدن هواپیمایی «چم وینگز ایرباس A320»، جاسوسان آمریکایی در فرودگاه اصلی عراق که پرسنل ارتش آمریكا در آن قرار دارد، محل دقیق آشیانه آن را تأیید كردند.

 

سه فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی به آسمان محل اعزام شدند، بدون هیچ ترسی از چالش در فضای هوایی عراق که کامل تحت تسلط ارتش ایالات متحده است. هر یک از آن‌ها به چهار موشک Hellfire مجهز بود.

این گزارش درباره چگونگی ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا، بر اساس مصاحبه با دو فردی است که مستقیم با جزئیات این عملیات درگیر بوده و همچنین اطلاعاتی از سایر مقامات آمریکایی که در مورد عملیات گزارش‌هایی دریافت کرده اند.

در مانیتور‌های بزرگ، مقامات مختلف آمریکا شاهد همه صحنه‌هایی بودند که طی آن یک فرمانده شبه نظامی عراقی پله‌هایی را برای استقبال از فرمانده سپاه قدس ایران در هنگام بیرون آمدن از هواپیما آماده می‌کرد. ساعت یک نیمه شب بود و بنابراین تصاویر مادون قرمز سیاه و سفید کاملاً واضح نبود. هیچ چهره‌ای دیده نمی‌شد.

جینا هاسپل، رئیس CIA، از دفتر این آژانس در لانگلی ویرجینیا مشغول نظارت بر عملیات بود. وزیر دفاع، مارک اسپر از یک نقطه دیگر علمیات را نظاره می‌کرد. یک بخشی دیگر از مقامات آمریکا در کاخ سفید عملیات را می دیدند، اما دونالد ترامپ در آن زمان در فلوریدا بود.

این تصاویر نشان می‌داد، دو چهره ارشد نظامی ایرانی و عراقی وارد یک خودرو سدان شدند و بقیه همراهان آن‌ها نیز سوار یک مینی ون شده و به سرعت در پشت آن‌ها حرکت کردند.

همانطور که خودرو‌ها به سمت خارج فرودگاه حرکت می کردند، هواپیما‌های بدون سرنشین هم به دنبال آن‌ها بودند. متخصصان اطلاعات سیگنال، به منظور تأیید هویت این دو فرمانده به دنبال زدن رد تلفن‌های موبایل سرنشینان بودند. سال‌ها نقشه برداری و اطلاعات زمینی از ماهواره‌ها بر صفحه نمایش اپراتور‌های هواپیما‌های بدون سرنشین بود.

وسایل نقلیه دیگر گاه به گاه از کنار خودرو‌های هدف عبور می کردند، اما ترافیک سبک بود. مینی ون در بخشی از مسیر از سدان جلو افتاد.

در مقر فرماندهی مرکزی آمریکا در قطر که از آنجا این عملیات در حال هدایت و اجرا بود، هیچ شک و شبهه‌ای درمورد اینکه چه کسی داخل آن وسایل نقلیه است، وجود نداشت.

کسانی که مشغول تماشای عملیات بودند، شاهد حمله موشک‌ها از پهپاد‌ها بودند. هر دو وسیله نقلیه در یک آن تبدیل به گلوله آتش شدند. درمجموع چهار موشک شلیک شد. هیچ کس از این حمله جان به در نبرد.

مقامات ارتش آمریکا در نقاط مختلف جهان مستقیم حمله را مشاهده می‌کردند. علیرغم این که علمیات موفقیت آمیز بود، واکنش‌ها به این حمله به خاطر نوع و شدت آن چندان خوشایند نبود و مقامات در این فکر بودند که این حمله چه واکنشی را می‌تواند به وجود آورد.

این عملیاتی کاملاً قابل توجه از لحاظ فنی یا اطلاعاتی برای آمریکا بود و بسیار جالب توجه است که انجام این گونه عملیات تا چه حد برای آمریکا معمول و آسان شده است.

پیتر سینگر، متخصص جنگ افزار‌های آینده در بنیاد آمریکای جدید در این باره گفته: در کمتر از یک نسل، ما از موضوعی که غیر طبیعی و شاید حتی علمی ـ تخیلی بود، عبور کرده ایم تا جایی که این عملیات حالت عادی پیدا کرده است.

آنتونی کوردسمن که روی روند‌های نظامی در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن مشغول مطالعه است، گفته: حملات هدفمند مانند نمونه‌ای که منجر به ترور سردار سلیمانی شد، نشان دهنده یک تغییر اساسی در جنگ افزار‌هاست. این حملات به هشیاری، نظارت و تلاش برای شناسایی بسیار گسترده نیاز دارد؛ که اساساً هیچ کشور دیگری در جهان نمی‌تواند با آن مطابقت داشته باشد و بسیار گران قیمت، وقت گیر و نیازمند به تخصص بالاست.

تنها نکته متفاوت در مورد ترور سردار سلیمانی این بود که او یک مقام رسمی و مقام ارشد دولت دیگر بود. به همین دلیل و با توجه به انتظار تلافی از سوی ایران، این حمله بسیار جنجالی‌تر از سایر حملات مشابه خود شد؛ اما از نگاه فنی، این حمله کاملا دقیق و اساسی بود.

سلیمانی که مدت طولانی حضوری در سایه در خاورمیانه داشت، در سال‌های اخیر به شکل عمومی رفت و آمد داشت و در حالی که مشغول طراحی راهبردی برای مقابله با منافع ایالات متحده در عراق و جا‌های دیگر بود، با همگان عکس می‌گرفت؛ بنابراین، پیدا کردن او به سختی یافتن بن لادن در سال ۲۰۱۱ در پاکستان، یا ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش که در حمله آمریکا در اکتبر ۲۰۱۹ در سوریه کشته شد، نبود.

با این حال مقامات می‌گویند، ردیابی سفر‌های وی کمی زمان برده و دانستن اینکه دقیقاً کجا خواهد بود، از نظر آمریکایی‌ها شاهکار اطلاعاتی است. همینطور ترور او به شکلی که خطر تلفات غیرنظامی در پی نداشته باشد.

یکی از اپراتور‌های ویژه سابق CIA که با عملیات‌های مشابه سر و کار داشته است، گفته: این کار‌ها مشکل است. چیز‌های زیادی وجود دارد که می‌توانند اشتباه از آب درآید.

مقامات می‌گویند، هواپیما‌های بدون سرنشینی که به دنبال کاروان سلیمانی بودند، بی صدا نیستند، اما در یک محیط شهری مانند بغداد، صدایی که آن‌ها ایجاد می‌کنند به راحتی قابل تشخیص نیست. هیچ نشانه‌ای وجود نداشت که مردان حاضر در وسایل نقلیه بدانند که قرار است آماج قرار گیرند.

دولت عراق از این که ایالات متحده بدون مشورت، یک مقام کشور همسایه را در خاک عراق کشته است، راضی و خشنود نیست. دو مقام امنیتی عراقی به رویترز گفتند که در حال بررسی نقش مظنونان به جاسوسی اطلاعاتی برای آمریکا در فرودگاه بغداد هستند.

همچنین به گزارش رویترز، سازمان اطلاعات سوریه در حال تحقیق در مورد دو کارمند هواپیمایی چم وینگز است.

مقامات ایالات متحده به NBC گفته اند، برای چندین روز از نزدیک تحرکات سلیمانی را در سراسر منطقه نظارت می‌کردند. دولت ترامپ می‌گوید که سلیمانی قصد داشت، حملاتی را علیه آمریکایی‌ها ترتیب دهد؛ هر چند هیچ مدرکی از این ادعا را منتشر نکرده اند.

مقامات ایرانی گفته اند که حملات موشکی روز چهارشنبه علیه ارتش آمریکا در عراق ـ که باعث تلفات جانی نشده است ـ پایان تلافی آن‌ها برای کشته شدن سردارشان خواهد بود؛ اما مقامات اطلاعاتی آمریکا این موضوع را باور ندارند. یکی از مقامات آمریکایی گفته: اگر من سفیر آمریکا بودم، تا اطلاع ثانوی ماشین شخصی خودم را استارت نمی زدم!

منبع: تابناک
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل